Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 11 November 2007 - 10:33 PM
Публикувано: 12 November 2007 - 02:32 PM

Беше много забавно, като изключим, че ми се зави свят и ми омаляха ръцете :rolleyes: ;D
Беше порядъчно мокро, а по едно време даже си заваля и се прибрахме набързичко. Още с излизането от апартамента я хвана шубето и малко ми се дърпаше. Положението стана още по-интересно в момента, в който открихме, че асансьора не работи... След шубе и ошашкване на първите 2-3 стъпала, разбра как се слиза по стълби (от които тя е само с една идея по-висока)... и така 6 етажа B) Още по-сложно стана при бъквално първите две крачки пред блока- среща със себеподобен ;D В блока си имаме още три кучета, в случая (слава богу) срещата беше с най-малкото- един симатичен мопс на има Харти, с който се одушкаха едно хубаво ;D Смея да кажа, че не я достраша, но решихме да не я натоварваме твърде много и съкратихме срещата им до минимум засега :)

Последва малко дърпане (аз нея) и малко ходене на зиг-заг и неориентирано щуране... Стреснахме се много от една внезапно разлаяла се лайка (която беше далече, де), пресичахме внимателно... единия път на ръце, понеже улицата беше много оживена:

Разбира се, имаш и наградки за послушание и успокоение

Пък и всички много ни се радваха

Точно в края на разходката, на 2-3м от входа ни, произведохме една страшно голяма (смея да твърдя най-голямата до сега) смрадлива тортичка ;D ;D ;D Аз, разбира се, въпреки че 100 пъти се връщах и приготвях, все пак бях забравила носни кърпички, та търчах да се снабдявам и да почиствам... в дъжда :blink:
с две думи: Вижте ни какви сме пораснали!!!

всички снимки от разходката ни можете да видите ТУК
Да не забравя: [glow=red,2,300]ДНЕС, 12.11.2007 Арма става на 3 месеца :palqcho:[/glow]
Публикувано: 12 November 2007 - 03:31 PM
Ние с Кибо имаме сериозен напредък. В неделя ходихме на разходка на поляната зад ритуалния дом. Много много смели бяхме, тичахме покрай майка си, заглеждахме хората, омазахме се с кал до ушите ;D Най-интересното обаче е че по едно време се появи един батко Голдън Ретривър, който се влюби в Кая и си хареса Кибо за приятелче за игра. Нашия в началото беше много изплашен, сви опашката, целия настръхна като таралеж ;D. След 15тина минути обаче започна да се поотпуска, вирна опашката започна лекичко да се доближава до големия батко и след още 15тина минути дори започна да се заиграва. Потичаха бая с новия приятел, Кибо даже започна да го лае по едно време, добре че голдъна беше супер добронамерен и внимателен с малчугана.
Не успях да ги снимам защото погрешка съм си взел фотоапарата с незаредени батерии. :(
Публикувано: 12 November 2007 - 03:32 PM
Това пък как можа да го кажеш?!
В този форум май все хубави шар пей сме ги събрали ;)
Ранд,
много се радвам, че Кибо вече не ви притеснява толкова!!! :->) Сигурна бях, че ще се поотпусне, просто му трябва малко време и търпение!!! А ако знаеш моето диваненце от време на време как се дърпаше като инато магаре днес... имахме и 2-3 момента на подвиване на опашката... но вярвам, че ще свикне бързо! ;D Към края на седмицата ще срещнем двете бебета ;)
Публикувано: 12 November 2007 - 04:17 PM
Мойте опити да го хвана и да потърся стопаните му останаха неуспешни,но тя беше доста изплашена кото се осъзна че е сама.
Публикувано: 12 November 2007 - 08:09 PM
Прикачени файлове
-
SP_A0363.jpg (15.4K)
Брой сваляния: 25 -
SP_A0363.jpg_thumb (28.98K)
Брой сваляния: 22
Публикувано: 12 November 2007 - 09:01 PM
Много е сладичка Нора, няма спор! ;) Най-смешна ми е на снимката, на която е легнала на дивана- точно като малко :prase: хихихи
sheme7a,
renshi беше пуснала тема за кученцето в Без Дом - Изгубени/Намерени. Ако имаш някакво инфо, пиши и следи там! .. Наистина много се надявам кучето да си е вече на топло вкъщи... лошото е, че няма как да разберем :'(
На нас пък днес изглежда ни е ден на емоциите- като се прибрахме след работа, почти получих удар като видях, че вратата на хола е широко отворена и очевидно Арма е имала достъп до там?! В хола ни освен обичайните кабели и разклонители, имаме големи тонколони, фоточанти, лаптоп, леснодостъпен диван, цветя... ... ... Армахилаторчето не беше докоснало абсолютно нищо?! ?! :o :o :o А като сме си тук, все намира за какво да й се скарам от време на време... просто ме изуми?! А очевидно беше минало доста време, след като е влязла, тъй като имаше една малка тортичка и три жълти локвички?! Тя просто от раз си спечели поне едно 1000 точки за добро поведение, оправдавайки доверието, което е получила по случайност! :->) Само дето все пак трябва много да внимаваме с вратата ... все пак ;)
Публикувано: 13 November 2007 - 08:59 AM
Ранд пусни малко снимки на палавника :yahoo:
Nickey много сте пораснали. Браво! :yahoo: аа отностно това, че нищо не е бутнала като е влязла в стаята е напълно нормално... Защото когато сме си в нас Шая прави какви ли не бели и то НАПУК! а като е сама никога не сме заварвали нещо обезпокояващо :yahoo:
Публикувано: 13 November 2007 - 11:47 AM
Аз да питам още нещо. Значи събирахме ги двамата с брат му Кураджо навън в едно заградено да потичат. До тук добре, само че когато ги пуснахме се оказа че не се разбират особено добре. Сръмжават се, не си играят точно както си представяхме. Общо взето Кураджо е по склонен да се заиграе, дори се хвърля и подскача да играеят. Кибо е по дръпнат и не му харесва когато Кураджо му се хвърля и го подканя (доста грубо) за игра. В крайна сметка винаги се стига до бой, като няколко пъти се сбиха доста сериозно, последния път дори се понахапаха докато ги разтървем че и кръв си пуснаха. Сега със собственичката на Кураджо се чудим дали да ги събираме за да се сближат, защото искаме да ги разхождаме заедно или не. Струва ми се че Кибо е взел характера на баща си който беше доста дръпнат и често агресивен към всякакви други кучета от същия пол.
Публикувано: 13 November 2007 - 12:20 PM
но Шая като види нещо по-голямо от нея и първо дава малко назад иначе булонките й дакелите не им обръща внимание...
Ако е готино времето ще се радваме да се запознаем със себеподбни надявам се да се интегрира добре ;)
Публикувано: 13 November 2007 - 01:08 PM
Мисля, че въпросът беше друг-ти искаше да разбереш нещо повече за братята и сестрите на Нора. Ако Леонеро е развъдникът, който е произвел твоята красавица, а не просто фирма, която ти е препродала кученцето, то името на този развъдник ще фигурира в родословието й като неразделна част от името на кученцето.
Ето какво имам предвид:
STYLE BULLET Arma Querida
Dulce Kyra of SHARANTO
OK BOSS Capuchino Billy
Това са имената на родословни кучета, чиито собственици пишат във форума. Онази част от имената на кучетата, която съм написала с главни букви, е името на развъдника, от който произхожда кученцето.
Ако Нора има родословие, в него пише кои са майката и бащата. Така по името на развъдника и по родителите ще е по- лесно да откриеш кои са нейни братя и сестри.
Успех!
Nickey, Арма е станала мноооого сладка! :wub:
Мисля, че няма да има проблем ако по- честичко й гласувате доверие. Когато е сам вкъщи, Данте не докосва нищо и не прави никакви поразии.
Ранд, мислиш ли, че има вероятност Кибо да се държи така с братчето си, защото се плаши от него? Може би грубичките покани за игра го стряскат и затова проявява агресия?
Публикувано: 13 November 2007 - 01:19 PM
Цитат
Нямам представа дали е добре да ги събирате при това положение. :- Може би ако се срещат по-често, Кибо ще свикне и няма да му прави впечатление...Но нямам опит с такива ситуации и само предполагам. Ако някой е имал подобен проблем, нека каже как се е справил.
Публикувано: 13 November 2007 - 02:10 PM
И аз мисля, че е много вероятно да се стряска от грубата игра и затова да се сбиват- мъжка му работа! Аз лично съм на мнение, че е добре да ги срещате и да свикват, но в момента, в който се прояви някаква агресия да им попречите- те трябва да разберат, че не одобрявате такова поведение.
относно белите вкъщи- и аз си мисля, че в наше присъствие палува основно за да ни привлече вниманието. Но като си спомня какви ги вършеше с тоалетната хартия, преди да я вдигнем нависоко... ще ви покажа довечера, понеже снимките не са у мен :)
Снощната (втора като цяло) разходка ни мина страшно добре- много тичаше насам-натам, весело й беше, имаше по-малко коли и т.н. ... Само дето пишна 1-2 пъти по капка-две (и то само за единия път съм сигурна, понеже от време на време просто си сядаше), като се поумори и заскимтя да се прибираме, изтърча в банята и се изпиииииииииииишка. Аналогичен случай тази сутрин, само дето навън абсолютно нищо не свърши, освен че почти събори един чичко, около който изтича в кръг и омота с каишката ;D ;D ;D Запозна се с един голям батко, който я одуши отвсякъде- на другите кучета като цяло реагира наивно и приветливо :blink:
Добре де... а вие с каква "техника" приучихте кучовците да произвеждат навън?! Аз хубаво й давам наградка като свърши нещо, ама навън командата "Давай пиш" не действа, за разлика от вкъщи... :-
Публикувано: 13 November 2007 - 02:30 PM