Мини Пинчер
Публикувано: 13 October 2008 - 04:57 PM
Публикувано: 13 October 2008 - 05:52 PM
ето и снимка
Публикувано: 13 October 2008 - 06:28 PM
Вчера почна много странно да покашля :o(аз даже си помислих че като яде и си е напълнила нослето и, че нещо я дразни, но в същото време ми звучеше като давене)
Иднес като се прибрах веднага я гушнах за да си играем и тя пак взе да кихукашля и от нослето и излезна едно голямо суполче. :o :rolleyes:
До сега не знаех, че и кучетата настиват така(със хрема) :'(
Утре веднага ще я заведа при вета ни.

Публикувано: 13 October 2008 - 07:00 PM
ние си решихме проблема с памперсите. Купувам от аптеката пармерсови пелени размер 60/60см. струват 30 стотинки бр. Тези за кучета наистина са неоправдано скъпи. Слагаме един нов до вратата на терасата в стаята и един на вън на самата тераса. През ноща ходи на постелката до вратата, сутрин излиза на терасата и вече си знае. На обяд като се прибирем го извеждаме за 2 мин. и после привечер към шест часа. През останалото време ако му се прииска си ходи на постелката до вратата на терасата. При нас в тоалетната не може, защото апартамента е на СОТ и когато ни няма е затворен в стаята на децата. И въпреки че е сам, за сега се държи доста прилично. Никакви обувки, никакви възглавници, никакво качване по легла. Това го преодоляхме още в началото, когато го взехме в къщи. Някой път, когато е силно превъзбуден по грешка се качва, но ни поглежда и си слиза долу. Направо отличник :blink: Да не му е уроки.
Сега от известно време забелязахме, че вече си имаме и приятелка - една малка детска възглавничка, която си беше в неговото легълце - голяма игра пада ;D
Единственото нещо, което вече много ни притиснява е, че като излезем на разходка никой не може да се приближи до нас, лае и се пуска направо ще изяде някой, пък за кучета да не говорим. Дори днес налая много жестоко една страхотна малка госпожица -пинчерче. Колкото е кротък в къщи, толкова на вън се прави на звяр. Нормално ли е това ?? Ако някой има опит да сподели как да го приучим, че хората не са лоши :(
Публикувано: 14 October 2008 - 12:34 PM
А пък аз имам проблем с Габито, кото почне да играе с мен или с детето започва да ръмжи и да хапе много силно-просто не разбира, че това е игра.Повишавам тон и и казвам "не" но тя въобще не разбира :rolleyes:- за нея това е играта да хапе силно и да ръмжи :o
Притеснявам се за напред да не вземе да ухапе детето по силно :(
Някой имал ли е такъв проблем???

Публикувано: 14 October 2008 - 04:25 PM
немога да го хвана търча и аз след него!
Ние сега се връщаме от ветеринар -пак ходих да видя за тази кашлица но при друг и тя ми каза че това е някаква кучешка кашлица и сега си е сезона за нея и пак му биха инжекция и му изписаха хомеопатични хапчета. И тя ми каза че много го храня за неговата възраст -четери месеца трябвало по 20 грама три пъти на ден!
А аз му давам два пъти на ден по 80 грама! :rolleyes:
lutova_83 не се притеснявай то си е бебе и сега не разбира но по нататък ще се усети само и ще почне по полечка да хапе! И какво стана при ветеринара с вашата настинка?
Публикувано: 14 October 2008 - 06:55 PM
Отговарям за пишкането на всички.Чафи пикаше до 4-месец на места дето стават за всичко друго ,но не и за пишкане.От тогава свикна в банята и не съм имала проблеми ,освен след кастрацията.Взимах го на ръце след като пика,повишавах тон и го занасях в банята.Доста пъти съм му се карала и топила муцунката,но свикна.Сега и да е затворена банята,той се изправя пред вратата,драсне и чака.Изобщо не е надраскана вратата,много е внимателен ;D
Публикувано: 14 October 2008 - 09:32 PM
Публикувано: 14 October 2008 - 11:12 PM
Относно развъдника,който си споменала - снимката, която е на сайта им...би ли си взела куче, което е гледано така:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 October 2008 - 07:30 AM
Нямам думи просто. Тези поне нямат стърготини в клетките си. Но просто условичта в който ги гледат са ужасни.
Ние Габи я взехме от ръка,за което не съжалявам. Знам че са я гледали много добре.
Затова по добте си вемете пинчер от ръка от колкото от някой развъдник или зоо магазин, че не се знае какъв пинчер ще стане и дали въобще ще оживее това куче.
Поздрави и успех дано скоро си намерите мъниче!!

Публикувано: 15 October 2008 - 07:48 AM
Развъдниците не са като къщите ни,това са дворове с клетки.
Бих взела и съм сигурна,че нищо няма да му има.Та може и да се окаже,че е по здраво куче от нашите гледани в домашни условия.
А пък тези двете на снимката са бонбони.Отивай и взимай :yahoo:
Публикувано: 15 October 2008 - 10:57 AM
Цитат
от зоомагазин<по точно нет-магазин,от които познати са купували> за 350лв.,но без родословие,не е ли малко скъпо,за куче без родословие :sos: как мислите :wub: Но в крайна сметка ако не намеря друго предложение,ще е това ;)
Публикувано: 15 October 2008 - 02:08 PM
Публикувано: 15 October 2008 - 02:40 PM
Цитат
Цитат
Бих взела и съм сигурна,че нищо няма да му има.Та може и да се окаже,че е по здраво куче от нашите гледани в домашни условия.
от зоомагазин<по точно нет-магазин,от които познати са купували> за 350лв.,но без родословие,не е ли малко скъпо,за куче без родословие :sos: как мислите :wub: Но в крайна сметка ако не намеря друго предложение,ще е това ;)Куче не се купува от зоомагазин. Ако не държиш на родословие, има много малки кученца без порода, които чакат да бъдат осиновени. Има доста информация във форума относно това, защо не трябва да се купува куче от зоомагазин, борса или нещо подобно. Поразгледай, прочети преди да вземеш решение. Не си давай парите на хора, които ще те излъжат, или от които няма да получиш това, което искаш, нито от хора, за които тези мили и нещастни животинки са просто една стока за продан. От такива ще получиш само разочарования и никакви гаранции. Все пак кученцето е нещо което човек си взима, за да му доставя радост, а не мъка и проблеми.

JulyVell Siberians
Публикувано: 15 October 2008 - 02:43 PM

Вход

Горе
Цитиране +