Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 584
  • 585
  • 586
  • 587
  • 588
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11701 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 April 2011 - 10:45 AM

Показване на мнениетоivas, в 07 April 2011 - 10:27 AM, написа:

Здравей Lidka87,
кученцето ти е много красиво :wub: , да ти е живо и здраво!
Щом се храни добре не се притеснявай, че тежи толкова малко, може би е от по-дребничките кученца. А за това, че не иска да си играе предполагам, че ако е самичко скучае, а играчките може би не са му интересни. Ние имаме и котка, и ако знаеш каква лудница е у нас… :dog: Отделяйте му повече внимание, играйте си с него и не се тревожи!

Радвам се,че ви харесва моето щастие.Във вас със сигурност е голяма веселба :ab_041: А относно вниманието аз като сам вкъщи не го оставям много да мързелува играем си много,но той си играе с ръцете и с чехлите ми,аз му давам играчките,но все едно не ги вижда :ab_041: Иначе като се пребера знам че чехлите ми са в леглото му а колко е смешен като си ги превлачва.....те са 3пъте колкото него :ab_041:

#11702 Потребителят е офлайн   diva-d4 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 03:58 PM

Кученцето ти е бонбон ,не се притеснявай за килограми те му,моята принцеска е на почти 2 год.
но е само 1 килограм.В най дебелия си период кача по около 80 грама и пак ги сваля.Кученцата
много си приличат наистина все едно са от едни родители.

#11703 Потребителят е офлайн   diva-d4 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 04:09 PM

Тук сме си колкото сме в момента

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11704 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 06:19 PM

Баскервилското куче! :db_046: :ud_009:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка - Не съм ли ангелче? :ab_041:

Качена снимка

Качена снимка Дай ми кокалаа! :eg_033:

Качена снимка

#11705 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 06:22 PM

Много ви благодаря на всички.....успокоихте ме
diva-d4 кученцето ти е страхоно :wub:

#11706 Потребителят е офлайн   doi4i_n Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 06:25 PM

Здравейте на всички!
От отдавна не съм писъл в темата, но я чета редовно.

Честно казана не можах да се сдържа за някои от нещата които е написал колегата "pinchera", има в предвид това - "ако питаш мен му давай по обикновенна храна защото от силната храна може да го увредиш пък и израстват по едри като се тъпчат с ненужни протеини кучето не е слабо не го зори да яде зорлен че ще му раздуеш коремчето.....не забравяи да му даваш калций за да му окрепнат костите и хрущялите"
Първо държа да отбележа, че не иискам да влизам в спорове с който и да е било, просто изказвам мнението си!
Изказването на цитирания по-горе колега за мен е присъщо само за един така наречен "борсаджия за животни", които целят само колкото се може кученцето да е по-малко, за да могат да изкарат по - голяма печалба от него.

Към "Lidka87" кученцето ви е много хубаво. Храните на Еукануба, както и на Пурина са едни от най-добрите предлагани в България, хранете си кученцето само с тях и всичко ще е наред, няма да има нужда от допълнителни кации и друго каквото и да е било, няма да го увредите, няма да му се раздуе коремчето, нито пък ще израсне по-едро и т.н.
Казвам всичко това от личен опит с моето кученце вече 2 години и половина.
Моята кучка беше на тази възраст със същите размери (килограми) като вашето кученце, а сега тежи 1200 гр.

Моята кучка "Дейзи" всъщност е сестричка по бащина линия с кучката на "diva-d4".

Ето и една снимка да ви се покажем как изглеждаме, снимката е от февруари 2011 г.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11707 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2011 - 01:52 PM

И аз съм на мнение, че кученцето трябва да се храни с висок клас храна. Още повече, че специално нашите са дребни и не излиза кой знае колко скъпо. Не съм съгласна само, че Пурина са добри, поне не колкото Юкануба и Роял Канин. А нашето прасенце обича всичко, което не е в купичката му. Дори, въпреки че съм поддръжних на храненето само с кучешка храна, ми се налага да и давам и каквото аз ям, стига да е без сол и подправки.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11708 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 April 2011 - 10:32 AM

Моето сладурче пък яде само гранули и кашкавал.Варих му ориз с месо не яде,давах му морков и той не му хареса.Относно Роял Канина и вета и в зоомагазина ми казаха,че е по солен,препоръчват ми Еукануба или Проплан.
И накрая да ви се похваля,ние от три дни установихме,че можем да лаем и сега го правим постоянно :ab_041:

#11709 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2011 - 01:37 PM

Браво на кученцето! Сега се подгответе за оплаквания от съседите, поне моите се оплакваха, че бебка лае през нощта. Поне вече си имате аларма, която ще ви изветява за всяко посещение във входа :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11710 Потребителят е офлайн   diva-d4 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 12:46 PM

По повод спора за храната изкам само да кажа ,че всеки трябва да си гледа и храни кученцето както го чувства ,защото то е член на семейството ,и невярвам някой от вас да изка да се храни с боклуци :zz_020: и да очаква да бъде щастлив.Тогава давайте на вашите бебета най доброто и вкусно меню за тях,те сами ще ви покажат кое им е любимо и кое не ,но аз лично ги храня с Роял Канин и определено им харесва,но най много обичат чисто месце така че :С ЛЮБОВ се хранете и се забавлявай те!
На нашата поу сестричка Дейзи целувки,а на Арчи да внимава с кокала и страшно много го харесваме.Целувки за всички душички мънички.

#11711 Потребителят е офлайн   Kiara550 Икона

Публикувано: 11 April 2011 - 03:21 PM

Здравейте аз съм новичка тук . Купих си преди една седмица мини пинчер от София 250лв на 2месеца и едното ушенце и се изправи а другото е все още клепнало страх ме е дали няма да се изправи другото чувала съм че докато са им клепнали не е хубаво да им се пипат понеже нямало да им се изправят.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11712 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 10:27 PM

Зависи... можеш да даваш като добавка калций, за да укрепнат костите и хрущялите. Ние си изправяме ушите рядко, предимно навън. Можем, но не искаме :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11713 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 12 April 2011 - 10:33 AM

не се притеснявай за ушенцата - докато не смени зъбките ще има периоди, когато клепват и ли са нестабилни - като гледам как ги държи най вероятно ще ги изправи напъно скоро :)

#11714 Потребителят е офлайн   Kiara550 Икона

Публикувано: 12 April 2011 - 01:07 PM

Значи няма място за притеснения . Благодaря ви :db_046:

#11715 Потребителят е офлайн   Kiara550 Икона

Публикувано: 12 April 2011 - 07:47 PM

Днес ходихме на доктор научих важни неща и и купих калций за укрепяне на костите и хрущялите. :tongue:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11716 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2011 - 10:28 AM

Вашите кучовци знаят ли някои команди? С Арчи имаме още много да отработваме, но ето ви едно клипче... :smile:

http://www.youtube.c...u/0/Ur-S38GDnbE

#11717 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2011 - 12:58 PM

Здравейте,искам да ви се оплача днес какъв кошмар изживях с моя кучо.Снощи му прибрах храната,защото тази сутрин трябваше да му дам лекарството за вътрешни паразити,след като му го дадох в 8:30 на обяд се пребрах да му дам да яде и кошмара започна....кученцето ми не можеше да върви и четирите му крачета не функционираха.Веднага го заведох на Вета....и той ме уплаши,каза ми че било от главичката,понеже фунтанелата му не е затворена,но аз го пазя като очите си и съм сигурна,че не се е удряло.Вета му сложи глюкоза и след 20 мин. съкровището ми се изправи на крачета,оказа се че му е паднала захарта.Сега вече е добре,но аз се уплаших много.Искам да ви попитам-някой имал ли е проблем със захарта?Вета ми каза,че на дребните породи така им падала захарта.

#11718 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 14 April 2011 - 10:15 AM

Показване на мнениетоtrenertg, в 05 April 2011 - 02:28 PM, написа:

Показване на мнениетокосте, в 08 March 2011 - 09:16 AM, написа:

Здравейте, да се представим и ние.
Казва се Мони и е 1,5 години. Взехме я за чихи ама май сме пинчарче. По скоро Мони си е нейната порода. Това е без значение.
Искам да ви попитам за две неща. Често Мони започва да трепери,без да има определена причина. Трепери сякаш и е студено. Другия проблем е че понякога получава спазъм за момент и много трудно си поема въздух, устата и е затворена вратлето е опънато и стегнато чак жилите и изкачат. Вета я преглежда и каза че нищо и няма, имаше съмнение за алергия ама не е това. Спазмите ги получава навсякъде и по всяко време, независимо какво прави. Даже когато се гонят с кака си на поляната по време на бяг, заковава на място изхрипти 2-3 пъти и хуква пак. Тези спазми нямат някаква определена цикличност. Може и седмица да не получи, а някой път 2-3 пъти на ден.
Нека някой сподели за тези проблеми ако се е сблъсквал с тях.

Здравейте ,
треперенето е често срещано при чихуа хуа - също така малките породи често срещано явление е ХИПОГЛИКЕМИЯТА - бързо метаболизират глюкозата ОСОБЕННО БЕБЕТАТА КУЧЕТА и е необходимо по често да получават храна или бързо разграждащ се въглехидрат / бисквитка- лакомство или нещо сладко/- имаме няколко такива случая .Прави се изследване на глюкозата в кръвта, за да се установи .

НЯБЛЮДАВАЙТЕ ДОМАШНИТЕ СИ ЛЮБИМЦИ - БЕБЕ КУЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ГЛАДУВА !
За възрастните важи същото - малките породи по принцип имат по бърз метаболизъм .

#11719 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 April 2011 - 10:38 AM

Показване на мнението(archy), в 13 April 2011 - 08:28 AM, написа:

Вашите кучовци знаят ли някои команди? С Арчи имаме още много да отработваме, но ето ви едно клипче... :smile:

http://www.youtube.c...u/0/Ur-S38GDnbE

Браво , чудесно се справяте :wb_052: - имам само няколко забележки :
- когато го оставяш седнал на място - не се отдалечавай толкова много - върни се преди да е станал и го награди / грешката ти в случая е, че се върна след като е станал и тогава го награди - така създаваш неправилна асоциация и Aрчи ще става преди да се върнеш/
- при ходенето редом и сядането по нататък във филмчето- оставяй малко време на кучето да реагира на гласовите команди /аз не чух команда - Редом, а само Седни -може да оглушавам с времето / ,както говорихме на семинара преди за заучените команди команда броиш до 5 и т.н - избързваш прекалено много и той не разбира какво искаш от него работи бавно , спокойно и методично - не прескачай от команда на команда без да сте затвърдили нещата.

Все пак ми напълнихте душата - не само моите зверчета работят :rc_036:

#11720 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 07:36 PM

Видях си грешките и ще работим по отстраняването им. :ae_085: Бях забравила да броя до 5, но вече ще правя така. Тази пролет ще има ли семинар? :smile:

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 584
  • 585
  • 586
  • 587
  • 588
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни