Мини Пинчер
Публикувано: 02 December 2010 - 11:46 AM
Публикувано: 02 December 2010 - 12:08 PM
Остана ми малко свободно време и веднага влизам във форума,за да Ви споделя нещо ново за нашето мъниче.От около една седмица пие страшно много вода и се замислих,че може би гранулките му идват много солени.Освен това вече от няколко души чувам,че гранулите като храна не били най-доброто,защото се отразявали доста зле след време на бъбреците на кучетата.По-добре било да се готви храната.Аз съм така да се каже начинаеща,защото това ни е първо куче.Ако някой може да сподели нещо по темата,ще се радвам.Може би трябва да спомена ,че кученцето е на 2мес. и половина.Иначе има огромен апетит,постоянно е гладен.
Поздрави и успешен ден на всички
Ето и малко снимки на нашият красавец:
Публикувано: 02 December 2010 - 01:04 PM
А на нашия кучо давам гранули Роял канин, но най-обича месце от домашна кокошка и зайче
Поздрави на всички
Публикувано: 02 December 2010 - 03:50 PM
Публикувано: 02 December 2010 - 03:54 PM
Първо да
И аз доста четох за гранулите калко били вредни за бъбриците, колко некачествени били и т.н. ,но какво да направя като нямам селскостопански двор с кокошарник и аз искам домашна кокошка но увииииии
Мисля,че доста важно е храненето на кученцето ,защото то и кремвирш ще яде ако му дам ,но като ги знам тия салами колко са качествени и аз не ги обичам ,а да тровя животинчето ли?
Желая ви успех
Публикувано: 02 December 2010 - 03:56 PM
Публикувано: 02 December 2010 - 03:56 PM
Malibu, в 02 December 2010 - 11:13 PM, написа:
Остана ми малко свободно време и веднага влизам във форума,за да Ви споделя нещо ново за нашето мъниче.От около една седмица пие страшно много вода и се замислих,че може би гранулките му идват много солени.Освен това вече от няколко души чувам,че гранулите като храна не били най-доброто,защото се отразявали доста зле след време на бъбреците на кучетата.По-добре било да се готви храната.Аз съм така да се каже начинаеща,защото това ни е първо куче.Ако някой може да сподели нещо по темата,ще се радвам.Може би трябва да спомена ,че кученцето е на 2мес. и половина.Иначе има огромен апетит,постоянно е гладен.
Поздрави и успешен ден на всички
Ето и малко снимки на нашият красавец:
а как се казва красавеца? страхотен е
Публикувано: 02 December 2010 - 07:20 PM
Общо взето и ветиринаря потвърди същото за храната.Ще започна малко,по-малко да му включвам в менюто и друго освен гранулите,които са на Roal Canin Starter Professional.
Иначе бебешока се казва Чар,защото е много чаровен.Много е игрив и бих казала доста социален.Все иска да е навсякъде,да види всичко.
Имам едно питане относно ушичките: Горе-долу кога да очаквам да ги изправи,защото един ден ту надига едното,ту другото, а на следващият и двете пак са клепнали.Ветиринаря ми каза да му давам по 1/4 таблетка калций на ден,който помагал основно за ушичките,а също така и по едно витаминче.
Публикувано: 02 December 2010 - 07:50 PM
Публикувано: 03 December 2010 - 11:47 AM
относно ушичките искам да ти кажа, че когато взехме нашия Майки беше на 6 месеца / твърде голям/, но беше с клепнали уши. Бях решила, че така ще си остане, но след около 1 месец /значи на около 7 месеца/ изведнъж ги изправи. Сутринта, когато станахме беше с клепнали. Отидохме на село и там като започна да скача и лае по съседското куче и изведнъж му щръкнаха
Сега е като хеликоптер, тъй като не са му купирани.
Но при други кучовци това става много по-рано. Чула съм, че трябва да се внимава с ушичките да не ги пречупите, че тогава няма изправяне. Успех! Ето доказателство:
А на fergieb честито кученце и ще чакаме снимки!
Публикувано: 03 December 2010 - 12:00 PM
Имаме чудесни нови попълнения
Чар е голям сладур, а чакаме снимки и на Рони.
Относно храната - сутрин слагаме на нашата гранулки (Роял Канин - джуниър), вечер като се приберем даваме кучешки пастет и/или месце от консерва за кучета. Хубавото на гранулките, е че имат всичко необходимо за израстването и че винаги купичката й е пълна. Слагам повече, за да не я уча на лакомия
Гале, гледам на домашна кокошка се облизваш
Поздрави
Публикувано: 03 December 2010 - 08:51 PM

http://prikachi.com/...14/2723314x.jpg
А и да спомена трицветно е.
Публикувано: 03 December 2010 - 09:12 PM
fergieb, в 03 December 2010 - 08:56 PM, написа:

http://prikachi.com/...14/2723314x.jpg
А и да спомена трицветно е.
Хахахах, значи сме адаши
Публикувано: 03 December 2010 - 09:15 PM
Публикувано: 03 December 2010 - 09:21 PM
fluxie, в 03 December 2010 - 08:20 PM, написа:
За тази жлеза се види само ако има проблем. Иначе най-много да му навредят с честото стискане. Ако някой доктор ти го препоръчва, да знаеш, че иска да ти вземе парите.. Това, че предното ви куче е имало проблем не означава, че всички се водят да ги 'цедят". Може докато е живо да не му се пипа жлезата.
Публикувано: 06 December 2010 - 01:56 AM
Купих на Рая постелка памперс (нещо като постлан вестник), та мисля че я научих да пишка там, ноо по-голяма нужда ходи където и падне.Единствено,и то понякога,когато ме няма в стаята напук се изпишква пред вратата. Просто не знам какъв подход да използвам.
Другото което е, че напоследък много силно хапе в играта си, толкова силно че ми прави дупчици по кожата. Това ме навежда на 2 неща - или си чешка зъбките, или не усеща,че хапе толкова силно.. но ме притеснява след време да не и стане навик да хапе толкова силно и вероятно не мога да я отуча. Има си играчици и една гумена с която предположих, че ще свърши работа, ноо пръстите са и по-забавни.
Скъпи стопани, много ще съм ви благодарна ако споделите своя опит с мен и ако намирате нещо сходно от мойте случки с ваши да споделите как да се справя :)
Публикувано: 06 December 2010 - 02:35 PM
Zorinka, в 06 December 2010 - 01:01 AM, написа:
Купих на Рая постелка памперс (нещо като постлан вестник), та мисля че я научих да пишка там, ноо по-голяма нужда ходи където и падне.Единствено,и то понякога,когато ме няма в стаята напук се изпишква пред вратата. Просто не знам какъв подход да използвам.
Другото което е, че напоследък много силно хапе в играта си, толкова силно че ми прави дупчици по кожата. Това ме навежда на 2 неща - или си чешка зъбките, или не усеща,че хапе толкова силно.. но ме притеснява след време да не и стане навик да хапе толкова силно и вероятно не мога да я отуча. Има си играчици и една гумена с която предположих, че ще свърши работа, ноо пръстите са и по-забавни.
Скъпи стопани, много ще съм ви благодарна ако споделите своя опит с мен и ако намирате нещо сходно от мойте случки с ваши да споделите как да се справя :)
Честито бебче - живо и здраво!
Много съвети относно хигиенните навици можеш да намериш тук: http://forum.dog.bg/...bd%d0%b8%d0%b5/
Доста нашироко са дискутирани методите за приучване на кучо към ходене по нужда на определено място.
Трябва да си наясно, че щом малкото е на 55 дни, то то си е още бебе и изисква голямо търпение във всичко. Бебчо не може да различи малката от голяма нужда и също да ги свърже като една дейност, така че е обяснимо това, че пишка на точното място а голямата нужда си върши където му падне.
Моята бебка е на почти същия етап, вече 2-ри месец се мъчим да я приучим да ходи до тоалетна на едно място. В повечето моменти го прави сама, но се случва понякога да направи белята, но вече все по-рядко.
Ще споделя накратко началото, дано ти е полезно - още с донасянето й у дома, купихме котешка тоалетна. Често я подканяме, като я носим там и казваме думата "пиш". Обикновено това става след сън, игра или хранене - горе-долу на около 20-на минути. Закупихме и капки за приучване, но те съветвам да не си даваш парите, не вършат работа (поне в нашия случай). Когато се изпишка или изака в тоалетната не измиваме веднага подложката, а само я забърсваме със салфетка, така по миризмата се ориентира лесно. Ако се случи да се изпишка някъде по пода, то след измиването му с препарат го напръсквам с дезодорант, за да се премахне миризмата.
Тук да вметна, че не съм привърженик на строгите методи - не бием, не викаме, не топим муцуната в урината и тн. Може би и за това ни е малко по-трудно, но не съм взела животното за да го мъча и изтезавам. Съветвам и теб да се въоръжиш с търпение и повече препарат за под
За хапането, ние имаме същия проблем
Това е от мен, дано съм ти била полезна с нещо.

Вход

Горе
Цитиране +