Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 457
  • 458
  • 459
  • 460
  • 461
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#9143 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 13 October 2009 - 04:16 PM

ab_041.gif Чафи е насреща за разгонени момиченца.Разберете се на лични да си направите график.100 % гаранция ,че няма да има потомство ea_103.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#9144 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 04:24 PM

А Чафи откак е кастриран спря ли да "обича" Пингвинка ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif Или кара "по спомени" ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#9145 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2009 - 05:05 PM

Buddy28- много хубави статии сте подбрали , ba_025.gif и аз съм пускал подобни но в повечето случаи от 10 човека едва 2 ма се замислят за тези неща . тези неща се дъвчат по всички теми и породи . най - пресен пример за гена Мерл изобщо не смятам че човека би се замислил за последствията ако имаше кой да му предложи въпросното кученце тук ae_085.gif
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#9146 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2009 - 05:19 PM

Цитат(lutova_83 @ Oct 12 2009, 08:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(ivan-z @ Oct 12 2009, 08:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
lutova_83 - точно това и аз щях да напиша ама реших тоя път да не съм аз лошия . Просто се вижда че са я взели с ясната идея да изкарват пари от нея . че даже и за развъдник мислят хората ab_041.gif това за единственоото пускане и за биологичните нужди съм го чувал не помня вече колко пъти eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif

ivan-е знам аз че Дебнеш ea_103.gif .....и се включваш само по развъдни въпроси, и ако някой нарече кучето си Мини Пинчер ea_103.gif или недай си Боже Чихуахуа
Спри да гледаш Лошо и вземи пусни една снимка на Бонапард ea_103.gif

User's Signature

Качена снимка

#9147 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2009 - 05:21 PM

Цитат(4afi @ Oct 13 2009, 02:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ab_041.gif Чафи е насреща за разгонени момиченца.Разберете се на лични да си направите график.100 % гаранция ,че няма да има потомство ea_103.gif

ag_106.gif
User's Signature

Качена снимка

#9148 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2009 - 05:43 PM

Здравейте и от нас wd_043.gif
По темата за запложданията
Ние също смятаме да заплодим Доли me_065.gifСамо още малко да порасне zz_223.gif zz_223.gif
User's Signature

Качена снимка

#9149 Потребителят е офлайн   PETIO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 05:44 PM

Цитат(Buddy28 @ Oct 13 2009, 05:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Петьо, Скипър - вие сте нашата гордост ae_085.gif ! Поне вие добре ли изкарахте? Жалко, че така се е получило!

Времето беше невероятно за сметка на това което е сега bb_032.gif разкарах Карина след което много се изморихме и завършихме деня мноооооого изморени eyes.gif zg_074.gif получи се едно НИЩО с организираната среща но лично за мен не беше загуба на време.През слънчев ден в морската на Варна е невероятно красиво и пълно с много народ af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#9150 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 October 2009 - 06:46 PM

Чафи не ляга без пингвинка,търси я по стаите,намира я,захапва,диша тежко ,достига спалнята,набира се и скок право до неговото легло.Не заспива ако тя не е до него.Случвало се е да си лягаме на третия етаж и съответно и пингвинка е с нас.На утрето пак си лягаме на втория,Чафун дава зор да го пуснем на стълбището,от там на бегом ногоре и я домъква по стълбището пак долу,а аз съм забравила ,че е горе..Много е смешен като я е захапал напречно.И много редовно я употребява,но малки още нямаме ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#9151 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 October 2009 - 08:00 PM

lutova 83 наслаждавай се smile.gif
Банчо и Арчи,чихито е Юри.Бях на гости във Варна и там се запознахме с Анчето.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#9152 Потребителят е офлайн   kukita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 08:21 PM

Цитат(Buddy28 @ Oct 13 2009, 04:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(kukita @ Oct 13 2009, 12:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ок имам въпроси към всички.

Никой от вас не мисли да има кученца някога, когато и да било?? На никой от вас не му трепва при вида на малките мъници как щъкат насам натам???? Никой от вас не иска това да му се случва, пък недай боже да ви се случи, ще си ги гледате ли всичките????

Съжалявам, ако сме прекалили със съветите. Ето малко информация, която е копирана от различни теми, както и част от общите правила във форума. Истината е, че колкото повече четеш, толкова повече се замисляш какво да правиш. Сега прочети това и ще разбереш защо всички се нахвърлихме. Не сме искали да те обидим и да сме груби:

"Много важна тема за заплождането!
ПРЕДИ ДА ЗАПЛОЖДАМЕ Първо: си помисляме мноооооооооооого хубавичко, особено ако сме собственици на женската. Появата на кученца не е задължителен и свръх-важен елемент в живота на кучката, нито ще я предпази от болести в късна възраст; точно обратното - ако НЕ Е РАЖДАЛА шансовете за рак, пиометра и др. са по-малки. Появата на кученца произтича от желанието на собственика да види малки щъкащи твари у дома - най-вече. Само че това е отговорност и трябва да сме готови да я поемем, т.е. да имаме не само желание, но и средства за отглеждане на малките кученца, и поне що-годе планове как да им намерим дом в близко бъдеще. Второ: ако горните условия са изпълнени си помисляме още по-хубавичко дали нашето женско куче си струва да ражда (т.е. има ли си документи, действително качествено ли е и ще бъде ли потомството му полезно за породата в страната... или просто ей-така ни е щукнало да правим бебета); и дали нашето мъжко куче си струва да запложда - т.е. няма ли случайно далеч по-хубави мъжки, които заслужават тази чест на продължаването на рода повече. .Мнение написано от Vabank- не ви трябва повече да знаете!:-))) "
"Преди да развъждате кучета

(Изявление на Хуманитарното общество в САЩ)

Стерелизирана женска или кастриран мъжкар са по-щастливи, уравновесени и по-дългоживущи компаньони, но някои хора разглеждат развъждане и отглеждане на кучета като комерческа дейност. Хуманитарното общество в САЩ предлага следната информация за размисъл.

КАЧЕСТВО: Повечето кучета, дори и да са чистокръвни, не бива да се допускат към развъждане. Много от домашни любимци дори с родословие имат отклонения от стандарта, в поведение или здравето си, което не бива да се тиражира. Животните за развъждане трябва да се порверяват за отсътствие на подобни дефекти, преди да се заплодят. Развъждането оправдава една единствена цел подобряване, честен опит да се получи потомство по-качествено от родителите си. Неграмотно и безразборно подбиране на партньорите не може да се оправдае ако сте сътворили живо същество, вие сте отговорен за него, дори ако това е сляпо, глухо или куче с отклонение в психиката.

ЦЕНА: Развъждането, което се провежда правилно, не носи печалба. Ангажиментите около здравето, изследвания, изложби, допълнителното подхранване, съответните грижи, разплащането със стопаните на мъжкаря, реклама и т.н. трябва да бъдат платени от продажбата на малките. Неочаквано секцио на женската или спешна помощ на болно кученце и отглеждане на кучилото ще се стовари отгоре ви като тежко бреме. И това е при условие че изобщо ще успеете да си пордадете кученцата.

ПРОДАЖБА: Начинаещ развъдчик няма репутация и познати в нужните среди, които да подпомогнат в търсенето на евентуалните купувачи. Тези, които твърдят:Искам куче, което да прилича на вашето, - изчезват. Направете си сметката колко ще ви отнеме време и пари, необходими за отглеждане на малките, които може би няма да успеете да продадете до 4-месечна, ако не и 8-месечната им възраст. Какво ще правите ако не можете да ги продадете? В приют ли ще ги пратите? Ще ги изхвърлите край пътя? Или ще ги оставите на кучешката борса, за да попаднат те в лаборатория за изследване или в зоомагазина? Опитните кинолози с добра репутация често изобщо не заплождат женската докато нямат достатъчно средства за да изгледат спокойно едно кучило.

РАДОСТТА ОТ РАЖДАНЕТО: Ако искате да имате малки кученца в дома си, за да може децата ви да видят как протича раждането им, помнете че раждането може да започне в 3 през нощта или с хирургична намеса. Децата могат да видят също така раждането на недоразвито или сакато кутре, или да видят как женската крещи и ви хапе от болка докато й помагате да изроди прекалено едро кутре. Не всичките женски са перфектни майки, някои пренебрегват майчинският си инстинкт, някои изяждат малките си. Някои могат да имат тежко раждане, някои могат дори да умрат по времето на раждането. Малките могат да се родят мъртви или със сериозни отклонения, изискващи ефтаназия. Разбира се, всичко може и да е наред, но ако не сте готови да поемете отговорност в случай, че нещата се развият зле по-добре изобщо не започвайте.

ВРЕМЕ: Опитните собственици на породисти кучета твърдят че отглеждането на едно кучило изисква не по-малко от 130 часа. Женската не бива да остава сама по времето на раждане, и само за малко след това. Бъдете готови да дежурите дни наред, подгответе се за безсъните нощи. След раждането женската се нуждае от допълнителните грижи и допълнително хранене. Малките имат нужда от всекидневно контролиране на тегло, грижи и социализация. Много време отнема оформление на документите, родословните и разговори с купувачите. Всякакви непредвидени обстоятелства болни кутрета или майка, която не иска да ги кърми изискват двойно повече време. Ако не можете да им посветите толкова време, ще имате болни, или зле/неправилно гледани кутрета, с лош характер, които надали ще съблазнят някой купувач.

ОТГОВОРНОСТ: В страната има 3.5 млн. бездомни кучета, които приспиват в приютите всяка година. Много повече от милион загиват от студ, глад или блъснати от коли. Една четвърта от тези жертви са породисти кучета. Собственик, който създава живот, носи отговорност за него. Ще преценявате ли внимателно потенциалните купувачи? Ще откажете ли на хора, които ви изглеждат безотговорни? Можете ли да си представите, че от вашето кутренце във всяко едно разгонване ще се раждат мелези, попълвайки статистиката на бездомните кучета? Дали ще сте готов да преберете обратно кученце, от което може да се откажат купувачите, неспособни да се грижат за него поради ред причини? Или ще прехвърлите тази отговорност вашата отговорност - на някой друг. Ще можете ли да живеете с мисълта, че създанения от вас живот може да свърши в приюта?

преведох това специално за теб, samotnata. За да няма грешки - аз нямам нито развъдник, нито изложбено куче. Моят Лео няма да има потомство поради ред причини. Най малкото заради евентуални болести които може да предаде на децата си. За това последната точка от горепосоченото изявление - човешката отговорност - я смятам за особено важна.
Поздрави:-)
Преведено от Furia_S "

"Форумът на dog.bg е посветен на животните и обединява хора с еднакво позитивно чувство към тях.
Той има за цел:
- да възпитава положително отношение и любов към животните;
- да подпомага тяхното образовано и отговорно отглеждане;
- да популяризира породите, да разяснява тяхната специфика и да насърчава тяхното опазване, чистопородно развъждане и селекция съгласно принципите на международните киноложки и фелиноложки организации;
- да популяризира хуманните практики за ограничаване броя на безстопанствените кучета и котки;
- да подпомага връщането по домовете на изгубени/намерени домашни любимци и задомяването на животни в беда.

...".

Аз ако имах женско куче не знам какво щях да правя. Ако имам приятели, които искат кученце и знам, че ще го гледат каквото и да се случи, може би тогава щях да се замисля, но не знам.
ivan-z, не че сте лошия, но подходът е грешен. Трябва да ни ограмотявате, да обяснявате какви последствия може да има от безразборно заплождане и какви предимства имат животните с родословие. А вие като ни се накарате и подигравате и веднага скачаме понеже естествено, че си харесваме и обичаме кученцата. Ето сега колко добре сте обяснили за този ген. Трябва по-често да ни обяснявате. И защо никой не развъжда мини-пинчери?

Кукита, трябва да четете различни теми из форума. Важно е! Иначе няма смисъл от регистрацията.

Aз чета темите доста внимателно, а другото което искам да кажа , че моя съпруг развъжда кученца от над 10 и години.Когато реши да даде кученце на някой, вярвайте ми това са все хора в които е сигурен , че ще се грижат добре за него. Знаете ли колко безсънни нощи сме прекарали и двамата да храним бебетата с биберони.Всяко едно от тези неща са ми познати. Представяте ли си как съм будувала по цяла нощ , а след това съм ходила на работа, но никога не съм се предавала.Знам какви са и рисковете при едно забременяване така, че първо се консултирахме и след това подбрахме мъжкия с много голямо внимание.Сега следват редовни прегледи за да следим състоянието й и след 30 дни ще видим какъв е резултата. Благопдаря на всички ви за съветите.

#9153 Потребителят е офлайн   kukita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 08:35 PM

Цитат(рамка @ Oct 13 2009, 04:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Недейте я нападайте толкова много kukita-Тя си е стопанка на Саси-тя си решава-Мисля че винаги има риск при едно раждане-така че май по добре да не раждат ab_041.gif Аз лично незнам дали някой ден ще заплодим Цеца-може да-може не-Но извенете ме много-ако това се случи-колкото и да са ми сладки и мили бебетата-не мога да ги оставя да гледаме и тях-Това ще е пълна лудница-с две деца-Цеца и да речем още 2 или 3 кученца-Ако живеехме в къща може би да си оставим едното-Не искам да обиждам никой който има повече от 2кучета в апарамента не го разбирам-любов-любов ама чак пък толкоз ea_103.gif Не виждам и нищо лошо в това да продадеш малките-Но това заплождане да е 1 път-кучето да види какво е и ти да видиш що е-И до там-Да не ти стане навик-тогава съм твърдо против

Ние имаме малък хотел в който живеем и имаме достатъчно място и голям двор. В момента имаме 2 кучета САСИ и ДЖЕСИ ( порода чао-чао).Имаме и други кучета но те са на вилата и мъжа ми ходи по два пъти на ден за да ги храни.За сега се справяме добре и успяваме да усигурим на животните прекрасни условия за живот.Преди около 8 години отидох да живея в Плевен, там се случи ,че едни хора отглеждаха питбули. При едно от поредните кучила имаше пострадало кученце.Проблема беше, че майката отхапала част от задното краче на едното и видиш ли то не ставало за нищо.Бяха го понесли да го убиват.Естествено на мен като човек който "гледа само да има някаква далавера" ми трепна и не дадох.Взех си малкия шишко вкъщи и си го отгледах макар , че липсваше крачето от възглавничката надоло. Е имаше доста напикаване, ядене на обувки, весници и зарядни устройства ма какво толкова.Водех го всеки ден с мен на работа сгушен в пазвата ми под дебелото яке (беше през зимата) и така си отгледах един страхотен юначага.

#9154 Потребителят е офлайн   kukita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 08:36 PM

ААААА ДА НЕ ЗАБРАВЯ ДА ВИ СЕ ПОХВАЛЯ, ДНЕС НИ РЯЗАХА НОКТИТЕ И ПОНЕСОХМЕ РАЗКРАСЯВАНЕТО ГЕРОЙСКИ af_089.gif af_089.gif af_089.gif

#9155 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 October 2009 - 08:42 PM

Цитат(4afi @ Oct 13 2009, 09:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Еха,аз се насладих максимално,какви са сладури всичките wub.gif Чафи си ми е любимец от 2 години,а пък Бончо само краци бе ud_009.gif как си носи душата тоя мъжага ab_041.gifА Юри е красавец,спор няма.....А другото пинчи Чоко ли е или Куки?
Как се държаха толкова мъжлета на едно място?

User's Signature

Качена снимка

#9156 Потребителят е офлайн   littlezorro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 09:02 PM

По-въпроса за снимки на "гащеризон-презерватива" незнам дали ще стане скоро щото не се засичаме много със саквартирантите, но се опитах да пресъздам кройката графично. Елементарна е и се крои и шие за 15 мин. и е ефикасна.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9157 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2009 - 09:03 PM

Цитат(4afi @ Oct 13 2009, 06:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>

gd_044.gif ахххх......този Бончо gd_044.gif
User's Signature

Качена снимка

#9158 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 October 2009 - 09:08 PM

Чери1 и аз се почудих дали е Чоко или Арчи на Анчето.Куки не е с нас.Май е Арчи.Моя кърлеж тогава се залепи за Юри ,а на Бончо ръмжеше.Чоко се пази,не обича навалица,та нищо чудно да го няма на снимките ab_041.gif Иван да вземе да пусне снимка на Бончо да видим докъде са го докарали с кг.
Иван-Z има ли при теб момиче той-териерче или Бончо ги кара наред?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#9159 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2009 - 09:09 PM

4афи rc_036.gif , пиши нещо за вас. Фенка съм ви, а не влизате вече във форума.
User's Signature

Качена снимка

#9160 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2009 - 09:39 PM

Цитат(Buddy28 @ Oct 13 2009, 05:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Петьо, Скипър - вие сте нашата гордост ae_085.gif ! Поне вие добре ли изкарахте? Жалко, че така се е получило!

Buddy, освен че запознахме Карина със Скипър, срещнахме и една сладурка на име Лина, която чакаме във форума, както и няколко други пинчита и пинчероподобни сладури, всички случайно. Оказа се, че има много такива, запознахме се и с разни други породи. Както каза Петьо, направихме си страхотна разходка. А за Петьо, направи ми впечатление колко много си обича Карина, която беше облечена с невероятно красиво червено палтенце (Петьо, дай снимки, де smile.gif )

littlezorro благодарим за кройката, ще се пробва!

kukita хубава статия, обаче ако спреш да я цитираш цялата в следващите ти постове и по този начин престанеш да разводняваш темата с един и същ безкраен текст, ще ти бъдем много благодарни!
User's Signature

Качена снимка

#9161 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2009 - 11:47 PM

Ами -- 4afi-- Бончо сякаш няма нови фотографий но ето две . килограмите варират от 1,300до 1,500 кг af_089.gif при мене нямам женска Той териерка , има при АНИ във ВАРНА .

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#9162 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2009 - 08:31 AM

Ivan-z, страшен е тоя Бончо! И е много тежък ab_041.gif .
Моето леке, днес сутринта най-демонстративно си тръгна от кучешката градинка, не се върна колкото и да го виках и отиде да ме чака пред колата треперейки dry.gif . Бая се чудех дали да не го набия, че да се стопли, ама айде от мен да мине ab_041.gif . Почваме да имаме проблеми с възпитанието! Не стига, че само заради него ходя по студа, а и номера прави. Дойде си вкъщи, тръшна се на топло и заспа.
Извинявайте ivan-z, rc_036.gif за Вашата работа, но не мога да се въздържа да пусна една размазана снимка на моето той-леке-пинчер:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 457
  • 458
  • 459
  • 460
  • 461
  • Последна »