Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 580
  • 581
  • 582
  • 583
  • 584
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11611 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 February 2011 - 04:03 AM

От както Арчи е при нас е живял с котка ни. Налага се да се разделим с писаната и мисля, че Арчи ще тъжи за нея. Какво да очакваме? Дали ще тъжи за нея? За нас мъката ще е голяма, а той как ще го понесе? Те са големи дружки и се търсят един друг не мисля, че ще му е безразлично, че другарчето му за игри си е отишло... :dh_188:

#11612 Потребителят е офлайн   dimple Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 02:56 PM

Показване на мнението(archy), в 23 February 2011 - 03:08 AM, написа:

Налага се да се разделим с писаната

Не ми стана ясно защо "се налага да се разделите"? :dh_188:

#11613 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 23 February 2011 - 05:11 PM

Здравейтее!
Лелеееееее,Оличка, Лили е едно истинско бижу! :wub: Страхотна е! Пу-пу! За пишкането и акането - никога не е късно да научиш кучето да го прави където трябва. Моите за жалост никога не се научиха. Навън може да опикаят цялата поляна, но приберат ли се не се стискат изобщо и веднага щом им се допишква го правят без свян! :ab_041: Така че - заредете с търпение и упоритост! :md_064: За треперенето - пинчерите го правят почти непрекъснато. Не винаги е от студ. Нервната им система е доста крехка и възбудима и е причина за честото безпричинно лаене и треперене. Няма да й стане нищо на Лили ако постои за 15 мин навън в студеното. Разбира се след всички необходими ваксини. :md_064:

Арчи, защо се налага да се разделите? На кучо определено ще му е тъжно за котката, щом е живял с нея толкова време и се търсят.

#11614 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:chihuahua,miniature pincher,french buldog

Публикувано: 23 February 2011 - 05:14 PM

Archy,много съжалявам за котката ви и аз имам котка и ви разбирам. Щом са си били другарчета и са се разбирали,ще е нормално Арчи да търси писанката,чувал съм,че животните усещат когато нещо не е наред . Най-добре е да се утешите взаимно -повече ласки към кученцето. Още веднъж много съжалявам за котката... :dh_188:

И аз икскам да ви разкажа нещо,по принцип вчера трябваше да летим до Тулуза....,за съжаление се отложи. може би час, преди да излезем за летището, Шарлот започна да се държи много странно -не се отделяше от жена ми,скимтеше,а ако я пуснехме на земята ,ходеше много ниско долу,както когато й се скараме. Ние си помислихме,че нещо не е наред с нея и я заведохме до вета (късметлии сме,че кабинетът му е на няма и 5 мин от нас) Прегледаха я и казаха,че е абсолютно здрава и и няма нищо,но тя не престана да се държи странно и не отделяше поглед от жена ми. Малко след това,жена ми започна,да се оплаква,че я боли бъбрек -сега жена ми си е в леглото с мн.висока температура и пие куп лекарства,оказа се,че има някаква инфекция,но Шарлот и за миг не се е отделила от нея-лежи при нея,ближе я по китките и час по час си завира влажната муцунка във врата на жена ми..Ако тръгна да я местя от там ми бърчи нос и ръмжи.
User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#11615 Потребителят е офлайн   Оличка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 February 2011 - 05:37 PM

Толкова се радвам, че всички ни харесвате и сте толкова мили и отзивчиви всички ! Благодаря ви, наистина имах нужда от това, тъй като до сега никога не бях гледала куче и имам хиляди въпроси, които на вас може да ви се струват дори глупави. Включих се преди това в друг форум, но там твърде малко ми пишеха и дори ми се ядосваха понякога. Благодаря ви, че сте толкова отзивчиви !!! Заедно можем да се справим със всичко Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#11616 Потребителят е офлайн   Оличка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 February 2011 - 05:42 PM

Арчи, да ти кажа, и аз имам котка, сиамка, която е вече 13 години вкъщи. Доста трудно свикват един с друг, всеки си пази територията, но се надявам, че се заобичат много след време, както твоите животинчета ! Не се съмнявам, че на Арчи ще му е трудно да се раздели с котето, но щом трябва, ще му се наложи да се справи и вие трябва да му помогнете малко. Постарайте се да му обръщате повече внимание и да играете малко повече с него, докато преодолее липсата на писанкатаКачена снимка
Камелиа, благодаря ти много! Благодаря на всички ви, че ми помагате, защото наистина имам нужда от приятели за съвети или просто за споделяне Качена снимка

#11617 Потребителят е офлайн   dimple Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 05:48 PM

piletosasho, много ме развълнува разказът ти...Шарлот е усетила предстоящата опасност и ви е спасила от куп неприятности, с които можеше да се сблъскате на чужда територия! Дано само жена ти се оправи бързо! Браво на Шарлот!

