Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 419
  • 420
  • 421
  • 422
  • 423
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#8401 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2009 - 12:56 PM

Цитат(Bonbonita @ Aug 28 2009, 12:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Viera @ Aug 28 2009, 09:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Извинете re_037.gif
А не е ли целта Ви пинчерите да са с изправени уши? Защото примера за залепяне на ушите като на Джак ръсел териер води точно до обратното. Джак ръсел териер са по стандарт с клепнали уши и на картинката е показано как да станат такива... Май някой се е объркал smile.gif

Това много зависило от гените на животинките.Поне като купувах Мишел това ми обясниха,защото в АКВАРИУМА dry.gif беше и нейното братче което бе с клепнали уши,а "нашта" ги беше изправила едва на 2 месеца :)

Пу-пу-пу да Ви е жива и здрава ама Миша е красива , че ушичките като антенки вирнала. Пупупуу
User's Signature

Качена снимка

#8402 Потребителят е офлайн   Bubka_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 August 2009 - 01:01 PM

Миме много гaдно прозвучa.Товa,че някой е дaл повече пaри зa любимото си създaние не е прецaквaне.Сигурнa съм,че aко не беше 60 лв никогa нaмaше дa си купиш,зaщото ти си един ужaсен собственик.И продължaвaш дa искaш дa хрaниш кучето си с боклуци,и твърдиш,че ветеринaрa ти я е препоръчaл ea_103.gif не вярвaм.Но товa със слaдкото ме уби.......имa нещa които трябвa дa знaеш от общa културa.Съжелявaм,че остaнaлите ще прочетaт кaкво мисля зa теб,зaщото aз ще излязa лошaтa и злобнa
User's Signature

Качена снимка

#8403 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 01:03 PM

Цитат(Viera @ Aug 28 2009, 10:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Извинете re_037.gif
А не е ли целта Ви пинчерите да са с изправени уши? Защото примера за залепяне на ушите като на Джак ръсел териер води точно до обратното. Джак ръсел териер са по стандарт с клепнали уши и на картинката е показано как да станат такива... Май някой се е объркал smile.gif

Здрасти!
Да, пинчерите трябва да са с изправени уши.
А на линка се вижда че Джак Ръсела може да е и с клепрали и с пизравени уши (мисле, че това вече е официялно прието .... zz_218.gif може и да бъркам, извинете ме ако е така.)
А от примера се вижда, че ако не сложиш стотинката ушите ще са залепени така, че да стоят изправени.
Това с залепването на ушите са го правили дори развъдчици и ветеринари.....и аз, ама ги махнахме веднага, защото ако още малко си беше тръскала главата Габката щеше да полудее

User's Signature

Качена снимка

#8404 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 01:10 PM

Цитат(Bubka_93 @ Aug 28 2009, 02:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Миме много гaдно прозвучa.Товa,че някой е дaл повече пaри зa любимото си създaние не е прецaквaне.Сигурнa съм,че aко не беше 60 лв никогa нaмaше дa си купиш,зaщото ти си един ужaсен собственик.И продължaвaш дa искaш дa хрaниш кучето си с боклуци,и твърдиш,че ветеринaрa ти я е препоръчaл ea_103.gif не вярвaм.Но товa със слaдкото ме уби.......имa нещa които трябвa дa знaеш от общa културa.Съжелявaм,че остaнaлите ще прочетaт кaкво мисля зa теб,зaщото aз ще излязa лошaтa и злобнa

Аз мисля,че Мимето ще чете повече и ще се научи.Но съм солидарна с теб.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8405 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 01:24 PM

Ами Галче,дано си права за това с четенето на Мимето защото аз до сега не виждам няква промяна.Не знам кой как се е прецакал,но от цялата работа най-прецакана е Долито!!!(което е много жалко)
User's Signature

Качена снимка

#8406 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 01:28 PM

Мерси за снимките.
Много целувки от нас за малкият Бъз Бъди gd_044.gif
User's Signature

Качена снимка

#8407 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 01:35 PM

Аз отдавна разбрах, че това дете МиметО не чува cc_012.gif и не иска съветите ни за да разбере кое е най-доброто за Кучето й, а ей`тъй само си пита
"Е що па да не е хубава тъз храна ся...???"
Момичета не се хабете да обяснявате bl_110.gif на момичето каквото и да било, щом тя не се е прецакала със сумата за Доли, сега ли да се прецаква да й купува скъпа храна bo_014.gif
Жалко наистина за кученцето ca_003.gif

