Мини Пинчер
Публикувано: 10 February 2009 - 07:12 PM
lutova_83,тук във темата не пишат хора с чистопороден мини пинчер,с родословие,но в Бългалия има такива.Преди няколко години лично отидох да видя един кашон с поколение от сърбия в един софийски магазин,не качествени,но бяха истински.Последва и втора пратка,за следващи повече не се интересувах.После магазинът изчезна.Познавам и един,два по-стари,даже вече трябва да са починали от старост.По едно време преди години се появиха няколко български ентусиаста с мин пин на изложба ,но е видно,че и те се отказаха!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 10 February 2009 - 07:29 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Велимир,казах,че за мен ВИЕ сте затворена тема,но няма как...Това е форум за чистопородни кучета и темата е мини пинчер.От първа страница до сега нито един участник не е показал чистопородния си мини пинчер.Грозно казано,защо ВИЕ не се пренесете в темата за смесени породи или не си направите за ,,пинчероподобни,,.Тази тема тук да остане само за тези,които я уважават в чистия и вид.Ние не сме фанатици,а кинолози,вие сте само кучелюбци.
techichi , нещо не мога да те разбера??.....Ти къде видя тука чистопороден мини пинчер(с родословие) ??
techichi Много злоба, много нещо.........., доста време ми отне да изчета всичките тия неща, повечето от които са пълни глупости. Направих си труда да прочета и Ваши критики, публикувани и в другите породи, явно сте много в час, особено когато се касае да обидите някой, който споделя радоста си на страниците на форума (булонки, померани, пекинези и т.н) Решихте да се изявявате като специалист при нас любителите. Като сте кинолози, а не простосмъртни кучелюбци като нас, поне си оправете правописа, защото доста време ми отне да чета несвързани изречения.
Едно разбрах, аз имам пинчероподобно същество, най прекрасното на света и ще си търся друг форум на любители, не на богопомазани, които са имали чест да се сдобият с "родословно чисто или там както го наричате куче" Съжалявам за ограничения си речник но аз съм просто един любител на кученце - безпородно според вас???
Само не знам защо си мислите,че ако някой си позволи да си купи родословно куче, ще го обича повече, защото е дал цяло състояние???? И защо си мислите, че същото това родословно куче не може да има лошата участ на недобросъвестни стопани и че скъпо кучено куче не е обречено цял живот да живее в клетка??. И не се чувствайте задължена да ми отговаряте, защото виждам, че не сте останали длъжна на нито един от форума. Спестете си научните словоизлияния и се съсредоточете във Вашите родословни животинки.
Аз бях до тук, ще чета от време на време но няма да пиша за да не подразня вещите в кинологията хора с някоя и друга снимка или новина около моето куче. Ще потърся форум на безпородни и там може би ще намеря съмишленици с които да споделяме радостите, които ни носят НАШИТЕ ЛЮБИМЦИ. "ПИНЧЕРОПОДОБНИТЕ"
Публикувано: 10 February 2009 - 07:37 PM
Цитат
lutova_83,тук във темата не пишат хора с чистопороден мини пинчер,с родословие,но в Бългалия има такива.Преди няколко години лично отидох да видя един кашон с поколение от сърбия в един софийски магазин,не качествени,но бяха истински.Последва и втора пратка,за следващи повече не се интересувах.После магазинът изчезна.Познавам и един,два по-стари,даже вече трябва да са починали от старост.По едно време преди години се появиха няколко български ентусиаста с мин пин на изложба ,но е видно,че и те се отказаха!
Ами ако всички ние се изнесем от форума с нашите "пинчероподобни" (както и Микеланждело) кой тогава ще пише в темата за мини пинчери?? Или ти techichi ще потърсиш втората пратка кошон ;D и ще накараш собствениците на "пратката" да пишат тук.
Оофф почна да ме дразниш вече с твойта компетентност :angry:

Публикувано: 10 February 2009 - 07:55 PM
Цитат
б) обяви за търсене на партньори за нерегламентирано развъждане;
Така че ако сте решили да си плодите кучетата, каквито и да са те, то моля, не тук. Този форум има цели, непонятни за вас и различни от махленски сбирки, а именно:
Цитат
Той има за цел:
- да възпитава положително отношение и любов към животните;
- да подпомага тяхното образовано и отговорно отглеждане;
- да популяризира породите, да разяснява тяхната специфика и да насърчава тяхното опазване, чистопородно развъждане и селекция съгласно принципите на международните киноложки и фелиноложки организации;
- да популяризира хуманните практики за ограничаване броя на безстопанствените кучета и котки;
- да подпомага връщането по домовете на изгубени/намерени домашни любимци и задомяването на животни в беда.
Администрация е прекомерно заета с проблемите на форума, иначе поста на Велимир, с който той влезе във форума, търсейки жена на 8 месечното си куче, отдавна нямаше да го има, щеше да има предпупреждение за него самият.
Така че, моля, спазвайте правилата.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 February 2009 - 08:01 PM
Сега предоставям терена на твоята компетентност и оригиналност да ни порадваш! ;D

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 10 February 2009 - 08:15 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 10 February 2009 - 08:20 PM
Цитат
Публикувано: 10 February 2009 - 08:32 PM
Цитат
Сега предоставям терена на твоята компетентност и оригиналност да ни порадваш! ;D
Изобщо не се сещам за какво конкретно съм те питала аз...??
И второ не съм аз тази която дава наставления във всяка тена ( Померан, пекинез, чихуахуа и др.) :sviruka:
Не искам повече да споря и да спамя темата.Нека да пишат тези с чистопородните мини пинчери.
А вашето куче каква порода е ?
Мини пинчер е
:Танц:

Публикувано: 10 February 2009 - 08:45 PM
А вашето куче каква порода е ?
Мини пинчер е
:Танц:
[/quote] Имам доста кучета чихуа хуа , немски догове , той - териери , а и пинчеро подобни както ги наричате , преди да спорите с някой по добре се замислете дали не разбира малко повече от вас ;) не визирам себе си а други които повярвайте ми имат години опит с различни породи .
Публикувано: 10 February 2009 - 08:57 PM
Но тук във форума има страхотни пинчери(кото Арчи на Барбарончето, Микеланджело и много други), който по нищо не отстъпват на чистопородните, родословни пинчери.

Публикувано: 10 February 2009 - 09:13 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 10 February 2009 - 09:26 PM
Публикувано: 10 February 2009 - 09:29 PM
Цитат

Публикувано: 10 February 2009 - 10:21 PM
Цитат
Цитат
;D ;D ;D ;D ;D ;D bushkata , ти вкара хората директно в "световната лига" ;D ;D ;D ;D .... те още до клубното първенство не могат да се доберат, ти отиде ....твърде далеч ;D ;D ;D
Разбирам те защо се "впрягаш" така ! Ти си една от личностите, които са най-добре запознати с последствията от такова "изключително любящо и изпълнено с хуманни чувства РАЗМНОЖАВАНЕ". B) Съветвам всички тук да разгледат и прочетат МНООООГОООО сериозно онзи раздел "Без дом" в края на форума и да разберат как и защо някои хора тук са "фанатици", "Хитлеристи", "фашисти" и прочие. Защото и аз подскачам като опарена, особено като вземат да ми обясняват как съм "забогатяла" от чистопородните си кучета. Тази тема мноооогоооо я обичам. Просто не мога да се въздържа - толкова обичам тези реплики и теми с волни разсъждения !
РАЗГЛЕДАЙТЕ И ПРОЧЕТЕТЕ МНОГО СЕРИОЗНО РАЗДЕЛ "БЕЗ ДОМ" НА ТОЗИ ФОРУМ И ТОГАВА МИ ОБЯСНЯВАЙТЕ КАК НЯМАЛО НИЩО ЛОШО В ТОВА ДА СИ РАЗМНОЖИТЕ КУЧЕНЦЕТО. И повярвайте ми там е представена по-приемливата страна на нещата, защото bushkata ви е дала линк към много по-потресаващи неща
А на онзи потребител, който задаваше въпросът "Може ли да се спре всичко, което не ти харесва ?" , в духа на темата за "фанатиците и фанатизма" и сравненията с хората, ще му обърна внимание само към един факт от съвременната човешка история - расизмът. Добре, че Мартин Лутър Кинг не е разсъждавал по този начин, защото и досега в САЩ чернокожите щяха да се третират като второстепенна раса. Да и досега има расисти, но колко са те в сравнение с останалите ? Оставям на вас да разсъждавате още по въпроса кое има смисъл и кое не.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 10 February 2009 - 10:47 PM
За расизма.......нещо не те разбрах.......всъщност моята идея беше че вие се държите като такива.
Публикувано: 10 February 2009 - 10:53 PM
Ако никой не се възмущава и не бойкотира този начин на "възпроизвеждане", което вие така охотно толерирате, картинките от "Без дом" и линковете на bushkata няма да намаляват, а ще стават обичайна гледка. Това искам да кажа. А ако за вас това означава да съм "расистка" - ок, нямам против. Нека бъда расистка, според вашите стандарти! Поне се старая от моите "расистки" развъдени кучета никое да не попадне на такова място.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 10 February 2009 - 11:05 PM
Цитат
Това също ми е мнооого любима реплика !!!! ;D
Изкушавам се да отговоря, но е писано толкова много и по тази тема, че .... направо се отегчавам .... B)

Вход

Горе
Цитиране +