Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 569
  • 570
  • 571
  • 572
  • 573
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11401 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2010 - 09:21 PM

Показване на мнениетоfluxie, в 03 December 2010 - 08:20 PM, написа:

А аз отново да питам: на колко време трябва да се води на ВЕТ за аналната жлеза, все забравям да питам ВЕТ-а, а сега се присетих.

За тази жлеза се види само ако има проблем. Иначе най-много да му навредят с честото стискане. Ако някой доктор ти го препоръчва, да знаеш, че иска да ти вземе парите.. Това, че предното ви куче е имало проблем не означава, че всички се водят да ги 'цедят". Може докато е живо да не му се пипа жлезата.

#11402 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2010 - 07:32 PM

Здравейте.Къде се изгубихте?Как са пинчовците.Моят Рони нали е бебенце все си спи и като стане поиграем си 1 час и хак заспива.Голям е сладур.Ето една снимка от днес.Съжалявам за лошото качество но е правена с телефон.
Качена снимка

#11403 Потребителят е офлайн   Zorinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 December 2010 - 01:56 AM

Здравейте :) от 1 седмица си имам бебе мини пинчерче, казва се Рая, на 55 деня е някъде. Прочетох форума до 15 страница и се изморих, та не знам как ще дочета до 570 :) Предпочетох направо да пиша. Имала съм мини пинчер като малка, но не съм разбирала как да я възпитавам.. играеше повече роля на играчка :). Затова съм малко невежа в обучението на кученцата и искам да се науча на правилните подходи. Имам много въпроси и ме впечатлиха коментарите на доста хора.

Купих на Рая постелка памперс (нещо като постлан вестник), та мисля че я научих да пишка там, ноо по-голяма нужда ходи където и падне.Единствено,и то понякога,когато ме няма в стаята напук се изпишква пред вратата. Просто не знам какъв подход да използвам.
Другото което е, че напоследък много силно хапе в играта си, толкова силно че ми прави дупчици по кожата. Това ме навежда на 2 неща - или си чешка зъбките, или не усеща,че хапе толкова силно.. но ме притеснява след време да не и стане навик да хапе толкова силно и вероятно не мога да я отуча. Има си играчици и една гумена с която предположих, че ще свърши работа, ноо пръстите са и по-забавни.
Скъпи стопани, много ще съм ви благодарна ако споделите своя опит с мен и ако намирате нещо сходно от мойте случки с ваши да споделите как да се справя :)

#11404 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 December 2010 - 02:35 PM

Показване на мнениетоZorinka, в 06 December 2010 - 01:01 AM, написа:

Здравейте :) от 1 седмица си имам бебе мини пинчерче, казва се Рая, на 55 деня е някъде. Прочетох форума до 15 страница и се изморих, та не знам как ще дочета до 570 :) Предпочетох направо да пиша. Имала съм мини пинчер като малка, но не съм разбирала как да я възпитавам.. играеше повече роля на играчка :). Затова съм малко невежа в обучението на кученцата и искам да се науча на правилните подходи. Имам много въпроси и ме впечатлиха коментарите на доста хора.

Купих на Рая постелка памперс (нещо като постлан вестник), та мисля че я научих да пишка там, ноо по-голяма нужда ходи където и падне.Единствено,и то понякога,когато ме няма в стаята напук се изпишква пред вратата. Просто не знам какъв подход да използвам.
Другото което е, че напоследък много силно хапе в играта си, толкова силно че ми прави дупчици по кожата. Това ме навежда на 2 неща - или си чешка зъбките, или не усеща,че хапе толкова силно.. но ме притеснява след време да не и стане навик да хапе толкова силно и вероятно не мога да я отуча. Има си играчици и една гумена с която предположих, че ще свърши работа, ноо пръстите са и по-забавни.
Скъпи стопани, много ще съм ви благодарна ако споделите своя опит с мен и ако намирате нещо сходно от мойте случки с ваши да споделите как да се справя :)

Честито бебче - живо и здраво!
Много съвети относно хигиенните навици можеш да намериш тук: http://forum.dog.bg/...bd%d0%b8%d0%b5/
Доста нашироко са дискутирани методите за приучване на кучо към ходене по нужда на определено място.
Трябва да си наясно, че щом малкото е на 55 дни, то то си е още бебе и изисква голямо търпение във всичко. Бебчо не може да различи малката от голяма нужда и също да ги свърже като една дейност, така че е обяснимо това, че пишка на точното място а голямата нужда си върши където му падне.
Моята бебка е на почти същия етап, вече 2-ри месец се мъчим да я приучим да ходи до тоалетна на едно място. В повечето моменти го прави сама, но се случва понякога да направи белята, но вече все по-рядко.
Ще споделя накратко началото, дано ти е полезно - още с донасянето й у дома, купихме котешка тоалетна. Често я подканяме, като я носим там и казваме думата "пиш". Обикновено това става след сън, игра или хранене - горе-долу на около 20-на минути. Закупихме и капки за приучване, но те съветвам да не си даваш парите, не вършат работа (поне в нашия случай). Когато се изпишка или изака в тоалетната не измиваме веднага подложката, а само я забърсваме със салфетка, така по миризмата се ориентира лесно. Ако се случи да се изпишка някъде по пода, то след измиването му с препарат го напръсквам с дезодорант, за да се премахне миризмата.
Тук да вметна, че не съм привърженик на строгите методи - не бием, не викаме, не топим муцуната в урината и тн. Може би и за това ни е малко по-трудно, но не съм взела животното за да го мъча и изтезавам. Съветвам и теб да се въоръжиш с търпение и повече препарат за под Качена снимка .
За хапането, ние имаме същия проблем Качена снимка - непрекъснато хапе и дращи. Зъбките и ноктите й стават все по големи, а захапката все по-силна. Явно не се усеща, но често ни захапва до кръв. Закупили сме куп играчки - плюшени, гумени, но ръцете и краката ни са по-вкусни и интересниКачена снимка . Надяваме се това да е просто етап, който да отшуми с израстването. Тук по-опитните могат да се включат Качена снимка .
Това е от мен, дано съм ти била полезна с нещо.
User's Signature

Качена снимка

#11405 Потребителят е офлайн   Zorinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 04:00 AM

Здравейте (:
Благодаря ти за съветите и пожеланието n_nova - пожелавам и на твоето кученце да е живо и здраво, и да си те радва дълги години :)Ще прочета и страницата с хигиенните навици.
А другото което ме мъчи е, че всяка нощ се буди и иска да дойде при мен в леглото. избрала си е едно кътче в стаята ми и там съм и сложила мекичка дрешка да и е топло. В началото обръщах внимание на Рая, но като я взема при мен тя почваше да си играе с мен, да ме хапе по нослето, ръцете, устата, брадичката и не можех да спя.. затова си я оставях в нейното си легалце, скимтеше 5 мин и се укротяваше.(миналото ми кученце спеше при мен и беше много зависимо от мен, ако спя на друго място, не спира да смикти цяла нощ, затова предпочитам Рая да си е в нейно легалце). При вас как е мили хора, или кученцата спинкат при вас самите. :))))

#11406 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 December 2010 - 10:27 AM

Ще се включа пак аз Качена снимка !
Ако прочетеш няколко странички по-назад ще видиш, че сме разисквали и тази тема Качена снимка . Аз определено съм против спането на куче в леглото на човек, не само от хигиенична гледна точка, в нашия случай и от предпазна. Кученцата ни са от много малка порода и са прекалено крехки и нежни животинки. Като взехме нашата девойка, беше само 300 грама, а в съня си човек се върти и е възможно малкото да бъде притиснато и наранено. Още повече, че има доста случай, в които кученцата се изпускат по нужда в постелята на стопаните си.
Нашата Бри дори я научихме да спи в друга стая, има си собствено креватче и отделно мека възглавничка - свикна бързо и с двете. Често сутрин я намирам полегнала ту на едното, ту на другото. Даже вечер, като загасим лампите и ТВ в хола, тя знае че е време за сън и се мята в креватчетоКачена снимка . През деня се изтяга на възглавничката. Смятам, че и за нея и за нас това е най-доброто.

User's Signature

Качена снимка

#11407 Потребителят е офлайн   lamarinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 12:43 PM

hera spi v legloto nagushkana pod zavivkite,leji kato chovek i ne stava dokato ne se sabudia...daje poniakoga se izlejava do po kasno...tia po princip riadko stoi na zemiata...vechno e nakachulena niakade....ia na divan,ia na taburetka....
User's Signature

Качена снимка

#11408 Потребителят е офлайн   lamarinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 12:44 PM

hera spi v legloto nagushkana pod zavivkite,leji kato chovek i ne stava dokato ne se sabudia...daje poniakoga se izlejava do po kasno...tia po princip riadko stoi na zemiata...vechno e nakachulena niakade....ia na divan,ia na taburetka....
User's Signature

Качена снимка

#11409 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 02:34 PM

Здравейте!
Събирахте ли се в неделя? Ние не успяхме да дойдем, но си намерихме в нашият парк нови приятелчета... Понеже няма кучета размер Арчи си играе с 6 месечно НОК и пак толкова голямо сетерче, един голдън и още една немска овчарка... Арчи на всичките им е батко и само да си покаже зъбките застават мирно... :ab_041: Вашите кучовци как се разбират с по- големите породи?

#11410 Потребителят е офлайн   lamarinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 06:15 PM

вкъщи имаме и хъски и се разбират идеално....е от време на време се карат ама това е нормално......много откачат и правят лудница
User's Signature

Качена снимка

#11411 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 December 2010 - 01:12 AM

Здравейте на всички,сигурно не съм писала от 1 година.Има ли някой останал от старите ми познати...или ???Много бебета,много пинчовци.Да ви са живи и здрави :dog:

#11412 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2010 - 01:21 PM

Здрасти на теб и Чафунката, как сте? :re_037:
И ние скоро не сме писали, само от време на време влизам да гледам снимки на малките ушковци- страхотни са :wub: Дойде зимата и взехме да зинзикаме :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#11413 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 07:00 PM

Здравейте.Къде сте?Пишете как са кученцата.Моят Рони от 10 дена вкъщи и ме подлудява вече.Голям е беланик.Невероятен сладур имам снимки но по-късно ще ги кача.

#11414 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 December 2010 - 10:16 AM

Здравейте и от мен!
Чакаме снимки на РонкатаКачена снимка , а това с беляджийството, мисля че скоро и при нас няма да отмине. Много енергична е нашата девойка и всеки ден ни изненадва с нещо новоКачена снимка . Чакам с нетърпение да започнем с разходките, дано тогава изразходва част от огромната си енергия. Така се получи, че трябва да започнем да я извеждаме в най-големия студ. Във връзка с това искам да й купя обущета и някакво дебело, зимно, ватирано гащеризонче - за предпочитане с качулка. Ако някой от вас има омалели такива, ще помоля да ми пише Качена снимка .
Също приемам и препоръки за закупени от вас подобни артикули, от които сте доволни. Благодаря предварително.
Тук искам да благодаря на Ивето и Галето, които ми дадоха много идеи за плетенето и ушиването на дрешки и ботушки. С дрешките мисля, че ще се справя, но за обущетата не съм съвсем сигурна.
Това е от мен. Поздрави.
User's Signature

Качена снимка

#11415 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 02:41 PM

Показване на мнениетоn_nova, в 11 December 2010 - 09:21 AM, написа:

Така се получи, че трябва да започнем да я извеждаме в най-големия студ. Във връзка с това искам да й купя обущета и някакво дебело, зимно, ватирано гащеризонче - за предпочитане с качулка.

Гащеризон и купи, обяче с тези обувки хич няма да и е удобно. :ea_103: Като е много студено по-добре я дръжте у дома отколкото с обувки. Поне вашето ходи по нужда в къщи.. Моя и -20 да е пак трябва да излезе и е голяма мъка.. Гледах в един магазин ГЕЛ за мазане на лапичките(уж предпазвал от замръзване), но не знам дали има ефект. Някой ползвал ли е такъв гел? :ab_041:

#11416 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 04:54 PM

И мен ме интересува какво точно представлява този гел, къде може да се намери и на каква цена е?
n_nova имахме до миналата година едно плетено пуловерче (купено), което му беше умаляло, но отиде при други кученце. Ще му намеря плетените пуловерчета и понеже се съмнявам да му станат ще пратя мерките тук, ако на някой куч са му точни да ги дам. :smile:

#11417 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 06:56 PM

Гела го гледах тук- http://www.zoomagazi...1=33&cat2=11737

Мисля, че струваше 10 лева. Обаче дали има ефект?! Ако никой не е ползвал ще се наложи да рискувам, и като поръчвам храна да си купя. После ще споделя. :ab_041:

Миналата зима на нашето му замръзваха краката.

#11418 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 07:33 PM

Вална линка е неправилен. отваря ми се меню с продуктите на Еукануба. Ако някой си вземе гела все пак да каже има ли ефект. :smile:

#11419 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 09:59 PM

Е, не бе :ab_041: Трябва да го потърсиш. :mg_062: Влизаш в грижа за козината и кожата(май там беше) и разглеждаш. Не ми се търсеше и затова пуснах това, което на мен първо ми отваря. :ab_041:

Намерих ги! :wb_052:

http://www.zoomagazi...id=7742&start=0

http://www.zoomagazi...id=9449&start=0

#11420 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 December 2010 - 10:14 PM

Много рядко зимата го извеждам навън.Каквото има за правене го прави в банята.Ако дава зор ,тогава го пусна на двора,ама едвам изтрайва 1 минута и на 3 крака се брибира.Все му е студено.

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 569
  • 570
  • 571
  • 572
  • 573
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

6 потребители четат тази тема
0 потребители, 6 гости, 0 анонимни