Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 543
  • 544
  • 545
  • 546
  • 547
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#10881 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 June 2010 - 05:21 PM

Мерси за отговора :) Гранулки й купувам на Роял Канин или на Педигри ,доста различен клас,но основно това ядеше.Май ще изхвърля месестата храна за лятото :)

Някой съгласен за разходка на мъниците от гр.Варна ?? :):):)
User's Signature

Качена снимка

#10882 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 07:23 PM

Здравейте операцията на Сарка мина без проблеми не можах същия ден да влезна във форума да пиша.На 16 след операцията беше много неадекватна почти цялата вечер и на другия ден отново беше много умърлушена но вечерта лекарката и сложи обезболяващо и веднага и повлия .До понеделник ще и слагам антибиотик след това ще отидем на контролен преглед а на 26.6 ще махаме конците .Сега е добре хапва пийва си водичка започна да се качва да спи на дивана .
Bonbonita най добре и давай само гранулки че консервите много бързо се развалят .
Сара си е свикнала да вечеря много късно вечер когато вече е хладничко даже тези дни понеже я храних през деня и повърна храната а вечерта си е хапнала гранулки и нищо и нямаше .

#10883 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 10:26 PM

Показване на мнениетоgalia69, в 18 June 2010 - 07:28 PM, написа:

Здравейте операцията на Сарка мина без проблеми не можах същия ден да влезна във форума да пиша.На 16 след операцията беше много неадекватна почти цялата вечер и на другия ден отново беше много умърлушена но вечерта лекарката и сложи обезболяващо и веднага и повлия .До понеделник ще и слагам антибиотик след това ще отидем на контролен преглед а на 26.6 ще махаме конците .Сега е добре хапва пийва си водичка започна да се качва да спи на дивана .
Bonbonita най добре и давай само гранулки че консервите много бързо се развалят .
Сара си е свикнала да вечеря много късно вечер когато вече е хладничко даже тези дни понеже я храних през деня и повърна храната а вечерта си е хапнала гранулки и нищо и нямаше .

Какво и имаше на Сарка?Пожелавам бързо оздравяване.

#10884 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 04:59 PM

galia69, Много се радвам, че операцията е минала успешно. Желая ви бързо възстановяване :) Заболяване като нейното може ли да се предотврати с кастрацията?
Ние с Кари ще идем за няколко дни да видим какво е положението в Рила, стига сме кръстосвали Пирин. Като се върнем ще показвам снимки. А вие не забравяйте да си наберете билки /разбира се, в компанията на мини-пините/ в следващите няколко дни - предстои слънцестоене на 21 юни и Еньовден на 24 юни.
Желая ви хубаво лято!
User's Signature

Качена снимка

#10885 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 05:23 PM

Връщам се пак с молба да ми кажете дали има пряка връзка между мини пинчерите и руските той-териери. Като гледам снимките и показателите, намирам Кари като визия и ръст по-близка до той-териерите. Съдейки по снимките на някои кученца тук, те също са по-близо до той-териер отколкото до пинчер.
User's Signature

Качена снимка

#10886 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 06:58 PM

Сарка я оперирахме защото имаше отворена пиометра аз бях планирала по финансови причини кастрацията и за на есен но сега с малко заеми пак се справихме .
Кармен да това заболяване щеше да се избегне ако я бях кастрирала на време .Ще чакаме снимки от Рила много ми се ходи със Сарка някъде но тя много лае и се притеснявам да не пречим на околните .Водихме я в с.Бузовград има скално светилище много е красиво Сарка тича по целия път и гони гущерчета
http://gilia.snimka....374087.12077792

#10887 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 10:04 PM

Бързо оправяне на Сарка.Инач наш Арчи вече официално е куч :be_107: Днес намерихме и премахнахме първият му кърлеж,намерихме много добър вет,ойто разботи и събота и неделя и май ще сменяме вета.Обясни ни как се маха,продаде ни клещи за махане и ни обясни как се забиват и какво д аправим ако остане хоботчето...Скоро май ще го водим за риба и дано този път да не се увъргаля в някоя умряла... :zz_020: Арчето иначе сме го водили в Копривщица,с.велчово,по Витоша сме го водили,на язовири,езера та даже с преспивания в бунгала....Почти навсякъде Зарчето е с нас... :md_064:

#10888 Потребителят е офлайн   tutune Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2010 - 06:50 PM

Здравейте от нас с Майкъл,Искаме да ви почерпим за рождения ни ден,Става на 1 годинка,Качена снимка ,galia69 Радвам се ,че Сарка е добре,
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#10889 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2010 - 08:14 PM

Честитп разник на Майкъл! :rc_036:

#10890 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 21 June 2010 - 08:07 PM

Показване на мнениетоКармен, в 19 June 2010 - 03:28 PM, написа:

Връщам се пак с молба да ми кажете дали има пряка връзка между мини пинчерите и руските той-териери. Като гледам снимките и показателите, намирам Кари като визия и ръст по-близка до той-териерите. Съдейки по снимките на някои кученца тук, те също са по-близо до той-териер отколкото до пинчер.

не 2 различни породи са -общо имат доберман-пинчер и минипинчер и като визия и като пропорции дори ако прочетете стандартите на 3те вида пинчери стандартен ,мини и доберман разликите са в размера ... е и предназначението.

#10891 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 11:32 AM

Здравейте:) Ето мялко снимчици на Арчи от Неделя. http://dogphotocat.c...%80%D0%B8%D0%B8 :ae_085:

#10892 Потребителят е офлайн   Zlatina Mavreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 June 2010 - 02:20 PM

Показване на мнениетоCamellia, в 14 June 2010 - 01:27 PM, написа:

Злати, ти сигурна ли си че си си взела пинчер, а не пит бул! :db_046: Я го виж как виси на играчката! :af_089: Ох, тези хигиенни навици май са най-големият препъни-камък при пинчерите! Аз не съм капацитет в тази област. Ама се чудя дали пък щом обича да си върши работата вкъщи, да не взема да купя една котешка тоалетна... :wb_052: За козинката, и Турбо си има такава дългичка и пухкава. Като бебешки пух стои, а той е вече голям. Айра, пък има такава фина козина, и толкова къса, че все едно е само по кожа! Козината й е плътно прилепнала по тялото и мноооого къса. Абе шампоана не прави пяна като я къпя! А за белите... Хехе, и при нас е така! На масата се качват, от чиниите ядат, салфетките се късат на хиляди парченца, носят се чорапи, гащи, играчките на бебето... И всичко се унищожава. Това май трябва да го впишат в стандарта на порадата! :ab_041:

Чочко ги прави същите номера като Турбо! :ab_041: Гащи,чорапи,чехли,салфетки....вечер като легнем да спим и той си качва почети всички играчки при нас, включително и чехлите ни!Една вечер се сабуждам от ръмженето му и го гледам така си наврял главата в чехала че не може да го измъкне и само се върти един голям чехъл на леглото!Пък той милиясе мъ4ел да ме види! :ab_041: Шматка голяма!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#10893 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 11:15 AM

Привет! Ние с Кари приключихме малко преждевременно прехода в Рила. Тя се държа геройски и там и спаси групата ни от явна гибел /кравешко-телешко-кучешко нападение /. За съжаление прие за нападение и една конска любов и попречи на зачеването на нов живот http://vbox7.com/play:89e16873
User's Signature

Качена снимка

#10894 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 11:37 AM

trenertg, не оспорвам казаното от вас, тъй като съм невежа в тази област, но в уики-то намирам малко по-различна информация http://bg.wikipedia....%87%D0%B5%D1%80
В произхода на добермана също има териерска намеса.
Това, всъщност, няма значение при нашите любимци, защото ги обичаме заради самите тях. Все пак, аз се заинтересувах от генеалогията на Кари и открих официално наличие на 1/4 чихуа-хуа в нея. Кой знае какво ще изскочи след още малко проучване :)
User's Signature

Качена снимка

#10895 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 06:27 PM

Показване на мнениетоКармен, в 23 June 2010 - 11:42 AM, написа:

trenertg, не оспорвам казаното от вас, тъй като съм невежа в тази област, но в уики-то намирам малко по-различна информация http://bg.wikipedia....%87%D0%B5%D1%80
В произхода на добермана също има териерска намеса.
Това, всъщност, няма значение при нашите любимци, защото ги обичаме заради самите тях. Все пак, аз се заинтересувах от генеалогията на Кари и открих официално наличие на 1/4 чихуа-хуа в нея. Кой знае какво ще изскочи след още малко проучване :)

Зависи от къде е взета.Не съм чела цялата тема,но ако е от зоомагазин или махленска скачка то ще да е като Арчи.По паспорт е мини пинчер,на външност повече прилича на чихуа,по окраска пинчер,по нрав на питбул(любвеобилен,но и за бой става)... :ab_041: Иначе в България не съм виждала родословен пинчер.Тук критерият за пинчер е цвета и да е дребен,поне според мен.Аз сиго обичам какъвто е и не ме интересува дали майкаму е чихуа,пинчер или никаква порода...Важното е да ми е здрав.Ходим с Арчи на изложби,за да гледаме и да свиква с други кучета та съм виждала истински пинчер-няма никаква прилика освен цвета :ab_041: Като го гледам има повече с чихуа,кой знае кои са родителите му.Скоро ще снимам Арчето с стойка да кажете вие на кое прилича повече :ae_085:

#10896 Потребителят е офлайн   niki_stankov Икона

Публикувано: 23 June 2010 - 07:42 PM

Здравей те! Зех си преди месец мини пинчер, които се казва Лъки и сега е на 3 месеца. Много е игрив и много бели праи. Днес му биха 3тата ваксина . Та моя вапрос е каква храна давата , на каква марка. Лъки от началото го хранех с ПРО ПЛАН ама сега предпочита на ПЕДИГРИ в консерва. Савет с храната ако може да ми дадете :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#10897 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 09:37 PM

ПЕдигри,Дарлинг,Клевер и тн са храни нисък клас,който не предоставя нужното на кученцето ви.ПРепоръчвам ви храни супер премиум клас.Такива храни са Роял Канин,Екануба,Хиллс...Дано съм помогнала.За дозирането на храната има си на опаковката таблица:) И много красиво пинчерче имаш :ba_025:

#10898 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 01:27 PM

Утре сутрин ще кастрират Кари. Клиниката, където ще я водя, е добра, но въпреки това съм много притеснена. Ще използваме, че е под упойка, за да имплантираме и микрочип, да почистим ушите и да прегледаме зъбките. Стискайте ни палци всичко да мине нормално.
User's Signature

Качена снимка

#10899 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 25 June 2010 - 03:36 PM

Юхуууу! Здрастииии!
Кармен, тази твоя Кари е голям дявол! :ab_041: Как секна мерака на коня! Тцтцтцтц! Хихиихихи! :ab_041: Видяхте ли колко учудено я погледна добичето милото! :ud_009: Стискаме палци с Турбо и Айра и всички останали, всичко с кастрацията да мине успешно и безпроблемно! :ba_025:

Злати, определено това е отличителна черта на "породата"! :ab_041: А Турбо веднъж си заклещи главата в една кутия от кучешка храна. И така обикаляше из къщи! :zz_223: И се блъскаше в мебелите! Много беше смешен! :wc_055:

Арчи, аз видях на снимка родословен пинчер в БГ! Само, че беше дошъл, явно, от Русия и загубен. Може би ще си имаме родословен пинчер все пак в нашата мила родина! :cb_034:

Ники, добре дошли на теб и Лъки. Разкажи повече за вас! Къде се разхождате?

Аз ще ви навестявам по-рядко, защото имам три нови члена на домакинството! Може да ги видите във форума Без Дом! :wb_052:

#10900 Потребителят е офлайн   niki_stankov Икона

Публикувано: 26 June 2010 - 01:22 PM

Мерси :) ! Относно храната. предпочита Педигри отколкото ПРО ПЛАН, като само ми препорачват ПРО ПЛАН :dh_188: .

След 03. 06 ще почнем да се разхождаме, щото трябват да се минат 10 дни от 3 тата ваксина която е за бяс. И незнам каде да го разхождам.
А относно изхождането - се изхожда каде му падне :eg_033: как да процедирам, ако някой може да ми каже :dh_188:

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 543
  • 544
  • 545
  • 546
  • 547
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

5 потребители четат тази тема
0 потребители, 5 гости, 0 анонимни