Мини Пинчер
Публикувано: 28 October 2008 - 08:29 PM
Да ви се оплача, :( :(Майки днес захапа една позната по крака. Просто така, без нищо. Бяхме го извели пред блока и разговаряхме, тя мина покрай нас и той дори без да лае се спусна и я захапа за крака, толкова бързо, че не успяхме дори да реагираме да го задържим. Дори не разбрахме, но жената извика и се хвана за крака. :(. Жената беше изключително интелигентна и нищо не каза, но това много ни притисни. /ами ако беше някое детенце, каквито непрекъснато се пускат да го галят по време на разходките/
Може ли някой да сподели и да даде идея как да се справим с неговата агресия. По какъв начин да го накараме да свиква с околните. Той по принцип е много лошо настроен спрямо всичко на вън и хора и кучета. Не го водим пуснат /само веднъж на един излет, когато се пусна върху една овчарка и от тогава не го пускаме свободно. Четох на всякъде из сайта за овладяване на агресията, но там се засягат теми за по-големи кучета. Мен ме интересува именно как да възпитаме пинчерчето да стане по-спокойно. В къщи е невероятно мил, любвеобилен, играе си със всички, но само някой чужд човек да дойде и е като оса, така лае и се настървява, че в такъв момент ние го държим на ръце, не смеем даго пуснем на земята да не изяде някой :(. В къщи е спокойно, не викаме не се караме за да се изнервя, просто не знам как да постъпваме с него. Всичко разбира, вече имам чувство че като му говорим нормално дори без да сменяме тона разбира и прави това което искаме, но не може да свикне с никой друг човек на вън.
Публикувано: 28 October 2008 - 08:39 PM
Публикувано: 28 October 2008 - 10:45 PM
Вечерта я заведохме при вета даде и някакво прахче, взехме си на роял канин храничка за храносмилателни разстройства и сега лежи милото :(
Много ми е гадно като я гледам така. :'( :'( :'( До сега не е била никога с разстройство...много е гадно ...чувства се отпаднала и само си лежи :(
Дано утре да се субуди с нови сили,че да не ходим пак до клиниката.

Публикувано: 29 October 2008 - 07:35 AM
Цитат
ами аз не разбирам кое му е лощото да се чивтосат 2 породисти кучета(от една и съща порода ;D) :rolleyes: няма да си правя развъдник :-нито ми е за това да ги продам и да взема пари(в никакъв случай) :huh: даже ще ми е жал да ги дам!!! :wub:
и незнам кое му е лошото на кучето от зоомагазин?а от каде да си го взема?и от развъдник не било хубаво,и от борса... :huh:
Публикувано: 29 October 2008 - 08:40 AM
Цитат
Цитат
ами аз не разбирам кое му е лощото да се чивтосат 2 породисти кучета(от една и съща порода ;D) :rolleyes: няма да си правя развъдник :-нито ми е за това да ги продам и да взема пари(в никакъв случай) :huh: даже ще ми е жал да ги дам!!! :wub:
и незнам кое му е лошото на кучето от зоомагазин?а от каде да си го взема?и от развъдник не било хубаво,и от борса... :huh:
Ама въздържам се от мнооооого време да отговоря на този въпрос, за да не обидя някой, но... ме предизвикваш...
Изключвам обясненията за пазене и развиване на породите. Ако иска Буши да метне някой линк по въпроса.
Значи, нашите пинчерчета не са никакви пинчерчета. За да твърдиш, че са от една порода, мисля че си чела как се развъждат кучета.
Та, твоя малко по-едричък пинчер забременява по-дребничката ти пинчерка... И мама умира при раждането, защото бебетата са едри и т.н. Не, не се чудя какво да измисля, виж в без дом излезе обява за едни бебета между пудел и болонка.
Както и да е, раждат се живи и здрави бебета, давате ги и ги продавате - няма значение. После цъфва някой и пита, ма моя пинчер стана 5кг., а аз го взех за мини.... Или ние сме на 5 месеца кога ще ни се изправят ушите. Или пък моя въпрос в началото: Ма някой има ли пинчер арлекин? Чушки...
Надявам се правилно ме разбирате. Знам, че всички тук мноооого си обичаме сладурите, но нещата могат да бъдат и по-различни. Ако се зачетете ще видите, че ние сме единствената такава разнородна тема...
Публикувано: 29 October 2008 - 08:48 AM
Публикувано: 29 October 2008 - 09:10 AM
за хигиенните навици тук: http://dog.bg/forum/...pic,7007.0.html
за хранене: http://dog.bg/forum/...pic,3980.0.html
Прочети ги възможно най-скоро. Особено за храненето.
Публикувано: 29 October 2008 - 09:54 AM
Публикувано: 29 October 2008 - 12:04 PM
Ако разгледате целия форум ще откриете, че има изключително много полезна информация. Има и опция търсене горе в дясно
Публикувано: 29 October 2008 - 12:07 PM
Публикувано: 29 October 2008 - 12:15 PM
Цитат
Ако разгледате целия форум ще откриете, че има изключително много полезна информация. Има и опция търсене горе в дясно
Благодаря,
сядам отново да уча :blink:
Публикувано: 29 October 2008 - 12:24 PM
Цитат
Но точно с котето нямам грам желание да комуникирам и обяснявам за н-ти път. Уви, при повечето хора положението е неспасяемо.
И - Чочи, лекарите от породи не разбират, не разбират и от кучешко поведение и проблеми (защото и там много обичат да дават съвети). Под "чистокръвно" се разбира куче с родословие.
А как ще изгледжда твоя мъник - времето ще покаже.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 October 2008 - 04:34 PM

СИТИ