Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 562
  • 563
  • 564
  • 565
  • 566
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11261 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 October 2010 - 11:20 AM

И аз да изпратя снимки на Сиси с нейния приятел "зайо" ........уж е кастрирана ,но не го ставя на мира ........ако не го скрия .......часове продължава играта

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11262 Потребителят е офлайн   maikal4o Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2010 - 12:43 PM

Като сме почнали със снимки да се включим и ние.Големия батко Майки и дребната лудетина ДжинджърПрикачена снимка Приятен ден на всички красиви пинчовци и на гордите им собственици.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11263 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 October 2010 - 09:20 PM

Здравейте момичетаКачена снимка !
Позволете ми да се присъединя към Вашата компания. Казвам се Надя, от София съм. Утре вече ще съм стопанка на едно 30 дневно мини пинчи - девойка. Колко въпроси имам само - относно отглеждането йКачена снимка ?????? Никога не съм гледала куче, но дъщеря ми ме подлуди от желание за домашен любимец. Е навих се и сега идва най-трудното. Не знам как да се настроя за новия член. Да започна с това - какво трябва да подготвя за посрещането й - легълце, храна...........Много се притеснявам - все пак е само 300 грама. На каква температура трябва да стой (у дома винаги е около 18-20 градуса - да не й е студено и да се простуди)? Самичка мога ли да я оставям, или да си взема отпуск за седмица, две - докато посвикне и се климатизира? Каква точно храничка да купя? За ваксинките, разбрах, че на 45 ден трябва да я водя за първата, ако може да ми препоръчате клиника или определен специалист. Ще съм много благодарна на всеки отговор и ще съм щастлива ако стана част от Вашата мила компания.
Поздрави

User's Signature

Качена снимка

#11264 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 01:10 PM

Здравейте , понеже гледам момичетата ги няма да ви отговорят . Ще се пробвам аз да ви отговоря . :md_064:
Незнам от къде , мислите да вземете кученцето но съвета ми е не го вземайте преди да навърши поне 50 дни и да има 1 ва ваксина . Иначе рискувате , наистина много . На тази възраст няма никакъв имунитет да не говорим , че има нужда от майка си .
Понеже вероятността да ме послушате е равна на нула / това от опит го знам/
Ако вече сте взели кученцето , не чакайте до 45 ти ден , Ваксинирайте на 38- 40 ден
За храната най- добрия вариант е Роял канин мини джуниър гранули .
Хубаво е поне първите 2 - 3 дни да не остава само кученцето .
До 3 тия месец никакво извеждане на вън , и да няма достъп до коридора където стоят обувките ви може да му донесете зараза .
За клиника не пишете в кой район сте но тук някъде има тема за това изберете си от там .
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#11265 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 01:56 PM

Надя,послушайте ivan-z,той има много опит. но и моето мнение е да не вземате толкова малко куче,хората които Ви го продават са направо безотговорни щом го отделят толкова рано от майката. Процента да оцелее при вас е много малък,така,че не си причинявайте излишни страдания.Прочетете малко из форума,напоследък случаите на болни и починали кученца много зачестиха.Успех от мен и надявам се да постъпите разумно
http://forum.dog.bg/...83%d0%b2%d0%b0/
http://forum.dog.bg/...b7%d0%b8%d0%bd/
http://forum.dog.bg/...b0%d0%bc%d0%b0/
http://forum.dog.bg/...BF%D0%B8%D1%86/
Броят на линковеке които мога да дам е много голям,е да всеки си казва "-точно на мен едва ли ще се случи" но се случва,повярвайте ми.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#11266 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 02:12 PM

И аз се присъединявам към хората, които ще ви посъветват да не си взимате кученце на по- малко от 50 дни. Също да ви предупредя, че кученцето ви няма да е пинчер. Ще е просто кученце с големи уши и окраска черно- бежаво или бежаво. Послушайте съветите на lagunano1 и ivan-z.

#11267 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 02:43 PM

Ако кунченцето е с майка си все още ,по-добре е да изчакате още 15тина дни поне и тогава да го вземете . :ae_085:

#11268 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 October 2010 - 09:28 AM

Здравейте!
Благодаря Ви за отговорите - кутрето е у дома. Късно прочетох отговорите Ви, а както писах в предишния пост никога не съм гледала куче. Четох из сайтовете, че 40 ден най-подходящ за отделяне от майката (нашата девойка е на 35 дни - за това не се и замислих). Споделих с хората от които я взехме, притесненията си за това че е прекалено мъничка, но те казаха че не могат да ги задържат до 50 ден. Майката е родила 4 мъника и няма кърма, изтощена е до краен предел, отслабнала е много, просто няма да издържи повече. Тя самата е прекалено мъничка.Предишните стопани ми дадоха много полезни съвети, казаха че ще помогнат, ако имам проблем и/или въпроси. Имам всичките им координати, а и хубавото е че не живеят далеч - така че ще поддържам тясна връзка с тях. Добрата новина е че бебчовци са захранени с обща храна и наистина като начало нямахме проблем с това (дано и занапред да е така). Нашето момиче яде като за последноКачена снимка - казаха ми като за начало пилешка супичка да й направя - вчера за вечеря омете всичко в купичката. Сухото мляко също и е много любимо. Днес ще ходя на пазар. Ще купя и Роял канин мини джуниър - ще я свикна на гранулки (ще ми е по-лесно). Като цяло е кротичка, скимтя в 2 и в 5 часа нощес - но като изпи по малко млекце и се гушна в топлата бутилка, която бях сложиха в креватчето заспа веднага, като къпана. Иначе опика и оака целия хол - ходя по нея и чистя (незнам като за начало какво да предприема за да я почна да я приучвам да прави това в банята). Проблем ми е и това, че имам стъпало на входа на банята и тя не може самичка да влезе в нея. Вчера докато я гушках намерих и една бълхичка, хората казаха че е обезпаразитена, но факт. Сега незнам за толкоз малко бебче какво да взема да я мажа. Също малко намирисва, знам че не мога да я къпя, но ако имате идея с какво мога да премахна миризмата ще съм много благодарна. Забравих и това, че хапе - мисля че зъбки я мъчат. Намерих й играчки - гумени, плюшени. Много ги хареса, не ги оставя на спокойствие, каква борба пада само. Моля се само да е здравичка - ще я ваксинирам другата седмица и паспорт ще извадим - говорих вече с ветеринаря. Надявам се всичко да е наред. Ще съм благодарна на всеки, който се включи и ми даде съвет. Желая хубав ден.

User's Signature

Качена снимка

#11269 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 22 October 2010 - 11:33 AM

здравейте ,
n_nova вашето бебенце не е желателно да се къпе на тази крехка възраст - по добре вземете влажни бебешки кърпички с балсам и го почистете - така ще предотвратите възможността от настинка .
бебето трябва да се обезпаразити , преди ваксинациите и това е хубаво да се направи от ветеринарен лекар , за външни паразити в момента най безопасен е фронтлаин спрей

#11270 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 22 October 2010 - 11:39 AM

b]Пинчер[/b] Киара е страхотно куче , обясних ти какво трябва да направиш , за да може да се ползва за развъждане :
1 . export pedigree
2. трябва да сте член на киноложко дружество
3 .регистрация на кучето в БРФК
4. поне 2 явявания на изложба в клас междинен / над 15 месеца/ или открит / над 24 месеца/ и да има оценка отличен или много добър.
5 . да намерите подходящ татко - за сега знам ,че има мъжко родословно куче мини пинчер внесено от Германия във Варна , но нямам координати . Най близките развъдници се в Румъния и Сърбия - там вече мога да ви насоча .

Мони е много малък :) на 5 месеца , но надявам се като порасне да е стане достоен за татко .
снимката е правена от Persona Grata вчера
Качена снимка

#11271 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 October 2010 - 12:21 PM

Здраей trenertq!
Хиляди благодарности, забравих да пиша в предишния пост, че записах час за днес следобяд. Ще я водя да я обезпаразитят - външно и вътрешно, а също и да запишем час за ваксинка за следващата събота. Надявам се на последващи напътствия от ветеринарите.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11272 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2010 - 03:35 PM

Показване на мнениетоn_nova, в 22 October 2010 - 11:26 PM, написа:

Здраей trenertq!
Хиляди благодарности, забравих да пиша в предишния пост, че записах час за днес следобяд. Ще я водя да я обезпаразитят - външно и вътрешно, а също и да запишем час за ваксинка за следващата събота. Надявам се на последващи напътствия от ветеринарите.

Добре дошли и честито Да Ви е жива и здрава принцеската и мнооооооого да Ви радва. :dog: Желая Ви много и само положителни емоции :wub:
User's Signature

Качена снимка

#11273 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2010 - 03:47 PM

n_nova Честито кученце! Да ти е жива и здрава девойката! Ние нашият за пръв път го видяхме като беше на 35 дни също... Щяхме да го вземем и ние толова малък, но се наложи да пътуваме и седя още около 20 дни при мама... После вече разбрах, че не се взимат толкова малки , и че сме имали късмет с Арчи. Ще чакаме снимки на госпожицата. А ето и малко есени от нас. Надявам се нямате нищо против и от няколко есенни без Арчи...
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#11274 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2010 - 04:11 PM

n_nova давайте и само гранули. Започвай да я учиш от сега, защото този модел кучета са доста капризни и свикне ли на супички, пилешко и готвено после трудно прояждат гранули. Освен това от готвеното може да хване гастрит и др.. болести. Има голям избор на храни за малки бебета. Може да започнете с Роял, а аз съм много доволен от Eukanuba, защото има имат храни за дребни породи с различно месо(риба, елен, пиле+пуйка) Гранулите с риба и елен обаче са за кученца на по-голяма възраст.Като стане на 9 месеца-годинка може да и вземеш от тях. :mg_062: Сега взимайте бебешки гранули с пиле..

#11275 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 October 2010 - 04:52 PM

Сърдечно Ви благодаря за топлото посрещане, на всички!
Моето девойче се отспа, цял ден - стане, пообиколи, хапне нещо, направи белите и пак ляга. Иска все в скута ми да лежи, но аз съм твърда слагам я на креватчето й (да свиква и да не се учи на глезотии). Намерих пластмасова подложка, като тоалетна за котенца и я подготвих - мисля първоначално там да я приучвам да ходи по нужда.
valnata - благодаря ти за съветите, твърдо съм решила ще почнем с гранулки, в тях има всичко, от което се нуждаят. За вечеря сме на гранули - бебешки с пилеКачена снимка .
А Арчи е просто невероятен, кога ли ще станем и ние толкова големички и наперенки.
Да са ни здравички мъничетата и много да ни радват.
Ще ставам да се приготвяме - ще ходим на ветеринар. Ако имам веме по-късно ще се отчета, ако не до утре.

User's Signature

Качена снимка

#11276 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2010 - 05:10 PM

Гушкай я и и' се радвай като е мъничка , така или инъче в последствие всички отстъпваме и им разрешаваме да ни се качат на главите :ab_041: Тя е още бебе и иска да се гушка> :ae_085:

#11277 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 October 2010 - 08:15 PM

Бруно, ако знаеш само колко съм я носила днес, но се мъча и да се правя на строга (последното не се получава много). Това създание е родено само за гушкане.
Да се отчета от прегледа - много съм впечатлена. Попаднахме на чудесен ветеринар, много спокоен, много обстоен и най-важното ни предостави всичко, ама абсолютно всичко.
Първо я прегледа, каза че е чудесен екзеплярКачена снимка - всичко е наред, здравичка е.
После й даде някаква течност (розова) със спринцовка - каза, че е вътрешно обезпаразитяване. После прахче (вече е напудрена и спи кротко). Даде човека спринцовка с течност да я разтворя в литър вода и да напръскам и у дома, та да сме сигурни, че всичките бълхи са мортос.
За храната - сложи ми плик с гранулки за бебе - Роял канин джуниър (по 20 грама на ден). Мъчи ги малката като се прибрахме (повече си игра с топчетата), но ще ги яде, няма къде да иде. Така ако кара - ще ни стигнат за около годинаКачена снимка . Витамини - 2 малки хапчета, 1 огромно (да ги стрия заедно и всеки ден без събота и неделя да й давам количество колкото на върха на ножа). И паспорт ни направи, и се уговорихме за първата ваксинация, и това е накратко всичко. Та всичкото продължи около час.
Малкото се оказа герой - сложих я в мека чантичка с нейното одеалце - спа на отиване, там цял час беше кротичка, после спа и на връщане.
Започнах да се уливам в писане - но е голямо щастие. До скоро.

User's Signature

Качена снимка

#11278 Потребителят е офлайн   isinkaaa Икона

Публикувано: 24 October 2010 - 07:04 PM

Здравейте и от нас!Досега четохме мнения и разглеждахме снимки във форума и най-накрая и ние се решихме да се регистрираме,за да може при нуда да ни съветвате :) Нашият красавец се казва Рико и е на 3м.След 4 дена ще започваме да го извеждаме вече на разходки.Сега си чакаме пуловерчето-поръчахме да ни го оплетат понеже дрешките които се продават в магазина са ни големи :) Ето и малко негови снимки

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#11279 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 October 2010 - 10:41 AM

Здравейте isinkaa!
Рико е просто прекрасенКачена снимка .
Разбрах, че след 3-я месец трябва да започне извеждането. Ние имаме много време дотогаваКачена снимка. За дрешките - гледах онлайн магазини - има дрешки и за нашите мъници, но цените са меко казани високи. Разбира се, ако има кой да шие и плете - ще имате собствен стайлинг на минимална цена (какво по-хубаво от това). Попаднах случайно преди дни на един сайт с моделчета и идейки за дрешки (тип направи си сам), ще се постарая да го намеря отново, може да ползвате нещо от там. Имаше хубави дрешки, направени от чорапи, ръкави и др. много интересни идеи.
В момента нас ни вълнува пишкането - мъчим се да се учим да пишкаме на едно място, но за съжаление неуспешно (поне за сега). Правим го из цялата къща и вече 3,4 дни не съм пускала парцала от ръка. Приемам съвети от по-опитните, как да направя всичко това по-лесно.
До скоро
User's Signature

Качена снимка

#11280 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2010 - 02:09 PM

Рико е голям скадур! :wub:
Първата разходка е 10 дни след третата ваксина. А за дрешките. Колко горе долу са големи мъниците ви? Би трябвало размер 0 да стане. Ако сте от София в зоомагазина на Славейков има голям избор от дрешки, но са по 20-30 лв, че и повече. Ние се видяхме в чудо, защото зимното палто на Арчи е 35лв, а дъждобранчето- 45... :ud_009: Пускам една темичка с варианти на соделни дрешки. http://forum.zoomani...hp?f=78&t=13725
Арчи го научихме да си върши нуждите на вестник. След сън и след яденего носехме на определеното място и докато не си свърши работата го държахме там. След това винаги получаваше награда. Бързо схващат в общи линии.

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 562
  • 563
  • 564
  • 565
  • 566
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни