Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 576
  • 577
  • 578
  • 579
  • 580
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11541 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2011 - 11:10 AM

(archy)
Как ще му режете пръстите на кучето бе !?!?!?!?!?! :ud_009: и ние рядко ползваме нашите кутрета - е па дай да ги резнем :ae_085:
кастрацията си е едно ,а да му се режат пръсти си е съврем друго...аз не го одобрявам,незнам дали някои нормален и хуманен ветеринар би го сторил :dh_188: ако го сторят - пиши ми данните му за да го съобщя на съответните органи :ea_103:
това е моето мнение,животни са си,всички си имат такива "ненужни" пръстчета ,ама сефте чувам да се махат...
понякога това,че сме стопани и си мислим,че живота на кучето е наш само защото то не може да говори :ba_025:
обмисли постъпката си правилно,щом на тези създания им ги има тези пръсти - значи има защо :) съдейки по моята Мишел - то там си е само мекичко топче,което при нас нито дразни нито закача ,че да се стига до такава интервенция.
не задължавам с мнението си , естествено като във всеки форум сиг ще се изпише бая лошо срещу коментара ми,но не мога да остана безучастна :)
User's Signature

Качена снимка

#11542 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 05 February 2011 - 12:16 PM

Bonbonita, познахте напълно, че ще се изпише бая лошо за коментара Ви! Наистина не желая да влизам в конфликт с вас,но изказването Ви е напъно невежо и не е редно след като е съвсем ясно,че имате тепърва много да учите в областта на кинологията да изказвате такива мнения разколебавайки правилното решение на даден човек.Честно казано Арчи е по-напред в материала от вас.Не е нужно да се изхвръляте с клюкарене на ,, ненормалният и нехуманен,, лекар който ще извърши тази ,,жестокост,, спорд вас защото помислете дали пък не грешите в разбирането си за вашата хуманност! Особено в случая на Арчи! Там изобщо няма да се режат пръсти,а само да се прщипе и отстрани един фалшиф ,,елемент,, от крачетата му,който наистина му пречи!!! По вашата логика не трябва и да се маха апендикса при хората например.Моля понаучете повече по въпроса и размислете по него преди така да с епалите и изказвате!Н всички кучета ги имат тези пръстечта,напротив доста са малко.Когато такива не добре слкционирани кучета се родят тези пръстчета се отрязват на вторият ден от раждането им и такива като вас дори и не подозират,че са ги имали! Дали пък на вашата Мишел мекото топче което описвате не точно такъв остатък,при това зле махнат?!Моля, недейте така да с палите без да разбирате :rc_036: !
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#11543 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 01:25 PM

Както казах не задължавам с мнението си ! Не съм наясно с кинологията,не съм го и твърдяла ! Изразих мнение,а ти вместо да ме хулиш и да се хабиш,можеше да пуснеш малко инфо по въпроса - щеше да е по-полезно отколкото това което си писал :) а и да не забравяме,че това е общ форум и можем да си пишем каквото искаме по темата ... :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#11544 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 01:48 PM

И какво толкова пречат тези пръсти? Ако ноктите се режат навреме какъв е проблема? Нито ще се забият в крака на кучето, нито изпитва болка.. Е, ако не ни кефи е нормално да ги резнем(трябва да си го моделираме). :ab_041: Пък и само ще ни закачат по якетата... :zz_020: Колко непрактично!! Освен това тези кучета нямат нищо общо с кинологията, изложбите и др. :ab_041:

Моя боксер имаше такива пръсти и цял живот(13 години) не се счупиха, не го боляха и не умря от това. :dog:

#11545 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 06 February 2011 - 06:33 PM

