Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#6741 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 February 2009 - 04:44 PM

Цитат

и за нас реално погледнато няма значение откъде идва.
Ето това е големият проблем. Не самото куче, което разбира се, че ще обичате. Да оставим и родословието (за сега) настрана. Наистина ли не ти пука, че с твоите пари обричаш онези кучета, от онези линкове, живеещи цял живот в клетки, в които едвам се обръщат, целите в болести, измиращи по десетки, третирани като машини за раждане, возени наблъскани в бусове, поддържани с лекарства, за да изкарат до продажбата - не ти ли пука, че ти с твоята покупка помагаш това да го има?
Ако разбереш, че хляба в магазина до вас седи на мръсната земя, винаги, ще си купуваш ли хляб от там? Или ще спреш и ще кажеш на съседката да не го прави? А ХЕИ ще извикаш ли?

Кажи ми "не ми дреме за онези кучета" и ще спра.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6742 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 February 2009 - 04:46 PM

Цитат

Наистина незнам какво да ви кажа,не се обиждайте но защо не си направите сайт "Фанатици.com"???И там си се надъхвайте един друг колкото искате!!!

.............................. :OK:

#6743 Потребителят е офлайн   Велимир Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Всичко което ми доставя удоволствие,от разходките с Фарел до лятното Мохито вечер!!!
Публикувано: 10 February 2009 - 04:50 PM

Замисли се ти колко такива покупки правиш и от колко места,можеш ли да спреш всичко което е нечестно,дори можеш ли поне едно нещо което не ти харесва да го спреш???И се за мисли че има хора които искат да вземат куче на малкото си дете но нямат 700 евро.И какво да правят,да лягат и да умират с непородистите си домашни любимци които могат да си позволят???
User's Signature

Trust me it's paradise

#6744 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 05:02 PM

Цитат

Замисли се ти колко такива покупки правиш и от колко места,можеш ли да спреш всичко което е нечестно,дори можеш ли поне едно нещо което не ти харесва да го спреш???
Това ли ти е оправданието. Това е пораженческо мислене или оправдание, щото така ти изнася.
Аз се опитвам. Опитвам се като начало аз да съм честна и то най-вече пред себе си и като сбъркам да си кажа: баси глупостта направих и после  да кажа на Марийка да не прави така, щото вече знам, че не е добре.

А за парите - писах по-горе. Хора с хубави, скъпи къщи/вещи, гледат да минат тънко, щото кучето за тях трябва да е евтина стока. Само че евтини трябва да са само бездомниците в приютите, защото там идеята е да спасиш. Другото е труд, знания, правилно гледане и правилно хранене и много други вложени неща и за това е скъпо. Nike е скъпо, Nikie  - евтино. Ментето се къса на втория месец, оригинала трае година. Обаче когато това се пренесе при животните, нещата стават сложни. "Породите" не приличат на оригинала, никак дори. А болестите за които явно не ви пука, психическите проблеми - те са на гърба първо на животното и после на стопаните. Които обаче лесно се отървават от покупката при поява на проблем. И пак го отнася само кучето.

Как ще си сигурен, че няма да кръстосаш твоето куче със сестра? Ако се родят болни кучета, защото ти си нямаш идея какво гени носи твоето, какво ще кажеш на хората - сори?

Цитат

Цитат

Наистина незнам какво да ви кажа,не се обиждайте но защо не си направите сайт "Фанатици.com"???И там си се надъхвайте един друг колкото искате!!!

Изчакай да видиш знака:

Качена снимка и тогава се включи, т.е. само при сигнал!  ;D

п.п.п. Ето ти тема:влиза човекът и пита, да си взема ли куче от тази кучка. Подробно обясняват защо не. Той си взима. Кучката освен, че е зле гледана и е машина за пари, ражда кученца с проблеми - епилепсия. И съм убедена, че повечето, които си вземат бебета от нея ще искат те да се размножават, така, както майка им бълва бъдещи нещастници. Е, защо?!?!?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#6745 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 05:09 PM

Цитат

Цитат

:huh: Вместо да се възхищаваш на написаното , вникни в това , което ти казва bushkata.Пък и може да и отговориш, след като се допиташ до съвестта си...

Цитат

User's Signature

Качена снимка

#6746 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 10 February 2009 - 05:23 PM

Цитат

Велимир,казах,че за мен ВИЕ сте затворена тема,но няма как...Това е форум за чистопородни кучета и темата е мини пинчер.От първа страница до сега нито един участник не е показал чистопородния си мини пинчер.Грозно казано,защо ВИЕ не се пренесете в темата за смесени породи или не си направите за ,,пинчероподобни,,.Тази тема тук да остане само за тези,които я уважават в чистия и вид.Ние не сме фанатици,а кинолози,вие сте само кучелюбци.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#6747 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 06:03 PM

Цитат

Цитат

и за нас реално погледнато няма значение откъде идва.
Ето това е големият проблем. Не самото куче, което разбира се, че ще обичате. Да оставим и родословието (за сега) настрана. Наистина ли не ти пука, че с твоите пари обричаш онези кучета, от онези линкове, живеещи цял живот в клетки, в които едвам се обръщат, целите в болести, измиращи по десетки, третирани като машини за раждане, возени наблъскани в бусове, поддържани с лекарства, за да изкарат до продажбата - не ти ли пука, че ти с твоята покупка помагаш това да го има?
Ако разбереш, че хляба в магазина до вас седи на мръсната земя, винаги, ще си купуваш ли хляб от там? Или ще спреш и ще кажеш на съседката да не го прави? А ХЕИ ще извикаш ли?

bushkata, снимките са ужасни...потресаващи... :'(
Но аз мисля че те са жертва на търгаши... който не са полагали и елементарни грижи са тези същества  :'(  Мислели са единственно за това колко парички могат да вземат на "бройка"
Но не мисля, че всеки който е заплодил кучката си се отнася така към малките й, и към нея ....или поне не искам и да мисля, че всички хора могат да са толкова лоши, зли и безсърдечни... :(
User's Signature

Качена снимка

#6748 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 06:15 PM

Цитат

Това са различни неща. Това, което виждаш на снимките са кучетата, които се размножават, за да се зареждат със стока зоомагазините.
Хора, които си размножават в къщи кучетата е друг въпрос. Има и такива, с дадената по-горе тема с корсото. Има и хора, които си ги гледат с любов у дома. Но там идват другите проблеми, за които се говори по-горе. Загубата на определен външен вид и характер на породите, предаване на болести.

Нямам против ничие куче. Обичам гадинките, всякакви. Но има принципи, които за мен са важни и когато някой ги тъпче се опитвам да обясня и да питам защо. Когато си попитал и ти е обяснено, и все пак си купил куче от такова място, тогава  е "не ми пука за тях (тия от линка)". Когато вече е факт и не си знаел - е, да, не си попитал, а е трябвало, но понеже вече е факт поне осъзнай грешката и просто не си размножавай кучето.  И информирай хората за тези неща. Толкова.

techichi , разбирам гнева ти, но мисля че поста ти е излишно груб и в случая не помага.
User's Signature

#6749 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 06:19 PM

lutova_83 ,представи си сега ,че едно куче наподобяващо "минипинчер" ражда 4 малки.Стопаните много си ги обичат полагат съответните грижи , продават ги на хора да приемем сьщо толкова загрижени.Две от тях са женски , на свой ред раждат , кученцата- кое попада на свестен човек , кое на друг който иска да си възвьрне първоначалната инвестиция и се започва едно плодене ...И в крайна сметка някой от т ях се оказват в подобни ферми при отвратителни условия на живот.
Геометрична, ужасяваща прогресия.
Две крачки , от любящия дом до фермите и зоомагазините.А много често и една.Не са малко случаите домашно развьдени кучета да се окажат в аквариума.
User's Signature

Качена снимка

#6750 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 06:32 PM

Цитат

Цитат

Велимир,казах,че за мен ВИЕ сте затворена тема,но няма как...Това е форум за чистопородни кучета и темата е мини пинчер.От първа страница до сега нито един участник не е показал чистопородния си мини пинчер.Грозно казано,защо ВИЕ не се пренесете в темата за смесени породи или не си направите за ,,пинчероподобни,,.Тази тема тук да остане само за тези,които я уважават в чистия и вид.Ние не сме фанатици,а кинолози,вие сте само кучелюбци.

techichi , нещо не мога да те разбера??.....Ти къде видя тука чистопороден мини пинчер(с родословие) ??
User's Signature

Качена снимка

#6751 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 07:12 PM

bushkata,права си,груба съм,каквото повикало такова се обадило.Той също беше груб,квит сме ,може и де е детинско,но няма да си върна думите на зад.
  lutova_83,тук във темата не пишат хора с  чистопороден мини пинчер,с родословие,но в Бългалия има такива.Преди няколко години лично отидох да видя един кашон с поколение от сърбия в един софийски магазин,не качествени,но бяха истински.Последва и втора пратка,за следващи повече не се интересувах.После магазинът изчезна.Познавам и един,два по-стари,даже вече трябва да са починали от старост.По едно време преди години се появиха няколко български ентусиаста с мин пин на изложба ,но е видно,че и те се отказаха!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#6752 Потребителят е офлайн   michelangelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 07:29 PM

Цитат

Цитат

Цитат

techichi , нещо не мога да те разбера??.....Ти къде видя тука чистопороден мини пинчер(с родословие) ??

techichi Много злоба, много нещо.........., доста време ми отне да изчета всичките тия неща, повечето от които са пълни глупости.  Направих си труда да прочета и Ваши критики, публикувани и в другите породи, явно сте много в час, особено когато се касае да обидите някой, който споделя радоста си на страниците на форума  (булонки, померани, пекинези и т.н) Решихте да се изявявате като специалист при нас любителите. Като сте кинолози, а не простосмъртни кучелюбци като нас, поне си оправете правописа, защото доста време ми отне да чета несвързани изречения.
Едно разбрах, аз имам пинчероподобно същество, най прекрасното на света и ще си търся друг форум на любители, не на богопомазани, които са имали чест да се сдобият с "родословно чисто или там както го наричате куче" Съжалявам за ограничения си речник но аз съм просто един любител на кученце - безпородно според вас???
Само не знам защо си мислите,че ако някой си позволи да си купи родословно куче, ще го обича повече, защото е дал цяло състояние???? И защо си мислите, че същото това родословно куче не може да има лошата участ на недобросъвестни стопани и че скъпо кучено куче не е обречено цял живот да живее в клетка??. И не се чувствайте задължена да ми отговаряте, защото виждам, че не сте останали длъжна на нито един от форума. Спестете си научните словоизлияния и се съсредоточете във Вашите родословни животинки.
Аз бях до тук,  ще чета от време на време но няма да пиша за да не подразня вещите в кинологията хора с някоя и друга снимка или новина около моето куче. Ще потърся форум на безпородни и там може би ще намеря съмишленици с които да споделяме радостите, които ни носят НАШИТЕ ЛЮБИМЦИ. "ПИНЧЕРОПОДОБНИТЕ"

User's Signature

Качена снимка

#6753 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 07:37 PM

Цитат

bushkata,права си,груба съм,каквото повикало такова се обадило.Той също беше груб,квит сме ,може и де е детинско,но няма да си върна думите на зад.
   lutova_83,тук във темата не пишат хора с  чистопороден мини пинчер,с родословие,но в Бългалия има такива.Преди няколко години лично отидох да видя един кашон с поколение от сърбия в един софийски магазин,не качествени,но бяха истински.Последва и втора пратка,за следващи повече не се интересувах.После магазинът изчезна.Познавам и един,два по-стари,даже вече трябва да са починали от старост.По едно време преди години се появиха няколко български ентусиаста с мин пин на изложба ,но е видно,че и те се отказаха!

Ами ако всички ние се изнесем от форума с нашите "пинчероподобни" (както и Микеланждело) кой тогава ще пише в темата за мини пинчери?? Или ти techichi ще потърсиш втората пратка кошон  ;D и ще накараш собствениците на "пратката" да пишат тук.
Оофф почна да ме дразниш вече с твойта компетентност    :angry: 
User's Signature

Качена снимка

#6754 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 07:44 PM

lutova_83........зарежи...... ;)
не разбра ли,че сме недостойни и НЕ качествени за разбиранията им. ;)

#6755 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 07:54 PM

Не мога щото изобщо не знам в ролята на каква сее твърденията си и нарича кучетата ни безпородни  :angry:
User's Signature

Качена снимка

#6756 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 07:55 PM

Щом толкова ви е акъла и не си правите труда да разберете и една дума, правейки се на обидени примадони - ето ви извадка от Правилата на форума:

Цитат

ЗАБРАНЯВА СЕ:
б) обяви за търсене на партньори за нерегламентирано развъждане;

Така че ако сте решили да си плодите кучетата, каквито и да са те, то моля, не тук. Този форум има цели, непонятни за вас и различни от махленски сбирки, а именно:

Цитат

Форумът на dog.bg е посветен на животните и обединява хора с еднакво позитивно чувство към тях.
Той има за цел:
- да възпитава положително отношение и любов към животните;
- да подпомага тяхното образовано и отговорно отглеждане;
- да популяризира породите, да разяснява тяхната специфика и да насърчава тяхното опазване, чистопородно развъждане и селекция съгласно принципите на международните киноложки и фелиноложки организации;
- да популяризира хуманните практики за ограничаване броя на безстопанствените кучета и котки;
- да подпомага връщането по домовете на изгубени/намерени домашни любимци и задомяването на животни в беда.

Администрация е прекомерно заета с проблемите на форума, иначе поста на Велимир, с който той влезе във форума, търсейки жена на 8 месечното си куче, отдавна нямаше да го има, щеше да има  предпупреждение за него самият.

Така че, моля, спазвайте правилата.
User's Signature

#6757 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 08:01 PM

lutova_83 ,питаш ме ,отговарям ти.За да не те дразня,не ме питай.Ти нали си добричкото,неутрално присъствие във всяка тема. По -добре никой да не пише в тази тема,отколкото нови не знаещи хора погледнали тук,да остават с убеждението,че това което виждат е истината.Достатъчно пъти ви казвах да пишете всички и да пускате снимки,за да се радваме на вашите кучета,след като няма ,,истински,,защото дори и в този им вид аз ги харесвам,но не и да настоявате с,,защо пък не това...и т.н.,,и когато ви се каже,не аз,веднага да почвате с ,,фанатици,, ,,фашистки,, и други грозни думи.
   Сега предоставям терена на твоята компетентност и оригиналност да ни порадваш! ;D

User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#6758 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 08:15 PM

Michelngelo,  ах, колко се разтроих! :'(  Хубаво е ,че сте чел,и аз съм чела глупостите ВИ! Но нищо ново,във всяка тема става така-обидени и злобни.Този път аз съм от лошите ;D Друг път четете по-добре и пак помислете кой какъв е и за какво е спора.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#6759 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 08:20 PM

Мисля  ,  че  вече   няма   порода  за  която  да  не  са  водени  тези  спорове  .   Но  тук  нещата  са  още  по  сложни .  Аз   поне  никъде  не  видях   някой  да  се  заяжда  с  вас   може  би   се  получава  гузен  не  гонен  бяга  ;)   просто  имаше   поставени  въпроси  имаше  и  отговори   но  явно  ако   не  са  хвалебствени  а  са  реално  казани  нещата   не  ви  се  нравят . Ясно   е че   няма  да   се   спре  размножаването   въпроса  е  да  се   прави  отговорно  и  с  качествени  кучета  . А  не  да   си  купиш   ;мини  пинчер ;    и  да   не  знаеш  колко  килограма  ще  стане   или  дали  изобщо  ще  си  изправи  ушите .  Затова  е  хубаво  да  се  видят  поне  родителите   при  купуване .  ;)

Цитат

Не мога щото изобщо не знам в ролята на каква сее твърденията си и нарича кучетата ни безпородни :angry:
  А  вашето  куче  каква  порода  е  ? 
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#6760 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 08:32 PM

Цитат

lutova_83 ,питаш ме ,отговарям ти.За да не те дразня,не ме питай.Ти нали си добричкото,неутрално присъствие във всяка тема. По -добре никой да не пише в тази тема,отколкото нови не знаещи хора погледнали тук,да остават с убеждението,че това което виждат е истината.Достатъчно пъти ви казвах да пишете всички и да пускате снимки,за да се радваме на вашите кучета,след като няма ,,истински,,защото дори и в този им вид аз ги харесвам,но не и да настоявате с,,защо пък не това...и т.н.,,и когато ви се каже,не аз,веднага да почвате с ,,фанатици,, ,,фашистки,, и други грозни думи.
   Сега предоставям терена на твоята компетентност и оригиналност да ни порадваш! ;D

Изобщо не се сещам за какво конкретно съм те питала аз...??
И второ не съм аз тази която дава наставления във всяка тена ( Померан, пекинез, чихуахуа и др.) :sviruka:

Не искам повече да споря и да спамя темата.Нека да пишат тези с чистопородните мини пинчери.

А  вашето  куче  каква  порода  е  ?  

Мини пинчер е
:Танц:
User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340