Мини Пинчер
Публикувано: 04 February 2012 - 04:28 PM
Е това едина страница на руския сайт където много подробно описсано как да залепиш ушички.
Ако не разбирате руски, има и много снимки. мисля че ще разберете принципа.
http://pinscher-foru...hp?f=133&t=6612
Публикувано: 04 February 2012 - 09:49 PM
Публикувано: 05 February 2012 - 12:20 AM
Тези снимки за хора коите искат да ги исправят))
Относно снимки , сигурно, трябва и коментар.
Първо- според мен, не е задължително да обезмаснявате уши, аз лепя така, и добре се държи, дори е проблем да ги махнеш после лепенките;)
Второ- прычка изрязва се по размера на ухото, не е задължително да е цала.
Трето- изобщо не е задължително да е с пръчица, ако ущички са лекички, можно и просто с два слоя лепенки, втория слой може да го сбръчкате за да е по-здрав(утре. ако е трябва, ще напрявя снимка за да е по-разбираемо)
И на края- когато лепете ушички- задължително да оставете отвор за да се вентилират.
Публикувано: 05 February 2012 - 09:16 PM
Публикувано: 06 February 2012 - 02:19 AM
О, извинявам се- просто липсва комментар.
На 3 снимка жената залепва клечка за уши между слоеве на стикс(забравила как е казва на български язик, надявам се че ми разбирате)
На 4 обесмаслява ухото на кучето, за да стикс держи по-добре.
Според мен тези две процедури не е задължительни, аз никога не обезмаснявам уши на кучето, и без това залепва перфектно:)
Клечка пак не е задължителна- ако кучето има леки и не голями ушички достаточно просто два слоя стикс.
Днес не успяла да направя снимки, надявам се утре ше го направя.
Обикновенно започват да поддържат ушички от 2-3 месяц.
Процедурата е задължительна когато запосва смяна на зъби, понеже дори исправени преди уши често почват да падат в този период.
А вот до кога... различно. При едни кучета достаточно няколко дни, при други трябва месеци.
Помага так же и лек массаж.
"Ето тук има също малко снимки http://forum.dog.bg/...5%D1%80__st__60 "
Благодаря, действително ако ги увеличите ще видете какво имах предвид- можно и така, този метод по-лесен и по-малко досажда на куенце))
Публикувано: 08 February 2012 - 06:36 PM
Пинчер, в 02 February 2012 - 04:37 PM, написа:
annagrosdanova, в 29 January 2012 - 08:34 AM, написа:
Лъки е вече на 5 месеца, научи се да пишка в банята, когато е вкъщи, но от 1 седмица, започна да вдига крак при пишкане и започна да маркира навсякъде. Какво му става? Вече съм на ръба на истерията, когато реши ходи в банята, нооо и маркира на воля. С акитата няма никакъв проблем. Помогнете със съвет, моля ви.
Според мен в повечето случая мъжки(а и не само мъжки) кучета оставят метки ако искат да покажат че е доминират у дома.
Важно всички от семействато да му покажат се не е той водач в глутницата, измислете повече занимания за него, учите на команди.
Пък той е на пет месяца, покажите че не сте довольни от поведението му, ако го хванете на место преступлението накажите го(как да го накажете зависи от самото куче, от психиката му, за едно животно достаточно да му се скарате със сердит глас, друго, трябва да пляснете със вестник, пръсните с вода във негова посока...)
Напишите после как е върви работа при вас?
Ето ме пак... ами продължава да си прави номерата Лъки... Когато му се скараме, разбира, свива се и застава на определено място, не мърда, извода е , че разбира за какво му се караме. Но, вече не издържам все с моп и препарати се разхождам. Помогнете, кажете какво да го правя, дали е от т ова, че започна да вдига крак, а не е и ли много малък още да вдига крак-6 месеца и половина?
Публикувано: 08 February 2012 - 07:07 PM
А Лъки правит ли при Вас такива работи, или само когатио никой не го види?
Не съм видяла случая, но, възможно, Лъки по такъв начин показва се е лидер в семейството Ви...
Опитайте да напишете за случая в раздела за обучения на кучета. Мисля там повече хора ще видят въпроса ви и ще имаме повече съвети как да преборете подомно поведение на вашия "бандит":)
Публикувано: 09 February 2012 - 08:42 AM