Абе хора,имам малко въпроси по повод на стандартите за пинчер,мини пинчер и кое какво се води,че нещо се обърках.Сега като се засилих да си издирвам и искам родословието,че взех да прочета някои неща по-задълбочено.
Та някой може ли да даде инфо за стандартите за мини и пинчер.Сега последно доколкото разбрах от Анчето моя Ричи не е мини пинчер,ама не разбрах защо?
Намерих инфо на няколко места,че минитата са ''вис. холка: мъжки и женска 25-30 см; тегло: мъжки 3,5-4 кг, женска 3 кг ''.незнам така ли трябва да е?
Моя Ричи сега е на 8 мес. /без 4 дни/ и е около 2.3-2.5кг. и аз незнам точно,защото много шава като го тегля.А между другото е доста охранен,все се притеснявам да не е много слаб и го попрехранех.
Ще се радвам,ако някой може да ми внесе малко ясното,че да не се излагам като казвам по улиците,че кучето е мини пинчер.
То на изложби едва ли някога ще ходим,че ние на едно място за 5 секунди не можеш да ни накараш да стоим,а за ринга дума да не става,а как лаем и се спускаме да хапем непознати,ужас.....
Сега наистина зе заинтригувах и ще настоявам да ми дадат родословие,пък ще видя какъв фалшификат ще ми пробутат.Само незнам как ще разбера дали е истинско,но ще разчитам на вас да помагате.
Та ето аз от къде четох за породата.
Не купувайте куче от зооборса !pin4eri/pin4e...vergpincher.htm
http://www.geocities...ceta/Pincer.htm
Доколкото разбрах т.нар пинчер-арлекин не съществува като допустима окраска,нали?