Мини Пинчер
Публикувано: 20 October 2010 - 09:20 PM

Позволете ми да се присъединя към Вашата компания. Казвам се Надя, от София съм. Утре вече ще съм стопанка на едно 30 дневно мини пинчи - девойка. Колко въпроси имам само - относно отглеждането й

Поздрави
Публикувано: 21 October 2010 - 01:10 PM

Незнам от къде , мислите да вземете кученцето но съвета ми е не го вземайте преди да навърши поне 50 дни и да има 1 ва ваксина . Иначе рискувате , наистина много . На тази възраст няма никакъв имунитет да не говорим , че има нужда от майка си .
Понеже вероятността да ме послушате е равна на нула / това от опит го знам/
Ако вече сте взели кученцето , не чакайте до 45 ти ден , Ваксинирайте на 38- 40 ден
За храната най- добрия вариант е Роял канин мини джуниър гранули .
Хубаво е поне първите 2 - 3 дни да не остава само кученцето .
До 3 тия месец никакво извеждане на вън , и да няма достъп до коридора където стоят обувките ви може да му донесете зараза .
За клиника не пишете в кой район сте но тук някъде има тема за това изберете си от там .
Публикувано: 21 October 2010 - 01:56 PM
http://forum.dog.bg/...83%d0%b2%d0%b0/
http://forum.dog.bg/...b7%d0%b8%d0%bd/
http://forum.dog.bg/...b0%d0%bc%d0%b0/
http://forum.dog.bg/...BF%D0%B8%D1%86/
Броят на линковеке които мога да дам е много голям,е да всеки си казва "-точно на мен едва ли ще се случи" но се случва,повярвайте ми.
Публикувано: 21 October 2010 - 02:12 PM
Публикувано: 21 October 2010 - 02:43 PM

Публикувано: 22 October 2010 - 09:28 AM
Благодаря Ви за отговорите - кутрето е у дома. Късно прочетох отговорите Ви, а както писах в предишния пост никога не съм гледала куче. Четох из сайтовете, че 40 ден най-подходящ за отделяне от майката (нашата девойка е на 35 дни - за това не се и замислих). Споделих с хората от които я взехме, притесненията си за това че е прекалено мъничка, но те казаха че не могат да ги задържат до 50 ден. Майката е родила 4 мъника и няма кърма, изтощена е до краен предел, отслабнала е много, просто няма да издържи повече. Тя самата е прекалено мъничка.Предишните стопани ми дадоха много полезни съвети, казаха че ще помогнат, ако имам проблем и/или въпроси. Имам всичките им координати, а и хубавото е че не живеят далеч - така че ще поддържам тясна връзка с тях. Добрата новина е че бебчовци са захранени с обща храна и наистина като начало нямахме проблем с това (дано и занапред да е така). Нашето момиче яде като за последно

Публикувано: 22 October 2010 - 11:33 AM
n_nova вашето бебенце не е желателно да се къпе на тази крехка възраст - по добре вземете влажни бебешки кърпички с балсам и го почистете - така ще предотвратите възможността от настинка .
бебето трябва да се обезпаразити , преди ваксинациите и това е хубаво да се направи от ветеринарен лекар , за външни паразити в момента най безопасен е фронтлаин спрей
Публикувано: 22 October 2010 - 11:39 AM
1 . export pedigree
2. трябва да сте член на киноложко дружество
3 .регистрация на кучето в БРФК
4. поне 2 явявания на изложба в клас междинен / над 15 месеца/ или открит / над 24 месеца/ и да има оценка отличен или много добър.
5 . да намерите подходящ татко - за сега знам ,че има мъжко родословно куче мини пинчер внесено от Германия във Варна , но нямам координати . Най близките развъдници се в Румъния и Сърбия - там вече мога да ви насоча .
Мони е много малък :) на 5 месеца , но надявам се като порасне да е стане достоен за татко .
снимката е правена от Persona Grata вчера

Публикувано: 22 October 2010 - 12:21 PM
Хиляди благодарности, забравих да пиша в предишния пост, че записах час за днес следобяд. Ще я водя да я обезпаразитят - външно и вътрешно, а също и да запишем час за ваксинка за следващата събота. Надявам се на последващи напътствия от ветеринарите.
Публикувано: 22 October 2010 - 03:35 PM
n_nova, в 22 October 2010 - 11:26 PM, написа:
Хиляди благодарности, забравих да пиша в предишния пост, че записах час за днес следобяд. Ще я водя да я обезпаразитят - външно и вътрешно, а също и да запишем час за ваксинка за следващата събота. Надявам се на последващи напътствия от ветеринарите.
Добре дошли и честито Да Ви е жива и здрава принцеската и мнооооооого да Ви радва.

Публикувано: 22 October 2010 - 03:47 PM

Публикувано: 22 October 2010 - 04:11 PM

Публикувано: 22 October 2010 - 04:52 PM
Моето девойче се отспа, цял ден - стане, пообиколи, хапне нещо, направи белите и пак ляга. Иска все в скута ми да лежи, но аз съм твърда слагам я на креватчето й (да свиква и да не се учи на глезотии). Намерих пластмасова подложка, като тоалетна за котенца и я подготвих - мисля първоначално там да я приучвам да ходи по нужда.
valnata - благодаря ти за съветите, твърдо съм решила ще почнем с гранулки, в тях има всичко, от което се нуждаят. За вечеря сме на гранули - бебешки с пиле

А Арчи е просто невероятен, кога ли ще станем и ние толкова големички и наперенки.
Да са ни здравички мъничетата и много да ни радват.
Ще ставам да се приготвяме - ще ходим на ветеринар. Ако имам веме по-късно ще се отчета, ако не до утре.
Публикувано: 22 October 2010 - 05:10 PM

Публикувано: 22 October 2010 - 08:15 PM
Да се отчета от прегледа - много съм впечатлена. Попаднахме на чудесен ветеринар, много спокоен, много обстоен и най-важното ни предостави всичко, ама абсолютно всичко.
Първо я прегледа, каза че е чудесен екзепляр

После й даде някаква течност (розова) със спринцовка - каза, че е вътрешно обезпаразитяване. После прахче (вече е напудрена и спи кротко). Даде човека спринцовка с течност да я разтворя в литър вода и да напръскам и у дома, та да сме сигурни, че всичките бълхи са мортос.
За храната - сложи ми плик с гранулки за бебе - Роял канин джуниър (по 20 грама на ден). Мъчи ги малката като се прибрахме (повече си игра с топчетата), но ще ги яде, няма къде да иде. Така ако кара - ще ни стигнат за около година

Малкото се оказа герой - сложих я в мека чантичка с нейното одеалце - спа на отиване, там цял час беше кротичка, после спа и на връщане.
Започнах да се уливам в писане - но е голямо щастие. До скоро.
Публикувано: 24 October 2010 - 07:04 PM
Публикувано: 25 October 2010 - 10:41 AM
Рико е просто прекрасен

Разбрах, че след 3-я месец трябва да започне извеждането. Ние имаме много време дотогава

В момента нас ни вълнува пишкането - мъчим се да се учим да пишкаме на едно място, но за съжаление неуспешно (поне за сега). Правим го из цялата къща и вече 3,4 дни не съм пускала парцала от ръка. Приемам съвети от по-опитните, как да направя всичко това по-лесно.
До скоро
Публикувано: 25 October 2010 - 02:09 PM

Първата разходка е 10 дни след третата ваксина. А за дрешките. Колко горе долу са големи мъниците ви? Би трябвало размер 0 да стане. Ако сте от София в зоомагазина на Славейков има голям избор от дрешки, но са по 20-30 лв, че и повече. Ние се видяхме в чудо, защото зимното палто на Арчи е 35лв, а дъждобранчето- 45...

Арчи го научихме да си върши нуждите на вестник. След сън и след яденего носехме на определеното място и докато не си свърши работата го държахме там. След това винаги получаваше награда. Бързо схващат в общи линии.