Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 558
  • 559
  • 560
  • 561
  • 562
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11171 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 September 2010 - 08:23 PM

Здравейте!
Имате ли си палтета за зимата? Ние още не сме пробвали дали му става миналогодишното на Арчи...

П.с. Да попитам само trenertg кога ще са готови снимките от семинара... :smile:

#11172 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 11:01 AM

galia69 миличка,не прочетох вс постове,но виждам,че имате проблем с гъбички,ще ти кажа нашата рецепта,защото много си патихме с Мишел.
Беше гъбясала и цялата на петна където й се олющи козинката,купувах маса мн мазила,но без ефект,накрая направих една комбинация с едно лекарство,което мн трудно се намира,но е адски ефикасно : ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ + ЙОД + КИСЛОРОДНА ВОДА и на 5 дни къпане с НИЗОРАЛ.Ефекта беше уникален след 2рия ден,а ние се борихме с други методи поне 3 седмици преди това.Относно ваксините искам да ви кажа,че ако да речем кучето е одрано от котка и се пренесе някакъв вид бактериа - ваксината не действа,защото е направена само срещу кучешки гъбички и не защитата от бактерия пренесена от друго животно да речем.(Това е инфо което ми дадоха 2ма ветеринари)
пс. Мина повече от половин година от както се изчистихме от гъбичките,но през месец си я къпя с низорал.защото е мн силен ,но благоприятен за козината
ВИТАМИНИ - най-добрия витамин е здравословна храна,не само кучешка,понякога задушавам зеленчуци и й пробутвам да яде,давам й варено месо и т.н и комбинирам с храна на роял канин която е спец.за потдържане на козината и кожата :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#11173 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2010 - 01:41 PM

Здравейте......относно гъбичките , нашата ветка предписа едно бяло лекарство за мазане и низорал за къпане......аз обаче също имах гъбички па ръцете и се мажех с тинктура Кастелани и два пъти намазах Сиси защото аптекарката ме посъветва да опитам.Може би от тази тинктура и мина толкова бързо......
Гале, ако не можеш да намериш тинктура ....веднага ще ти изпратя тук се намира по аптеките
Сиси я кастрирахме в клиниката за дребни животни в Ст. загора.Много съм доволна :rc_036: от екипа на проф. Борисов. :rc_036: След операцията беше завита в чисто бельо и беше в специална клетка.Пуснаха ме да стоя до нея и дори професора ме покани да съм в стаята при Сиси и да я галя и да и говора за да и мине по -скоро упойката.
User's Signature

Качена снимка

#11174 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 06:10 PM

Момичета много ви благодаря за информацията още утре ще отида да потърся това лекарство в аптеката дано да го намеря Гале ако не го намеря ще ти се обадя .Аз на своя глава от време на време е мажа и с Йодасепт . Сарка сега лекарите ми казаха да не я къпя защото гъбите се размножавали още повече като я окъпя. :ud_009:
Bonbonita Сарка се храни повече от здравословно освен гранулките най редовно си хапва сварено месце чушка краставица морков плодове за каквито се сетиш понякога се чудя :dog: ли имаме в къщи или зайче

#11175 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 21 September 2010 - 08:58 AM

Показване на мнението(archy), в 19 September 2010 - 06:28 PM, написа:

Здравейте!
Имате ли си палтета за зимата? Ние още не сме пробвали дали му става миналогодишното на Арчи...

П.с. Да попитам само trenertg кога ще са готови снимките от семинара... :smile:

готови са и филмите с аджилитити също само трябва да ми остане малко време за да ги кача в ютуб и фейсбук - повечето снимки са в фейсбук на abc-bg /animal behavior college
арчи имам филм с награждаването :ae_085: големи скици сме всички .
Качена снимка
тук Мони показва на Лудия Макс как се стои в стойка ;) на лекцията за хендлинг
Качена снимка

#11176 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 10:41 AM

И аз мога да помогна с кастелани-то :)
Гале,не исках да те засегна,а го написах от гледна точка на това ,че има много които дават витамини на мъниците,а кой знае ква химия са тез "витамини",за това аз също като теб ги набавям с варени зеленчуци,варено месо,задушена риба и т.н (не че и ние квото ядем не е химия де....такива боклуци,че нз вече и аз колко са витаминозни :zz_020: )
User's Signature

Качена снимка

#11177 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 10:18 PM

Bonbonita мила как може да си помислиш че ще се засегна :wub: наистина има и такива които предпочитат хапченцето пред натуралния витамин но аз имам късмет че нашето зайче си хапва всичко .Снощи правих салатка и нашата Сарка до мен естествено си проси чушка в един момент тя се изнесе към хола и ме остави на спокойствие да си подготвя вечерята .Седнахме да вечеряме и с първата хапка салата и се ококорих салатата лютива ама се не хапва :ud_009: оказа се че чушките били лютиви ама аз като не съм ги опитала и не съм разбрала а Сарка милата за това избягала от мен и не ми досаждала .
Днес ходих в аптеките из квартала но не намерих лекарството утре ще ходя към центъра и ще обиколя аптеките да питам за него преди имаше аптеки където приготяха лекарства но сега не знам дали има такива .
Момичета може ли да ми кажете на коя фирма е това лекарство .

#11178 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 11:38 PM

"Купро 94" Еоод - тва пише на моето и за жалост току що видях,че му е изтекъл срока,дано не се налага да издирвам,че голям зор беше тук във Варна.
Гале,обикаляй по-"западнали" аптеки,където има вероятност да е останало,иначе е изтеглен от пазара мисля,че защото е адски ефикасен,но евтин,за това не се намира почти никъде.Успех
а докато търсиш - моя съвет е почисташ с кислородна вода хубаво местата и мацаш яко с йод !!!! след това почваш да комбинираш с тинктурата :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#11179 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 04:26 PM

Днес намерих тинктурата на Химакс Фарма София е производство дано да е със същото действие че прочетох отрицателни отзиви в нета точно за нея :ud_009:
Днес ще се намажа аз имам гъбички на кутрето на крака и тогава ще мажа Сарка да не започне да я сърби или нещо дасе зачерви аз ще съм опитното зайче .

#11180 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 08:43 AM

Показване на мнениетоBonbonita, в 22 September 2010 - 10:43 AM, написа:

"Купро 94" Еоод - тва пише на моето и за жалост току що видях,че му е изтекъл срока,дано не се налага да издирвам,че голям зор беше тук във Варна.
Гале,обикаляй по-"западнали" аптеки,където има вероятност да е останало,иначе е изтеглен от пазара мисля,че защото е адски ефикасен,но евтин,за това не се намира почти никъде.Успех
а докато търсиш - моя съвет е почисташ с кислородна вода хубаво местата и мацаш яко с йод !!!! след това почваш да комбинираш с тинктурата :ba_025:

Бонболита, йода е много силен и не бива неразреден да се използва!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз си намазах ръката само веднъж с чиста йодова тинктура и на сутринта третираното място беше нацепено ,,чак кръв тече......йодасепта е по добро средство..........
User's Signature

Качена снимка

#11181 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 11:50 AM

Галка,права си,че е мн силен,но се бях отчаяла вече от какви ли не лекарства от ветове и реших сама да си я лекувам (безотговорно,знам),но не можех да гледам милото ми вече с тея рани по тялото и да изпробвам всички лекарства предписани от д-р като опитно зайче.Вероятно комбинацията която аз направих при нея не е била препоръчителна и т.н,но ефекта беше уникален за 3 дни,това е най-важното :):):):):) сега само от време на време си продължаваме с низорал да я къпя.
User's Signature

Качена снимка

#11182 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 01:09 PM

Показване на мнениетоBonbonita, в 23 September 2010 - 10:55 PM, написа:

Галка,права си,че е мн силен,но се бях отчаяла вече от какви ли не лекарства от ветове и реших сама да си я лекувам (безотговорно,знам),но не можех да гледам милото ми вече с тея рани по тялото и да изпробвам всички лекарства предписани от д-р като опитно зайче.Вероятно комбинацията която аз направих при нея не е била препоръчителна и т.н,но ефекта беше уникален за 3 дни,това е най-важното :):):):):) сега само от време на време си продължаваме с низорал да я къпя.

Да силно е ,но ти си го разредила с кислородна вода и си омекотила малко тинктурата.
Те нашите мъници имат толкова нежна кожичка ,че ...........особенно Сиси отдолу от брадичката , после коремчето изцяло е обезкосмена ....има един мъх и дори всички Ветове, които я видят за пръв път ,ме питат винаги ли е така плешива или сега е станало. Аз обаче не знам другите кученца как са , защото Сиси от бебе си е така. И още от сега на сутрешните в / 6,45часа/ разходки трепери като лист и дори вече я обличам с тънка дрешка . Ако е гола, като се заинати :dh_188: и не мърда, камоли да върши нещо............. :dog:
User's Signature

Качена снимка

#11183 Потребителят е офлайн   Abelia Икона

Публикувано: 23 September 2010 - 02:36 PM

Здравейте,наближи времето когато и ние ще вземем нашето кученце.Може ли да ми кажете вие с какво ги храните-дали давате готвено или само гранули,какви гранули и всичко друго което се сетите.Благодаря ви предварително.

#11184 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 09:31 PM

Супер са клипчетата от семинара!
А за въпроса с гъбичките и Арчи имаше като го купихме. Вета ни предписа някакво жълто мазило, което се разтваряше във вода и за няма и месец му мина. Сега само козината зад ушите, където бяха гъбите, остана сива козинка. Ето го и диването.
Качена снимка

#11185 Потребителят е офлайн   julietka7 Икона

Публикувано: 24 September 2010 - 08:41 AM

здравейте.Имам куче коeто e някаква смeска от пинчер и нeщо друго.Маиката e много хубав пинчер малко високичка но тя си и e такава породата нe e от мини пинчеритe.Когато отидохмe да взeмeм моята Сара бeше пухкава и ни казаха че щe изглади косама но нe стана сeга e лeко рошавка :) .Малка e на 1 год и 3 мeс,Тeжи 5 килограмаПрикачена снимка и сe разгони за втори пат и сeга искам да я заплодя.Това ми e вапроса дали ако я заплодя с по малак пинчер щe излязат хубави пинчери като бащата напримeр.Нe ми e проблeм и да роди такива като нeя пухкави,но за сажалeниe няма да мога да ги дам на никои,а нe мога да глeдам повeче кучета в кащи.Защото както виждам всeки даржи само породисто куче в кащи,а ако излязат такива като сара щe ги дадeм на някои щe я варжe от ван в двора и щe умрe.Много мe e жал и нeзнам какво да правя.Ето и снимки на моята хубавица :).На снимкитe e по малка нe са сeгашни,всe ощe нe сам качила в компутара за слeдващия `пат щe кача нови снимки от сeга и щe ви я покажа.Щe чакам отговори.мeрси

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#11186 Потребителят е офлайн   diva-d4 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 09:31 AM

julietka 7 Мисля че ще ме намразишза думите ми,но наистина немога да разбера как ти доиде на ум да си заплодиш кучката при условие че ти самата не си
доволна от факта че са те излъгали за произхода и.Какви очаквания имаш за кученцата като виждаш маика им?! Тя е една прекрасна душичка която няма вина че някои евтин печалбар е препечелил на неин гръб,и ти искаш да го последваш в експериментите му.Как няма да има бездомни кучета като толкова хора предлагат всякакви мелесчета за породисти.Не си прави експерименти с животното.Защо ти е да я заплождаш при това толкова малка?Ако си я взела за да препечелиш от нея да си беше купила куче от лицензиран развъдник .Аз също имам женска кучка но не ми е минало през ума да я заплождам.Кучето е за да те радва,да ти дава тази безгранична любов която никои няма да ти даде в замяна само на едно докосване,то няма нужда от нищо друго освен от малко внимание и купичка с храна.Не мъчи животното !

#11187 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 12:02 PM

Жулиетка,бих искала да добавя,че е рано да се запложда,изчакай 3то разгонване ,ако толкова имаш желание,
но не мога да разбера след като знаеш,че никои няма да ги вземе тея кученца - защо изобщо си помисляш за оплождане?Гледай си мъничето,обичай го каквото е,но не обричай бебета на евентуален уличен живот
User's Signature

Качена снимка

#11188 Потребителят е офлайн   lilinceto6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 12:59 PM

Показване на мнениетоКармен, в 16 September 2010 - 08:27 AM, написа:

Привет и от нас с Кари :) Все още се радваме на последните летни дни, но при нас, в подножието на планината, вече става доста прохладно през по-голямата част от денонощието. С две думи - есен иде, а след нея и зимата. Бррр ... С това предчувствие почнах да търся дрешка на Кари и засега не успявам нищо да намеря, защото тя е толкова мъничка - 1,6 кг. Кажете ми къде да намеря миниатюрна дрешка. Ако никой не е взел дрешката на lilinceto6 искам да се кандидатирам за нея. Ето една актуална снимка на Кари - черното коте е на не повече от 6 месеца.

Здравейте на всички,
Не бях в страната и затова не писах, а ако някой е звънял на мобилния беше изключен.Кармен ако искаш пиши ми лично съобщение с адреса ,да ти изпратя дрешката, ако не ви става препратия на друг и така:))
Поздрави на всички пинчове
User's Signature

Качена снимка

#11189 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2010 - 02:43 PM

Жулиета, аз съм солидарна с написаното от Дива............значи ......първо кученцето ти е доста малко още
второ кученцето ти е прекрасно дори ,че не е с ясна порода, че и моята Сиси не е чист мини пинчер ,но за мен е най-прекрасното кученце
трето щом я обичаш ,,,,,,моля те пожали я и не я заплождай и после да я захвърлиш като ненужна вещ ........винаги съм го писала Преди ди си вземем животно трябва да сме наясно дали сме готови години напред да се грижим за това животинче ,дори да е болно Защото и те като хората понякога са болнави от малки А ти имаш прекрасно и здраво кученце!!!!
Това какъв баща да търсиш .....трябва да е по дребен от нея ,но кой може да ти даде гаранция, какви гени ще наследят бебетата и на кого ще приличат ,а и кой може да каже колко кученца ще има твоята принцеса и дали ще са здрави ????
Жулиета ти имаш много сладко кученце, обичай го такова ......рошавичко и сладко То има нужда от твоята любов!!!
User's Signature

Качена снимка

#11190 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 03:29 PM

julietka7 защо са ти малки кученца? Улиците са препълнени с такива- плод на между съседско развъждане... След като кученцето ти няма родословие кученцата няма да са пинчерчета, нито каквато ида била порода. Аз не виждам смисъл да се развъждат безпородни кучета... Също така има и риск за твоето куче. Често при дребните кучета раждането може да се окаже фатално. Гледай си кученцето и най- добре я кастрирай. Както ти казваш, ако приличат на майката, има вероятност да не ги вземе никой, а тогава какво ще правите? А и в Бг мисля, че има само един родословен мъжки...

Също да попитам с какво решите кучовците си. Арчи досега го решех с това , но не падат всички косми и реших да купя нещо по- ефективно. Спряла съм се на четка с широки телчета и четка за премахване на мъртви косми . Какво мислите?

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 558
  • 559
  • 560
  • 561
  • 562
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни