Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 534
  • 535
  • 536
  • 537
  • 538
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#10701 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:143040

Публикувано: 08 May 2010 - 06:46 PM

Иииии страааашни снимки!
Златина, къде живееш, че винаги се разхождате на такива китни полянки? :wb_052: За нагръдника ще трябва да се въоръжиш с мнооооого търпение, или просто да се предадеш и да му купиш нашийник. Или му намери другарче със същия калибър, че да го закача и да го разсейва от това, че е с нагръдник!

Кармен, не знам какво да ти кажа! Тези планински снимки саааааа.... ееееххх! :smile: Малката Кари голяма приключенка се извъдила! Браво на нея! Нашият Турбо пък се има за овчарско куче, защото гони и наобикаля козичките на комшийката. :ab_041: Ама кокошки още не сме виждали отблизо. :ab_041:

Мини Чери, вие наистина сте много мини. :md_064: Малко сладко топченце! Пу-пу! Като направите срещата с Кари да покажете снимки, ей! :ae_085:

#10702 Потребителят е офлайн   Zlatina Mavreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 May 2010 - 07:03 PM

Ами разкарваме се в двора на къщата ни в селото ми, все още заради ваксинките.Още не съм го разкарвала извън него. Към края на другата седмица вече ще пробвам да го изкарам на разходка из парка в града.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#10703 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 10:40 AM

Мммммм, браво! Имате разкошен двор, а предполагам и къщата толкова красива. :wub:

#10704 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 11:43 AM

Златина, направо ти завиждам за двора. Но сигурно не е бил толкова красив без малкото бижу в тревата, нали?

Какво да ви кажа за планинските снимки - имам късмета да живея до Пирин, ако той ми омръзне /това няма как да стане, де/, мога да се разходя в Рила или Родопа, които са на няколко км от мен. Навсякъде е толкова красиво ...

Кари също се стресира от нагръдника първите 2-3 дни, но сега свикна, макар че не обича да я ограничават в движенията с каишката. Надявам се по същия начи на свикне и с дрешка наесен. Досега съм й слагала само веднъж едно приспособено от ръкав тоалетче и тя горката замръзна на едно място с опашка между краката, докато не я съблякох.
Нашият основен проблем е социализацията. Надявам се да престане да лае толкова неистово срещу всеки и всичко, иначе става проблемно ходенето с нея на много места. Дали ще се успокои с възрастта?

Мини Чери, ще ми бъде интересно и забавно да видя двете диванета заедно. Можем да ги запознаем някой ден. Звънни ми на 0878325205
User's Signature

Качена снимка

#10705 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 11:51 AM

Гледам напоследък предаването за кучетата по NG, но там всички става много лесно и бързо. Така ли е наистина или пък аз нещо не схващам как се възпитават?! Имам нужда от съвет за лаенето срещу хора и животни и че продължава често да си пишка вътре, дори когато вратата към дворчето е отворена.
User's Signature

Качена снимка

#10706 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 02:16 PM

Кармен, да ти кажа за лаенето, може да се коригира, но трудно. Все пак това е запазена марка на дребните породи. Мойта Айра лае и мен и мъжа ми като ни види отдалеч. Турбо също много лае по всичко живо и по-голямо от него! Не знам дали проблемът може да се израсте, защото все пак ние сме вече на година и половина почти. На мен не ми се струва като проблем да си лае животинката. Все пак след първите 15 мин лай по някого, би трябвало малко или много да се пооспокоява. Колкото повече я водиш сред много хора, толкова по-добре. И по-бързо ще свикне. :ae_085: А колкото до движението - то кое ли куче обича да го ограничават?! :dog:
За пишкането не знам какво да те посъветвам... :dh_188: Аз досега не съм се сблъсквала с решение на такъв проблем. Доберманите ми живеят на двора. Там си вършат работата, ако не успея да уцеля момента с разходката. Айра и Турбо са ми опикали цялата зимна градина и нямат никакви намерения да се отучват, въпреки, че редовно ги извеждам по едно и също време всеки ден и прекарват дооооста време при големите на двора... А Барсито ми, лека му пръст, сам си се научи да се стиска или ако е наложащо, да отива на терасата. Така че явно не съм компетентна по хигиенните навици... :dry:

#10707 Потребителят е офлайн   Mini_Cherry Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 03:35 PM

Кармен,разбира се че ще се обадя,само кажи кога е удобно за теб.Ние сме си удома всеки ден(за момента).Лятото обичаме да си почиваме :ae_085: ,а зимата да работим.Така,че само ме ориентирай кога си свободна ,за да се уточним.
Ще има шоу :be_107: :db_046:

#10708 Guest_kamaka_*

• Група: Гости

Публикувано: 09 May 2010 - 04:59 PM

kamelia kak sa twoite pitomnici a vij si poshtata mejdu drugoto tel mi e 0878442529

#10709 Потребителят е офлайн   ellhris Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 09:49 PM

А случвало ли се е вашият дребосък да хапе вашите приятели които са ви на гости?Незнам как да я смиря тази маймуна.Последните 2 дена се побърква да лае всички мои познати,даже се втурва да ги хапе.Също така като си играем си отпуска и стиска малко пове4е със зъби.
User's Signature

Не се страхувай да наравиш голяма крачка. Не можеш да прескочиш пропаст на два малки скока !

#10710 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 11:04 AM

Kamaka, погледнах и ти писах. :ba_025: Моите са много добре. Турбо ми е сърдит, защото го набих, като го хванах на масата да яде от чинията на детето... :eg_033:

#10711 Потребителят е офлайн   Zlatina Mavreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 May 2010 - 01:37 PM

Благодаря ви Кармен и Камелия!Двора ни е дело изцяло на баща ми!

Какво да ви говоря за бой!Сутринта Чочко сладура се изакал (незнам как) на облегалката на дивана!Чак горе!Изпишкал се 2 пъти на фотьойла.И отделно още 3 акита на земята!Преди няколко дни на село се беше изакал на раклата на спалнята и на възглавницата ми!Днес такъв бой видя от мене, че сигурно ще ми се сърди 1 седмица!
Ама той сигурно се е видял в чудо - кво ли си вика - акам на земята карат ми се, акам на дивана пак ми се карат ми каде да акам тогава!?Милия той!Още няколко дни и ще мога да го озкарвам за да разбере за какво става въпрос!Лек ден на всички1
User's Signature

#10712 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 03:14 PM

Силно се интересувам как си биете кучетата. И аз усещам напъни и дори понякога неистово желание да понатупам Кари, но не знам как и къде :ab_041: Особено когато с..е на метено или прави цветята на нищо.
Дали няма да ни надушат някои защитници на правата на пинчерите и да ни разгонят фамилията :r_181:

МиниЧери, звънни и ще се разберем кога да запознаем дзверовете.
User's Signature

Качена снимка

#10713 Потребителят е офлайн   Zlatina Mavreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 May 2010 - 04:25 PM

Показване на мнениетоКармен, в 10 May 2010 - 03:19 PM, написа:

Силно се интересувам как си биете кучетата. И аз усещам напъни и дори понякога неистово желание да понатупам Кари, но не знам как и къде :ab_041: Особено когато с..е на метено или прави цветята на нищо.
Дали няма да ни надушат някои защитници на правата на пинчерите и да ни разгонят фамилията :r_181:

МиниЧери, звънни и ще се разберем кога да запознаем дзверовете.

Ами аз гледам да бия Чочко с вестник или чехала ми.Но ако много ме ядоса и неуспея да хвана нито едно от двете и с ръка го шляпам.Макар да не е много хубаво с ръка.
User's Signature

#10714 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 09:09 PM

Злати, браво на баща ти! Наистина много ми хареса! Просто нямам думи. :ba_025:
Ааааа не! Направо ма уби - "...кво ли си вика - акам на земята карат ми се, акам на дивана пак ми се карат ми каде да акам тогава!?..." Хахахахаа! :ab_041:

Кармен, за боя, и аз в бързината ги натупвам с ръце, ама хич не е хубаво. Трябва да знае кучето, че когато хванеш вестника, значи е сгрешило и ще яде тупаник. А иначе винаги щом те види и ще се шашка. Може и да не е вестник. Както каза Златито, може с чехъл, мухобойка, кърпата за ръце, метла и каквото още ти дойде на ум, стига да не е много тежко и твърдо. :ab_041:

#10715 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 09:43 PM

Ама вие верно ги пердашите?! Аз на майтап ви попитах как и къде, а вие - побойнички такива, ведната ми давате инструкции с какво :ud_009: Ами ако се преродите следващия път в пинчери и ви се паднат собственички-преследвачки с чехли, вестници, мухобойки и други подръчни средства, какво ще правите тогава, а?
Бай дъ уей и аз ще пробвам методата с вестник, когато Кари се изпишка не където трябва. Пък ако в следващия живот ме подпикат и мен с вестник - тогава ще му мисля :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#10716 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 01:58 AM

Добре,че не ми се е налагало да бия Поли,но тя и не прави бели. Първите няколко дена акаше и пишаше където и падне,на я оставях,исках първо да свикне с обстановката и с нас,пък и нали преживя голямо пътуване през целия свят!!! Когато посвикна,щом се изпишаше някъде започвах да я водя до кучештата тоалетна и да и казвам,че там трябва да пишка,с акането също.Така няколко пъти и започна да ака и пиша само там,дори и като я извеждам на двора,бърза да се прибере,че да пиша на нейното място
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#10717 Потребителят е офлайн   Zlatina Mavreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 May 2010 - 08:43 AM

Ооооо и аз водих Чочката до неговата тоалетне, която в началото беше един кашон с талаш после му купих и кучешка, но ако се беше изакал 1 път вътре и повече не иска.След известно време почна да пишка вътре по следния начин - вкарва предните крака вътре, а пък атрибута се пада извън кашона и така.Преди няколко седмици намерих кашона разкъсан (не целия де), талаша разпилян и нашия сладур легнал посредата на тая бъркотия и си хапва талаш!С кучешката тоалетна същата работа!Как я е преместил незнам, но памперса разкъсан на парченца и нашия пак щастлив.Какво да ви кажа много ни е забавно!Само още се чудя как се беше изакал на облегалката на дивана (не на облегалката за ръце, а за гърбът), как се е завъртял там, как се е надупил хич не ми е ясно. Като е направил беля без да разбера веднага си влиза в къщичката, свива уши едни такива ги дърпа на зад и започва да гледа едно странно с пълни със сълзи очи и аз по това разбирам ,че има беляяяяя.Друг път като видя белята и само като му кажа - Я да видя аз.... - и той вече се е шмугнал някъде.А като види вестника (то не е вестник, а от тези малките списания с кръстословици) веднага започва да гледа на една страна и да се дърпа, но хвърля по един поглед да не би да го цапна по дупето в гръб.Сега се учим да ходим по нужда на терасата, но какъвто е луд ме е изстрах да не се качи по някакъв начин на парапета и да се хвърли!Майка ми даде съвет като се изпишка или се изака в къщи да му нося акото на терасата и като му избърша пишканото да му занеса и сълфетката там...Нали за да разбере, че там може да прави такива неща. Добреееее.... Така и направих снощи с пишканото!Но сутринта какво да видя - целия хол в малки, ама наистина малки парченца салфетка, след това нашия се качил на дивана набарал един кибрит, който беше на масата, и си го гризкал него там.А чорапи колко ни е скрил на мене и на приятеля ми.....днес пак намерих един на земята!И така това е нашата шоу програма, ще се радвам ако съм ви разсмяла рано сутринта с нашите номера!Лек ден на всички!И ви пожелавам от вашите мишоци такив неща да не видите!Аз ще ви разправям какви ги върши нашия!Чао!
User's Signature

#10718 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 09:58 AM

Оооо, Златина, определено ме разсмя! :ab_041: Все едно си писала за моите диванета. Същите номера, същите поразии. То не бяха чорапи, пантофи, гащи, боксерките на мъжа ми... :ud_009: Ужас!!! Всички възглавнички по дивана са изкормени и победоносно се ляга в пълнежа им. На дивана ватата е изкопана. Надробено е всичко, до което се докопат. То не са салфетки, вестници, списания. Колко кукли на бебето паднаха жертва на дяволиите им. За акото и пишкането не знам вече какво да правя. На терасата е пълно с акота, които съм изхвърлила, за да им мирише. По цял ден са навън на двора... е, няма и няма! И аз ги пробвах с котешка тоалетна - само копаят вътре и после събирам гранулите... :eg_033: Както споменах и по масата си ходят като у дома си! А да не говорим, че като ги нашляпам се напикават все едно съм ги съдрала от бой. Даже преди да ги перна още са се напикали и двамата. :dry:

Кармен сигурно вече си е представила апокалиптични сцени, в които аз и Златина хвърчим с пяна на устата и размятаме пинчери из къщи. :be_107: :ab_041: Хахахахах! Да те успокоя, и хората от Грийн пийс, че не ги бием като да ги спукваме от бой, а само ги пошляпваме, за да знаят, че като не стане с блага дума "НЕ" следват шамари. А подръчните средства са, за да не се шашкат после като посегнеш да ги галиш. :ae_085:

Силви, как ти завиждам ако знаеш, че Поли не ги прави тези щуротии... Ама на! Аз никога не случих на послушно животно. :dry: От толкова котки, кучета, хамстери, морски свинчета, птици, змии и гущери (последните две са наистина в списъка ми с домашни любимци!!!), оцеляха само най-проклетите! Имам котарак на 18 години. На есен ще навърши 19г. И е по-зъл от доберманите ми. Не пуска никой вкъщи. Ама някой друг път ще разправям за него. :ab_041:

Ох айде лек ден и от мен, че работа ме чака... :md_064:

#10719 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2010 - 10:33 AM

Здравейте .........леле какви щуротии правят вашите мъници.Определено мога да се похваля и съм го правила доста пъти.......наша Сиси е много послушна Ееее наистина ако съм забравила вестник на дивана може да не остане цял ,но по принцип всичко крия и само играчки оставям в нейните параметри на действие. Веднъж съм забравила да пребера един стек от 4 бр. рола тоалетна хартия .........бръкнала в торбата извадила ги и после трапезарията бешееееееееее...........по земята, на дивана, на любимия и фотьойл и нямам думи...........
А за пошляпването да ви кажа , какво точно си патихме ние..........
Беше на 4,5месеца и още правеше белички. Заради нея пребрах хубавите килими и купих нови Още първия ден наща се изакала и на двата килима по малко. Мъжа ми се карал ,викал и и дори я пошляпал А тя за да си отмъсти се изпишка на спалнята на местото където той спи. Пак кавги и отново пишкане на същото място.....
С мъжа ми така се скарахме ,че съм имала отмъстително куче, че от него нищо нямало да стане......
Но само това са били нейните подвизи ,а от наша страна пошляпване.....
След шестия месец дори на терасата на вестника не искаше да пишка и ака ,а само на вън.Почакайте да пораснат и ще свикнат.
Винаги съм писала, че те бързо се научават ,затова бъдете стриктни за да изградят навици. Доста пъти когато направи беличка и ние двамата с мъжа ми се правихме на сърдити и тя го разбираше.....
Има време да ги глезите ,но те трябва да разберат ,че Вие сте водещи ,а не те.
Единственото нещо което сгреших е .....през зимата я обличах с дрешка и през деня у дома. Тя се изнежи и до скоро като излизахме беше с тънка дрешка ...в противен случай почва да киха и да се сополиви. Но тази година ще си коригирам грешката.......
User's Signature

Качена снимка

#10720 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 10:47 AM

Оххх Галееее, да ти кажа явно си зависи от кучето. Турбо е на година и кусур и още си пишка и ака вътре! И навън си върши работата и всеки път му викам "Браааааааво, мойто момче!", ама тръц! Файда няма. И мъжа ми все ми казва, че му говоря като на педал и такъв щял да стане. :ab_041: И не ми дава така да ги хваля. Хихих. А на доберманите ми е забранил въобще да им говоря. Само основното - ела тук, марш на място и хайде вкъщи. :ab_041: Много ги лигавя, ама ко да направя като са ми такива душички всичките. :wub: Ама като се замисля, май повече съм пердашила пинчерите отколкото доберманите...

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 534
  • 535
  • 536
  • 537
  • 538
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни