Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 563
  • 564
  • 565
  • 566
  • 567
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11281 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 October 2010 - 08:58 PM

Ние научихме Рони да пишка в банята при нужда за отрицателно време. Нито сме ползвали вестници, нито нищо, но си беше мъка. След ядене веднага се намъквах с нехо в банята и седяхме заедно, докато не си свърши работата. След като я свърши се започваше с едно емоционално и възторжено браво + лакомство...тичаше след това като хахав от радост, че сме го поощрили и така няколко пъти, докато свикне сам да ходи. Дори и след като ходеше сам пак имаше "браво". Сега вече нямаме проблем.

А да споделя друго с вас. Днес останах като гръмната след съве от нашия ВЕТ. До скоро разчитахме на много добра ВЕТ-ка, но тя напусна и назначиха нов. Тъй като имаме проблем с "хапането на пръсти" , както вече споменах и естествено се опитахме да корогираме това, поради неуспешни опити се консултирахме с ВЕТА. Отговорът беше потресаващ- "Хапе, защото не го храните достатъчно"!!! Направо не можах да повярвам. Имайки предвид, че кучето ни хапва доста добре, освен това даже напоследък внимавам да на прекаляваме, защото се изхожда доста често и започва да наддава килца. След този отговор много започнах да замислям дали да се доверя занапред на този ВЕТ... Жалко за предишната, която отиде да работи доста далече от нас... :dh_188:

#11282 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2010 - 09:04 PM

fluxie досега не бях чувала за такова нещо... Сменяйте вета незабавно. И Арчи се научи много бързо къде се върши работата. Постепенно измествахме вестниците към балкона и сега вече си знае, че там се вършат работите.
Искате ли да направим една пинчовска среща в София? Да потърчат кучовците със себеподобни. :dog:

#11283 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 October 2010 - 09:11 AM

По повод хапането нашия ветеринар каза, че до 6-я месец ще е така. После улягват и нямат желание за хапане. И според мен това не би трябвало да е свързано с храната. Нашето мъниче хапва стабилно - 20грама гранулки на ден не й стигат. Допълнително следобяд давам по малко мляко, кренвирш или сиренце. А иначе само да протегнеш ръка към нея или да набара крак под масата и веднага ги заръфва. Играчките ги прави на нищо от гризане и борба.
Вчера 2 пъти пишка на вестника, но явно просто сме уцелили момента, сутринта беше опишкала и оакала навсякъде. Добре, че сме на теракота, та почистването е по-лесно, но ми се ще да я науча докато съм в отпуск - после няма кой да ходи по нея по цял ден. Знам, че е прекалено мъничка и избягвам да я пляскам, да й се карам и да я стресирам. С добро незнам дали въобще ще имаме някакъв успех. Мисля от капките за приучване да купя, ако сте ги ползвали ще се радвам на мнения за ефикасността им.
Арчи - идеята за среща е чудесна, но ние ще можем да се включим едва в края на декемвриКачена снимка . В студа незнам въобще дали ще е възможно осъществяването на подобна организация, но приемаме идеята и напролет живи, здрави и пораснали ще можем да потичаме с Арчи и останалите.
Поздрави

User's Signature

Качена снимка

#11284 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2010 - 03:16 PM

Зимата на дали на кучовците ще им е до игра... :ab_041:
n_nova не давайте прясно мляко и кренвирши. От млякото получават растройство, защото не могат да разградат лактозата, а кремвиршите са с неопределен състав... :zz_020: Ще чакаме снимки на малката сладурка. А има ли си име вече?

#11285 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2010 - 07:38 PM

По повод среща на мъниците съм "за", обаче ние с Рони не сме много мобилни в момента, а не ми се иска да го влача по автобусите, защото ще опищи всичко наред там. Освен това много ме е яд, че не иска да се погажда с други кучета, след нападение на дом. куче, което преживяхме! :dh_188: а по повод хапането ние ще станем на 9 месеца скоро и започвам да се притеснявам, че няма да спре...дресировка яко му е майката, само да знаех как...

#11286 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2010 - 08:30 PM

На мен доста ми помогна Анимал Бихейвър Колидж и сериййте на Сизър Милан. Арчи се опитва да се налага доста често и се налага да бъде вкарван в час. Доста ревнува и от котката. Не дава да я галя в негово присъствие, напада я когато се приближи към купата му. Гледам винаги да го обръщам по гръб и като се успокои му давам команда, за да седне и започвам да галя Джеси (котката), ако не я нападне му давам награда. Според вас добър подход ли е? Изпуснахме обучението от ранна възраст и сега имаме доста проблеми, но гледаме да се справим. Вече не налита на други кучовци, но все още го е страх от големи. Пускам го на поляна само с големи кучета и може би две три малки и се надявам лека полека да свикне. :smile: Може на пролет като се затопло да се разберем и да направим една голяма пинч среща.

#11287 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2010 - 10:18 PM

И аз гледах сериите на Сийзър, но не много от техните са приложими от неопитен човек. То правилно започва предаването : "не изпробвайте без наблюдението на професионалист"... иначе и аз прилагам техниката "обърни по гръб" върху Рони и докато не се успокои не го пускам. Не го бия, само го притискам докато се предаде. Иначе ужасно много се налага и е труден характер, но при пинчерите това нещо нормално и често срещан порок. Много са схватливи, но трудни за обучение именно поради тази непокорност...Трябва много търпение.

#11288 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2010 - 10:20 PM

О и друго съм забелязала, че не хокането и твърдият тон могат да го накарат да слуша, а именно лакомоствата, поощренията и наградите. Поне с тяхна помощ се научихме да излълняваме команда "седни" :af_089:

#11289 Потребителят е офлайн   Moda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 October 2010 - 02:33 AM

Здравейте :r_181:
не съм писала отдавна, но ще се опитам да съм по редовна вече. Та по темите сега. За пишкането при нас беше преди около година и мина доста време, не беше много трудно да се научим къде се прави. Лейди продължава да пишка на памперс и където и да го сложа тя все там ходи. Когато ходим на гости и памперса е с нас :ab_041: Иииии това за пръстите и храната никога не го бях чувала.
Не съм се сетила да питам някой вет защо Дракон не спира да лае по всички куч навън, ама като прочетох това за хапането и храната на нас кой знае какво ще ни кажат :ab_041:

#11290 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 October 2010 - 08:56 AM

Показване на мнението(archy), в 26 October 2010 - 02:21 PM, написа:

Зимата на дали на кучовците ще им е до игра... Качена снимка
n_nova не давайте прясно мляко и кренвирши. От млякото получават растройство, защото не могат да разградат лактозата, а кремвиршите са с неопределен състав... Качена снимка Ще чакаме снимки на малката сладурка. А има ли си име вече?

Да знам за прясното мляко - нашия ВЕТ препоръча да й размеквам гранулките със сухо мляко, вода или варено домашно пилешко бульонче (не от купешките). Акото ни е добро и така по-лесно ги изяжда. Пробвах и така сухички да й давам гранулките, но ги гълта цели и ме е страх да не се задави. За кренвирша беше просто проба, много го хареса чак слипташе за още. Едно резенче се надявам да не се отразиКачена снимка .
Имам лентичка отдолу - Бриета се казва. Дъщеря ми го измисли името- от някакво анимационно филмче, така се казваше летящото пони. Отива й, като стрела се хвърля из нас. Много е подвижна и играе по цял ден, ако има и кой да се занимава с нея, няма по щастлива. Издава и странни звуци, мъчи се да лае, но все още е много далеч от товаКачена снимка . Незнам на каква възраст кученцата започват да го докарват лая. За пишкането - няма да се научим скоро, просто не иска да ходи там дето съм определила. Голям инат е, държа я по 10 минути, щом я оставя се изпишква ведага някъде из стаята. И за акането е същото положение - крие се и си свършва работата.
Имаме обаче напредък с виенето нощно времеКачена снимка - тази е първата нощ, в която не сме й чули гласчето. Първите 3,4 дни ставах по няколко пъти да я успокоявам, сега вече виждам светлина в тунела - ще си спя и аз спокойно.
Ето и няколко снимчици от нас.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11291 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 27 October 2010 - 09:38 AM

Ауууу, че много нови попълнения.! :be_107: Суперрр! Страхотни са!
Бриета е разкошна малка дама с невероятно малки уши! :wub: :ab_041: Страхотна е!

Аз ще ви "окуража" относно хигиенните навици и послушанието! :ab_041: МНООООООГО трудно, почти невъзможно! :db_046: Както много пъти съм писала, моите пинчоподобни гадини са вече на по една и две години, но все още препикават където им падне и разфасоват всякакви салфетки, списания, чорапи, играчки и каквото докопат, без да им мигне окото.! :eg_033: Какво ли не правих и няма ефект. Трябва да сте повече от упорити и с нерви като корабни въжета, за да се справите! :tb_195: Всяко едно пинчи, научено на нещо от стопаните си е цяло постижение! :ba_025:

Изключение прави тренертг, защото тя е професионалист! :md_064:

Ииии, много ви моля, хранете си кучетата редовно!!! Иначе ще ви изядат ушите! ВЕТЪТ го е казал!!! :ab_041:

#11292 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2010 - 11:45 AM

:va_010: Здравейте ! Страхотно попълнение си имаме Много е сладка :va_010: Бриета! Много е мънзарка и все едно Сиси не е била толкова малка ......вече забравих и ми е хубаво да виждам такива мъници.
За навиците искам да кажа ,че всичко се научава Трябва да сте по твърди .....не говоря все да викате Поне за Сиси мога да кажа,че подлежи на дресировка Всичко зависи от стопаните да са по настоятелни Проблеми с пишкане и акане нямахме, както и с хапането Хапеше ,когато вадеше зъбки и спря. Чехли и чорапи не е ръфала .......по простата причина ,че у дома нямаме деца и всичко е прибраво в шкафа ,а като тръгна на работа тя си взема играчки от нейното легенче. Всички играчки на Сиси са в едно малко легенче.....тя си взема играчка , играе и когато и омръзне отива пуска я до легенчето и си взема друга Двама сина съм изгледала ,но у дома беше минирано от играчки по пода Сиси е на 1г6м ,но у дома е по подредено ........затова, Ви съветвам бъдете упорити. Нека куч :ns22: да занае ,че Вие сте шефа и да не доминира над Вас.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11293 Потребителят е офлайн   lilinceto6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 12:09 PM

Здаравейте,
първо да ви се покажем, и после да се оплачем!То не е за оплакване - просто ни е ново и доста силна емоция, която преживяваме всички в къщи!Предният път като ви писах, че имам съмнения,че Лайла е разгонена съм се била объркала - то симптомите били съвсем други, кървенето си е най-очевадния синдром,че вече нямам бебе пинчо, а мома!Особено вчера такова вълнение преживях - понеже кървенето се усили и трябваше да се вземат мерки, отидох до зоомагазина да й купя памперси, и като ми дадоха едни малки черни гащички::))))На тях се лепи нещо като д.превръзка:))Просто аз ли го приемам много сериозно, или просто съм много чувствителна - моята Глези/от Глезла - идва/ е с гащи е превръзка.Просто да се смея или какво:))Но иначе няма промяна в поведението - все си е такава глезла и си е иггрива, само нещо апетита й е намалял, но съдейки по себе си в такива ситуация и на мен не ми се яде много :))
Ако някой вече е преживял първо разгонване нека пише!
Целувки на всички пинчовци!

Ако не я е срам да я снимам с гащите, ще публикувам снимки

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11294 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2010 - 01:00 PM

Честито Ви мома............ сега трябва доста да я пазите ,,,когато сте на разходка. Относто гащите и превръзките .....и ние имаме черни гащики, но те са с едни твърди катарами и мояте Сиси беше направо посиняла в слабините от тях и аз уших едни нови червени .......Проблема беше,че през деня наща мома си изваждаше превръзката и я скриваше под бюрото Първия ден си помислих,че я изяла ,,,но на втория ден я засякох затова на бикините заших едно праченце мека хавлия и така ги перях заедно. Сега ще се опитам да пусна снимка на Сиси с дрешка от ръкав и червени гащи!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11295 Потребителят е офлайн   lilinceto6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 01:13 PM

Колко е секси с тези червени гащи Сиси!
User's Signature

Качена снимка

#11296 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 October 2010 - 09:30 AM

Колко са сладки, когато вече са порасналиКачена снимка .
И момеенето явно е силно преживяванеКачена снимка . И това ли трябва да изживеем - превръзки, гащета Качена снимка - леле хич не бях наясно с какво се наемам. Да се ни здравички само - с другото надявам се да се справим.
С дрешките са просто невероятниКачена снимка . От каква възраст започнахте да ги обличате и лесно ли се свиква с носенето на дрешки? Все пак са животни и надали в началото са много съгласни да им се навличат разни неща.
А иначе разглеждах вече сайтове с кучешка модаКачена снимка - много сладурски предложения има. Разбрах, че при нашите сладури по-скоро обличането е от необходимост отколкото мода (все пак са нежни кутрета). Предполагам, че трябва да се наблегне на купуването или изработването на дрешки от по плътни и дебели материи (особено за през студените сезони).
Аз добре се справям с шиенето и плетенето (а и чудесни идеи, тип направи сам, намерих в нета) и чакам с нетърпение малко да поотраснем за да почна да творя.
Сега да се похваля Качена снимка - вчера през деня Брито не е правила бели, пишка само на определеното място. Разбира се следя я стриктно и я нося там веднага след сън и храна. После има награда. Вечерта я похвалих на цялата рода, а и лично аз бях много щастлива от този факт. За съжаление нощес пак старата песен - пишкала, акала на няколко места.
Днес, разбира се продължаваме тренингаКачена снимка .

User's Signature

Качена снимка

#11297 Потребителят е офлайн   lilinceto6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 October 2010 - 10:51 AM

Показване на мнениетоn_nova, в 28 October 2010 - 09:35 AM, написа:

И момеенето явно е силно преживяванеКачена снимка . И това ли трябва да изживеем - превръзки, гащета Качена снимка - леле хич не бях наясно с какво се наемам. Да се ни здравички само - с другото надявам се да се справим.
С дрешките са просто невероятниКачена снимка . От каква възраст започнахте да ги обличате и лесно ли се свиква с носенето на дрешки? Все пак са животни и надали в началото са много съгласни да им се навличат разни неща.
А иначе разглеждах вече сайтове с кучешка модаКачена снимка - много сладурски предложения има. Разбрах, че при нашите сладури по-скоро обличането е от необходимост отколкото мода (все пак са нежни кутрета). Предполагам, че трябва да се наблегне на купуването или изработването на дрешки от по плътни и дебели материи (особено за през студените сезони).
Аз добре се справям с шиенето и плетенето (а и чудесни идеи, тип направи сам, намерих в нета) и чакам с нетърпение малко да поотраснем за да почна да творя.
Сега да се похваля Качена снимка - вчера през деня Брито не е правила бели, пишка само на определеното място. Разбира се следя я стриктно и я нося там веднага след сън и храна. После има награда. Вечерта я похвалих на цялата рода, а и лично аз бях много щастлива от този факт. За съжаление нощес пак старата песен - пишкала, акала на няколко места.

Здравей,
Честито тисладуранче!Да ти е жива и здрава!
Всичките тия истории с акането и пишането,сме ги прижевили и ние, но някакси като поотрасне и като почне да излиза навън всичко си влиза в ред.Ние Лайла така и не я научихме да върши работите върху памперса, после като стана на 3мес почна и да го яде памперса и го махнахме.Като почнахме с разходките само си се научи и сега рядко се опуска в къщи и то главно пишка/за ако явно по-може да стиска:))/.Просто нямах и време а и не мога да съм строга с нея - мига който и махна с вестника и й се скарам моментално ми дожалява.Кто ме погледне с тия големи влажни очички и ми се къса сърцето.Аз не съм ви разказвала и други премеждия имахме преди да се разхони - имахме температура;))Повръщаше няколко дни и я водих на вет.Той като я послещна с един термометър в дупето мале мале...Аз веднага то попитах какво възнамеря да прави с този термометър, после инжекции и отгоре на всичко трябваше да стои 2дни гладна, защото явно температурата била от инфекция на стомахчето.Малката ми сладка тя много се измъчи и сега и гащи и превръзки:))
За дрешките изппратих на едно съфорумка бебешката дреша на Лайла - на нената сладурана й е малка.Ако искаш свържи се с нея да ти я прати.Би трябвало да ви стане.Лайла я взехме март месец на 60дни и да април беше с дрешка - в къщи й беше студено а и така ни посъветваха от магазина. да я обличаме защото са много зиморничеви.няма особено големи премеждия с обличането - в началото ще стой като препарирана но като разбере че това нещо на гърба й топли няма да е така.
Радвай й се докато е бебо,че много бързо растат-мисля че са като децата,аз все още нямам деца но си мисля че е същото!
Целувки
User's Signature

Качена снимка

#11298 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2010 - 10:55 AM

Здравейте :re_037:
n_nova , браво на малката принцеса и на Вашата упоритост
попита кога се обличат малките с дрешки.............аз отговарям за мен и моята принцеска
Значи, Сиси отдолу под брадичката и коремчето е само с мъх ,а не косми които да я предпазват от студа. Затова аз от доста врече я обличам когато излизаме сутрин и вечер на разходка с ватирана дрешка или плетена. А през деня е с нещо съвсем тънко ,защото през деня е сама и все още не са пуснали парното и у дома е хладно
На лични ми пиши, ако искаш да покажа лесни моделчета плетени дрешки , които можеш да изплетеш и от стара прежда.А може и от чорап да направиш дрешка или от ръкав на мека дреха.Дано съм била полезна :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#11299 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2010 - 11:02 AM

Показване на мнениетоlilinceto6, в 28 October 2010 - 09:56 PM, написа:

Показване на мнениетоn_nova, в 28 October 2010 - 09:35 AM, написа:

Здравей,
Честито тисладуранче!Да ти е жива и здрава!
Всичките тия истории с акането и пишането,сме ги прижевили и ние, но някакси като поотрасне и като почне да излиза навън всичко си влиза в ред.Ние Лайла така и не я научихме да върши работите върху памперса, после като стана на 3мес почна и да го яде памперса и го махнахме.Като почнахме с разходките само си се научи и сега рядко се опуска в къщи и то главно пишка/за ако явно по-може да стиска:))/.Просто нямах и време а и не мога да съм строга с нея - мига който и махна с вестника и й се скарам моментално ми дожалява.Кто ме погледне с тия големи влажни очички и ми се къса сърцето.Аз не съм ви разказвала и други премеждия имахме преди да се разхони - имахме температура;))Повръщаше няколко дни и я водих на вет.Той като я послещна с един термометър в дупето мале мале...Аз веднага то попитах какво възнамеря да прави с този термометър, после инжекции и отгоре на всичко трябваше да стои 2дни гладна, защото явно температурата била от инфекция на стомахчето.Малката ми сладка тя много се измъчи и сега и гащи и превръзки:))
За дрешките изппратих на едно съфорумка бебешката дреша на Лайла - на нената сладурана й е малка.Ако искаш свържи се с нея да ти я прати.Би трябвало да ви стане.Лайла я взехме март месец на 60дни и да април беше с дрешка - в къщи й беше студено а и така ни посъветваха от магазина. да я обличаме защото са много зиморничеви.няма особено големи премеждия с обличането - в началото ще стой като препарирана но като разбере че това нещо на гърба й топли няма да е така.
Радвай й се докато е бебо,че много бързо растат-мисля че са като децата,аз все още нямам деца но си мисля че е същото!
Целувки

Страхотна е малечка палечка Лайла на трета снимка и на последна......пупупуууууу да ти е жива и здрава и да я пазите сега като е разгонена ...................винаги да е пред очите Ви ,когато сте на разходка........... :re_037: :dog:
User's Signature

Качена снимка

#11300 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 October 2010 - 06:18 PM

Страхотни сте момичета, благодаря Ви много за топлото посрещанеКачена снимка .
Благодаря Ви за пожеланията, всички пинчовци да са ни здравички и да ни радват много.
Аз никога не съм гледала куче и всичко това ми е толкова - хем невероятно, хем интересно. Дъщеря ми ни постави ултиматум за рождения ден - искала или куче, или братче Качена снимка . Е вече има. Много мъничко го взехме нашето сладурче, даже още няма първа ваксинка, разбрали сме се за събота с ветеринаря да я водя да й я постави. След това ще съм малко по-спокойна.
Днес следобяд излизах за час, два да пазарувам, да взема каката от детска. Прибираме се и влизаме у дома на пръсти (може да е минирано), влизаме и какво да видим - миличката пишкала, акала на точното мястоКачена снимка . Като ни видя на вратата, като се хвърли и заподскача, скимти от щастие, върти доволно опашлето, даже и прилайва. Е голямо щастие беше, ама се нагушкахме едно хубаво.
lilinceto6 - И аз не мога да съм строга, даже забелязвам, че не се й карам, докато на детето често се случва. Като ме погледне с тоя поглед невинен и нищо не разбиращ и всичко ми минава. За сметка на това съм много инатлив човек и през 20 минутки я водя на нейното си вц. Мисля, че бързо ще свикне, дала съм й 2 седмици, като едната вече изтича. После тръгвам на работа и ако не свикне у дома ще е - не си го и представям.
galka43 - ще пиша на лични, относно моделите на дрешките. Сръчна съм и се надявам да се справяКачена снимка .

User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 563
  • 564
  • 565
  • 566
  • 567
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема