Dog.bg Форуми : Къпане на котката

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Къпане на котката

#21 Потребителят е офлайн   vipko53 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2012 - 05:34 PM

котката е персииска тя е на 12-13 години ,след къпането с сапун 20м. по късно почва да се пени и да и отказват краката дали от къпането възраста или че ветиринар и сложи няколко инжекции и след 2 часа тя почина??? може ли да се купи и с други препарати или само с шампоани специални някви..
какъв е резултат от смърта инфаркт ,възраст ???
дали като се изкъпи животното сус сапун е фатално???

#22 Потребителят е офлайн   shadou2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 11:22 PM

Здравейте, имам котка от 12г.и докато се научим как да я къпем беше кошмар , но това беше първите две , три къпания след това разбрахме какъв е проблема. Котката трябва да се къпе с много топла вода по топла от тази с която се къпем ние хората и не вряла съвсем. Друго важно много трудно се свиква котка да седи в съда в който е водата моята така и не успяхме да я научим затова я къпем с гъба в банята като е поливаме с вода почти постоянно но не от душа, а с друг съд . Винаги трябва да им се говори нежно поне моята се успокоява . С плакненето е същото просто сменям водата в големия съд . Забравих да добавя най- краткото разстояние между къпанията поне 3 месеца ние сме белички и затова на 6 месеца я къпя и задължително със специален шампоан за котки.
Не знам дали това е правилният начин, но мисля, че щом котката не се опитва да избяга и ме съска дере, ръмжи хапе и тн. т.е спокойно това е начинът най удачен за моята котка.
Надявам се да съм помогнала вече повече от 11г се къпем така без абсолютно никакви проблеми.

#23 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 02:24 PM

А защо въобще къпете котките? Котка се къпе само при нужда! Покойната ми Сиса доживя до 18 години и 3 месеца и беше къпана само два пъти през живота си - веднъж като я взехме като малко котенце и втори път, когато на около година избяга от къщи, нямаше я три дни и се върна страшно мръсна. След това до края на живота си не видя баня и през цялото време сама се поддържаше в перфектно състояние. Сегашният ми голям котарак Феликс е на две години и половина и също е къпан само два пъти - при прибирането му от улицата и още веднъж, защото се беше овъргалял в пръстта от саксиите на балкона. Малкия ми котарак Хари е на 5 месеца и не е къпан въобще - намерихме го заедно със сестра му изоставен в кашонче на около 20 дневна възраст. Беше много чистичък и без паразити и нямаше нужда от баня.

Изложбените котки може би трябва да се къпят по-често, преди самата изложба, но иначе също няма нужда от тази операция.
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 January 2012 - 03:09 PM

А защо не ползвате сух шампоан резултата е задоволителен и котката не е толкова стресирана,даже после и приятно след разресването. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 January 2012 - 03:13 PM

За куче сух шампоан - ок, ма за котка, която ще оближе и химията, която не се отмива от тялото й?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#26 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 January 2012 - 03:32 PM

И това го има,но ако е много наложително къпането пък е невъзможно с вода,защото моите вадят едни нокти само като ги доближа до водата пък камо ли да ги намокря.Досега сме ги къпали 2 пъти единия първи и последен с вода :ab_041: ,а втория със сух сякаш не помня да се близаха.Ама не знам колко време е действието на сухия шампоан.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни