Lunen_Ezdach, в Apr 4 2009, 09:15 AM, написа:
Здравейте и от мен.Тук е добро място да се оплача и да ви посъветвам.Преди два дни и аз си взех моята мини пинчер принцеска - Кари.Взех я с риск, тъй като тя е на 2 месеца а все още не е ваксинирана нито веднъж.Ужасна грешка е ,че досега не са я ваксинирали, но както и да е - видях я в един сладък сайт и се влюбих.. Вчера я обезпаразитихме ,за да може след няколко дни да я ваксинираме и след това прекарах най-ужасната нощ. Кутрето ми беше на ръба.Вечерта тя се държеше неадекватно,не беше весела като предния ден ,притесних се и я заведох в една клиника.Измериха и температурата - 37.9 т.е. - нямаше и видимо всичко и беше наред,казаха ми ,че е от хапчето за обезпаразитяване.Около полунощ обаче стана по-зле,получи гърчове и започна да изкарва глисти с изпражненията ,след което дори ги и повръщаше..Скимтореше непрекъснато и си личеше ,че много я боли а очите и бяха толкова влажни , в 3 отново я заведохме там и и биха аналгин,но после като се прибрахме беше същата работа и така до сутринта.В 10 часа отново я изтормозихме -този път с бусколизин и друг лекар ми каза,,че чак се очудва как е оцеляла..Сега вече е по-добре -наливаме я на сила с вода и кисело мляко и живна , но беше толкова тъжна и безпомощна..не го пожелавам на никой и още проклетисвам тези от магазина... да я оставят 2 месеца с другите животни без да и сложат дори едничка ваксина..
Здравей,много лоша случка е станала с малката.Ние когато я обезпаразитявахме й дадохма 1/4 от хапчето,защото цялото е за 10кг.Пак е вповече,но за по-сигурно.Когато ходихме при ветеринара ни предупреди,че при умирането си ,глистите отделят токсини който попадат в мозъка на кучето и оттам идват тези припадъци и гърчове!