Паразити(кърлежи,бълхи,глисти,осили)
Публикувано: 13 July 2010 - 05:37 PM
Публикувано: 13 July 2010 - 08:39 PM
gngpaint, в 09 July 2010 - 01:47 PM, написа:
radusha, в 09 July 2010 - 12:18 PM, написа:
Имам Джак ръсел териерче на почти 2 месеца... взехме го преди седмица и установихме, че има бълхи!
Пудрих го спудра против бълхи, но снощи видях, че отново има и пак го пудрих, след което изпадаха поне 4-5 :((((((
Това ми е първото куче и все още не съм много опитна и много се притеснявам!
Моля ви кажете ми как да третирам тази напаст, дали трябва и околната среда на малкия да дезинфекцирам за да убия яйцата?
Отидете на ветеринар

Днес бяхме и вет-а ме посъветва да го изкъпя, понеже нямаше бълхи, но откри яйца по гръбчето на Джаспър... въпреки, че бях чувала за забраната на къпането на малки кучета изкъпах бебо и след това носленцето му стои влажно повече от обикновено и има разстройство :((((((
Не знам дали е от къпането или от това, че е адски злояд по отношение на гранули и сутринта му дадох едно сварено яйце.. адски съм притеснена :(
Публикувано: 23 July 2010 - 07:48 PM
Публикувано: 23 July 2010 - 07:59 PM

Публикувано: 07 August 2010 - 01:33 AM
На Ира последно и сложих Фронтлайн.. (колкото и да не го харесвам, Адвантикс, който слагам попринцип нямаше в момента в магазина..) и след няколко дни случайно погледнах кожата по гръбчето й... и шок - на местата, на които съм капала с лекарството имаше ранички!

Публикувано: 07 August 2010 - 06:57 PM

Публикувано: 17 August 2010 - 10:29 PM
Публикувано: 18 August 2010 - 12:50 PM
Публикувано: 18 November 2010 - 01:33 AM
Публикувано: 18 November 2010 - 03:16 PM
Понеже Сара ми е аутсайдер и не си играе с други кучета и поради тази причина не ходим и на кучешки места, аз зимата често не слагам нищо. Само ако хване бълха.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 15 April 2011 - 02:21 PM
Бихте ли споделили мнението си за тези каишки? Имате ли такава? Доволни ли сте от нея?
Питам, защото съм чувала и положителни и отрицателни мнения. Следната случка: снощи късно вечерта откривам кърлеж по козината на Рони, който тъкмо си е намерил местенце. И понеже ме е страх да не се откъсне главичката решавам да го заведа на ветеринар. Той естествено го махна и ми предложи да му сложа такъв нашийник, при което аз му обясних, че Рони е ваксиниран, че и пръскан против такива гадинки. Но ето, че пак се появяват, значи ваксината не ги спира. Човекът ми обясни, че няма нужда от такива инжекции, но аз от позната на майка ми знам, че тези каишки могат да предизвикат алергична реакция, а с Рони сега имаме такива проблеми и ми липсва само още чесане и хапане. Затова моля за съвет, че да не се случва това повече - да не се мъчи повече животинчето, пък и ние!

Публикувано: 15 April 2011 - 02:45 PM
Има спот онове.
Има различни типове каишки:
Евтините с химия придизвикват най-често алергии и не вършат работа.
Био каишките са репелентни, а не убиващи, не предизвикват алергия.
Качествените каишки с химия са хубави, убиват, вършат работа, излизат евтино, защото са за много месеци и рядко се получава алергия към тях, защото са качествени.
Аз позлвам от години Килтикс, за кърлежи само това харесвам. Много съм доволна. Имаше и пудри едно време, ма незнайно защо ги спряха.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 15 April 2011 - 04:48 PM
Публикувано: 15 April 2011 - 07:27 PM