User's Signature

Качена снимка

#8408 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 01:37 PM

Цитат(chocolate80 @ Aug 28 2009, 02:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами Галче,дано си права за това с четенето на Мимето защото аз до сега не виждам няква промяна.Не знам кой как се е прецакал,но от цялата работа най-прецакана е Долито!!!(което е много жалко)

chocolate80 ми то много зависи и от финансовите възможности на стопаните ...........но пък има и една поговорка
."Като те е страх от мечки не ходи в гората!"
Сигурно си чела по-горе какво писах всеки да се замисли предварително дали може или не да отгледа с любов и................ едно такова малко съсдание което не може само да се грижи за себе си!Не му е майката само да искаш а и да можеш ,но уви ................Долитка ще е потърпевша eg_033.gif
User's Signature

Качена снимка

#8409 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 02:27 PM

Цитат(Galka43 @ Aug 28 2009, 02:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(chocolate80 @ Aug 28 2009, 02:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>

chocolate80 ми то много зависи и от финансовите възможности на стопаните ...........но пък има и една поговорка
."Като те е страх от мечки не ходи в гората!"
Сигурно си чела по-горе какво писах всеки да се замисли предварително дали може или не да отгледа с любов и................ едно такова малко съсдание което не може само да се грижи за себе си!Не му е майката само да искаш а и да можеш ,но уви ................Долитка ще е потърпевша eg_033.gif

Много си права....всичко е точно така както си го написала!!!Значи (говоря по принцип,не конкретно за Мимето) не е задължително(препоръчително е) кучето да се храни с Роял,Хилс и др. скъпи и качествени храни,но като се влезе в един зоомагазин има минимум 10 марки храни.Всеки може да избере такава каквато е по джоба му,а и Бъди мисля че беше размишлявала доста по темата няколко страници назад-по-евтина(по-некачествена) храна-по-голямо количество,по-качествена храна-по-малко количество,но поне знаеш,че с нея му даваш всичко необходимо за израстването му.А за мен точно този момент(до като спре да расте) е най-важния,защото като го изхабиш още докато е малко после оправия няма.Недай боже ако кучето рахитоса и то защото са му давани какви ли не боклуци докато расте,но не и това което трябва,после и една торба с калций и витамини и каквото си щеш да му даваш-файда никаква.Ей това се мъча да и набия в главата на Мимето,а тя не стига,че се сърди и въобще не поема ами и не сяда да прочете 2 реда,като не ще да слуша другите.
User's Signature

Качена снимка

#8410 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 02:45 PM

Аз пък да кажа, не съм привърженик на гранулите. Тях ги давам по-рядко, за разнообразие на храната. zz_227.gif
Хранила съм Габи със всякакви храни. И гранули и консерви, от повечето познати марки.
Но за мен натуралната храна е най-добра, и никой не може да ме обеди в противното. db_046.gif
А витамините и Калцият, тях ги добавяме с таблетки. me_065.gif
User's Signature

Качена снимка

#8411 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 02:56 PM

[quote name='lutova_83' date='Aug 28 2009, 03:45 PM' post='679808']
Аз пък да кажа, не съм привърженик на гранулите. Тях ги давам по-рядко, за разнообразие на храната. zz_227.gif
Хранила съм Габи със всякакви храни. И гранули и консерви, от повечето познати марки.
Но за мен натуралната храна е най-добра, и никой не може да ме обеди в противното. db_046.gif
А витамините и Калцият, тях ги добавяме с таблетки. me_065.gif
[/quote

Покрепям ти мнението! За сега Сисито ще я храня с гранули,но после като поотрасне ще започна да и притовям домашна. Нека поотхвръкне малко.
User's Signature

Качена снимка

#8412 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 03:06 PM

Да Ви кажа вчера на разходката какво научих и се втрещих абе не знам точно как да го опиша. Значи сме със Сиси до нас и по точно до един много дълъг блок който жаргонно всички го наричаме краставицата и със собственичка на булонка се запознахме и тя казва ,че в тази градинка е рисковано да си водиш кученцето. Попитах защо ......................а тя казва ,че имало доста кученца за кратво време умрели Някой хвърлял някаква отрова и само от душенето и умирали.
И ПИТАМ СЕ ......................КЪДЕ ДА ХОДИМ И ДА НЕ ПРЕЧИМ НА ТИЯ КОИТО ХВЪРЛЯТ ОТРОВАТА И ДА СЪМ СПОКОЙНА ЗА ЗДРАВЕТО НА МОЕТО СЛАДКО КУЧЕНЦЕ???ЗАЩО ТАКО ПРАВЯТ НЯМАТ ЛИ СЪВЕСТ????
User's Signature

Качена снимка

#8413 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 August 2009 - 03:17 PM

ЗА МИМИТО

10 "НЕ" В ХРАНЕНЕТО НА КУЧЕТО И КОТКАТА

Знаете ли, че има неща, които никога не трябва да се дават на кучето или котката? Съветваме всеки собственик на котка или куче да прочете тази полезна статия на д-р Карен Хелинген.

Много години съм работила в спешна помщ. Какви ли не храни и напитки са давали собствениците на животните, които после ми се налагаше да спасявам. А правилото е просто - ако това не е особено полезно за вас самите, по-скоро е вредно за вашата котка или куче. Някои животни са готови да изядат какво ли не, затова стопаните трябва да са внимателни, за да не се окаже техният любимец пациент на спешното. Ето десет продукта, които не трябва да се дават на животните:

1. Никакви кости - костите са вредни за животните! Всяка година безброй животни се оказват в отделението за бърза помощ след угощение с кост. Работата е там, че кучетата са месоядни, а не всеядни животни, и повечето кучета и котки просто не смилат костите. Остро парченце кост или заседнало в червата късче могат да доведат до пагубни последици, обикновено операция. Костта може да заседна в устата или в гърлото, което също е опасно.
Вредни са всякакви кости, вкл. свински, птичи и говежди. Следващият път, когато ви се прииска да дадете кост на кучето, нека бъде "Nylabone" (Изкуствена кост от зоомагазина за поддържане на зъбите). Кучето ще ви каже "благодаря" за това.

2. Шоколадът може да бъде смъртоносна отрова, тъй като съдържа веществото теобормин, което предизвиква сърцебиене, възбужда централната нервна система и свиване на артериите. Клиничните симптоми могат да бъдат най-различни - от гадене, диария, безпокойство и раздразнителност до остра сърдечна недостатъчност, припадък с конвулсии или смърт. Това може да стане съвсем бързо - след 4-6 часа след като кучето е изяло шоколада. Смъртен изход при петнайсеткилограмово куче може да предизвика 1 фунт шоколад. Ако кучето ви се е наяло с шоколад, незабавно се обърнете към ветеринар.
3. Алкохолът също е крайно вреден за кучетата и котките. Животните се опияняват много бързо: започват да се препъват, да се удрят в предмети, травмират се и губят контрол над пикочния мехур.
Във високи дози алкохолът потиска централната нервна система, дишането и сърдечната дейност и може да доведе до смърт.

4. Млякото също не е от полза за животните, тъй като много от тях не понасят лактозата (млечната захар), което може да предизвика диария. При животните често отсъства ензимът, необходим за разграждането на лактозата, което води до стомашно-чревни проблеми. Дори ако на животното му харесва вкусът на млякото, особено при котките, въздържайте се от него.

5. Много опасни за животните са шунката и другите солени деликатеси и продукти. Освен високото съдържание на мазнини, в тях има много сол, което може да предизвика силни стомашни болки или панкреатит (възпаление на задстомашната жлеза). Освен това едрите кучета, които ядат солена храна, пият много вода, което може да доведе до опасното за живота състояние - разширение на стомаха. Стомахът се напълва с газове и след няколко часа може да се завърти, при което кучето обикновено загива.

6. Лукът е токсичен за животните (в големи количества - няколко сурови глави). В него се съдържа веществото алил-пропил-дисулфид, което уврежда червените кръвни телца и може да доведе до печален изход. Животните развиват анемия, слабост, дихателни проблеми. Ако кучето ви се е наяло с лук, по-бързо се обърнете към лекар.

7. Кофеинът също е вреден. В него се съдържа метилиран ксантин, който, както шоколада, превъзбужда централната нервна система и сърцето, и след няколко часа може да предизвика повръщане, раздразнителност, силно сърцебиене и даже смърт. В никакъв случай не допускайте животните до сутрешното си кафе или чай.

8. Плодовете на авокадото също са опасни за животните. Първо, те съдържат много мазнини и могат да предизвикат разстройство, повръщане, даже панкреатит. Второ, семената на авокадото са токсични и могат да заседнат в червата, предизвиквайки непроходимост, заради което да се наложи хирургическа намеса.

9. Много хора ще се учудят, но за котките е вредна рибата тон. За нормалната работа на сърдечния мускул е необходима аминокиселината, наречена таурин. Ако искате да поглезите котката си с риба тон, чийто вкус тя така харесва, давайте специална риба тон за котки, в която е добавена така нужната й аминокиселина.

10. Резултатите от последни изследвания показват, че стафидите и гроздето могат да предизвикат у животните бъбречна недостатъчност. Малките кученца при това могат да се задавят с грозде.

* Заб. прев.: В никакъв случай не хранете кучетата с подправки и пушени меса - съдржащите се в тях феноли са крайно токсични за черния дроб!

User's Signature

Качена снимка

#8414 Потребителят е офлайн   Julieta_Romeo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Всякакви животни (най - вече кучета) 1 куче - Дейзи - дакел - 1 год. 8 месеца и 28 дни :) Др. интереси: интернет ,филми за животни, форуми за животни,музика, тенис,футбол

Публикувано: 28 August 2009 - 03:26 PM

Не знам и мен много ме е страх от тези неща!Има една съседка,която имаше хъска всеки ден отивах и я галех и те живеят до една банка.В двора им е банката много странно!И всички влизат и излизат и пуснат нещо хъската може да го изяде и айдеее...И наистина така станало не бях ходила там от много време и отивам и питам стопанката й: Къде е Гери?И тя ми каза,че са я отровили,даже и в собствения си двор да не разчиташ на сигурност!!!
User's Signature

http://i48.tinypic.com/2zq7gb9.jpg <--- by Julieta_Romeo

#8415 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 03:32 PM

Че то пък кой има пари? Ама както майка ми ми каза: "Да знаеш, че ти може да стоиш гладна, но кученцето не." А що се отнася до Педигри и пр. и Роял Канин и пр., е все едно като да храниш бебе с трици или адаптирано мляко. Освен това както каза Шоколад, нашите кученца са толкова малки, че дневната разлика е в размер на не повече от 20 стотинки, ама айде моля ви се.

Ама моля те Миме, чети бе човек! Има една тема храненето - ден първи, ден последен в Къщата на кучето - Хранене. Там пише какво ли не.

Иначе и мен ме е страх сега да готвя на Бъдко, че се обърквам с тези протеини, мазнини, омеги и т.н. Шоколад, трябва като ти доставят книжката да споделяш готови рецепти ae_085.gif , естествено след снимките на Арчи smile.gif .

User's Signature

Качена снимка

#8416 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 04:12 PM

Леле, то само аз си пиша, извинявайте - последно. Да ви се похваля, че Бъдко току-що отиде сам в банята и там си свърши работата af_089.gif , пу-пу. И да ви пратя малко снимки пак с Бела. Те понеже пинчерите са създадени за борба с гризачите ab_041.gif . То си личи колко е смел Бъди и Бела колко е уплашена:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8417 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 28 August 2009 - 04:33 PM

Аз и за това още не съм почнала да му готвя,колкото повече чета повече се обърквам.Колко процента таквоз,колко процента онаквоз.. z_174.gif ,като донесът книгата ще видя и там какви са ги забъркали,а да пращам рецепти това е най-лесната работа,само да пристигне...
Аз както и друг път съм писала Арчони не го храня само с гранули,но поне веднъж на ден му давам и то като излезем на разходка обикновенно защото в къщи не иска да ги яде,а на вън може да ги дам на котките и тогава как ги заобичвааа ab_041.gif .Такъв егоистичен пръдльо е,че направо.. eg_033.gif fa_067.gif

Гале,тез работи дето ги разправяшud_009.gif направо са ужасни...да не чува дявола!!

lutova_83,дай някоя идейка за натуралното хранене,че с туй пиле Арчи накря ще почне да кукурига (малко се съмнявам) ама все пак за разнообразие md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

#8418 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 04:38 PM

ge_063.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8419 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 28 August 2009 - 04:42 PM

Цитат(Buddy28 @ Aug 28 2009, 05:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Леле, то само аз си пиша, извинявайте - последно. Да ви се похваля, че Бъдко току-що отиде сам в банята и там си свърши работата af_089.gif , пу-пу. И да ви пратя малко снимки пак с Бела. Те понеже пинчерите са създадени за борба с гризачите ab_041.gif . То си личи колко е смел Бъди и Бела колко е уплашена:

Мале,мале какви са сладурчета пу,пу....а Бела наистина толкова е "уплашена" че чак настръхнала ab_041.gif .А на Бъденцето едно голямо БРАВО и много гушки и цунки.. И да не бързаш сега да го отмиеш...

Олелеее таз Габка, ма тя голяма коконка wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#8420 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 04:53 PM

Мале Габи wub.gif , направо нямам думи!
Гале, ти вярно страхотии разправяш. Да се пазите!
Чакаме снимки на Арчи! smile.gif
User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 419
  • 420
  • 421
  • 422
  • 423
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема