Да махнем ли зъбния камък?
Публикувано: 23 September 2008 - 07:01 PM
Имам Мопс на 2 години, който вече има малко зъбен камък и дъхът му започва да става леееко особен. Поразпитах тук-там, но всеки има различно мнение. Едни казват, че това е нормално и няма нужда да се маха, а и трябва кучето да се приспи, което е много опасно като се има в предвид, че все пак говорим за брахицефал, други казват да го махнем с ултра звук/лазер без да го приспиваме, но някак не виждам как Буда ще стои с отворена уста.. :rolleyes: Може би трябва да спомена, че въпросното куче е изложбен екземпляр. Вие какво ще ме посъветвате? Много благодаря предварително! :blink:
Публикувано: 23 September 2008 - 08:38 PM

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 23 September 2008 - 08:47 PM
Публикувано: 23 September 2008 - 09:09 PM
Цитат
Много Ви благодаря. Ще го направя! Само не знам къде... Все нямам доверие.. Можете ли да ми препоръчате добра клиника в София, където със сигурност разбират от тези работи? Притеснявам се, защото наскоро почина един Мопс, който не е могъл да излезе от упойка.. :'( Благодаря!
Публикувано: 23 September 2008 - 10:33 PM
Аз лично не бих я упоявала за подобна процедура, която трае 10-15 мин. и се изтърпява.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 September 2008 - 10:39 PM
Публикувано: 24 September 2008 - 12:38 PM
Цитат
А къде конкретно в София бих могла да почистя камъка по този начин?
Публикувано: 24 September 2008 - 02:33 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 September 2008 - 01:12 PM
Щото ,ако за всяко почистване на зъбите на куч ще ми го упояват - ае мерси - колкото и модерни методи и медикаменти за анестезия да са, и колкото и добра апаратура да е.Отделно ,по-възрастно куче има по-честа нужда от премахване на камъка, дори при добра профилактика.Пример - на стафа, след май осмата му година чистихме камък мин 3 пъти годишно, макар че му миех редовно зъбите с четка и паста ,и си рупаше абразивните корички..А той беше с болно сърце - оставаше и да го упояваме през месеци ...или да му изпадат зъбаците - тц ,при неговия док ,кротичко, с подход ,никакви упойки - и чистии зъби на кучето.
Джесата ми пък е ужасно нещо - не дава да я понатиснеш даже с пръст ,то ноктите и не мога да изрежа сама затова -ама и почистват качествено зъбите с ултразвук без анестезия, като стой та гледай - никакъв проблем.Та и нашият глас за д-р В.Кръстев.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 26 September 2008 - 01:16 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 26 September 2008 - 02:48 PM
Цитат
Щото ,ако за всяко почистване на зъбите на куч ще ми го упояват - ае мерси - колкото и модерни методи и медикаменти за анестезия да са, и колкото и добра апаратура да е.Отделно ,по-възрастно куче има по-честа нужда от премахване на камъка, дори при добра профилактика.Пример - на стафа, след май осмата му година чистихме камък мин 3 пъти годишно, макар че му миех редовно зъбите с четка и паста ,и си рупаше абразивните корички..А той беше с болно сърце - оставаше и да го упояваме през месеци ...или да му изпадат зъбаците - тц ,при неговия док ,кротичко, с подход ,никакви упойки - и чистии зъби на кучето.
Джесата ми пък е ужасно нещо - не дава да я понатиснеш даже с пръст ,то ноктите и не мога да изрежа сама затова -ама и почистват качествено зъбите с ултразвук без анестезия, като стой та гледай - никакъв проблем.Та и нашият глас за д-р В.Кръстев.
Къде се намира клиниката на този лекар?
Моя е много добър-нито хапе, нито нищо.