Чистене след кучето
Публикувано: 13 September 2008 - 10:46 AM
Та въпросите ми са два -
1-с какво най ефикасно и БЪРЗО се почиства килим и други дамаски от дълги бели косми;
и 2-дали перящите прахосмукачки стават за миене на пода -
в смисъл те имат отпред една дюза от която пръскат вода с перилен препарат,а след нея друга засмуква водата.Идеята ми е да използвам само вода и така прахосмукачката хем да обира боклуците и космите от пода, хем да го мие с водата.Щото в момента това се извършва с т.нар.МОП - приблизително за 30 мин. целия апартамент, но ако изпусна срока от 2-3 дни между всяко миене ми отнема поне 2 часа.Та помагайте, моля Ви, има ли някой опит с такива прахосмукачки и кои са най-добри. :sos:
Публикувано: 14 September 2008 - 01:55 AM
Публикувано: 14 September 2008 - 08:36 AM
Публикувано: 14 September 2008 - 09:56 AM
Цитат
Това за ролките на мен лично много ми допада трябва да се разходя до "Била" и да потърся,вепреки че мама взе пароструийка (май такова беше ;D) но аз ще пробвам с тези ролки защото от Роби и Ърни остават много косми а сега си сменят и козината :rolleyes: ;D
Публикувано: 14 September 2008 - 01:18 PM
Ръчичка, мокра с водичка - обира ВСИЧКО!
:blink:
След такова чистене на задната седалка на колата събрах козина за още едно куче!
;D
А дрехите си ги чистя с ролките....
Пода - с прохосмукачката, измъква кълбета от невероятни места....
Ами така ще е ...
:P
Публикувано: 14 September 2008 - 08:23 PM
Ама все пак си мисля,че трябва да е нещо бързо и съответно механизирано.
Публикувано: 14 September 2008 - 09:43 PM
Публикувано: 15 September 2008 - 02:48 AM
Публикувано: 15 September 2008 - 09:18 AM
съм си купали една четка - сето екато плюшена
има стрелка в коя посока да ч движиш за да опбира космите
Цитат
Ръчичка, мокра с водичка - обира ВСИЧКО!
:blink:
След такова чистене на задната седалка на колата събрах козина за още едно куче!
;D
А дрехите си ги чистя с ролките....
Пода - с прохосмукачката, измъква кълбета от невероятни места....
Ами така ще е ...
:P
:samodovolen:
то като си вземеш другарче е ясно, че вечно ще си космат ;D
Публикувано: 15 September 2008 - 01:21 PM
Единствения проблем си остават дрехите по който трудно се махат косми.
Публикувано: 15 September 2008 - 01:55 PM
Цитат
Ами не ги слагайте :blink: И аз имам голдън и мога да те успокоя, че през зимата не се скубе много, но пък у нас има само един малък килим и никакви пътеки, всъщност съм ги махнала отдавна, защото и без куче събират боклуци и се чистят трудно.
Мебелите и килима чистя с прахосмукачка, добрата новина е, че голдънските косми са нежни и не се забиват в тъканите ;D, но пък летят във въздуха. През седмицата мета с метла паркета и плочките, а 1 път седмично с прахосмукачка. Лепящите ролки са с малка повърхност и според мен не са подходящи за големи площи, ползвам ги само за дрехите.
И накрая, каквото и да правиш, имаш ли куче, няма спасение от космите, освен ако се прежалиш да чистиш основно всеки ден
Публикувано: 15 September 2008 - 07:26 PM
Никога в тоя живот...
:- :- :-
И то при положение, че моето не се скубе целогодишно, но за това пък в "силния си период" сипе косми като фонтан - пръски!
Вадя си ги и от устата и носа!
;D
Та откакто имам куче - сбогом килими, мокети, пътеки... :P
Чудесно се живее без тях!
Благодаря ти, Линдичке!
:yahoo:
Публикувано: 17 September 2008 - 07:23 AM
А я ми кажете повече за тези ролки? Как се казват? :blink:
Публикувано: 17 September 2008 - 12:28 PM