#11618 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 06:30 PM

piletosasho историята е наистина невероятна! Всичко усещат тези мъници!
А иначе все още не е сигурно на 100%, че ще се разделяме с писата. Но предпочитаме да сме подготвени с бъдещи проблеми с кучо.

#11619 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 04:06 AM

Archy стискам палци всичко с котката ви да се оправи по най- добрия за вас начин.
Жена ми ще се оправи тя е силна,а ималката Шарлот много й помага. Качвам снимки от днес да ги видите двете как спят -бяха мнго сладки,знам,че като жена ми като види снимките -ще се разбучи,че грозна,(май всички момичета нкога не се харесват на снимки),а не знам защо,като сте си винаги хубави :ba_025:

User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#11620 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2011 - 05:01 PM

Здравейте!
Не съм писала отдавна, но Ви чета редовно.
Лили е страхотно кутреКачена снимка , като я гледам се сещам за моето преди 2,3 месеца - много са сладки като бебета.
Piletosasho - страхотна история. Кучовците са много чувствителни същества.

Ние имаме проблем с малката Бри, та се надявам да дадете съветКачена снимка . Забелязвам, че от около седмица малката не се храни добре - сутрин оставям гранулки в купичката, вечер ги намирам там. Водата също е непокътната. От 2 дни през деня не ходи по никаква нужда, неспокойна е и нощем - вие и лае през час, два. След като нощес не сме мигнали, в ранни зори седнахме с моя мъж да се чудим каква може да е причината за това неразположение. Първото разгонване чакаме около средата на март, външно изглежда добре, козинката е лъскава, игрива е като цяло, не заляга. Останаха зъбки да са - щом й отворихме устата и какво да видим: Предните долни резци са изцяло сменени, горните четири са поникнали, но не са паднали предишните. Същото е положението с долните 2 кучешки зъба. В момента пинча е като акула - с два реда зъби. Най-рано в събота мога да я заведа до ВЕТ-а, но ми е много притеснено. Има ли някаква опасност за кучето и дали сме на прав път? Възможно лие това да е причината за неразположението й? Като я заведа на лекар, какво да очаквам - ще ги вади ли, или има и друг начин? Защо не са паднали сами, има ли някаква причина?
Това е засега, ще пиша пак и чакам съвети.
User's Signature

Качена снимка

#11621 Потребителят е офлайн   deer_beer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 06:39 PM

Здравейте,

pletosasho, невероятна история :) ... няма какво да се учудваме, животните са много чувствителни и усещат нещата много преди нас.

n_nova, надявам се причината да е в зъбките, пробвайте с по мека харана от гранулките, може да са и твърди и да не ги яде за това. Заведете я на вет колкото се може по бързо. Моят опит показва, че една ненавременна намеса може да доведе до лош край.
Преди години имах доберманка и когато беше на 8г. една нощ тя се държеше точно така както описваш в поста си. Рано сутринта я заведохме на вет, защото освен това се беше подула като балон. Оказа се, че си е превъртяла стомаха и последва сложна операция. За наше щастие се оправи и живя още 6г :о)

#11622 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 07:17 PM

n_nova, резците най-вероятно ще си паднат сами, и ние имахме "акулов" период. Сега е малко кривозъба :ab_041: . Проблем са кучешките. Ние все още имаме един не-паднал, при положение, че сменихме всички останали преди месеци. Ветовете ми казаха да изчакам до 11-тия месец и, ако до тогава не е паднал сам, да я водиме за вадене. Не знам дали ако и давате повече калций ще има подобрение. Пробвайте.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11623 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2011 - 07:32 PM

Georgia, благодаря много за отговора, олекна ми малко. Давам по принцип комбинирани витамини, ВЕТ-а ни ги даде. Ще купя след работа и калций, ще го включа допълнително. Уговорих си и час с ветеринаря, утре следобяд ще я заведа да я види. Ще съм по-спокойна, а и след поста на deer_beer определено мисля, че съм взела правилно решение. Ще пиша пак, как е минали всичко.
Благодаря още веднъж за отговорите и съветите.
User's Signature

Качена снимка

#11624 Потребителят е офлайн   Geri_Berta Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2011 - 10:19 PM

Ето го и Арчи :dog:

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#11625 Потребителят е офлайн   Нориета Икона

Публикувано: 28 February 2011 - 05:52 AM

Здравейте!
От доста време искам кученце,но майка ми все не беше съгласна да гледаме куче в апартамент,но днес съвсем случайно стана на въпрос отново за кучето и се сетих за мини пинчерите и тъй като са дребнички майка ми почти се съгласи,но четох в няколко форума че създавали проблеми,когато са самички вкъщи, а ако си взема ще му с еналага да постоява самичко още четох че ако го научиш от малко не е проблем да остава само може ли някой да ми даде съвет мога ли сега да си взема или е по добре да почакам до лятото когато няма да се налага да остава само.
Благодаря предварително :smile:

#11626 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2011 - 04:05 PM

Здравей ,Нориета,майка ми има мини пнчер,а аз чихуахуа - те са различни в много аспекти,но за оставането сами ,са като всички останали кучовци - не им е много приятно. По-добре е кученцето ти да свикне да е само,защото майка ми с го взе лятото , през отпуската го научи да са постоянно заедно и сега, като затръгва на работа и глухите ги чуват -то е скимтене,виене.Така е 5-10 мин,след като го оставиш само,после се кротва....
Иначе ,за бели -ваяко куче е различно -докато е малко всички кабели трябва да са прибрани,защото ще иска да гризка,но ако го свикнеш с разни играчки,кокалчета -продават ги в зоомагазините,няма да има поражения,поне не сериозни.
Също е хубаво да го свикнеш да ходи до тоалетна на пелена,или в банята,защото докато те няма,ако не е свикнато,100% ще свърши работа където не трябва. Разбира се привикването към тоалетна е сложен процес и при всички кученца протича различно -майка ми научи нейия пинчер за две седмици -тя го извежда сутрин и вечер,не харесва пелените.
На нас с Шарлот ни отне почти един месец ,но сега е свикнала в банята и когато си иска отива и си върши работата там.
Надявам се ,съм бил полезен. Все пак всяко куче е различно и държанието му до голяма степен се дължи на възпитанието. :fa_067:
Желая ти успех в избора на кученце и като си го вземеш,чакаме снимки да ни се изфукаш :af_089:
User's Signature

Gandalf
Качена снимка

#11627 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 28 February 2011 - 04:26 PM

Здравей Нориета! Не знам на колко години си, но се надявам, че осъзнаваш, че кучето е ГОЛЯМА отговорност независимо от размера си. Дали е дог или пинчер, то си иска своето - редовни разходки, обучение, игра, хигиена, хранене, медицински грижи, поддръжка на козината, почистване на апартамента след него.
Като цяло пинчерите не са особено претенциозни кучета. Но обучението им е сравнително трудно. Имам предвид нещата, които кучето трябва да прави дори стопаните да ги няма вкъщи. Аименно - хигиенните навици и послушанието. Къде да пишкат и акат, как да известяват за това, да не гирзат мебели, кабели, чехли, да не вземат от масата, да не се качват на нея... и още много други неща, които вие като стопани ще определите. Най-лесно е да накараш кученцето да сяда и да дава лапа като му покажеш наградка! :md_064:
Всяко малко кученце прави белички, независимо дали е само, или със стопаните си. Ако наистина искаш малкото кученце да е щастливо и социално трябва да избереш такъв момент да го вземеш, че да можеш да му отделяш достатъчно време. В началото кученцето не се извежда, докато не минат трите ваксини, но трябва да яде по 4-5 пъти на ден, после 3-4, после 2-3 и така... Трябва да се следи къде ака и пишка, за да може да се научи, че вътре не е мястото за това. Така че според мен най-доброто време да си вземеш кученце е през лятото, когато няма да си на училище и цялото ти време ще е за малкото топче. :ba_025:

П.П.: Оставянето на кученцето само е въпрос на приучаване. В началото се започва като го оставиш за съвсем малко само в стаята. Излизаш и му казваш нещо, примерно "Чао и да слушаш." Затваряш вратата и чакаш реакцията. Ако не скимти изчакваш няколко минути и влизаш. Ако се разплаче, изчакваш да се поуспокои и тогава влизаш. Ако влезеш когато скимти, то ще направи връзката "Скимтя - кака си идва." И така ще е всеки път щом излезеш. Но първо вземи малкото и тогава пиши. Ние ще помагаме със съвети.! :md_064:

#11628 Потребителят е офлайн   Нориета Икона

Публикувано: 01 March 2011 - 03:48 PM

Благодаря много за съветите.
Вмомента чакам сладурчето ми да се роди и ще го получа чак май месец и вече нямам търпение.Ако може да ме информирате кога точно се бият ваксините,защото на едно място прочетох че на 3 седмици....3 месеца и на 1 година чак и малко не ми се вярва....

#11629 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 March 2011 - 05:12 PM

Честита Баба Марта на всички дребосъци и стопани.
Прикачена снимка

Прикачена снимка

#11630 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 09:16 PM

Честита Баба Марта на всички ....
4аfi ,много сте сладки. Да са ви живи и здрави кученцата и вие също.
Ето и нас с мартеница,както писах вече в темата "Чихигалерия" ,преди на мартеницата да и е сдъвкано манистото ... :ab_041:

User's Signature

Gandalf
Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 580
  • 581
  • 582
  • 583
  • 584
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема