Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 447
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#8943 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 October 2009 - 05:36 PM

А ето снимки и от bg-kennelclub ab_041.gif - блестящи очички, големи като крила уши, хубави зъбки, разкрачен стоеж, с няколко думи - най-сладката, красива и скъпа муцунка на света wub.gif (пу-пу, да са ни живи и здрави):

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8944 Потребителят е офлайн   liqueur Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 October 2009 - 05:47 PM

buddy28, не се разстройвай заради този линк. мисля, че за всички е ясно, че нашите кученца, чистопородни или не, са много по-хубави. и също така и аз смятам, че с опашка и уши са много по-естествени и сладки. но всеки човек е свободен да има мнение, а за съжаление кучетата не могат да си кажат своето.

#8945 Потребителят е офлайн   diva-d4 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 06:32 PM

Цитат(liqueur @ Oct 3 2009, 06:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
buddy28, не се разстройвай заради този линк. мисля, че за всички е ясно, че нашите кученца, чистопородни или не, са много по-хубави. и също така и аз смятам, че с опашка и уши са много по-естествени и сладки. но всеки човек е свободен да има мнение, а за съжаление кучетата не могат да си кажат своето.

Аз също смятам че няма нужда да се разстройваш от този линк,а нпротив погледни от веселата страна- всички като по калъп изляти ,еднакав цвят,размер,начин на държание абе с две думи СКУЧНА РАБОТА.Нямат си никаква собственна едентичност.Не е ли то едно клепнало ухо ,ДЪЛГА И ТЪНКА ОПАШКА някои друго петанце то просто не е мини пинчи. af_089.gif Аз лично ги харесвам много без опашки но не съм я махнала защото немога да му причиня болка.То тока е създадено така трябва да живее.Лично мое мнение.

#8946 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 06:41 PM

diva-d4- точно благодарение на тази Скучна Работа ги има породите . и има гаранции а няма да гадаете какво ще стане кученцето което вземате . Аз пак си се повтарям , Но колкото и безмислено да ви се вижда съм прав rc_036.gif Тези които пишат по отдавна тук и са се поинтересували и попрочели и други теми с инфо мисля са разбрали за какво говоря .
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#8947 Потребителят е офлайн   liqueur Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 06:55 PM

само не виждам какво общо има между опашките и ушите на кучетата със запазването на породата. просто някой някога е решил, че ще им отреже ушите и опашките. но светът във всички отношения се променя, както и вижданията за красотата. доколкото виждам повечето мислим, че кучетата са по-красиви с това, с което са се родили.

#8948 Потребителят е офлайн   rezeda Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 07:09 PM

Съжелявам,че съм ви възмутила,но аз нямам вина за опашката и ваксината на кученцето ми,защото ако зависеше от мен нещата нямаше да стоят така ..той определено щеше да има опашка и задължително щеше да е ваксиниран...но когато разбрах за ваксината вече бях тотално влюбена в него,а опашката вече я прежалих...нищо не мога да направя така,че и да се ядосвам и да не...з/заопашката/ а иначе ние понеже го взехме късно вечерта и нямаше как да го заведем веднага,а на другия ден се оказа че ветеринарния кабинет,чиито услуги ползвахме е затворен,но надявам се утре вче ще го заведем в някоя клиника,вече ни препоръчаха една.А относно неговото хранене: искам да ви попитам,защото е адски лаком...и не знам вече по колко да го храня и по колко птъи..понеже той никога не би отказал и винаги ми изглежда ,че иска още...някакви съвети ?
User's Signature

Качена снимка

#8949 Потребителят е офлайн   diva-d4 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 07:13 PM

Цитат(ivan-z @ Oct 3 2009, 07:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
diva-d4- точно благодарение на тази Скучна Работа ги има породите . и има гаранции а няма да гадаете какво ще стане кученцето което вземате . Аз пак си се повтарям , Но колкото и безмислено да ви се вижда съм прав rc_036.gif Тези които пишат по отдавна тук и са се поинтересували и попрочели и други теми с инфо мисля са разбрали за какво говоря .

Господи ИВАН-З ,защо си мислите че нямам претстава от порода и стандарт ,това че държите това тойче не ви прави по голям разбирач за породата и като имате развъдник за пинчета също.До колкото си спомням доста дълго и вие самия предлагахте на пазара в Безплатно нет МИНИ пинчери които нямаха нищо общо с тези от линка и цената им то 350 падна драстично надоло.Не си мислете че като сме си купели куче от някоя обява сме страшно некомпетентни.Истината е че тук няма нито едно класно пинче за изложба с родословие и т.н.и вие го знаете много добре,а този линк просто подразни и аз казах самата истина нашите са си такива и ние неможем да променим нищо в тях а въпроса с купирането е лично мнение и решение на всеки стопанин.Бончо е наистина красавец но пуснат на една пинчерка без родословие неговото поколение не е с нищо по различно от нашите пинчета -кученца без родословие само може би ще останат по малки и лекички но според зависи от мамата.Попрочела съм това онова!

#8950 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 07:39 PM

Много се радвам че се интересувате . само за инфо развъдника ми е за чихуахуа . А цената може да е паднала но не на мои кучета . Ако сте чели по назад ще видите че и аз съм написал същото относно породата в БГ . а И НИКЪДЕ НЕ СЪМ ПРЕТЕНДИРАЛ че кученцата от Бончо са по различни от тук представяните да не говорим че не съм ги представял както други го правят уж небрежно тук заливайки ни със снимки .
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#8951 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 07:43 PM

Аз не мога да разбера защо се хващате за всяка наша дума и така я изопачавате, че все едно всички дето имаме неродословни кучета (в случая - пинчери) сме ги взели само за да разваляме породата, да ги чифтосваме и да правим ферми за болни и зле изглеждащи кучета. Така или иначе кучетата от обявите някой ще ги купи и след тях винаги ще има нови и нови.Това е, не се заяждам просто ми омръзна да чета едно и също навсякъде.
Бъди, на втората снимка Бъдко много ми прилича на Доди, с тия невинни очета me_065.gif .

User's Signature

Качена снимка

#8952 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2009 - 01:02 AM

Цитат(rezeda @ Oct 3 2009, 08:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Съжелявам,че съм ви възмутила,но аз нямам вина за опашката и ваксината на кученцето ми,защото ако зависеше от мен нещата нямаше да стоят така ..
А относно неговото хранене: искам да ви попитам,защото е адски лаком...и не знам вече по колко да го храня и по колко птъи..понеже той никога не би отказал и винаги ми изглежда ,че иска още...някакви съвети ?

Извинявай Резеда, ти нямаш абсолютно никаква вина. Просто ме дразни безотговорното, търгашеско, жестоко и абсолютно нехуманно отношение на някои от продаващите кученца, а както се оказа и на някои ветове. Например този, който на теб ти е продал малкото същество е рискувал живота му като не го е ваксинирал, а няма как да не знае след като има куче. Възможно е другото куче да му е изяждало храната и затова да се нахвърля така. Ами гадни са тези неща.
huBBa__buBBa, страхотни са им очичките на нашите мъници. Като ме погледне невинно с тях he_001.gif и тотално забравям, че напоследък е решил да ака (извинявайте) на дивана. Но сега се сетих ce_077.gif и сега е моментът да го претрепя ab_041.gif , майтапя се разбира се. Ама наистина за секунди се качва, свършва си работата и слиза ни лук ял, ни лук мирисал.
Петьо и Резеда, Бъди е на 4 месеца и 6 дни. На 2 месеца тежеше 800 гр., на 3 месеца - 1200 гр., на 4 месеца 1700 гр. Храни се с Роял Канин Стартер и винаги има гранули в купичката. Понякога му варя пилешко месо, дробчета, сърца или воденички с ориз и зехтин по малко и без подправки, и явно съм го чела, но не помня къде, гледам различната от гранули храна да не е повече от 1/3 от общото количество. Давам му и извара, жълтък от яйце веднъж седмично, понякога паучове (пакетчета на педигри ама избягвам) със сух хляб и май нищо друго. Откакто опита пиле не яде много-много гранули, ама като постои гладен си ги хапва. А да, редовно си похапва от сеното на морското свинче ab_041.gif . За храненето при нас това мога да кажа без да претендирам за правота. В темите за хранене пише повече. Иначе четох, че пинчетата били склонни към напълняване, но мисля, че докато са малки е рано да мислим за диети. Грамовете на храните са ориентировъчни все пак.
Между другото скоро му купих Роял Канин Джуниър и днеска й се нахвърли направо. Не знам дали я хареса или беше гладен, но много се изненадах - това е за по-големите пинчита.
User's Signature

Качена снимка

#8953 Потребителят е офлайн   PETIO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 06:53 AM

Ако му оставям винаги пълна купа с гранули,има вероятност да се пръсне от ядене в буквалният смисъл zz_227.gif много е лакома и когато и давам дневната дажба се случва да гълта гранулките преди да ги е здъвкала от страх да не изчезнат wf_039.gif неприлично лакома е и няма наяждане.Жълтъка по каква причина му го даваш? ud_009.gif Според мен за да е балансирано храненето,трябва да се спазват някви дневни грамажи,това е мойто лично мнение fc_026.gif
User's Signature

Качена снимка

#8954 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 October 2009 - 08:54 AM

Не знам дали е хубаво или не,но със сигурност не съжалявам-аз като си взех Арчи и отидохме на вет и той ме посъветва да го науча на винаги пълна купа,можело един два пъти да преяде докато свикне,че не му се маха купата и докато се научи да яде само толкова колкото му трябва,ама като се научи хич не го мисля гладен ли е,стига ли му това кето му давам и все въпроси от тоз род...никога не съм се занимавала с грамажи и тем подобни.И моя беше много лаком,защото беше най-малкото и все го избутваха,и като видеше ядене направо гълташе,чак се давеше да бърза,ама като видя че няма кой да го изпреварва и че купичката му е винаги пълна и се успокои и почна да се храни нормално.А с това махане на купите рискувате да си остане винаги лакомо кучето ви и каквото и където набара ще бърза да го изгълта,това пък е моето мнение.Аз пък му давам сутрин и вечер варено пилешко месо или друго каквото съм му приготвила(но най-често пилешко)а гранулите си стоят целодневно в другата купичка и когато няма никой а е гладен,знам че има какво да зоба.Аз пък не съм голяма превърженичка на гранулите,верно по-лесно е а и уж всичко си имат,ама аз не съм им фен...за мен са си чисти боклуци смесени със разни химии.Все едно ние да не си ядем прясно приготвена храна и най-вече да виждаш какво приготвяш ами да се тъпчем само с неща от рода на сухите супи или бульони zz_020.gif ,най-големите отрови.Това пак си е мое мнение...
User's Signature

Качена снимка

#8955 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2009 - 10:29 AM

И аз мисля, че ще се натъпче няколко пъти, а после ще почне да се храни нормално. Иначе за качеството на сухата храна, най-вероятно е така - химия. Затова купувам от най-скъпите, с надежда, че контролът е по-голям. Но гаранция няма, а и пиле като купувам, не знам с какво са го тъпкали. А и ние какво ядем........не ми се мисли.
User's Signature

Качена снимка

#8956 Потребителят е офлайн   PETIO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 10:46 AM

Едва ли са най големите отрови и боклуци!Дори и да има доза истина относно съдържържанието на гранулите се харесват от много кучета.Домашно приготвяне на храна за куче , cd_045.gif едва ли ще успявате да му набавяте необходимите елементи за нормално развитие.Трябва все пак някакъв режим на хранене,дори и на прасетата доколкото знам ги хранят сутрин и вечер vf_066.gif .Ако неможеш да си позволиш по качествена гранулирана храна не означава че е боклук и Химия! oc_191.gif В крайна сметка тези сладури не ядат кой знае колко,може да си позволим и от най качествсената храна,пилешкото е протеини и аз му давам 2 пъти седмично.Чувал съм какви ли не възхищения от приятели и познати:Пинчерът ми яде всичко,домати ,печен пипер и т.н. zz_217.gif Всеки си храни любимецът с каквото си прецени и има възможност. zz_177.gif
User's Signature

Качена снимка

#8957 Потребителят е офлайн   didu Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 11:23 AM

Здравеите и от мен и Айричка.Привет на всички пинчовци.Не ни остава много време да пишем но почти всеки ден четем във форума.Ние в сряда сме на 3 ваксина и май ще тябва да пием още калции че само едното ни ухо е изправено на 2/3 а другото на половина.Трябва да се консултираме с вета по тоя въпрос.За сега сме излизали само 2-3 пъти на разходка -тъй като мненията по този повод са различни все още се ограничаваме.Направих и 2 нагръдника -добре се държи даже кро и ги покажем си мисли че ще ходим на разходка и надава радостно скимтене.Само че трябва да и измисля някоя дрънкулка против уроки защото който я види и изпада умиление и започва да и се радва.Относно хараната -ядем все още гранулки .хареса ни много гроздето но четох някъде че не било полезно-можело да им докара бъбречна криза.Вече се учим че не тябва да скимтим под масата и да досаждаме когато другите се хранят,друг проблем- качването на масата в хола вече е отстранен(вестника навит на руло било много страшно нещо)Цунки на всички.Очаквайте снимки
User's Signature

Качена снимка

#8958 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 October 2009 - 12:23 PM

Цитат(PETIO @ Oct 4 2009, 11:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако неможеш да си позволиш по качествена гранулирана храна не означава че е боклук и Химия! oc_191.gif В крайна сметка тези сладури не ядат кой знае колко,може да си позволим и от най качествсената храна

Само да ти кажа,че в изказването си аз никъде не съм засегнала темата за пари и кой какви възможности има умишлено,защото темата първо,че е много деликатна и второ тук въобще не е уместно.Относно първото изречение което си написала ще ти кажа,че аз на котките пред блока им купувам Роял Канин,а ти си мисли с какво си храня кучето.И какво от това-пак ги смятам за боклуци!!Знам колко ядът нашите сладури и за това и 50 лв.да е килограма на храната им пак ще му купувам.А относно качеството и, въпроса е много спорен ако ще и най-висок клас да е.Това с кучешките храни е такава машина за пари,че няма и на къде...харесват я защото има подсладители и овкусители...Много ми е интересен и искам да го видя самия процес на правене на тези гранули....А за режима-защо си мислиш,че няма ,казах ти че като свикнат с вечно пълната купа нещата се нормализирт и си хапват в определено време,както е с пишкането и акането.Моя например винаги яде след разходките,а те също са му по едно и също време всеки ден(+ - де ).Така,че аз съм си доволна от избора за вечно пълна купа md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

#8959 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 October 2009 - 12:47 PM

Добре де,боклуци е силно казано...
Аз също съм си хранела и сега във вечно пълната му купа има гранули,защото навскъде чета че били хубави,всичко си имали и било добре за подрастващи(а и не само) кучета и т.н,но на скоро се замислих как ли ги правят и не ми се вярва всичко да е така идеално както си го предтавяме
User's Signature

Качена снимка

#8960 Потребителят е офлайн   liqueur Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 12:52 PM

аз смятам, че качествената и скъпа кучешка храна е по-хубава от храната, която хората масово ядат и не знаят какъв точно й е произходът.

#8961 Потребителят е офлайн   PETIO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 01:42 PM

Цитат(liqueur @ Oct 4 2009, 01:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
аз смятам, че качествената и скъпа кучешка храна е по-хубава от храната, която хората масово ядат и не знаят какъв точно й е произходът.

И аз така смятам,цената невинаги е критерий за качество но 95% да.Има си контрол за по изисканите марки.Едва ли ядем по добра храна от тях!За вечно пълната купа не смея да рисковам,ще ми тежи много след това ако се нахрани като прасе и легне да пръхти. ab_041.gif Все пак аз Я имам от 1м и нямам много практика с кучетата,но съм на мнение че след като си има схема на хранене е редно да се спазва ,доколкото може.Всеки сам си решава.Првилата са за да се нарушават md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

#8962 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 October 2009 - 02:05 PM

Правилно...правилата са за нарушаване....въобще не ми се продължава тази тема и не искам да се заформя напълно излишен спор ba_025.gif И аз се надявам да е качествена храната,все пак всички искаме най-доброто за кученцата си
User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 447
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема