Dog.bg Форуми : Паразити(кърлежи,бълхи,глисти,осили)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Паразити(кърлежи,бълхи,глисти,осили)

#141 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 18 May 2009 - 11:51 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в May 18 2009, 12:47 PM, написа:

Избягвам йод, защото много оцветява. Риванол или спирт по добре.

Ама вие сте белички, вас може да ви оцветява. Ний като сме си кафяви или черни повечето - почти не ни личи. А и то доста бързо изчезва. Пък е най-добрия дезинфектант :ab_041:
Шегувам се де, че от толкова проблеми, паразити и болести няма място за добро настроение.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#142 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 May 2009 - 12:36 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в May 18 2009, 09:40 AM, написа:

Sesili, няма нужда от ваксини и обезпаразитяване. Може би само изследване за лаймска болест ако много се тревожиш.

Ами не зная колко е вярно,но снощи когато ходихме до вет-а (денонощен,не нашия) питах за ваксината за лаймска болест дали е добре да се сложи и ми казаха,че болестта ако я има се хваща още при самото охапване(забиване) на кърлежа.Получавало се моментално зачервяване и то с доста значителни размери.Но все пак аз лично не съм сигурна на 100% в другите вет-ове.Мисълта ми е дали е добре да си го заведа при нашия да каже дали трябва изследване или ваксинация.Иначе местата дето извадихме кърлежите са чисти-няма зачервявания,почти не се личи.Единственото дето се личи е този дето го извадиха,който бяхме го "скъсали".Но мястото изглежда чисто и спокойно.
Иначе Килтикс-а бяхме копували миналата година и нямаше никакъв ефект-намирах и кърлежи и бълхи.За пудрите в интерес на истината малко се притеснявам,защото Бенджи спи при нас и малко или много би трябвало да остане от пудрата по чаршафите.Пък се притеснявам за това,защото приятеля ми има доста алергий,които лекува и да не му стане нещо от пудрата.

#143 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 May 2009 - 12:55 PM

Тук вече не знам, не съм се интересувала сериозно от нещата покрай лаймската болест. Само знам, че се хваща от кърлежи, затова я споменах.
Както казах няма препарат със 100% действие. Аз с всички препарати съм намирала кърлежи, я току що качени, я полуумрели, я изсъхнали... няма спасение.
Пудрата пада и пречи само първите няколко минути/часа. После излишното пада навън да речем, а това, което остава по кучето се е свързало вече с кожата и порите и т.н. И Сара ми спи в леглото, и аз съм чувствителна на такива неща, не ми е направило впечатление да имам проблеми с пудрата.
Освен това я ползвам само кратък период, няколко седмици. Разбира се не се ръси като брашно за баница ;)
User's Signature

#144 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 18 May 2009 - 04:27 PM

Май ли е пиковият месец на кърлежи?
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#145 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2009 - 04:33 PM

Тая година цялото лято ще е пиково така като слушам новините :wacko: Много неприятно...На Рита й вадим още кърлежи...Големи, наяли се, гадни гадинки... :dry: С тази козина ми е толкова трудно да ги намирам, че няма накъде...Преди малко без да искам й напипах 1 и се замислям да я подстрижа, че поне да ги виждам къде са :tb_195:

#146 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 May 2009 - 05:19 PM

Показване на мнениетоdesi_kz1, в May 18 2009, 05:27 PM, написа:

Мда, Май е. Поне за мен, тук наоколо. Иначе на други места пик няма, цяло лято си е. Ама месец Юни вече по градовете пръскат и след това се поуспокоява положението. Ма сега още не са пръскали и затова има адски много.
User's Signature

#147 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 08:33 PM

Ох,направо не знам какво да го правя вече-днес 5кърлежа.Водих го и до вет-а да го питам за лаймската болест,но каза че няма нужда да се изследва или да се слага ваксина.Гледа местата,от които са извадени кърлежите и каза че няма от какво да се притеснявам.

#148 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 18 May 2009 - 09:36 PM

Тука прискаха преди 2 дена на поляната където се водят най-много кучета и много хора се събират, но ни е далече докато стигнем до там събираме кърлежите на целия град, дано скоро напръскат и на нашата поляна :dry:
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#149 Потребителят е офлайн   helios_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кучета,коне,езда,рисуване,книги,фотография :)

Публикувано: 18 May 2009 - 09:47 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в May 18 2009, 03:19 PM, написа:

Показване на мнениетоdesi_kz1, в May 18 2009, 05:27 PM, написа:

Мда, Май е. Поне за мен, тук наоколо. Иначе на други места пик няма, цяло лято си е. Ама месец Юни вече по градовете пръскат и след това се поуспокоява положението. Ма сега още не са пръскали и затова има адски много.

Тука пръскаха ма това не ни попречи след една разходка да намерим към 15 кърлежа :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 10:00 PM

Ние ей сега се връщаме пак от вет-а-вадихме кърлеж на горния клепач.Взехме и кайшка на Килтикс и се надявам поне по-малко да намираме.Не знам какво друго да правя-тотално се отчаях.

#151 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 11:14 AM

Айде,пак аз с мойте проблеми.Ходихме пак до вет-а и сложи ваксина за Бабезиоза.Потърсих в нет-а по-подробна информация за тази болест и ето какво намерих-като се надявам и за вас да е полезна.

Бабезиоза причинителят е едноклетъчен паразит (протозой), размножаващ се в кръвните клетки на кучетата. Много от инфектираните кучета са без симптоми на заболяване, но разпространяват инфекцията т.е. заразяват кърлежите, които смучат кръв от тях.
Клиничните признаци при болните са повишена температура, жълтеница, слабост, анемични (бледи) лигавици, увеличен далак. При хроничните инфекции може да има и увеличени лимфни възли. Точната диагноза се поставя след кръвно изследване, което показва изменение в броя на формата на еритроцитите, наличието на самите паразити в еритроцитите, намален брой тромбоцити. Ако кръвните изменения не са твърде тежки, лечението обикновено е успешно. Някои видове Banesia не могат да бъдат унищожени напълно и са възможни рецидиви, особено при понижени функции на имунната система на кучето.

И нашия вет каза,че няма нужда от ваксина за лаймска болест,но било по-вероятно да се хване или Бабезиоза и още една но на нея не й запомних името.Каза да следя за отпадналост,намален апетит(като при нас не знам точно как ще го забележа,но все пак),температура и повръщане.И съответно при първи признаци да го заведем.

#152 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 11:33 AM

Оле Славче съжелявам,ужас са тези кърлежи.Аз да чукам на дърво на Кара не съм й вадила досега кърлеж иначе са лазили по нея но не и да се забият.В морската са пръскали миналия ден,братовчедка ми каза че хъскито й бил целия червен като тичал по полянката - от препарата,боядисала му се козинката.Иначе вчера вече не цапаше тревата и незабелязах кърлежи.Незнам дали съм го писала ама ми казаха че и от дърветата също можели да падат кърлежи,намирали са кърлежи дори и на бебета :ud_009:
Дано Славче вече с килтикса да нямате проблеми.
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2009 - 11:40 AM

За мазане на хора и аз ви препоръчвам Аутан, много е ефективен, специално за комари,... за кърлежи за пръв път чувам, че върши работа, но може и така да е няма да споря. По същата логика, ако Аутан-а действа против кърлежи, то и Off на Джонсън би трябвало да върши същата работа, а и мирише къде по-приятно :smile:
За пръскане Айкън,... на 200% и с 2 ръце съм "ЗА",... но... Само и единствено за дворно място!!!
Много добра работа върши и Неоцидол-а.
За пръскане на дома,... знам че има препарат който е безвреден за животните и хората, само да се сетя как беше,... ще потърся може да ми е останал от миналата година и ще коригирам поста си :wub:
Може да погледнете в този сайт,... там казват, че препаратите са безвредни за животните. Аз пръскам двора с Айкън и после Памела се вре из треволяците, наистина без проблем. Препарати
За Райт, незнам колко е отровен за животните. Аз живея в къща в гората и праговете на вратите и прозорците редовно са напръскани с Райт против паяци и всякакви такива, та... не съм забелязала нежелани реакции в/у кучето и котката ми. Вярно, че ги държа и двете няколко часа навън, докато се поотмирише, но той си действа и няколко седмици след пръскането.
Ето сетих се,... за пръскане на дома против кърлежи и бълхи беше Фендона :wub: Значи, пръскаме,... животните да не са в стаята /храната и водата им също/, оставяме да подейства при затворени врати 1-2 часа, след което проветряваме добре помещението и пускаме животните.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 12:05 PM

Напълно е възможно да са започнали да пръскат,но в квартала м/у блоковите пространства е същински ад-тревата е два пъти по-голяма от кучето и всички кучкари са вдигнали ръце.Някой са звъняли и до общината,но нищо конкретно не са казали.Сега го разхождам само по асфалта,а той милия даже не може и нуждите да си свърши-голям зор.Много ми е жал за него,като наплижим вет-а и той "забива спирачки" и не мърда-толко много вече се наплаши.
tigyrcho,за Аутана ми казаха че имало няколко разновидности,които са с различно действие.Като имало комбиниран за комари и кърлежи,но не съм го пробвало лично и не мога да дам конкретен отговор.Иначе ще прегледам сайт-а,който си дала и дано найстина открия нещо което да ми свърши работа.

#155 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2009 - 03:43 PM

Напастта е страшна. Страх ме е и детето да пускам да играе. На Бенджи засега сме му извадили 3 кърлежа. Но откакто започна пикът, ходим основно по асфалта и си имаме 1-2 места почти без трева за "тоалетна". А с Фендона ние пръскаме 2 пъти в годината вкъщи срещу всякаква гад и съм доволна. Също знам, че е безопасна /сравнително-казвам аз/. Тези дни трябва пак да слагаме Фронтлайн и се чудя откъде да го купя, защото може би има значение я партидата, я нещо друго. Но е страшно неприятно да не можеш да се разходиш нормално заради тези гадини.
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 03:59 PM

nat8, ние слава богу, тази година кърлежи не сме вадили. Явно фронтлайна е добър. Надявам се, че няма да имаме проблеми с гадинките, ама да видим. Миналата година само един кърлеж намерихме и това беше за цяло лято.
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 May 2009 - 08:29 PM

До сега Вики беше без каишка против бълхи и кърлежи и без нищо и само 1 кърлеж съм и вадила от както я взехме.Днес и купихме каишка на килтикс.Малко грозно стои така с 2 каишки ама...Дано да е добър и да не ни се наложи въобще да махам кърлежи.Против бълхи пази 5 месеца а от кърлежи 7 :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2009 - 10:50 PM

Ох, току-що извадих един огромен насмукал се кърлеж, мястото е зачервено колкото зрънце ориз, сякаш ще ходим утре на доктор. Беше на плешката, не съм го видяла навреме.
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2009 - 12:14 AM

Показване на мнениетоxrisi95, в May 19 2009, 06:29 PM, написа:

До сега Вики беше без каишка против бълхи и кърлежи и без нищо и само 1 кърлеж съм и вадила от както я взехме.Днес и купихме каишка на килтикс.Малко грозно стои така с 2 каишки ама...Дано да е добър и да не ни се наложи въобще да махам кърлежи.Против бълхи пази 5 месеца а от кърлежи 7 :smile:

Хриси, обратното е, от бълхи пази 7 месеца, а от кърлежи 5 :)
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 May 2009 - 12:31 PM

Значи аз съм прочела грешно :ab_041: много съм разсеяна
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка