Пинчер, в 02 February 2012 - 04:37 PM, написа:
annagrosdanova, в 29 January 2012 - 08:34 AM, написа:
Лъки е вече на 5 месеца, научи се да пишка в банята, когато е вкъщи, но от 1 седмица, започна да вдига крак при пишкане и започна да маркира навсякъде. Какво му става? Вече съм на ръба на истерията, когато реши ходи в банята, нооо и маркира на воля. С акитата няма никакъв проблем. Помогнете със съвет, моля ви.
Според мен в повечето случая мъжки(а и не само мъжки) кучета оставят метки ако искат да покажат че е доминират у дома.
Важно всички от семействато да му покажат се не е той водач в глутницата, измислете повече занимания за него, учите на команди.
Пък той е на пет месяца, покажите че не сте довольни от поведението му, ако го хванете на место преступлението накажите го(как да го накажете зависи от самото куче, от психиката му, за едно животно достаточно да му се скарате със сердит глас, друго, трябва да пляснете със вестник, пръсните с вода във негова посока...)
Напишите после как е върви работа при вас?
Ето ме пак... ами продължава да си прави номерата Лъки... Когато му се скараме, разбира, свива се и застава на определено място, не мърда, извода е , че разбира за какво му се караме. Но, вече не издържам все с моп и препарати се разхождам. Помогнете, кажете какво да го правя, дали е от т ова, че започна да вдига крак, а не е и ли много малък още да вдига крак-6 месеца и половина?