Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 621
  • 622
  • 623
  • 624
  • 625
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#12441 Потребителят е офлайн   person_sf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 April 2014 - 09:28 PM

Анди е на 5 месеца и така изглежда: http://prikachi.com/...70/7248670K.jpg това мини пинчер или доберман пинчер е ?

#12442 Потребителят е офлайн   samolet Икона

Публикувано: 22 April 2014 - 03:01 PM

Показване на мнениетоtoy terier, в 17 February 2014 - 05:35 PM, написа:

Показване на мнениетоvili598, в 09 February 2014 - 11:06 PM, написа:

Другата седмица ми предстои да си купя пинчерче. Предпочитам мини защото малките ми харесват повече. Намерих обява и след два дни ще отида да ги видя, но още не мога да ги взема защото сучат. Първият ми въпрос е как да разбера дали ме лъжат че е мини. Попитах продавача за размера на родителите , той каза че е 2кг. Така или иначе като отида сиг и родителите на кученцата ще са там защото не искам да порасне и да стане много голямо като някой. Другия ми въпрос кученцето с характер ли се ражда злобно ( виждала съм много злобни пинчери) или зависи от моето държание към него. Естествено аз ще се държа дружелюбно към мъничето. Ходя на училище така че имам време , малко сложно е с втората смяна но за 6 часа няма да е само вкъщи. Доколкото знам в началото не трябва да се извежда.

Много по точно 90 процента от Българите бъркат понятието мини пинчер със истинското такова куче.Ако искаш куче два килограма със прави уши то това не е мини пинчер те са различни породи,а ако искаш мини пинчер те са около 5 кг и те съветвам да слушаш тренер за съвет и съдействие да ти намери такова чистокръвно куче-Тя има развъдник за тази порода и ако не ме лъже паметта е първата дама със такива кучета във Б.Г. :flagbg:

Аз имам една така да се каже мини пинчерка,но като четох тук даже намерих и публикувах снимки в той териер много ми прилича на тези шампиони на тази порода някой може ли да ми каже каква ми е точно кучката териер и ли пинчер или смесена както другите кучета в Б.Г. Благодаря предварително....

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#12443 Потребителят е офлайн   StraightEse Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 May 2014 - 08:34 AM

Миниатюрният пинчер вече си има клуб и в България:

https://www.facebook...ulgaria?fref=ts
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#12444 Потребителят е офлайн   archi2014 Икона

Публикувано: 01 July 2014 - 07:41 PM

Здравейте на всички. Казвам се Катя и от 2 дена си имаме мини пинчер. Мъжко е и се казва Арчи. Днес прави 40 дена и го заведохме за първи път на ветеринар и за първа ваксина. Ветеринаря му даде също и за обезпаразитяване. Изака глисти и ще го водим пак след седмица, иначе трябваше на 16 юли да го водим на втора ваксина.
Арчи ни е първо куче в семейството и все още нищо не знаем за отглеждането. Подарък е за голямата ни дъщеря, която на 24 юли навършва 8 год.
Трудно е да свикнеш с нещо ново вкъщи. Защото е още мъничак ли не знам, но през деня само спи, а вечер само скимти? Уплашен ли е?
Храним го с гранули и си ги хапва. А с пишкането и акането не знам как ще се справим. Пишка наред :(
Започнах да Ви чета, за да се уча и да имам информация от някъде. Поздрави... :)))

#12445 Потребителят е офлайн   BeFree Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 July 2014 - 09:41 AM

Показване на мнениетоarchi2014, в 01 July 2014 - 07:41 PM, написа:

Здравейте на всички. Казвам се Катя и от 2 дена си имаме мини пинчер. Мъжко е и се казва Арчи. Днес прави 40 дена и го заведохме за първи път на ветеринар и за първа ваксина. Ветеринаря му даде също и за обезпаразитяване. Изака глисти и ще го водим пак след седмица, иначе трябваше на 16 юли да го водим на втора ваксина.
Арчи ни е първо куче в семейството и все още нищо не знаем за отглеждането. Подарък е за голямата ни дъщеря, която на 24 юли навършва 8 год.
Трудно е да свикнеш с нещо ново вкъщи. Защото е още мъничак ли не знам, но през деня само спи, а вечер само скимти? Уплашен ли е?
Храним го с гранули и си ги хапва. А с пишкането и акането не знам как ще се справим. Пишка наред :(
Започнах да Ви чета, за да се уча и да имам информация от някъде. Поздрави... :)))

Здравей, Катя :) Честит нов приятел на цялото семейство :) С ваксините и паразитите би трябвало да се справи ветеринарят ви :) За акането и пишкането мога от личен опит да кажа, че си отне месец-два бърсане на пода ежедневно /но може и ние да не сме се справили добре/ :) Има подложки в зоомагазините, на които се пръска спрейче с аромат и кученцето би следвало да схване, че там искаш да ходи :) Нашата Буба схвана, но не съвсем. Докато не започна да излиза навън, бърсахме :)

#12446 Потребителят е офлайн   Плам Икона

Публикувано: 02 August 2014 - 06:51 PM

Здравейте! Имате невероятни кучета! :)
Адски много искам да си взема и аз един такъв сладур. Проблемът е, че през деня съм ангажирана, а живея сама. Първите 2 седмици ще бъда денонощно с него, но след това ще се налага да остава само с часове. Дали ще изпотроши всичко вкъщи? :D Удачно ли е, когато излизам да го оставям например в банята или в клетка, за да предотвратя инциденти, поне докато поотрасне и му създам навици? Никога не съм отглеждала куче, а ми е детска мечта, която наистина много искам да осъществя. :)

#12447 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 August 2014 - 11:10 PM

Не е добре кучето да стои в клетка повече от 2-3часа на ден.
Колко да ''изпотроши'' чак пък толкова малко кученце. :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#12448 Потребителят е офлайн   NinCheTo_o_0 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2014 - 11:23 AM

Здравейте, радвам се най-накрая да се включа в темата. От няколко дни при нас живее малкото ни бебе Айра, като казвам бебче не преувеличавам, защото си е така. Взехме си я на 45 дни и първите 2 дни плачеше като едно дете. Сега вече си играе и е много щастлива с нас. Много съм щастлива да имам куче с порода мини пинчер, страшно игриви и активни са. Макар че е малка вече показва характер и се опитва да ръмжи, вчера ухапа котката за което после сигурно съжали, направи си бойно кръщене :ab_041: Ще се радваме да се запознаем с други представители на породата :ae_085:

П.С - А ето ни и нас :

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#12449 Потребителят е офлайн   mrunkalce Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 August 2014 - 06:53 PM

Здравейте и от мен и аз на 21 юли се сдобих с едно малко пекрасно създание мини пинчерче кръстих я Кая родена е на 29май :) вече сме почти на 2 месеца бихме и втората ваксина сега август предстои 3та и вече ще можем да излизаме навън :) въпросът ми към вас е как храните вашите мини пинчери понеже на мен собственика от който я взех ми каза 15-17 гранулки но мен това ми се видя малко и взех да и слагам(меря) по моята шепичка но не пълна де... тя тежи към 500гр. последният път като я теглихме през ноща когато припадаше щото умряло от глад горкото взеха да и се подкосяват крачетата и и стана мн лошо бяхме на вет. той и отвори една консерва на роял канин и тя като се наплющя милата после пък цяла нощ повръщаше вет. ми каза че е била мн изтощена защото е била с мен цял ден навън (в мен) и това е страшна умора за нея ... та за храната не искам да я преяждам давам и сутрин в 7 часа така я свиквам и вечер в 6-7 като се прибера като съм си в къщи като почивам и давам и на обед знам че трябва да се храни по 3-4 пъти на ден но мен ме няма през деня в къщи сега снимах за да ви покажа горе долу колко и давам пласмасовата купичка която съм снимала днес претеглих гранулките в нея точно 50гр. в чинията да са 10грама нз... но на око и слагам и я наблюдавам дори сега тук в тая чинийка после и сложих още 10на гранулки че мрънкаше за още тя няма спирачка аз ли и давам малко защото после иска още ? а като бяхме при вета той като отвори консервата тя сама спря да яде но пък после през ноща повръщаше... дайте ми съвет благодаря :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#12450 Потребителят е офлайн   Плам Икона

Публикувано: 05 August 2014 - 11:51 AM

Откъде е най-добре да се вземе кученцето, защото в нета има много обяви от собственици и от развъдници, а цените варират от 100 до 350 лв. ? И също, има ли белези, по които да сме сигурни, че си купуваме мини пинчер, а не нещо друго? :)

#12451 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2014 - 12:34 PM

Развъдник Т§IA мисля,че имат бебета в момента.
Най-сигурния белег е кученцето да има легитимно родословие.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#12452 Потребителят е офлайн   Hiha Икона

Публикувано: 13 August 2014 - 11:41 AM

Здравейте! От един месец си имам едно малко сладурче. Казва се Моли и е много непослушна. На 3 месеца е. Моля Ви дайте ми съвети как да я науча на хигиенни навици, защото засега не възприема нищо и в къщи цари някакъв хаос. Мога да кача и снимки, но ми кажете как.

#12453 Потребителят е офлайн   Hiha Икона

Публикувано: 13 August 2014 - 11:59 AM

Ето я и малката Моли.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#12454 Потребителят е офлайн   StraightEse Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 August 2014 - 08:32 AM

Можете да вземете памперс, на който да я учите да ходи. Има и капки, които да привличат кучето на място, но честно казано при моя пес изобщо не подействаха. Поспря да пишка навсякъде на около пет месеца, но все още не мога да го отуча да маркира тук-там. Взех един спрей за отучаване - .Stop Indoor на Versele-Laga. Горе-долу има ефект и сега избягва местата, на които преди обичаше да цапа :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#12455 Потребителят е офлайн   Ozi bozi Икона

Публикувано: 12 September 2014 - 06:47 PM

Здравейте, искам да споделя с всички вас проблема който ни е налегнал, и ако има някой който е имал подобен да сподели как го е решил. Имаме пинчерка Синди на 1,5 г, още след първото разгонване направи мнима бременност, още тогава ветеринарния лекар ни посъветва да я кастрираме, но ние решихме да изчакаме и евентуално да я заплодим като порасне достатъчно, но след второто разгонване пак направихме мнима бременност и от горе на всичко стана по изнервена, даже бих казала агресивна(лае при най -малкия шум, лае по хората). Според вас и дали кастрацията ще реши проблема със всичките тези проблеми, дали ще се успокой кучето, дали мнимите бременности ще спрат. Ако някой е имал подобен проблем и е бил на същия кръстопът като нас нека сподели как е разрешил ситуацията. Слагам и снимка на главната героиня в горния разказ Прикачена снимка :md_064:

#12456 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2014 - 07:09 PM

Кастрация ще реши проблема с мнимите бременности.
Щом прави втора най-вероятно ще направи и трета.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#12457 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 12 September 2014 - 07:46 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 September 2014 - 07:09 PM, написа:

Кастрация ще реши проблема с мнимите бременности.
Щом прави втора най-вероятно ще направи и трета.

:ba_025: Най-добре я кастрирайте щом прави такива мними бременности, за да няма друг по-сериозен проблем.

#12458 Потребителят е офлайн   StraightEse Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 September 2014 - 10:59 AM

Моята стара кучка започна да прави фалшиви бремености след като роди. Дори ден-два след като си взехме котката, направи една нарочно и започна да я кърми. След това я кастрирахме и оттогава няма проблем.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#12459 Потребителят е офлайн   StraightEse Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 October 2014 - 10:33 AM

Funky von T&IA - 9 months old.

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#12460 Потребителят е офлайн   barbaron4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2014 - 11:03 AM

Здравейте и от нас.Отдавна не сме влизали тук.Ето малко снимки да не ни забравите...:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 621
  • 622
  • 623
  • 624