Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 615
  • 616
  • 617
  • 618
  • 619
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#12321 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 October 2012 - 07:04 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 16 October 2012 - 05:01 PM, написа:

Това куче от темата са го развалили стопаните. И то защото не се е отделяло от тях, не че кучето има някакъв здравословен проблем. Така че прочети темата за отглеждането на малко кученце.

Фурия, онова куче НЕ беше мое. Моето си е в нас. онова щяха да го изхвърлят и аз опитах да се справя, но не се получиха нещата. Сега живее в къща и е добре. :ba_025:

Ти така не ми и отговори от кой развъдник бе това куче дето са го "развалили" стопаните? Пак от един човек, като му наливаш акъл и на този потребител тук, нали?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#12322 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 07:08 PM

Какво значение има откъде е онова куче? Него са го объркали стопаните, не е боледувало никога.. :ab_041: Тук плашите излишно човека, че кучето му ще дойде с един куп вируси. :wb_052: И понеже аз имам такова куче мога да кажа, че не е вярно. Мои познати също имат пинчери взети от обява и кучетата са добре гледани и здрави.

#12323 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 October 2012 - 07:27 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 16 October 2012 - 05:08 PM, написа:

Какво значение има откъде е онова куче? Него са го объркали стопаните, не е боледувало никога.. :ab_041: Тук плашите излишно човека, че кучето му ще дойде с един куп вируси. :wb_052: И понеже аз имам такова куче мога да кажа, че не е вярно. Мои познати също имат пинчери взети от обява и кучетата са добре гледани и здрави.

В темата за изоставен пинчер ти не можеш да кажеш къде са сбъркали стопаните единствено и къде е била наследственността по психика. Защото не знаеш кои са били родителите на приютен от теб пинчер. Той също е бил взет от едни хора. И тук не "плашат" купувачката с корона, парво, ентерит и т.н. а предупреждават за възможността на такива.
Не си мисли че си по-умен от изпатилите стопани, дето им продават болници, умрели на следващия ден, или уж пинчер-сърничка а пораства нещо с височина на кокер, обратна захапка и увиснали уши (съседите имат такова).
User's Signature

#12324 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 October 2012 - 07:30 PM

moni_155,
вероятно вече е късно за моя съвет, но все пак ще го напиша.
Ако си купиш пинчер "от един човек" или от развъдник с родословие, вероятността кучето ти да е здраво и нормално, или с някакви проблеми, е почти еднаква и в двата случая (при условие, че този човек все пак не е прекупвач или "фермер", който развъжда в огромни количества).

Разликата е единствено в това, че купувайки куче - от "един човек" или от развъдник, ти поощряваш развъждането, независимо дали на родословни или неродословни. В ситуация, в която кучетата са много повече от желаещите да имат куче, не би трябвало да се развъжда, докато този проблем не се ограничи. И в същото време кученце, което е без дом, изхвърлено или родено на улицата, или такова, което стопаните възнамеряват да дадат на други или да изхвърлят, ще има нещастна съдба, ако никой не пожелае да осинови, а предпочита да купува - дали родословно, или от "един човек", няма значение.

Принципно има много бездомни кучета, или такива, които стопаните им не могат повече да гледат, ако не държиш на родословие и чиста порода, може да потърсиш някое, което да ти хареса.

Но ако по една или друга причина не можеш да осиновиш бездомно, поне кастрирай своето куче, когато навърши определената възраст, за да не допринасяш и ти към проблема, че кучетата са много повече, отколкото желаещите да имат куче.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#12325 Потребителят е офлайн   moni_155 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 07:48 PM

wind, благодаря ти за съвета,човекът от когото ще взема кученцето не ги развъжда в големи количества, а просто има няколко кученца и аз искам да си взема едно.Искам да кажа още,че не е гаранция, че ако никой не купи кученцата няма да отидат на улицата.И не знам защо всички си мислят,че когато не е от развъдник то ще е болно, а и нали ако няма ваксини ще му направим
:mg_062:

#12326 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 07:54 PM

Показване на мнениетоmoni_155, в 16 October 2012 - 05:48 PM, написа:

wind, благодаря ти за съвета,човекът от когото ще взема кученцето не ги развъжда в големи количества, а просто има няколко кученца и аз искам да си взема едно.Искам да кажа още,че не е гаранция, че ако никой не купи кученцата няма да отидат на улицата.И не знам защо всички си мислят,че когато не е от развъдник то ще е болно, а и нали ако няма ваксини ще му направим
:mg_062:

Тук никой не напада вас лично, разберете позицията на опонентите си.
Тук говорим за факта, че пазаруването на кучета извън развъдници като социално явление води до фатални резултати най-често.
Понеже хората тук от близо 2004-та предупреждават за тези резултати, то им се струва все по-странно при такова изобилие от материалите в интернет да срещат практически всеки ден теми като вашата.

Нищо лично. Само отчаяние от нечий бизнес с живи кучета.
User's Signature

#12327 Потребителят е офлайн   moni_155 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 08:00 PM

Вижте какво на 15 съм доста от нещата, които ми пишете не ги разбирам. Просто исках няколко съвета за това как да си гледам кучето, а не когато дойде да съм неподготвена.Както и да е благодаря на всички, чао :re_037:

#12328 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 08:07 PM

Показване на мнениетоmoni_155, в 16 October 2012 - 06:00 PM, написа:

Вижте какво на 15 съм доста от нещата, които ми пишете не ги разбирам. Просто исках няколко съвета за това как да си гледам кучето, а не когато дойде да съм неподготвена.Както и да е благодаря на всички, чао :re_037:

Разберете, вие ще имате от сега нататък тепърва огромни проблеми в отглеждане с кучето. Отидете в темата с пинчери, линка на която ви е даден горе и прочете всичките над http://forum.dog.bg/...87%D0%B5%D1%80/ 616 страници там.

Ще се учите в движение. И не обвинявайте нахално хората за "съвети" - не е добре влизането ви във форума постоянните потребители, от които ще търсите съвет, да го запомнят по този ашлашки и нагъл начин.
User's Signature

#12329 Потребителят е офлайн   moni_155 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 08:10 PM

Не карам никой насила да ми пише

#12330 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 08:12 PM

Показване на мнениетоmoni_155, в 16 October 2012 - 06:10 PM, написа:

Не карам никой насила да ми пише

Просто се вслушайте в съветите на по-опитните съфорумци и прочетете 616 страници от темата за пинчер - линка са ви дали по-горе.
User's Signature

#12331 Потребителят е офлайн   moni_155 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 08:17 PM

Прочела съм много от нещата както казах искам да се грижа добре за кучето.Просто исках допълнителна информация за това как да се грижа за него, а не от къде да купувам.

#12332 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 08:20 PM

Цитат

Ако си купиш пинчер "от един човек" или от развъдник с родословие, вероятността кучето ти да е здраво и нормално, или с някакви проблеми, е почти еднаква и в двата случая (при условие, че този човек все пак не е прекупвач или "фермер", който развъжда в огромни количества).

Вярно е това. Дали ще вземеш кучето от развъдник или от някой, който е решил да произведе едно кучило е без значение. Това ако ще се купува куче. Иначе пинчери има да се подаряват, стига човек да иска отраснало куче.

Цитат

В темата за изоставен пинчер ти не можеш да кажеш къде са сбъркали стопаните единствено и къде е била наследственността по психика

Фурия не е проблем психиката на кучето. вече ти обясних, не искам да споря стеб. Кучето вече не вие. Вика една седмица като съдрано и спря. Стига с тия глупости.. Проблема бе, че не се е отделяло от тях една година. Друг проблем няма кучето, даже ваксина нямаше и не е боледувало. Не плашете детето. :ba_025:

#12333 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 08:21 PM

Показване на мнениетоmoni_155, в 16 October 2012 - 06:17 PM, написа:

Прочела съм много от нещата както казах искам да се грижа добре за кучето.Просто исках допълнителна информация за това как да се грижа за него, а не от къде да купувам.

Извинявайте, ама как така сте прочела уж много неща, но не сте открила отдавна съществуваща тема тук във форума та сте открила нова?

Ще ме прощавате, но се спрете малко, моля. Темата за мини-пинчер в този форум е започната през август 2005-та година. Като сте прочела всичко, как сте я пропуснала? Та там е изобилие от инфо. И точно там бихте могла да пишите с въпросите си относно правилното отглеждане. Линка горе ви е посочен от Шибуми.
User's Signature

#12334 Потребителят е офлайн   moni_155 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 08:23 PM

Всъщност написах въпроса си, но никой не ми отговори,за това направих нова тема

#12335 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 October 2012 - 08:24 PM

Цитат

няма значение от къде ще вземете кучето си,адали ще е здраво,обязпаразитено,ваксинирано

Показване на мнениетоvalnata, в 16 October 2012 - 04:56 PM, написа:

Моето също не е чистокръвно, и да ти кажа, ни корони имаше, нито други болести

Вълната тук не става въпрос дали е чистокръвно или не,а да с ясен здравен статус преди взимането.
Въобще не искам да се зачеква темата пак ''чистокръвно или не'',но и това някак странно ми звучи:

Показване на мнениетоmoni_155, в 16 October 2012 - 03:58 PM, написа:

Да ви разбирам така : трябва да се вземат само ваксинирани, породисти кученца с паспорти и всичко останало,а непородистите на улицата така ли ?

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#12336 Потребителят е офлайн   moni_155 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 08:25 PM

Вижте какво не знаех, че е чак такъв проблем да се направи нова тема.От къде се изтрива ?

#12337 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 08:32 PM

Показване на мнениетоmoni_155, в 16 October 2012 - 06:25 PM, написа:

Вижте какво не знаех, че е чак такъв проблем да се направи нова тема.От къде се изтрива ?

Няма нужда да се изтрива...тя е толкова показателна че ум да ни зайде тук на вечно-пишищите...
Не се чуствайте обидена, засегната или нападната: всеки ден за всяка порода се задават въпроси , подобни на вашите, докато хората са писали и преписали милиард пъти защо, кога, как... Разберете и вие реакцията ни... Хората наистина са уморени да въртят в кръг едно и същото.
User's Signature

#12338 Потребителят е офлайн   moni_155 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 08:35 PM

А може ли да се изтрие

#12339 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 08:40 PM

Показване на мнениетоmoni_155, в 16 October 2012 - 06:35 PM, написа:

А може ли да се изтрие

Пишете към модератора с молбата за изтриване на темата, но според мен няма нужда да се трие, вие сте младо дете, можете от последващата развила се дискусия и да научите нещо за себе си.
Аз ви разбирам, наистина.
Не мисля че някой тук ще ви обиди, най-вероятно към темата ще се загуби интереса и тя ще слезе долу. Инак ако наистина искате темата да бъде блокирана или изтрита то трябва да се обърнете към модератора.
User's Signature

#12340 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 October 2012 - 08:46 PM

Типично по детски гневно ядосано махваме с ръка и казваме''майната му не ми се занимава,да се изтрие''.
Ако за малко спрете да се правите на обидена госпожица и прочете внимателно какво сме Ви посъветвали има вероятност да научите нещо,което да Ви спести бъдещи въпроси и тревоги.
Съвсем сериозно съвсем добронамерено Ви съветваме!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 615
  • 616
  • 617
  • 618
  • 619
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема