За мазане на хора и аз ви препоръчвам
Аутан, много е ефективен, специално за комари,... за кърлежи за пръв път чувам, че върши работа, но може и така да е няма да споря. По същата логика, ако Аутан-а действа против кърлежи, то и
Off на Джонсън би трябвало да върши същата работа, а и мирише къде по-приятно
За пръскане
Айкън,... на 200% и с 2 ръце съм "ЗА",... но...
Само и единствено за дворно място!!!
Много добра работа върши и
Неоцидол-а.
За пръскане на дома,... знам че има препарат който е безвреден за животните и хората, само да се сетя как беше,... ще потърся може да ми е останал от миналата година и ще коригирам поста си
Може да погледнете в този сайт,... там казват, че препаратите са безвредни за животните. Аз пръскам двора с
Айкън и после Памела се вре из треволяците, наистина без проблем.
Препарати
За
Райт, незнам колко е отровен за животните. Аз живея в къща в гората и праговете на вратите и прозорците редовно са напръскани с Райт против паяци и всякакви такива, та... не съм забелязала нежелани реакции в/у кучето и котката ми. Вярно, че ги държа и двете няколко часа навън, докато се поотмирише, но той си действа и няколко седмици след пръскането.
Ето сетих се,... за пръскане на дома против кърлежи и бълхи беше
Фендона 
Значи, пръскаме,... животните да не са в стаята /храната и водата им също/, оставяме да подейства при затворени врати 1-2 часа, след което проветряваме добре помещението и пускаме животните.