Публикувано: 16 November 2005 - 06:11 PM
4afi,
има породи и породи... Вашата порода в случая не изисква седни, легни и прочее - никой не говори за това... Служебните са си служебни, ловните са си ловни, овчарските са си овчарски и т.н. Мини-пинчер е декоративна порода, порода - компаньон. Всеки учи кучето си на каквото иска! Аз не желая да обяснявам на хората на какво да научат кучето си. Говоря, че хората са си хора, кучетата са си кучета - независимо от размера, породата и предназначението!!! Те са част от вашето семейно общество, но те не разсъждават като нас, не чувстват като нас, не изпитват желания подобни на нашите. Ако за хората секса е необходимост - за животните не е!!! И много други неща - не само секса... Кучето е О-Т-Г-О-В-О-р-Н-О-С-Т!!!, независимо от размера, породата и предназначението си, защото ние трябва да мислим, да храним, да разхождаме, да обичаме, да правим съвместният си живот ползотворен и щастлив!!! Кучето не е просто средство за производство на живот... А съвета за къпането наистина не е правилен... Не желаех да се меся, но когато нещо нередно се случва не мога да стоя безучастно и да чета постинги...
keti,
простете арогантното ми държание и изведете само най-важните неща от постингите ми! Не ви познавам, дори току-що разбрах, че имате две породисти кучета, а не едно... Но наистина има нещо нередно в начина по който разсъждавате - това исках да Ви кажа... Е, направих го! Останалото зависи от Вас!!!
Айде със здраве!!! И поздрави на всички!!!