5, 6 и 7ми пръст при кучетата се отстраняват поради ред причини! Най-вече защото пречат и така, както не вършат никаква полезна работа, могат да докарат големи главоболия! Те се закачат за мебели, клонки, мокет и изобщо на всякакви места. Могат да се разранят и да развият инфекция. Виждала съм случаи на откъснати такива пръсти и никак не е приятно! За кучето не е от значение има ли ги или не, докато не стане проблем. Премахването им не е задължително, но е едно голямо улеснение. Това, че някое куче е живяло 13 години с тези пръсти и те не са му пречели, не означава, че всички кучета имат този късмет.
Арчи, аз бих те посъветвала да се възползваш от ситуацията и да отстраните пръстчетата. Раничките, които ще останат ще са съвсем мънички и бързо ще заздравеят. Може би, по-бързо от раната от кастрацията...
Няма как куче да няма нищо общо с кинологията. Кинологията е наука за КУЧЕТАТА! Колкото до това, трябва, или не, да се режат разни части от тялото на кучето, котката и въобще на някое животно, това е решение на стопанина, до толкова, доколкото не е забранено със закон - морален или правен! Така, както на вас ще ви извадят мъдреца, който расте на криво и ви боли, така и на кучето могат да му бъдат отстранени ненужните пръсти. Тук не става дума за гъзария, а за здравето на кучето. По същата логика можете да пуснете женското си куче да се разхожда некастрирано и да разчиташ, че тя е дребна и няма да забременее от едро куче, защото примерно, то няма да може да "уцели мястото"!

#11546 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 07:13 PM

Утре може и другите пръсти да попречат, може и предните да махнем(нали някои ги махали) и половината зъби. това, че на някое куче пръста му се е закачил за клон или яке не значи, че всички останали ще се закачат за клонки.. Аз не съм съгласен с това нещо и не задължавам никого с Моето мнение.. :re_037:

#11547 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 07:27 PM

Не е така! Не изопачавайте нещата, моля ви! Тези пръсти не случайно се наричат излишни. Няма как другите пръсти да попречат, тъй като те се използват ежедневно. Най-малкото формират долната част на крака на кучето и се наричат стъпало. Нали! Както казах, решението е изцяло на стопаните, но смятам, че ако на вас ви поникне неприятна брадавица на видно място, макар и да не ви боли, бихте желали да я махнете, за да изглеждате добре и за да не стане нещо по-лошо в бъдеще... или греша!? Колкото до зъбите, мисля, че коментари от този тип са просто детински и неосмислени. И аз не задължавам никого с моето мнение!

#11548 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 02:27 AM

От фейсбук:
Пинчерка, предполагаема възраст - 5 години. Bлуждаеше объркана и уплашена пред магазин за акумулатори на околовръстното шосе, преди светофара с Бистришко шосе /днес/ на 06.02.2011г. Нашият доброволец си изпати с гризната ръка, но кученцето сега е на сигурно място. Моля да разпространите по другите страници и стени на приятели. Търсят се собствениците. Кученцето е прибрано, няма чип, няма нашийник, само дрешка, която умишлено не показваме - може тя да стане някакъв вид доказателство, ако се появят собственици, които да покажат снимки.
Ако познаете тази малка, сладка душица, уведомете собствениците, че кучето им е намерено.Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11549 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2011 - 06:21 PM

Показване на мнениетоCamellia, в 06 February 2011 - 03:38 PM, написа:

.......... Така, както на вас ще ви извадят мъдреца, който расте на криво и ви боли, така и на кучето могат да му бъдат отстранени ненужните пръсти. Тук не става дума за гъзария, а за здравето на кучето. По същата логика можете да пуснете женското си куче да се разхожда некастрирано и да разчиташ, че тя е дребна и няма да забременее от едро куче, защото примерно, то няма да може да "уцели мястото"!

И аз мисля по този начин , нашия Бруно е е на две години и половина и вече два пъти му се обръщат тези пръсти , доста го боля и доста кръв изтече , не сме ги махали , но това започне да се случва често може би ще е по- добре да се махнат , а за задните пръсти на Арчи стана ясно че често му се закачат тук и там , така, че аз съм ЗА това да бъдат отстранени. :ba_025: , точно казано - това не е гъзария , а необходимост в случая.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11550 Потребителят е офлайн   ivas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 February 2011 - 04:04 PM

Привет на всички! :re_037:
Отдавна не съм писала, но сега един въпрос ми се върти в главата. Каква смесица са нашите мъници?
Специално за мен няма ама абсолютно никакво значение . Нашето гардже си е най-хубаво и не знам какво бих правила без него. :wub:
Но….. имам една съседка, която е всезнаеща и разбираща. Още когато го взехме започна да го заглежда да види, колко брадавички има, за да разбере дали е чиста порода. След това започна да разправя, че е смес от пинчер и чихуа хуа. А днес, когато ги срещнала на разходка отсякла, че е чисто чихуа хуа. Имам чувството /тъй като си няма друга работа/, че цял ден седи пред компютъра и се рови из нета да разбере какво е кучето ни. Та, ако има някой да ни светне по въпроса! :ab_041:
Като гледам снимките на другите кучовци повечето приличат на моя сладур.
Ето ви снимки. На 1 година и 3 месеца е и тежи 3.100 кг.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11551 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 11:36 AM

Аууу, не! Не издържам! :af_089: Майки е с обувкииии! :ab_041: Ще падна! Как ги търпи?!? :ud_009: Не се ли дразнеше като му ги сложихте за първи път? Иначе е страшен сладур и според мен всички кучовци тук са порода "балкански плъхок". Отличават се с невероятен чар и хитър поглед! :md_064: Само Тимон и Имаги са от знатен род, с потекло и видни предци! :af_089:

#11552 Потребителят е офлайн   ivas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 February 2011 - 06:01 PM

Смейте се, ама на Майки си му е мноооооого добре с якето и ботушките. :be_107: Пъвия път, когато го обухме, и ние щяхме да изпопадаме от смях. :ab_041: Съжалявам, че не му направихме клипче. Но след това свикна и сега е като моторетка. :dog: Тича в галоп, а когато някое ботушче падне си свива крачето, защото му става студено. Свикна с екипировката. :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11553 Потребителят е офлайн   deer_beer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 08:14 AM

Здравейте всички,
нови сме във форума и решихме да Ви представим нашата малка луда "жабка". Казва се Рая и е на година и 8 месеца. Много е дива и игрива, но е много страхлива, страх я е дори от кучета по малки от нея. Проявява големи претенции към хапването, но не и к ъм чорапите. Намираме се в София,ж.к. Младост и бихме се радвали на компания в разходките през по-топлите дни.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#11554 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 11:25 AM

Ивас, глупости! Аз не му се смея, а се радвам! Просто е разкошен! Пък тези обувчици са простоооооо.... Много джиджен! Това е точната дума! :ab_041: Представям си Турбо като го обуя какво ще стане! :zz_222: Айра ще замръзне на едно място. Хихих!

Диър_биър, Рая е страхотна! Добре дошли! А розовото явно е нейният цвят! :wub:

#11555 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 11:39 AM

Голяма красавица е Рая,много чаровна! Да Ви е жива и здрава!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#11556 Потребителят е офлайн   ivas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 February 2011 - 11:53 AM

Показване на мнениетоCamellia, в 11 February 2011 - 10:30 AM, написа:

Ивас, глупости! Аз не му се смея, а се радвам! Просто е разкошен! Пък тези обувчици са простоооооо.... Много джиджен! Това е точната дума! :ab_041: Представям си Турбо като го обуя какво ще стане! :zz_222: Айра ще замръзне на едно място. Хихих!

Диър_биър, Рая е страхотна! Добре дошли! А розовото явно е нейният цвят! :wub:

Майтапя се де! :ab_041:
А Рая е сладка душичка! Дано само ви радва!

Хубав ден на всички от нас с Майки! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#11557 Потребителят е офлайн   darkhrista Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 February 2011 - 10:18 PM

Видях по-горе нещо свързано с брадавиците. Някой ще обясни ли повечко за тях? Т.е. какво предполага наличието им и броя им, евентуално. Ара е с 6 брадавички на муцунката. Какво трябва да значи това? :dry:

#11558 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2011 - 11:34 PM

Показване на мнениетоdarkhrista, в 12 February 2011 - 07:23 PM, написа:

Видях по-горе нещо свързано с брадавиците. Някой ще обясни ли повечко за тях? Т.е. какво предполага наличието им и броя им, евентуално. Ара е с 6 брадавички на муцунката. Какво трябва да значи това? :dry:

Нищо не предполага!

#11559 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 07:21 PM

И ние сме в Младост, а и сме доста страхливи, май ще си паснем :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11560 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 10:10 PM

Здравейте!
Не съм влизала от доста време, но с интерес прочетох мненията за пръстчетата на Арчито. Все още не бързаме с кастрацията и не сме говорили с вета ни по този въпрос, но решихме да ги отсраним, защото не ми се ще да стане някоя злополука с тях. Четох за тези пръсти в една книга за кучето и там препоръчват отсраняването им също. Скоро ще ви зарадваме с нови снимчици. :))

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 576
  • 577
  • 578
  • 579
  • 580
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни