Мини Пинчер
Публикувано: 23 May 2008 - 07:17 PM
Здравейте от мен! След като преди 6 месеца си взех кученце много от приятелите ми също се "зарибиха" и преди две седмици моя съученичка се сдоби със своята 4-годишна пинчерка Кими. При първа възможност ще постна нейна снимка, защото сега съм в друг акаунт на компютъра и нямам достъп до снимките. Кученцето е страхотно, много добричко, дори леко плашливо, много е сладко и послушно. Сега обаче ми идва питането... Преди месец последно е обезпаразитявана вътрешно и и идва времето за хапче. Проблемът е, че не знам колко да и дам от хапчето. Кими е около 3 - 4 кг най - най - много. Дали четвъртинка ще е много за нея?

Публикувано: 24 May 2008 - 02:56 PM
какви са тези вътрешни обезпаразитявания всеки месец :huh: :huh: :o :o :o
вътрешно обезпаразитяване се прави 2-3 пъти годишно.и как така ще давате хапче,а незнаете колко :( :(
питайте там откъдето сте го купили това хапче за колко килограмово куче е ????
то обикновено на опаковката на лекарството си пише-една таблетка за обезпаразитяване на 2-2.5 кг.кученце
вътрешно обезпаразитяване се прави 2-3 пъти годишно.и как така ще давате хапче,а незнаете колко :( :(
питайте там откъдето сте го купили това хапче за колко килограмово куче е ????
то обикновено на опаковката на лекарството си пише-една таблетка за обезпаразитяване на 2-2.5 кг.кученце

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...
Публикувано: 24 May 2008 - 03:35 PM
ailan, най - вероятно ползваме различни препарати и затова се получава разминавка. Вие с какво обезпаразитявате кученцето си? На Кими досега са и давали Бихелдон (мисля тъй беше), а аз давам на моите кучета Празимек. На самата листовка пише, че се дават на всеки 45 дни, а една таблетка е за кученце, което тежи 10кг. Собственото ми куче тежи около 5 и давам половинка, но тъй като Кими е по - дребничка се притесних да не би четвърт хапче да е много...

Публикувано: 24 May 2008 - 08:10 PM
Да, така е. Има разни мнения по въпроса на колко време се дава хапче. Има тема във Веткабинет - прочетете.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 May 2008 - 06:05 PM
Ами най-добре всеки да си обезпаразитява кучето когато смята за необходимо.Нашия вет.ни е казал,че 2-3 пъти годишно е напълно достатъчно иаз си му вярвам,защото човекът е преди всичко специалист /може би най-добрият в нашия град/ и се стреми преди всичко да направи необходимото за кучето,а не да ми вземе парите.Повечето ветеринари съветват по-честичко обезпаразитяване за да печелят повече.Не че от по-честото обезпаразитяване кучето ви ще пострада,но то просто не е необходимо.Така поне знам аз.
А ние ползвахме преди една пастичка-бяла на цвят,но не й помня името.А последно ползвахме Caniverm,май така беше.
А ние ползвахме преди една пастичка-бяла на цвят,но не й помня името.А последно ползвахме Caniverm,май така беше.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...
Публикувано: 25 May 2008 - 08:14 PM
Цитат
Да, така е. Има разни мнения по въпроса на колко време се дава хапче. Има тема във Веткабинет - прочетете.
До колкото знам от моят ветеринар, трябва да се дава на всеки 3 месеца. А пък и в паспорта пише така.Не е задължително, препоръчително е! :blink:

http://park4pets.com/eson/es510x90.swf
Публикувано: 25 May 2008 - 08:19 PM
Цитат
Повечето ветеринари съветват по-честичко обезпаразитяване за да печелят повече.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 May 2008 - 09:51 AM
Много мнения ,та човек почва да се шашка ;D
Аз знам ,че на всеки 3 месеца се дава хапче и го давам.
Аз знам ,че на всеки 3 месеца се дава хапче и го давам.

Вход

Горе
Цитиране +