Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 335
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#6721 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 09 February 2009 - 10:33 PM

Снимките са в галерията ми.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#6722 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 10:57 AM

Тези спорове скоро няма да спрат .Аз също не знаех откъде да си взема минипинчер ,когато исках да имам точно такъв домашен любимец.Търсих в нета ,по зоомагазини ,развъдници . Никъде не намерих развъдник за мини пинчер или развъдник където да развъждат и мини пинчер, освен др. порода. Какво можех да направя, да се обърна към някой зоомагазин или  борса защото само там открих тая порода ,която ме интересуваше (колкото и нечистокръвна да е тя). Или можеше да се обърна към някое германско дружество да ми изпратят такъв ,защото видиш ли в БГ няма чистокръвни пинчери . В крайна сметка аз и детето ми просто искаме домашен лщмицец с не толкова големи размери ,заради размера на жилището ни (уточнявам защото преди време някой ми беше предложил да си взема куче от улицата ,защото било същата работа . Ама те са по- едрички ,да уточня аз). Нито ще го водя по изложби ,нито по състезания или експертни оценки, просто си имаме малко животинче за гушкане.А за размножаването съм съгласна , мисля ,че като порасне още малко и трябва да се кастрира за да не се мъчи животното (още е на 8 месеца ,а като види женска -подивява).  :blink: И аз с добри чувства към всички ,без да искам да засегна някого.
п.п. Към развъдчиците на кучета , следкато тая порода е една от най -търсените за масово потребление домашни любимци ,не се хванете да я развъждате ,пък оборот ще има.  B)

#6723 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 10:59 AM

в галерията се виждат само сега качените снимки ,старите не се виждат , кой трябва да го оправи тоя саит

#6724 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 11:40 AM

Бруно, и аз така като вас с най-добри чувства-няма да се хванеме да я развъждаме защото отдавна сме разбрали ,че чистоподния мини пинчер няма бъдеще в страната ни.И разберете,че оборот в тая работа няма, има набутвация с парите и то яка.Оборот правят тия с пинчерчерчеподобията за по 300 лева с родилни мъки.,,Истинсикят ,,мини пинчер започва от цена 800 евро и то за не особено качествено куче.И на мен не ми се спори,а искам да се забавляваме и учим взаимно с вашите любимци.Но се дразня и аз и другите,които сме по-навътре в нещата от тези, които хем не разбират ,хем не попиват,пък и се обиждат.Затова има три класа кучета(шоу,развъдни и домашни любимци),за да си знае всеки функията и да не стават глупости.Домашните любимци са такива,защото не трябва да се развъждат.Не трябва да се развъждат,защото е преценено,че притежават дефекти и недостатъци, които не трябва да предават.
    Повече никой няма да притеснявам с опитите си да вразумя не достатъчно информираните.Размножавайте си домашните любимци.
    Ще се радвам на това което имате! Към абселютно всички храня положителни чувства.Желая ви щастие!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#6725 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 12:03 PM

С най-добри чувства към всички.....и уточнение,че не съм специалист като вас искам да попитам някой неща...........
Като не трябва да се развъждат домашните любимци......всъщност се цели да се прекъсне тяхното изобщо съществуване....така ли?И да има само-чистокръвни..така ли?А който иска да има домашен любимец.....от къде да си го вземе? :(Казвате дефекти.............защо се слагат всички под един знаменател.......?Нима твърдите,че тези който са с родословие са безсмъртни и нямат проблеми?....... :-.......
Да вземем за пример нас хората...значи едни хора с недъзи(слепи.....или инвалиди).....трябва да се кастрират ли?Или майка която не е със здрав плод,трябва да го убие ли?.......Не се сърдете...гледам нещата чисто психологично..но ми се струва,че сте малко фанатично настроени.......
Пак казвам....бе лоши чувства- ;)

#6726 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 12:38 PM

Цитат

С най-добри чувства към всички.....и уточнение,че не съм специалист като вас искам да попитам някой неща...........
Като не трябва да се развъждат домашните любимци......всъщност се цели да се прекъсне тяхното изобщо съществуване....така ли?И да има само-чистокръвни..така ли?А който иска да има домашен любимец.....от къде да си го вземе? :(Казвате дефекти.............защо се слагат всички под един знаменател.......?Нима твърдите,че тези който са с родословие са безсмъртни и нямат проблеми?....... :-.......
Да вземем за пример нас хората...значи едни хора с недъзи(слепи.....или инвалиди).....трябва да се кастрират ли?Или майка която не е със здрав плод,трябва да го убие ли?.......Не се сърдете...гледам нещата чисто психологично..но ми се струва,че сте малко фанатично настроени.......
Пак казвам....бе лоши чувства- ;)

Съгласна съм с durka
User's Signature

Качена снимка

#6727 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 February 2009 - 12:40 PM

Писано и говорено 1000000 пъти.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6728 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 12:51 PM

Цитат

OK..сигурна съм,че ще пише същото което и в тази тема се опитвате да заклеймите.Кой сме ние,че да решаваме дали едно куче заслужава или не да бъде майка........на нас хората някой натрапва ли ни го?Значи пак повтарям от кучета не разбирам.....но с хората съм на ясно.....Негри се женят за бели......и нямат-чиста порода....но никой не ги кастрира......
Извинявайте пак....но ми звучи адски жестоко това да го казват хора който иначе твърдят че имат големи сърца......
Не само ми се вижда фанатично но и лека сектанско даже.......
С най-добри чувства........ ;)

#6729 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 02:49 PM

Durka, ВИЕ направо ме изкарахте чудовище за фактите каквито са и за това,че имам смелост да ви ги казвам очите.АЗ в нито едно изречение не съм и намекнала за сравняване на кучетата с хората .Имено защото не разбирате ,както сама казвате от кучета ,моля не изопачавйте казаното от мен.Въобще не се интересувам как се развъждат хората,да си правят каквото искат.Може във вашите очи и в очите на неразбиращите да съм фанатична и каквото там искате ме наречете.Целта на чистопородното развъждане при кучетата и котките и др. е да се създават по-качествени същества,което означава по-здрави,по-красиви по-умни,по приближаващи се до целта за която е създадена породата.Никой не цели да прекъсне съществуването на домашните любимци ,както казвате вие,а те да не предават своите отрицателни качества в поколение, което биха създали.Чудите се който иска да има дом.любимец от къде да си го вземе-пак от развъдник,поне ще е здраво!Не разбирате ли,че в едно кучило се раждат кученца от всякакво качество?!Вие не виждате причина защо всяко куче да не се въди,но хората които разбират повече от вас(не аз)ги виждат.През цялото време става дума да се избегнат генетичните проблеми,несъответствието към породата,недостатъците на даденото куче, което в определени ситуации дори пречи на нормалното му функциониране.Нито аз,нито който и да е не твърди, както отново ВИЕ казвате,че кучетата с родословие са безсмъртни и нямат проблеми.Родословието доказва,че кучето принадлежи към дадена порода,но когато кучето е преценено като некачествено се пише в това родословие дом.любимец и се прави договор за кастрация.Това е по цял свят и не си го измислям аз.Кинологията е сложна НАУКА и моля не я сравнявайте с евгенетиката(като ме напъхвате и мен в това число) и никой повтарям не сравнява кучетата с хората.Ако нямаше такива,,фанатици и сектанти,,като нас ,намаше вие другите да се чудите каква порода да си вземете и изобщо нямаше да има хора които да си правят труда да измислят дадена порода още от древни времена.И накрая не съм твърдяла,че имам голямо сърце,това ще го кажат само хората,които ме познават,казвам само,че не ви се сърдя за това,че не ме разбирате (и колегите ми)и осъждате.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#6730 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 02:57 PM

Чувствам се длъжна да Ви отговоря:
защо си въобразихте,че се визирам Вас....... :(странно.....се видяхте в моите думи....... :(

Това с тези чисти породи ми звучи като разсъждения на Хитлер.....-НЕ ВИЗИРАМ ЛИЧНО ВАС

#6731 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 03:00 PM

Оу ,радвам се!Но,моля ВИ , не се престаравайте със разсъжденията си,не сте права,да не кажа,че звучи обидно.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#6732 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 03:12 PM

Цитат

Оу ,радвам се!Но,моля ВИ , не се престаравайте със разсъжденията си,не сте права,да не кажа,че звучи обидно.

Спирам......... ;)
Явно тук освен -ВИЕ и такива със същите възгледи само могат да пишат.На другите им е ЗАБРАНЕНО B)

#6733 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 03:18 PM

Глупости!Пак изопачавате казаното!Разбира се,че ще пишете колкото си искате!Мен кучета ме яли,но тези ,,хитлеристки,,определения ги четат и други развъдчици,членове на БРФК,съдии и хора от съседни държави разбиращи българският език и всички други хора опитващи се да съградят нещо ценно.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#6734 Потребителят е офлайн   Велимир Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Всичко което ми доставя удоволствие,от разходките с Фарел до лятното Мохито вечер!!!
Публикувано: 10 February 2009 - 04:05 PM

Сигурен съм че 70% ако не и повече хора в този сайт си купуват домашни любимци,а не породисти мини пинчери предназначени за лов на плъхове и мишки.И те искат да си обсъждат любимците като любимци а не като стока както казах по горе.И това че ще се родят няколко мини пинчера от майка и баща които са купени от магазин не мисля че е нещо лошо,като със тях примерно можеш да зарадваш някой роднина както казах пак по горе.Незнам дали осъзнавате но вие искате да несъществуват домашни любимци а само чистокръвни екземпляри,което само по себе си е загубена кауза,и наистина прилича на идеите на Хитлер за чиста раса.Просто оставете хората да се радват на домашните си любимци и не им пълнете главата с глупости.Неможе на всеки нов член на форума да пишете:влез в този линк и погледни братята и сестрите на домашния ти любимец къде живеят и откъде е дошъл той или пък:породист ли ако не е по добре го кастрирай.....зле,зле,даже много зле.Незнам ако на някой от вас кучето се представи зле на някоя изложба или се окаже че в действителност не е абсолютно чистокръвно няма да успеете да го преживеете.Гледайте положително на нещата от живота и се радвайте че си имате малко приятелче отколкото да му търсите косури!!!Това е!!!
User's Signature

Trust me it's paradise

#6735 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 February 2009 - 04:28 PM

Да бяхте прочели темата. Щяхте да видите, че всичко което може би мислите за много мъдро вече е казано. Хората, които водят този спор има удивително малко и поразително еднавки доводи. Цели изречения се повтарят.
А отговорите са вече дадени.
Ако много държите все пак да се изкажете , моля, противно на твърденията ви тук има право да се изкаже всеки. Друг е въпроса дали има смисъл, след като вече е коментирано и всички доводи - и на двете страни, са дадени.
Велмир, какво стана с вашето родословие, което щяха да ви  "кажат по телефона". И както ви попитах и преди: защо не държите сметка на тези, които са ви излъгали, а се ядосвате на нас.

Цитат

Неможе на всеки нов член на форума да пишете:влез в този линк и погледни братята и сестрите на домашния ти любимец къде живеят и откъде е дошъл той

Може и трябва. Защото  ако имате грам съжаление и съчуствие и наиситна обичате животните ще се потресете. И при положение, че при вас е свършен факт, ще се опитате да предадете новото си знание на някой, който все още не си е взел животно от такова място. Защото ако защитавате търгашите, това значи, че не ви пука за тези ферми и нещастниците, които гният там, за да произвеждат кучета за незнаещите, или за тези, на които не им пука.
Това поне, според мен е лесно разбираемо и няма две страни. Има само лоша.

Това с породите явно е трудно за разбиране. Или по-скоро не искате.
Само в едно съм сигурна, че всички онези, които искат "кученце, може и без родословие, ама да е по-евтино" имат хубави телевизори, нови миялни и перални машини, ДВД-та и т.н. И всичко това никак не е евтино. Но когато си купуват живо същество, гледат да минат по-тънко. А когато им се обясни, защо всъщност тяхното куче е по-евтино - започват с до болка познатите реплики. Това за Хитлер е почти първата реплика на всички, които разсъждават като вас. Така че си е направо смехотворно и тесногръдо това повратяне и неразбиране.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6736 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 04:33 PM

Имам въпрос- как разбрахте ,че сте си купили мини пинчер?
А не късокосмест той териер?
Няма малко бременна,малко чистокръвно-или е или не е!
За съжаление тук пишат които не само си обичат животните,но и си опитват да правят повече от тях,за да зарадват такива като вас!
А това става не с  препродаване на кученца от т.н.породи,без документи ,а с развъждане ,което включва САМОпородисти животни, с които се участва на изложби.
А вие си купувайте от магазина- по-често,и като ви омръзне да го наричате мини пинчер-викайте му той-териер-никой не може да се сърди-документи няма ,може да е всичко.
А любящите собственици, които вие така цените, са го оставили на едно-дву-месечна възраст да се продава в аквариум на нечии магазин!
Да са живи и здрави такива любители на животните като вас - на тях се държат зоомагазините!
И вашето като го размножите - пак така ще ги продавате- на черно,защото такава е съдбата на тези животни.
Желая Ви много,много  успехи!
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#6737 Потребителят е офлайн   Велимир Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Всичко което ми доставя удоволствие,от разходките с Фарел до лятното Мохито вечер!!!
Публикувано: 10 February 2009 - 04:39 PM

Аз искам да ви кажа че изобщо не съм тесногръд,а много толерантен.Просто немога да си обясня как си представяте че ще затворите всички ферми и магазини???А и както казах повечето хора искат домашни любимци,и никой не ме е излъгал защото когато вземахме Фарел не сме питали за родословието му,и нямаше и да питам ако тук не се опитвате да промивате мозаците на хората.И също така не ми го казаха,защото няма и не се чувставам прецакан защото си го обичаме много още от 1-вия ден,и за нас реално погледнато няма значение откъде идва.
User's Signature

Trust me it's paradise

#6738 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 04:39 PM

Aз мисля, че дори и да искаш в България няма от къде да си купиш родословен пинчер.  :-
User's Signature

Качена снимка

#6739 Потребителят е офлайн   marki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 04:42 PM

Моя е с радословие  ;) ;) ;) майка,баща,баба,дядо  ;D ;D ;D ;D

#6740 Потребителят е офлайн   Велимир Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 February 2009 - 04:43 PM

Наистина незнам какво да ви кажа,не се обиждайте но защо не си направите сайт "Фанатици.com"???И там си се надъхвайте един друг колкото искате!!!
User's Signature

Trust me it's paradise

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 335
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема