Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 18 November 2007 - 05:10 PM
аз мн исках да купя на Шая дрешка просто за ей така... но щом нямам причина значи няма смисал .. товам и беше мисалта!
Арма, Чина, Кайра честито бяхте страхотни!! :) :->)
п.с И аз бях там, и аз видях!!! :yahoo:
Публикувано: 18 November 2007 - 08:40 PM
Публикувано: 19 November 2007 - 08:38 AM
Любимите ми снимки са тези:
/въпреки че всички станаха уникални!/ :yahoo:
Прикачени файлове
-
kyra ft magarenceto.jpg (38.58K)
Брой сваляния: 195 -
china.jpg (34.42K)
Брой сваляния: 206
Публикувано: 19 November 2007 - 09:36 AM
Много сте красиви. Дори кучешкият свян ви прави още по-прелестни. Аз лично съжалявам, че не дойдохме с Роди. Следващия път ще дойдем да гледаме. Как ви се отразява пътуването? Макар, че Роди е бил път чак от Унгария, той не е фен на пътуването с кола......Всъщност на нашите географски ширини това май е единственият начин за придвижване за кучета. Отвсякъде ги гонят...... :'(
И да попитам нещо след тажи тъжна констатация. Къпането без шампоан, къпане ли е? Катраненият сапун препоръчителен ли е, когато не е оказано нещо друго?
Публикувано: 19 November 2007 - 11:55 AM
renshi после ми каза, че си била там, ама аз не съм разбрала :'( Извинявай много, за което!!!
А ние си търгнахме почти веднага след представянето ни в ринга, тъй като наистима ми дожаля за шубето Арма, пък и видях, че май й се пишкаше- веднага щом излязохме от сградата, тя изтърча до най-близкото дърво и направи голяяяяяяяяяма локвичка. Да не говорим, че в момента, в който я сложихме в колата, за по-малко от минута тя легна и заспа! ;D Много й беше дошло, определено! Въпреки, че към края се държа много по-смело, отколкото в началото, не исках да я натоварвам твърде много!
krissssko,
За катраненият сапун- честно казано, не знам. Ние къпем Арма вече втори път с шампоана на Biozoo- адски доволни сме!!! Много е нежен, според мен, няма никакъв аромат, което определено е голямо предимство за кучето, а измива идеално и само с едно шампоанисване ;D А Роди, предполагам, че може и да свикне на пътуването с кола, ако го "тренирате"- и то в провертена кола, задължително, най-добре и да е легнал, за да не се лашка насам-натам. Иначе, на Кайра (на renshi) определено пътуването много не й понася, но в нейния случай фактор е и стреса от самата изложба. Арма в колата си е абсолютен пич- седи си и зяпа навън, даже лае минувачите ;D
Ние пък в неделя следобед решихме да създадем още емоции на Арма, не че сутрешните й бяха малко, де ... :)
[glow=red,2,300]Запознахме Арма с Кибо[/glow]- малкия на Ники и Мира (тоест на Ранд и Кая, де) ;D B) :yahoo: :yahoo: :yahoo:
За да бъде по-лесна, неоплитаща и хигиенична (заради дъжда и локвите) срещата, ги бяхме поканили на гости... та, нашият скромен хол стана Арена на красотата и закачките ;D ;D ;D
Арма имаше да си връща за страха, който бра на изложбата и за сметка на него, беше адски нахална спрямо Кибо- мога да кажа, че направо му се качи на главата :- Той, миличкия, й се радваше и беше щастлив, но го беше срам и само се криеше - ту при Ники, ту при Мира.
Ето какво смело куче е Арма, когато е на своя територия и е разлигавена
тук и тук
А ето как с помощта на умиротворител (в лицето на Мира) почти се целунаха ;)
тук
А за де не си помислите, че Кибо е шубе, освен че е адски чаровен симпатяга... ако знаете по едно време как се караше на Стан (гаджето ми), който посмя да го стресне без да иска, спъвайки се в една лайсна :P :P :P ...
Публикувано: 19 November 2007 - 12:25 PM
Иначе с Кибо сте големи сладури :yahoo:
Публикувано: 19 November 2007 - 12:30 PM
Арма колко е красива, просто нямам думи, уникално красива и много гальовна. Доста прилича като цяло на сестричката на Кибо която се казва Кайра, или поне приличаше на нея като видяхме за последно Кайра.
Ето как се бяхме омазали със Кураджо двамата на разходката преди срещата с Арма.

Ето първата разходка на голямата поляна и първи контакти със снега. Още сме със свалена опашка.

Обграден от любимите играчки, този заек който дъвчи беше разпердушинен за около 5 минути :huh:

Най обичаме да дремем с полуотворени очи гушнати до мама Кая.

Публикувано: 19 November 2007 - 02:20 PM
Кибо не й беше виновен на Арма, че има да си връща авторитета след изложбата :viking:
;D ;D ;D
Иначе, мога да кажа, че вашето момче е един много чаровен младеж ;) симпатяга отвсякъде! :OK:
А отзад на първата снимка Кураджо ли е??? Много по-светличък изглежда, симпатяга!
Jessika,
на ринга ние поне бяхме направо забавни, ама айде :zaek:
Друг път се обаждай, по-настоятелно така! :) А аз после се скъсах да й звъня на renshi и накрая й пуснам смс, понеже си беше завряла телефона... някъде ;)
Публикувано: 19 November 2007 - 02:40 PM
Поздрави за представянето на вчерашната изложба на Кайра, Чина и Арма!
Много са готини и трите! :wub:
Nickey, нормално е бебка да е напълно ошашавена на първа изложба - нова обстановка, нови шумове, нови хора, много кучета...
Съжалявам, че се появих в залата буквално за 5 мин. - не можах да остана за по- дълго време, защото имах да гоня други задачки. :-
Ранд, Кибо става все по- чаровен! Голям тандем са с Арма. ;)
krissssko, Къпането без шампоан си е къпане. Никоя животинка в природата не ползва шампоан и сапун. ;) Не искам да налагам мнението си - всеки собственик сам преценява кое е най - добро за кучето му. Аз съм решила за моя шар-пей - шампоан веднъж на няколко месеца, никакви пудри. Кучо се радва на хубава, здрава козина, няма кожни раздразнения и алергии...
И ще кажа от личен опит - колкото по- често се къпе кучето, толкова по-силна е миризмата му. Който не вярва - нека да пробва. Когато ми го казваха хора с опит, аз ги гледах сякаш са паднали от Луната.
Публикувано: 19 November 2007 - 03:07 PM
за къпането съм напълно съгласна с теб!!!
Първия път я къпах с шампоана, тъй като никога не беше къпана и вече много много беше засмърдяла. А втория път сеге беше заради изложбата! Иначе, дори и цялата с вода да я къпя, мисля да е без шампоан почти винаги. Но присто продължавам тактиката с чистенето с мокра кърпа ;)
За пудрата- за съжаление, Арма няколко пъти имаше проблем със зачервявания на коремчето и в гънките на предните лапи и затова, когато видя, че се зачерви й слагам пудра, а не всеки ден. Предпочитам така, защото ако нищо не й сложа, тя се чеше и разранява и стигаме до мехлеми от вет'а :huh:
Публикувано: 19 November 2007 - 03:18 PM
Цитат
И ние не пропуснахме да направим цирк - по едно време докато се мъчехме със съдията за прегледа на захапката, Чина реши да си ходи и аз си полазих малко по ринга, докато се опитвах да я докопам ;D
... а телефона наистина си го бях завряла... в чантата ;D
Искам да поздравя Арма и Надя за дебюта и отличната оценка, малката беше много изплашена, но се държа геройски! Заслужаваха BOB Baby не по-малко от нас, и вярвам, че следващият път ще си го вземат. Не знам дали злобея и завиждам, но когато видях "конкуренцията" да влиза в залата, първата ми работа беше да отида и да я целуна, нищо, че тя реши да ме сплаши като ми поръмжи малко ;D Така че всеки, който си мисли, че изложбите са мерене на мъжки полови органи, където всичко се основава на злоба и завист, да си задържи мнението за себе си. Изложбата е ШОУ, а не война. Няма победители и победени, има предпочетени от един съдия и такива, които ще предпочете друг съдия. Няма такова нещо като идеално куче.
Кайра взе отличен и Best Junior, остава й да получи още веднъж такава оценка за да изпълни условията за млад шампион на България. Взех изключително трудното решение след покриването на изискванията за JCh BG нейната изложбена кариера да приключи. Макар да е родена за ринга и там да е перфектна, всичко останало я стресира неимоверно много - пътят, многото кучета, хората на едно място.. Така че не виждам смисъл да я измъчвам повече, макар да е страхотно куче с огромен потенциал. За мен тя винаги е била и ще бъде номер 1.
Благодаря на всички за поздравленията! Страхотно се радвам, че се запознах с много нови хора (макар и да се познаваме виртуално от форума), както и че се видях със стари приятели - изкарахме си страхотно. Anelly се изпари точно така, както и се появи, а именно изневиделица. Даже в един момент се замислих да не би да съм халюцинирала ;D
Сега ще си направя една кофа пуканки и отивам да гледам Арма и Кибо, който между другото е станал страхотен малък мъж :palec: :OK:

Публикувано: 19 November 2007 - 03:23 PM
В началото не повярвах, когато хора, имащи опит в отглеждането на кучета ми казваха да не го къпя често. Тероризирах го с ежеседмични бани и се чудех защо въпреки добрата (според моите разбирания) хигиена, кучето получава пърхот, а и продължава да си смърди. :huh:
В момента смело мога да твърдя, че въобще не се усеща миризма от него.
А за пудрата - ти си преценяваш кое е добро за Арма. Аз нямам претенции да съм специалист и просто споделям нещата, които са се оказали добри за моето куче. Може това да се окаже от полза за някого. :blink:
Публикувано: 19 November 2007 - 05:32 PM
Колкото до пудрата, четох някъде че по този начин се запушват пори на кожата които после много трудно се отшушват защото кучетата не се потят. Не знам до колко е вярно това.
Така като чета за успехите на всички по изложби много се радваме, чак и на нас ни се дохожда, но.....
Публикувано: 19 November 2007 - 11:51 PM
Не само на вас липсва това прекрасно куче, макар и повечето от нас да не са го виждали наживо никога!!!
... ... ...
за порите- не само потенето ги отпушва ;) Потенето е начин за поддържане на телесната температура, но и без него, през порите тялото "диша" и те определено не се запушват толкова лесно.
А за изложбите- винаги сте добре дошли! Сигурна съм, че целия шар пей отбор ще ви приветства, а може би и ако сформираме "агитка", някои по-срамежливи членове на отбора ще се почувстват по-добре, като сред свои ;) Визирам не само АРМАхилаторката ми, но и Кибо :blink:
Публикувано: 20 November 2007 - 12:25 PM
Опит със зъбите на Шар бръчковците нямам, но предишното ми куче- Лъки- в един период от време имаше два реда зъби и му викахме съблезъб тигър. А той беше пинчер албинос....една каишка върви и лае!
Много дълго се опитвах да достигна до зъбите на Роди. Няма друга такава уста. Просто е възможно да не мога да му видя зъбите, дори, когато се прозавя!