А да споделя друго с вас. Днес останах като гръмната след съве от нашия ВЕТ. До скоро разчитахме на много добра ВЕТ-ка, но тя напусна и назначиха нов. Тъй като имаме проблем с "хапането на пръсти" , както вече споменах и естествено се опитахме да корогираме това, поради неуспешни опити се консултирахме с ВЕТА. Отговорът беше потресаващ- "Хапе, защото не го храните достатъчно"!!! Направо не можах да повярвам. Имайки предвид, че кучето ни хапва доста добре, освен това даже напоследък внимавам да на прекаляваме, защото се изхожда доста често и започва да наддава килца. След този отговор много започнах да замислям дали да се доверя занапред на този ВЕТ... Жалко за предишната, която отиде да работи доста далече от нас...
Мини Пинчер
Публикувано: 25 October 2010 - 08:58 PM
А да споделя друго с вас. Днес останах като гръмната след съве от нашия ВЕТ. До скоро разчитахме на много добра ВЕТ-ка, но тя напусна и назначиха нов. Тъй като имаме проблем с "хапането на пръсти" , както вече споменах и естествено се опитахме да корогираме това, поради неуспешни опити се консултирахме с ВЕТА. Отговорът беше потресаващ- "Хапе, защото не го храните достатъчно"!!! Направо не можах да повярвам. Имайки предвид, че кучето ни хапва доста добре, освен това даже напоследък внимавам да на прекаляваме, защото се изхожда доста често и започва да наддава килца. След този отговор много започнах да замислям дали да се доверя занапред на този ВЕТ... Жалко за предишната, която отиде да работи доста далече от нас...
Публикувано: 25 October 2010 - 09:04 PM
Искате ли да направим една пинчовска среща в София? Да потърчат кучовците със себеподобни.
Публикувано: 26 October 2010 - 09:11 AM
Вчера 2 пъти пишка на вестника, но явно просто сме уцелили момента, сутринта беше опишкала и оакала навсякъде. Добре, че сме на теракота, та почистването е по-лесно, но ми се ще да я науча докато съм в отпуск - после няма кой да ходи по нея по цял ден. Знам, че е прекалено мъничка и избягвам да я пляскам, да й се карам и да я стресирам. С добро незнам дали въобще ще имаме някакъв успех. Мисля от капките за приучване да купя, ако сте ги ползвали ще се радвам на мнения за ефикасността им.
Арчи - идеята за среща е чудесна, но ние ще можем да се включим едва в края на декември
Поздрави
Публикувано: 26 October 2010 - 03:16 PM
n_nova не давайте прясно мляко и кренвирши. От млякото получават растройство, защото не могат да разградат лактозата, а кремвиршите са с неопределен състав...
Публикувано: 26 October 2010 - 07:38 PM
Публикувано: 26 October 2010 - 08:30 PM
Публикувано: 26 October 2010 - 10:18 PM
Публикувано: 27 October 2010 - 02:33 AM
не съм писала отдавна, но ще се опитам да съм по редовна вече. Та по темите сега. За пишкането при нас беше преди около година и мина доста време, не беше много трудно да се научим къде се прави. Лейди продължава да пишка на памперс и където и да го сложа тя все там ходи. Когато ходим на гости и памперса е с нас
Не съм се сетила да питам някой вет защо Дракон не спира да лае по всички куч навън, ама като прочетох това за хапането и храната на нас кой знае какво ще ни кажат
Публикувано: 27 October 2010 - 08:56 AM
(archy), в 26 October 2010 - 02:21 PM, написа:
n_nova не давайте прясно мляко и кренвирши. От млякото получават растройство, защото не могат да разградат лактозата, а кремвиршите са с неопределен състав...
Да знам за прясното мляко - нашия ВЕТ препоръча да й размеквам гранулките със сухо мляко, вода или варено домашно пилешко бульонче (не от купешките). Акото ни е добро и така по-лесно ги изяжда. Пробвах и така сухички да й давам гранулките, но ги гълта цели и ме е страх да не се задави. За кренвирша беше просто проба, много го хареса чак слипташе за още. Едно резенче се надявам да не се отрази
Имам лентичка отдолу - Бриета се казва. Дъщеря ми го измисли името- от някакво анимационно филмче, така се казваше летящото пони. Отива й, като стрела се хвърля из нас. Много е подвижна и играе по цял ден, ако има и кой да се занимава с нея, няма по щастлива. Издава и странни звуци, мъчи се да лае, но все още е много далеч от това
Имаме обаче напредък с виенето нощно време
Ето и няколко снимчици от нас.
Публикувано: 27 October 2010 - 09:38 AM
Бриета е разкошна малка дама с невероятно малки уши!
Аз ще ви "окуража" относно хигиенните навици и послушанието!
Изключение прави тренертг, защото тя е професионалист!
Ииии, много ви моля, хранете си кучетата редовно!!! Иначе ще ви изядат ушите! ВЕТЪТ го е казал!!!
Публикувано: 27 October 2010 - 11:45 AM
За навиците искам да кажа ,че всичко се научава Трябва да сте по твърди .....не говоря все да викате Поне за Сиси мога да кажа,че подлежи на дресировка Всичко зависи от стопаните да са по настоятелни Проблеми с пишкане и акане нямахме, както и с хапането Хапеше ,когато вадеше зъбки и спря. Чехли и чорапи не е ръфала .......по простата причина ,че у дома нямаме деца и всичко е прибраво в шкафа ,а като тръгна на работа тя си взема играчки от нейното легенче. Всички играчки на Сиси са в едно малко легенче.....тя си взема играчка , играе и когато и омръзне отива пуска я до легенчето и си взема друга Двама сина съм изгледала ,но у дома беше минирано от играчки по пода Сиси е на 1г6м ,но у дома е по подредено ........затова, Ви съветвам бъдете упорити. Нека куч
Публикувано: 27 October 2010 - 12:09 PM
първо да ви се покажем, и после да се оплачем!То не е за оплакване - просто ни е ново и доста силна емоция, която преживяваме всички в къщи!Предният път като ви писах, че имам съмнения,че Лайла е разгонена съм се била объркала - то симптомите били съвсем други, кървенето си е най-очевадния синдром,че вече нямам бебе пинчо, а мома!Особено вчера такова вълнение преживях - понеже кървенето се усили и трябваше да се вземат мерки, отидох до зоомагазина да й купя памперси, и като ми дадоха едни малки черни гащички::))))На тях се лепи нещо като д.превръзка:))Просто аз ли го приемам много сериозно, или просто съм много чувствителна - моята Глези/от Глезла - идва/ е с гащи е превръзка.Просто да се смея или какво:))Но иначе няма промяна в поведението - все си е такава глезла и си е иггрива, само нещо апетита й е намалял, но съдейки по себе си в такива ситуация и на мен не ми се яде много :))
Ако някой вече е преживял първо разгонване нека пише!
Целувки на всички пинчовци!
Ако не я е срам да я снимам с гащите, ще публикувам снимки
Публикувано: 27 October 2010 - 01:00 PM
Публикувано: 28 October 2010 - 09:30 AM
И момеенето явно е силно преживяване
С дрешките са просто невероятни
А иначе разглеждах вече сайтове с кучешка мода
Аз добре се справям с шиенето и плетенето (а и чудесни идеи, тип направи сам, намерих в нета) и чакам с нетърпение малко да поотраснем за да почна да творя.
Сега да се похваля
Днес, разбира се продължаваме тренинга
Публикувано: 28 October 2010 - 10:51 AM
n_nova, в 28 October 2010 - 09:35 AM, написа:
Аз добре се справям с шиенето и плетенето (а и чудесни идеи, тип направи сам, намерих в нета) и чакам с нетърпение малко да поотраснем за да почна да творя.
Сега да се похваля
Здравей,
Честито тисладуранче!Да ти е жива и здрава!
Всичките тия истории с акането и пишането,сме ги прижевили и ние, но някакси като поотрасне и като почне да излиза навън всичко си влиза в ред.Ние Лайла така и не я научихме да върши работите върху памперса, после като стана на 3мес почна и да го яде памперса и го махнахме.Като почнахме с разходките само си се научи и сега рядко се опуска в къщи и то главно пишка/за ако явно по-може да стиска:))/.Просто нямах и време а и не мога да съм строга с нея - мига който и махна с вестника и й се скарам моментално ми дожалява.Кто ме погледне с тия големи влажни очички и ми се къса сърцето.Аз не съм ви разказвала и други премеждия имахме преди да се разхони - имахме температура;))Повръщаше няколко дни и я водих на вет.Той като я послещна с един термометър в дупето мале мале...Аз веднага то попитах какво възнамеря да прави с този термометър, после инжекции и отгоре на всичко трябваше да стои 2дни гладна, защото явно температурата била от инфекция на стомахчето.Малката ми сладка тя много се измъчи и сега и гащи и превръзки:))
За дрешките изппратих на едно съфорумка бебешката дреша на Лайла - на нената сладурана й е малка.Ако искаш свържи се с нея да ти я прати.Би трябвало да ви стане.Лайла я взехме март месец на 60дни и да април беше с дрешка - в къщи й беше студено а и така ни посъветваха от магазина. да я обличаме защото са много зиморничеви.няма особено големи премеждия с обличането - в началото ще стой като препарирана но като разбере че това нещо на гърба й топли няма да е така.
Радвай й се докато е бебо,че много бързо растат-мисля че са като децата,аз все още нямам деца но си мисля че е същото!
Целувки
Публикувано: 28 October 2010 - 10:55 AM
n_nova , браво на малката принцеса и на Вашата упоритост
попита кога се обличат малките с дрешки.............аз отговарям за мен и моята принцеска
Значи, Сиси отдолу под брадичката и коремчето е само с мъх ,а не косми които да я предпазват от студа. Затова аз от доста врече я обличам когато излизаме сутрин и вечер на разходка с ватирана дрешка или плетена. А през деня е с нещо съвсем тънко ,защото през деня е сама и все още не са пуснали парното и у дома е хладно
На лични ми пиши, ако искаш да покажа лесни моделчета плетени дрешки , които можеш да изплетеш и от стара прежда.А може и от чорап да направиш дрешка или от ръкав на мека дреха.Дано съм била полезна
Публикувано: 28 October 2010 - 11:02 AM
lilinceto6, в 28 October 2010 - 09:56 PM, написа:
n_nova, в 28 October 2010 - 09:35 AM, написа:
Сега да се похваля
Здравей,
Честито тисладуранче!Да ти е жива и здрава!
Всичките тия истории с акането и пишането,сме ги прижевили и ние, но някакси като поотрасне и като почне да излиза навън всичко си влиза в ред.Ние Лайла така и не я научихме да върши работите върху памперса, после като стана на 3мес почна и да го яде памперса и го махнахме.Като почнахме с разходките само си се научи и сега рядко се опуска в къщи и то главно пишка/за ако явно по-може да стиска:))/.Просто нямах и време а и не мога да съм строга с нея - мига който и махна с вестника и й се скарам моментално ми дожалява.Кто ме погледне с тия големи влажни очички и ми се къса сърцето.Аз не съм ви разказвала и други премеждия имахме преди да се разхони - имахме температура;))Повръщаше няколко дни и я водих на вет.Той като я послещна с един термометър в дупето мале мале...Аз веднага то попитах какво възнамеря да прави с този термометър, после инжекции и отгоре на всичко трябваше да стои 2дни гладна, защото явно температурата била от инфекция на стомахчето.Малката ми сладка тя много се измъчи и сега и гащи и превръзки:))
За дрешките изппратих на едно съфорумка бебешката дреша на Лайла - на нената сладурана й е малка.Ако искаш свържи се с нея да ти я прати.Би трябвало да ви стане.Лайла я взехме март месец на 60дни и да април беше с дрешка - в къщи й беше студено а и така ни посъветваха от магазина. да я обличаме защото са много зиморничеви.няма особено големи премеждия с обличането - в началото ще стой като препарирана но като разбере че това нещо на гърба й топли няма да е така.
Радвай й се докато е бебо,че много бързо растат-мисля че са като децата,аз все още нямам деца но си мисля че е същото!
Целувки
Страхотна е малечка палечка Лайла на трета снимка и на последна......пупупуууууу да ти е жива и здрава и да я пазите сега като е разгонена ...................винаги да е пред очите Ви ,когато сте на разходка...........
Публикувано: 28 October 2010 - 06:18 PM
Благодаря Ви за пожеланията, всички пинчовци да са ни здравички и да ни радват много.
Аз никога не съм гледала куче и всичко това ми е толкова - хем невероятно, хем интересно. Дъщеря ми ни постави ултиматум за рождения ден - искала или куче, или братче
Днес следобяд излизах за час, два да пазарувам, да взема каката от детска. Прибираме се и влизаме у дома на пръсти (може да е минирано), влизаме и какво да видим - миличката пишкала, акала на точното място
lilinceto6 - И аз не мога да съм строга, даже забелязвам, че не се й карам, докато на детето често се случва. Като ме погледне с тоя поглед невинен и нищо не разбиращ и всичко ми минава. За сметка на това съм много инатлив човек и през 20 минутки я водя на нейното си вц. Мисля, че бързо ще свикне, дала съм й 2 седмици, като едната вече изтича. После тръгвам на работа и ако не свикне у дома ще е - не си го и представям.
galka43 - ще пиша на лични, относно моделите на дрешките. Сръчна съм и се надявам да се справя

Вход

Горе
Цитиране +