Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#61 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 October 2005 - 04:09 PM

In4et0

Цитат

Знам за тях само че са много бръчкави

Имат също така син език, както и чау. :-) Имат голямо разнообразие от окраски: от основните - червен, крем, прасковен, черен, кафяв, син; до дилютни (англ. - dilute значи разреден, разводнен): червен дилют, кремав, прасковен, шоколаден и син. Има също така изабелов шр-пей и лилав (това е цветят като на Веймаранер). Златист или пясъчен е основният и най-разпространен, названието му бе "куче с пясъчната козина" на китайски приблизително нещо като "Ша Пи До".
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#62 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 14 October 2005 - 05:41 PM

фурия, това ми хареса...толкова много цветове w) А аз съм виждала само два...предполагам най-често срещаните b)
В квартала имаме две...предполагам крем или прасковен-аз им казвам пясъчни n) Едното е много лошо, към всякакви кучета, другото е много добро и към хора и към кучета w)
Ваня, все още мога само да приказвам, защото съм до никъде. Но предполагам до две седмици ще съм направила и фигурката от която се вади негатив, а от негатива се отлива позитив. В случая позитива ще ми е шарейче w) (единия). Правя го в легнало положение и възможно най-стилизиран, все пак трябва да имитирам че правя формички за пясък за малки деца b)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#63 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2005 - 06:24 PM

Въпреки че хората доста са се постарали да го опитомят шарпея категорично си е бойно куче.Нашият хубавец една седмица не е допуснал тренера до себе си.И имайте предвид, че човека го храни, грижи се за него и го разхожда. bl) Тренера казал на мъжа ми,че е с много голям потенциал ,но е труден характер.Може би защото отива късно на обучение-вече сме на година.Похвалил го, че си играе с другите кучета без проблем.А като знам какво чудо е при мен.... l)

#64 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 October 2005 - 07:46 PM

Цитат

Въпреки че хората доста са се постарали да го опитомят шарпея категорично си е бойно куче.Нашият хубавец една седмица не е допуснал тренера до себе си.И имайте предвид, че човека го храни, грижи се за него и го разхожда. bl) Тренера казал на мъжа ми,че е с много голям потенциал ,но е труден характер.Може би защото отива късно на обучение-вече сме на година.Похвалил го, че си играе с другите кучета без проблем.А като знам какво чудо е при мен.... l)

Бойното му минало няма нищо общо в случая. И чау и шар-пей са известни с интровертния си характер, независимото държание и трудно свикване с нови хора. Ваня, той ако е куче на един стопанин, то просто тъгува за вкъщи. Знам от много мои приятели, взимали чау и шар-пей за кратко, те са разказвали как кучета със седмици не са искали да се хранят, лежали са с празен поглед до вратата и са чакали стопаните си. Та моя Лео виеше като на умряло, като го оставих когато ми се наложи. При все това той не само че няма навик да вие, той почти не лае... Двамата с мъжът ми настръхнахме като го чухме да скимти и да вие жално.
Повтарям - бойното минало на породата няма нищо общо. Кучето в момента се адаптира и не се дава заради парче храна и разходка. То ако беше така лесно - ехеее, храниш го, разхождаш го, подканваш за игра - и той е твой. Да, ама не. Пресловутата кучешка преданост не е само мит.
Надявам се при вас всичко да мине гладко и треньора заедно с Тоби да се справят блестящо, от сърце ви го пожелавам.
User's Signature

#65 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2005 - 12:29 PM

Много ти благодаря за подкрепата, в момента се нуждая от нея.Мислех си, че ще ме критикувате, задето го дадохме на обучение. Много ни липсва на всички в къщи, постоянно го мислим-дали не му е студено, дали плаче...Тоби е като член на семейството и ми се иска да вярвам, че това което правим е за негово добро. s)

#66 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2005 - 10:36 AM

Цитат

Много ти благодаря за подкрепата, в момента се нуждая от нея.Мислех си, че ще ме критикувате, задето го дадохме на обучение. Много ни липсва на всички в къщи, постоянно го мислим-дали не му е студено, дали плаче...Тоби е като член на семейството и ми се иска да вярвам, че това което правим е за негово добро. s)

Всичко ще се нареди - ще видиш. Относно критиката - никога не бих осъдила човек който се обърна към професионалист. Особено при нашите породи - те не се препоръчват за новаци и хора без никакъв опит, и се радвам че не сте се отказали да възпитавате Тоби, защото един доминантен мъжкар може с възрастта да направи много поразии (чау на една моя приятелка ухапа жестоко дъщеря й). Няма нужда първо да чакате д стне беля а после тепърва да търсите помощ. По-лесно е - а и по-правилно - да се предотврати възможна грешка, отколкото после да се корегира. Когато Тоби се върне вкъщи ще се видите с треньора пак , ще поговорите и той ще ви обясни как да се държите с кучето и да му посочвате мястото му във вашата глутница. Ще се справиш) Сигурна съм)
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2005 - 08:56 AM

bravo Искам да се похваля-говорихме с тренера и той ни обнадежди относно обучението на Тоби. Похвали го, че слуша и ще бъде готов предсрочно за приемане. super best Вече си ходел до него без да е вързан, веднага откликвал на команди и се сприятелил с други кучета от училището. Звучи много хубаво, остава да разберем дали е истина като отидем да го вземем. b)

#68 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 October 2005 - 09:02 AM

Звучи хубаво ... но след тренера ще трябва да продължите вие работа с него. Не го оставяйте без надзор и без редовни тренировки. Вие също ще трябва да се учите, предполагам, че преди да го вземете, ще тренирате няколко дни с треньора. Ще бъде хубаво да го направите ... d) Успех !

#69 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2005 - 06:52 PM

super Разбира се, това е уговорено от самото начало. Тренера използва странни думи-приемане, предаване,но на вас сигурно са ви по-познати. Иска да го предаде за около седмица, ще се работи заедно с един от нас , който ние решим, по няколко часа. Но много бързаше и не се разбра ние преди това ще го вземем ли в къщи или пак ще го оставяме в школата. Аз бих предпочела да го приберем и да се срещаме с него за допълнителното обучение. Струва ми се по-малко травмиращо за Тоби. И без това е страдал и се е чувствал изоставен 1 м.Вие какво ще ме посъветвате? s)

#70 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2005 - 11:17 PM

Цитат

Иска да го предаде за около седмица, ще се работи заедно с един от нас , който ние решим, по няколко часа. Но много бързаше и не се разбра ние преди това ще го вземем ли в къщи или пак ще го оставяме в школата.

секундичка... една седмица време през което той ще обяснява как да се държите с кучето е поносимо време. Притеснява ме факта че по телефона много бързахте и то не се разбра че дори не ви стана ясно след това кучето дали ще е при вас дали ще е там...

Цитат

Аз бих предпочела да го приберем и да се срещаме с него за допълнителното обучение. Струва ми се по-малко травмиращо за Тоби.

Напълно те подкрепям. Стабилната и постоянна среда за едно животно е от по-голямо значение отколкото лашкане натам насам(((( Но трябва да следвате стриктно правилата и указания, определени от треньора ви. Всеки ден.
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   remetalk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2005 - 11:43 PM

здравейте!мой познат днес спомена,че жена му искала шарпей.попитаме каква е цената им и от къде може да намери.обещах да потърся отговор и е то питам всички вас!благодаря предварително.пояснение-въпросният господин има още няколко кучета и мисля,че шарпея ще му допадне като характер.

#72 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2005 - 10:35 AM

r) Това ще е последната седмица от обучението, през която тренера ще ни го "предава". После се свършва всичко. Бих искала да е в къщи кучето, когато го приемаме, за да е по- спокойно и при нужда от по-дълъг период за корекции да не се стресира още.
По въпроса за цената -мисля, че може да се намери и за 300 -400 лв.бебе от развъдник. В София има хора, които отглеждат предимно чао-чао и шарпеи. Не са много лесни със социализацията, искат голяма част от вниманието на стопанина си и ако човека вече има други кучета мисля, че шарпея няма да е много доволен. Падат си малко агресивни-за" поздрав " n) към друго куче налитат на врата му за захапване.

#73 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2005 - 11:24 AM

Не че са агресивни... Просто са с доминантен характер и не обичат да бъдат подчинявани... По-вироглави са и държат на мнението си!!! Показват характера си без да им пука дали на останалите им се харесва това... Страхотни са! b)

#74 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2005 - 06:36 PM

r) Много точно го каза. Моето куче идеално отговаря на описаното. Но е много хубаво като вид и можеш да се фукаш с него ако не е лошо.

#75 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2005 - 09:02 AM

super best Искам да ви се похваля-моя кучо ще си идва в къщи в събота.Ще отидем с мъжа ми да ни демонстрират с тренера какво са правили един месец и ще си го вземем.Преди това ще се уговорим кога ще става допълнителното обучение за предаване от него на нас, сиреч на мен, защото аз ще се занимавам повече с него.А и той си слуша мъжа ми и без обучението.Поне една седмица всеки ден ще тренираме тримата, а след това не трябва да го оставям да си върне лошите навици. Нямам търпение да го гушна. b) b)

#76 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2005 - 04:39 PM

Прави ми впечатление, че няма много пишещи за тази порода.Няма ли шарпеи в България? Моето куче се оказа податливо на дресировка само за някои неща. Хубавото е, че се е социализирал.Сега не се хвърля с хъс да изяде друго куче, което срещаме на разходка, а си играе. Е, избирателно-с дами и днес с едно малко хъски. По-скоро позволи на мъника да си играе с него. За нас това е голямо постижение. l)

#77 Потребителят е офлайн   emi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 November 2005 - 04:53 PM

Цитат

Хубавото е, че се е социализирал.Сега не се хвърля с хъс да изяде друго куче, което срещаме на разходка, а си играе. Е, избирателно-с дами и днес с едно малко хъски. По-скоро позволи на мъника да си играе с него. За нас това е голямо постижение. l)

Здравей b) , това направо си е достойно за завиждане наш калпазанчо ....е много лош , но и грешката си е наша де ,че не го пратихме на училище когато трябваше...... но здраве сега е само на наградник и така, тичам след него l) Според мен Тоби е научил най-важния урок да може да комуникира с другите кучета свободнор, защото чертата - доминантност в характерите им е доста силно изразена r) браво много се радвам за вас bravo

#78 Потребителят е офлайн   Nana Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 03:18 PM

Здравейте и от мен. Аз съм много луда форумджийка(така да се каже) и току що научих за този форум. Безсмислено е да казвам, че е страхотен - вие си го знаете:) АЗ обожавам кучетата и съм отглеждала много. Не мога да се похваля обаче с повече, защото не разбирам от възпитание и т.н Имам шар пей(Спайк), този месец прави 2 год., ротвайлер(Нана) тя ще направи 4 г.другия месец и пинчер Джеси(тя е дърта вече не помня на колко е). Страшна комбинация, нали b) За съжаление родих преди 7 месеца, и в нас беше трудно да се занимавам с бебе и 3 кучета, още повече, че пинчъра(нинджа) не се погаждаше с другите 2 и трябваше да ги държа разделени, за това се грижи сега за тях баща ми на село. Аз живея в Испания, но си дойдох за 1 год, и като се прибера живот и здраве - ще се гледаме заедно. И Нана и Спайк са испанци. Докато бях там имах и РИно - той е смеска между ротвайлер и американски стратфоршер - мноооого див. Него го дадохме на един приятел, който живее в къща, защото постоянно искаше да тича и да лудува, а в апартамента беше много сложно с 3 кучета(че и квартиранти имахме тогава) Можете да си представите какво е било. Това е за сега от мен, мога да пиша така до безкрай, но ще оставя и за друг път> Имам много снимки, но повечето не са сканирани) Ето 2 от тях - това са Нана, Спайк и азr)
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2005 - 09:18 AM

Здравей Нана, радвам се, че има хора, които успяват да се справят с шарпей.
А при наличие и на други две кучета си направо герой. На снимките забелязах, че Спайк /голям хубавец/ е с метален нашийник. Мисля, че му казват още и строг. Аз в момента събирам мнения дали да не обзаведа и моя бяс с такъв, че като се срещне с мъжко куче не го удържам. Ще ми бъде ли от полза за озаптяване?

#80 Потребителят е офлайн   Nana Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 November 2005 - 11:48 AM

Цитат

Здравей Нана, радвам се, че има хора, които успяват да се справят с шарпей.
А при наличие и на други две кучета си направо герой. На снимките забелязах, че Спайк /голям хубавец/ е с метален нашийник. Мисля, че му казват още и строг. Аз в момента събирам мнения дали да не обзаведа и моя бяс с такъв, че като се срещне с мъжко куче не го удържам. Ще ми бъде ли от полза за озаптяване?

Аз се принудих и на двамата да взема такива - щото познай като ги разхождам какво става. Не аз тях - а те мен разхождат. От момента в който го сложих - мирясаха и двамата, иначе преди ме правеха луда super best A зимата си беше цяло представление, бяха като впрегнати, аз само се пързалях след тях. Иначе помага за озптване(поне при мен е така) Днес ходих да ги видя милите, ама по-късно ще ви разправям ква са я свършили. Поздрави на всички b)
User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена