Мини Пинчер
Публикувано: 25 August 2009 - 10:10 AM
И така дойде време и аз да си взема приятелче и избора ми се спря на Мини Пинчер. Любимата ми порода куче е Немска овчарка, но не искам да мъча кученцето в апартамент и затова реших да си взема възможно най-миниатюрно куче.:))) Е исках чихуахуа, но 600 лева малко ми е трудно в момента да дам...Затова се спрях на пинчер - харесвам ги, мисля, че са чудесни за отглеждане в апартамент и достатъчно умни. Вчера ходих до едно много приятно момиче в Люлин и си взех Майлс - на галено Майльо.:) w)
Опитах се намеря инфо за породата, но засега неуспешно. Тук даже я няма изброена в Дроп-Доун-а на началната страница.:(
Моля ви ако някой може да ми помогне с всякакъв вид информация.:) Интересува ме много силно как му се отразява морето, че отпуската е запланувана на 20-и този месец и стоенето само в къщи.:(
Благодаря много! Лек и приятен ден на всички обичащи тези прекрасни животни - кучетата.:) Е и на всички други разбира се - аз имам и много морски свинчета. :P
оХ стига с товаааа

Публикувано: 25 August 2009 - 10:15 AM
Незнам на наС лекарката ни даде някакв0 хапче за 10 кг куче ние г0 разделихме на 10 парченца и й дад0хме ... а аз мисля че фронтлайн е за големи кучета но не съм сигурна може и за малки да става
Публикувано: 25 August 2009 - 10:18 AM
Лично аз предпочитам Адвантикс отколкото Фронтлайн,това за килограмите е вярно,като за първи път по-добре си го купи от твоя вет и той да ти го сложи(ние понеже бяхме малкички/лекички ни дадоха доза за котка),като станите малко по-големички(по-тежички,тогава вече ще е по-лесно да се ориентирате в дозата и може и сами да си купувате и слагате).А тези от магазина са постъпили добре,като ти казват,че не знаят от колкото да ти вземат парите и да го сложиш на тоз дребосък и да го отровиш...
И още нещо...защо ти трябва да и слагаш такива работи след като още не излизате???По-добре за Фронтлайн или Адвантикс изчакай като тръгнете на разходки,а това че се почесва не означава че има гадинки(все пак ние не се чешим само като сме въшлясали,нали) може ако вече сте я къпали нещо шампоана да я дразни(както беше с моя бяс),може да са много работи,но не е задължително да са гадинки някакви,при това,че я проверяваш и нищо не откриваш...
Публикувано: 25 August 2009 - 10:27 AM
Незнам на наС лекарката ни даде някакв0 хапче за 10 кг куче ние г0 разделихме на 10 парченца и й дад0хме ... а аз мисля че фронтлайн е за големи кучета но не съм сигурна може и за малки да става
Мименце,хайде да вземеш да четеш малко по-внимателно и тогава да коментираш-Говорим за външно обезпаразитяване,а ти за вътрешно ....и малко по-горния ти пост-какво се нервиш,работа преди 100 години,тя(Катрина)сигурно е забравила кога си е взела Майлс, а и ако не беше тя да я захване тази тема...,не че нямаше да я има но кой знае...
Публикувано: 25 August 2009 - 10:28 AM
Публикувано: 25 August 2009 - 10:29 AM

Публикувано: 25 August 2009 - 10:32 AM
Мименце,хайде да вземеш да четеш малко по-внимателно и тогава да коментираш-Говорим за външно обезпаразитяване,а ти за вътрешно ....и малко по-горния ти пост-какво се нервиш,работа преди 100 години,тя(Катрина)сигурно е забравила кога си е взела Майлс, а и ако не беше тя да я захване тази тема...,не че нямаше да я има но кой знае...

Публикувано: 25 August 2009 - 11:06 AM
Ама наистина е невероятна Габка

Galeks и Бъди се чеше, но не съм забелязала да има паразити. Нашата лекарка ни вика всеки месец за обезпаразитяване, външно и вътрешно и наистина както казва Chocolate, първият път му дадоха доза за коте. Теглят ги и преценяват.
Момичета, разходката мина драматично. Бъдко трепери, запъва крачка, седя нещастен пред тротоарите

Пращам малко снимки да видите колко е пораснал, но са с лошо качество (извинявайте), че го снимах с телефона.
Айде, до после.
Публикувано: 25 August 2009 - 11:08 AM
преди 3 дни си взех мини пинчер женски казва се Айра вчера ходихме на ветеринар за вътрешно обезпаразитяване, а в сряда ще ходим за 1-ва ваксина
имам два въпроса:
1.От сиропчето което и дадоха за обезпаразитяването вимаше бърз ефект .но нормално ли е да вади доста големи глисти
2. Какъв вид храна бихте ми препоръчали за нея на 43-44 дни е за сега сме и купили Royal Canin Junior Chihuahua 30 (казаха ,че бил подходящ и за пинчери) и Pedigree Junnior :)

Публикувано: 25 August 2009 - 11:12 AM

Публикувано: 25 August 2009 - 11:18 AM
преди 3 дни си взех мини пинчер женски казва се Айра вчера ходихме на ветеринар за вътрешно обезпаразитяване, а в сряда ще ходим за 1-ва ваксина
имам два въпроса:
1.От сиропчето което и дадоха за обезпаразитяването вимаше бърз ефект .но нормално ли е да вади доста големи глисти
2. Какъв вид храна бихте ми препоръчали за нея на 43-44 дни е за сега сме и купили Royal Canin Junior Chihuahua 30 (казаха ,че бил подходящ и за пинчери) и Pedigree Junnior :)
Ами добре дошли! И аз храня Бъди с Royal Canin Junior. Май всички я препоръчват. Диди, аз също скоро се регистрирах, но вече разбрах, че първо се представяте, я после чакаме снимки-и-и-и-и!
Публикувано: 25 August 2009 - 11:29 AM

Дано я познаете
Ами аз като я знам каква дребосъчка беше

Габката както винаги е невероятна, lutova_83 къде точно бяхте на палатка,аз много харесвам такива места,а Арчи да не говорим...

Публикувано: 25 August 2009 - 11:58 AM
имам два въпроса:
Здравейте и добре дошли с Айричка...за големината на глистите не мога да ти кажа нищо(но по пътя на логиката явно от съвсем бебенце си ги носи),та първата ваксина ще ви я бият чак като спре да изхвърля глисти,най-вероятно утре пак ще "пиете"сиропче.Относно храната за вашата възраст най-подходяща е Роял Канин Стартер,но ако няма и Джуниър става.Педигрито го забравете че съществува като вид кучешка храна,купувайте само от зоо магазини или от вет.клиники където има голямо разнообразие на видове храни и марки,тези супер и хипер маркети само в много краен случай.Гранулките ги накиснете малко преди да и ги дадете или в кисело мляко или в пилешко бульонче(ама истински бульон,не от кубчетата),може да и давате и кис.мляко с натрошени бисквитки(обикновенни),кис.мляко с обезолено сиренце и малки хапчици сух(изсушен,препечен във фурната,като крутоните) хляб,за предпочитане да не е бял...
Хайде за сега толкова,ако мога пак с нещо да съм полезна или имаш други въпроси-питай,стига да мога да помогна с удоволствие ще го направя...
Публикувано: 25 August 2009 - 12:07 PM

Имай малко търпение , ние се извеждахме доста време докато се научим , а през20-30 мин. го изкарвах ,за да се научи.
Да не те обезкуражавам но няшия Бруно започна да пиша и ака навън едва към 7мия месец.

Публикувано: 25 August 2009 - 01:12 PM

Пращам малко снимки да видите колко е пораснал, но са с лошо качество (извинявайте), че го снимах с телефона.
Айде, до после.
Добре си направила,че си го прибрала..по-важно е първо да свикне с "големия свят",за него тази първа разходка е такъв стрес,че ако евентуално е пишкал или акал ще е от страх...важното сега е колкото се може по-често да го изкарваш на вън,може да е за кратко,но често..От време на време го взимай от земята и го гушкай,да разбере че си с него и няма да го оставиш и да не се страхува,говори му....и така,малко по малко ще видиш как ще свикне
Нищо им няма на снимките,я виж какво хубаво се вижда това малко,"страхливо" скакалче...Такъв е сладур тоз Бъко

Публикувано: 25 August 2009 - 01:28 PM

Бъзко е по-подходящо