Мини Пинчер
Публикувано: 21 October 2010 - 01:56 PM
http://forum.dog.bg/...83%d0%b2%d0%b0/
http://forum.dog.bg/...b7%d0%b8%d0%bd/
http://forum.dog.bg/...b0%d0%bc%d0%b0/
http://forum.dog.bg/...BF%D0%B8%D1%86/
Броят на линковеке които мога да дам е много голям,е да всеки си казва "-точно на мен едва ли ще се случи" но се случва,повярвайте ми.
Публикувано: 21 October 2010 - 02:12 PM
Публикувано: 21 October 2010 - 02:43 PM
Публикувано: 22 October 2010 - 09:28 AM
Благодаря Ви за отговорите - кутрето е у дома. Късно прочетох отговорите Ви, а както писах в предишния пост никога не съм гледала куче. Четох из сайтовете, че 40 ден най-подходящ за отделяне от майката (нашата девойка е на 35 дни - за това не се и замислих). Споделих с хората от които я взехме, притесненията си за това че е прекалено мъничка, но те казаха че не могат да ги задържат до 50 ден. Майката е родила 4 мъника и няма кърма, изтощена е до краен предел, отслабнала е много, просто няма да издържи повече. Тя самата е прекалено мъничка.Предишните стопани ми дадоха много полезни съвети, казаха че ще помогнат, ако имам проблем и/или въпроси. Имам всичките им координати, а и хубавото е че не живеят далеч - така че ще поддържам тясна връзка с тях. Добрата новина е че бебчовци са захранени с обща храна и наистина като начало нямахме проблем с това (дано и занапред да е така). Нашето момиче яде като за последно
Публикувано: 22 October 2010 - 11:33 AM
n_nova вашето бебенце не е желателно да се къпе на тази крехка възраст - по добре вземете влажни бебешки кърпички с балсам и го почистете - така ще предотвратите възможността от настинка .
бебето трябва да се обезпаразити , преди ваксинациите и това е хубаво да се направи от ветеринарен лекар , за външни паразити в момента най безопасен е фронтлаин спрей
Публикувано: 22 October 2010 - 11:39 AM
1 . export pedigree
2. трябва да сте член на киноложко дружество
3 .регистрация на кучето в БРФК
4. поне 2 явявания на изложба в клас междинен / над 15 месеца/ или открит / над 24 месеца/ и да има оценка отличен или много добър.
5 . да намерите подходящ татко - за сега знам ,че има мъжко родословно куче мини пинчер внесено от Германия във Варна , но нямам координати . Най близките развъдници се в Румъния и Сърбия - там вече мога да ви насоча .
Мони е много малък :) на 5 месеца , но надявам се като порасне да е стане достоен за татко .
снимката е правена от Persona Grata вчера
Публикувано: 22 October 2010 - 12:21 PM
Хиляди благодарности, забравих да пиша в предишния пост, че записах час за днес следобяд. Ще я водя да я обезпаразитят - външно и вътрешно, а също и да запишем час за ваксинка за следващата събота. Надявам се на последващи напътствия от ветеринарите.
Публикувано: 22 October 2010 - 03:35 PM
n_nova, в 22 October 2010 - 11:26 PM, написа:
Хиляди благодарности, забравих да пиша в предишния пост, че записах час за днес следобяд. Ще я водя да я обезпаразитят - външно и вътрешно, а също и да запишем час за ваксинка за следващата събота. Надявам се на последващи напътствия от ветеринарите.
Добре дошли и честито Да Ви е жива и здрава принцеската и мнооооооого да Ви радва.
Публикувано: 22 October 2010 - 03:47 PM

Публикувано: 22 October 2010 - 04:11 PM
Публикувано: 22 October 2010 - 04:52 PM
Моето девойче се отспа, цял ден - стане, пообиколи, хапне нещо, направи белите и пак ляга. Иска все в скута ми да лежи, но аз съм твърда слагам я на креватчето й (да свиква и да не се учи на глезотии). Намерих пластмасова подложка, като тоалетна за котенца и я подготвих - мисля първоначално там да я приучвам да ходи по нужда.
valnata - благодаря ти за съветите, твърдо съм решила ще почнем с гранулки, в тях има всичко, от което се нуждаят. За вечеря сме на гранули - бебешки с пиле
А Арчи е просто невероятен, кога ли ще станем и ние толкова големички и наперенки.
Да са ни здравички мъничетата и много да ни радват.
Ще ставам да се приготвяме - ще ходим на ветеринар. Ако имам веме по-късно ще се отчета, ако не до утре.
Публикувано: 22 October 2010 - 05:10 PM
Публикувано: 22 October 2010 - 08:15 PM
Да се отчета от прегледа - много съм впечатлена. Попаднахме на чудесен ветеринар, много спокоен, много обстоен и най-важното ни предостави всичко, ама абсолютно всичко.
Първо я прегледа, каза че е чудесен екзепляр
После й даде някаква течност (розова) със спринцовка - каза, че е вътрешно обезпаразитяване. После прахче (вече е напудрена и спи кротко). Даде човека спринцовка с течност да я разтворя в литър вода и да напръскам и у дома, та да сме сигурни, че всичките бълхи са мортос.
За храната - сложи ми плик с гранулки за бебе - Роял канин джуниър (по 20 грама на ден). Мъчи ги малката като се прибрахме (повече си игра с топчетата), но ще ги яде, няма къде да иде. Така ако кара - ще ни стигнат за около година
Малкото се оказа герой - сложих я в мека чантичка с нейното одеалце - спа на отиване, там цял час беше кротичка, после спа и на връщане.
Започнах да се уливам в писане - но е голямо щастие. До скоро.
Публикувано: 24 October 2010 - 07:04 PM
Публикувано: 25 October 2010 - 10:41 AM
Рико е просто прекрасен
Разбрах, че след 3-я месец трябва да започне извеждането. Ние имаме много време дотогава
В момента нас ни вълнува пишкането - мъчим се да се учим да пишкаме на едно място, но за съжаление неуспешно (поне за сега). Правим го из цялата къща и вече 3,4 дни не съм пускала парцала от ръка. Приемам съвети от по-опитните, как да направя всичко това по-лесно.
До скоро
Публикувано: 25 October 2010 - 02:09 PM
Първата разходка е 10 дни след третата ваксина. А за дрешките. Колко горе долу са големи мъниците ви? Би трябвало размер 0 да стане. Ако сте от София в зоомагазина на Славейков има голям избор от дрешки, но са по 20-30 лв, че и повече. Ние се видяхме в чудо, защото зимното палто на Арчи е 35лв, а дъждобранчето- 45...
Арчи го научихме да си върши нуждите на вестник. След сън и след яденего носехме на определеното място и докато не си свърши работата го държахме там. След това винаги получаваше награда. Бързо схващат в общи линии.
Публикувано: 25 October 2010 - 08:58 PM
А да споделя друго с вас. Днес останах като гръмната след съве от нашия ВЕТ. До скоро разчитахме на много добра ВЕТ-ка, но тя напусна и назначиха нов. Тъй като имаме проблем с "хапането на пръсти" , както вече споменах и естествено се опитахме да корогираме това, поради неуспешни опити се консултирахме с ВЕТА. Отговорът беше потресаващ- "Хапе, защото не го храните достатъчно"!!! Направо не можах да повярвам. Имайки предвид, че кучето ни хапва доста добре, освен това даже напоследък внимавам да на прекаляваме, защото се изхожда доста често и започва да наддава килца. След този отговор много започнах да замислям дали да се доверя занапред на този ВЕТ... Жалко за предишната, която отиде да работи доста далече от нас...
Публикувано: 25 October 2010 - 09:04 PM
Искате ли да направим една пинчовска среща в София? Да потърчат кучовците със себеподобни.
Публикувано: 26 October 2010 - 09:11 AM
Вчера 2 пъти пишка на вестника, но явно просто сме уцелили момента, сутринта беше опишкала и оакала навсякъде. Добре, че сме на теракота, та почистването е по-лесно, но ми се ще да я науча докато съм в отпуск - после няма кой да ходи по нея по цял ден. Знам, че е прекалено мъничка и избягвам да я пляскам, да й се карам и да я стресирам. С добро незнам дали въобще ще имаме някакъв успех. Мисля от капките за приучване да купя, ако сте ги ползвали ще се радвам на мнения за ефикасността им.
Арчи - идеята за среща е чудесна, но ние ще можем да се включим едва в края на декември
Поздрави
Публикувано: 26 October 2010 - 03:16 PM
n_nova не давайте прясно мляко и кренвирши. От млякото получават растройство, защото не могат да разградат лактозата, а кремвиршите са с неопределен състав...

Вход

Горе
Цитиране +