Dog.bg Форуми : Пак ваксина - пак проблем

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пак ваксина - пак проблем

#1 Потребителят е офлайн   PagocmuHa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 September 2008 - 03:31 PM

Става въпрос за алергична реакция след ваксина - за втори път.
Тъй като не мога да си намеря старата тема, ще ви разкажа наново цялата история.
Имам мопс на 1 година и 3 месеца. 11 килограма. (знам знам... малко е трътляв)
Миналата година при втора ваксина според схемата (първата е Biocan Puppy-P и Biocan Puppy-D, а втората въпросната - Nobivac DHPPI и Nobivac Lepto) кучето направи реакция половин час след ваксината изразяваща се в подуване и силно затруднение при дишане. Потърсихме спешна медицинска помощ, поставиха му някаква инжекция и се прибрахме у дома. Кученцето се оправи. Оказа се обаче, че трябва да повторим последната ваксина и в нашата клиника му поставиха Canvac 8 DHPPIL и Canvac R - този път проблем нямаше.
Измина една година и отново дойде време за годишната ваксинация. Лекарите от нашата клиника поставиха отново същата Canvac 8 DHHPIL. Казаха, че това е ваксина която е за по-чувствителни кученца, които са склонни към алергични реакции и че не би трябвало да има проблем. Точно 23 минути след това кученцето започна да повръща бяла пяна и видимо да отпада. 8 минути по-късно ние бяхме в клиниката- а кученцето- полуживо, поставиха му две инжекции и система. Доколкото мога да разчета написаното това са Ringenur kortor, Dexamed - 2 amp, Dithiaden-1 amp и другото ми е абсолютно невъзможно да разчета.
Кученцето живна. След 2 часа се появи познатия оток около муцунката, но дишането не беше затруднено. Тогава му дадох и предварително подготвения от ветеринарния специалист Tavegyl и сега спи.
Съжалявам за така непрофесионално написаната история (то и аз още съм в шок от случилото се), надявам се да сте ме разбрали. И тук идват моите въпроси.
Ветеринарният специалист ми заяви, че просто явно моето куче не бива да се ваксинира, защото втората реакция е била много по-силна от първата и при трети такъв опит с ваксина, кучето може да получи алергичен шок и да умре. Аз това го разбирам... ама и като прочета как хората се борят с тази парвовироза, лептоспироза и пр. болести... и някак си не ми се вижда удачно да "изоставя" кучето си така незащитено.
Освен това доколкото и аз съм информирана - алергичните реакции след ваксина са много редки. Защо на моето кученце това му се случва два пъти вече. Има ли някакъв начин да предотвратя това.
Истината е, че не знам какво да правя. Чувствам се абсолютно безпомощна и заради това се обръщам към вас.
Ще съм ви много благодарна, ако ми дадете дори някакви малки насоки какво мога да направя, за да не се случва за трети път това.
Аз имам доверие на моя ветеринарен лекар, но знам че тя не се е сблъсквала с такъв проблем и това допълнително ме притеснява.
Благодаря ви много, много, много.

#2 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 22 September 2008 - 10:32 AM

Направете тестване за кожна реакция срещу ваксината, за да сте сигурни, че е от това...
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#3 Потребителят е офлайн   PagocmuHa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 11:18 AM

Цитат

Направете тестване за кожна реакция срещу ваксината, за да сте сигурни, че е от това...

Благодаря за отзива.
Добре.. и това ще направим... Въпросът ми е, тъй като самата аз съм на 100 процента убедена, че е от ваксината... след това какво?
(иначе съм убедена, защото за 1 година и няколко месеца на два пъти се случва и то е винаги 30 минути след ваксинация).
Изобщо често срещан ли е този проблем?

#4 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 23 September 2008 - 12:07 PM

Не много рядко.
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#5 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 09:01 AM

Кучето е пекинез, на 4 години и половина, мъжко. И ние имаме проблем след ваксинация. Нашия е може би на стресова основа - кръв в урината, веднага след ваксината, няколко дена след това, иначе никога през останалото време от годината.Всички показатели на кръв и урина са добри. На нас също ни казаха да не ваксинираме или да сменим ваксината. За мен това е несериозно. Не мога да оставя кучето без ваксина. Пред декември ни предстои поредната реваксинация. Какво да правим?
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#6 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 04:22 PM

Има тестове за определяне титьра на антитела срещу най-често срещаните и опасни заболявания.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   JaxXx Икона

Публикувано: 08 February 2013 - 08:28 PM

И при мен има проблем след 3-тата ваксина .... днес е 3тия ден след ваксината и забелязах, че мястото където му я би се е подуло и се е образувала бучица (като надути линфни възли) .... Някой може ли да ми каже какво е това и сериозно ли е? А ако може да ми кажете и защо е така ще съм мн. благодарен....
Благодаря предварително!!!
User's Signature

"Долу! Долу в Ада ... И кажи, че аз те пращам...." Шекспир

#8 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2013 - 08:32 AM

Изобщо често срещан ли е този проблем?"

Показване на мнениетоdrjeliazkov, в 23 September 2008 - 12:07 PM, написа:

Не много рядко.

Как да се разбира?
НЕ-много рядко или
Не много рядко.

#9 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2013 - 09:49 AM

Не много рядко = доста често
Средно 1 на 20-ина кучета прави реакция, не е само при декоративните породи, макар че - естествено - по-едрите породи понасят ваксинациите по-лесно като цяло.
Повечето ветеринари си имат схеми за предотвратяване на реакцията, когато става дума за куче с "доказани" реакции при ваксинация и за кученца, които на втора или трета ваксина са имали проблем. В интерес на истината, това е и причината повечето доктори да препоръчват след ваксинация кучето да поседи "в района на клиниката" 30-40 минути - ако възникне проблем, да е под ръка...

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни