Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#1241 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 November 2007 - 01:39 PM

хей знаете ли дали е "законно" да си кача любимката в Градския транспорт? без клетка за няколко спирки ?
User's Signature

Качена снимка

#1242 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 03:16 PM

Бях чел някъде че е законно, само че кучето трябва да е ваксинирано, с платени данъци, с паспорт, наморник и трябва да му продупчиш билет. Пак казвам това бях чел някъде преди време, ако някой знае дали наистина е така със сигурност да каже.

#1243 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2007 - 03:18 PM

Всичко си има ама лошите лелички дето ми късат билета дали ще го знаят? бях решила да направя изненада ама няма да е това..  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#1244 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 November 2007 - 03:29 PM

krissssko,
Премери го - от врата до началото на опашката- тези сантиметри са написани с размера на дрешката.
Иначе, виж стандарта за шар пей и ще разбереш колко още доста ще порасне Роди  ;D

fireogi,
аз нашето го поръчах от bg-pet.com

Jessika,
В общи линии и аз имам същата информация като Ранд, но доколкото знам от това, което съм виждала- не би трябвало да ти направят забележка, ако кучето не е много голямо.

Ранд,
Айде сега Курджо и Арма са ви виновни?!  :P Айде- уикенда ще ги съберем на полянката до Ритуалната зала, че моя образ пък нещо не се кефи на разходките тия дни...  :-
User's Signature

Качена снимка

#1245 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2007 - 03:56 PM

Ами така би трябвало да е, ама преди две години когато возих другото ни куче (на 4 месеца по време на случката), ватмана ми каза че наистин серщу билет и паспорт преди е можело да се вози куче, ама вече било забранено по новата наредба.
Най- добре виж в сайта на СКГТ в наредбата или правилника, както се води. Там със сигурност ще пише.
Но винаги има шанс да ти се заядат контрольорите, дори да си по правилника, още повече ако и някой от пътниците недоволства.
А и таксито не е най- удачния вариянт- ние трудно си хващаме с кучо- 1 от десет обикновено  :'(, а и няма да ви излезе най- ефтино.
Но късмет с транспортирането до гостито :wub:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1246 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2007 - 08:07 PM

нямах време да търся правилника..
много ВИ благодариа за информацията!
ще прочета утре, тази тема ми е интересна
приятеля ми предложи даже да опитаме да я повозим по правилата! да видим ако всичко е както трянва за какво може някой да се заяде..
най забавното е че ни питат дали хапи и на колко години е..
но хората които си имат някакво животно я приемат много дорбе...  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#1247 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 08:07 PM

По гадно е да няма къде да пием кафе в този студ защото нас никаде не ни пускат в  заведение :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(ужас ...

#1248 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2007 - 08:13 PM

Цитат

Кибчо излиза навън с голямо желание.

Имах адски отвратителен ден. Радвам се, че тук имаше какво да ме зарадва.. Браво на малкия герой  :palec: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1249 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2007 - 11:46 PM

Да това с кафетата е проблем, като човек иска да си разходи и кучо.
В тази връзка в чужбина правят дори заведения за кучовци,а тук подобна идея ако се осъществи сигурно би била безумно скъпа! :huh:
Но пък може да се пие чай в Борисовата градина с кучо ;)
Лека вечер, и моля цункайте си бръчквците от нас с Макс  :wub:!
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1250 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2007 - 08:22 AM

ааа що така си мислите аз пих вече кафе с мойта бръчка на центъра даже! ;D Посто трябва да си малко по-нагал май  :rolleyes: ... а и почти никое заведение няма лепенка/табела че неможе с куче!  така че.... ако си решим що и кафе да не пием  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#1251 Потребителят е офлайн   krissssko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 09:31 AM

Привет!
    Очевидно трябват нови правила за достъпност на кучетата в т.н. човешка среда. В белите страни за кучетата отдавна не се говори, като за "буржоазен" лукс. Онази песен-хората са гладни, пък те кучета гледат за съжаление все още звучи. Обаче "колкото повече" говорим, когато можем, "толкова повече" ни  учи Мечо Пух. Що се отнася до Наредбата за столичния градски транспорт се наемам да проверя и да докладвам. Това, което знам е, че БДЖ официално разрешава кучетата да пътуват, но само във втора класа и с изричната уговорка-в купето може, ако никой не възразява.Иначе в коридора..... Малко, но от сърце.
    Мисля си, че винаги, когато има изложби и други кучешки прояви на медиите може да се дава някаква предварителна информация и заедно с нея да се настоява за по-европейско отношение към кучетата. Давам си сметка колко е трудно да се "създават" събития, но бихме могли да помислим и за дефилета пред някои посолства - например немското. Какво бихте казали. Да впрегна ли въображение или ви се струва безсмислено?

#1252 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2007 - 10:08 AM

krissssko , Благодаря мен ме интересуваше градския транспорт трамвай, тролей... то трамваите са май 3-та класа ама това е др тема за разговор ..
кучо куца и много ме е страх !  :'( :'( :'( :'(
User's Signature

Качена снимка

#1253 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 11:14 AM

Здравейте,по повод кучовци в заведения ми се струва почти невъзможно, не заради някакви законови изисквания, а просто заради отношението на хората. Ще Ви дам за пример как лятото бяхме за два дена в Слънчев бряг и отидохме до Несебър да обядваме във външно заведение като изрично попитахме за Ричи. Персонала разреши и седнахме, но беше особено неприятно отношението на хората, начина по който ни гледаха шушнеха си и правахе физиономии. Една двойка германци дори се премести на  далечна маса заради кучо, а той беше на цял метър от тях, вързан за крака на нашата маса си седеше кротко и никого не претисняваше. Така, че явно не само българите сме нетолерантни и отрицателно настроени, а и чужденците...Прави ми впечатление, че хората, които нямат животинка у дома смятат кучетата за мръсни и миризливи "същества", а специално мойто куче (а и вярвам на много други) е 10 пъти по чисто от половината хора в един градски автобус......да не говорим за миризмата......Поздрави!

#1254 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 November 2007 - 11:27 AM

Относно кучетата в заведения- в интерес на истината, в западна Европа (визирам Германия, Франция, Австрия и може би други) като цяло в доста от заведенията е разрешено да си с куче, макар и в повечето случаи само ако е мъничко. В много от тях дори имат и дават купички с вода, а понякога и с храна на кучовците!!! Съгласна съм, че това не е обща практика, но все пак отношението е различно. А има и части в Германия, където пък изобщо не е така!

Значи, аз лично съм на мнение, че не би трябвало да има проблем при заведенията на открито!!! А за закритите- ако е кафене, ОК. Но за ресторантите- не ми се струва подходящо човек да бъде с куче. Ако става дума за някое по-обикновено заведение, ОК. В противен случай, според мен е неудачно.

А за мнението на хората, просто не искам да коментирам!!! Лафове от сорта "що не си гледате едно дете, ми куче сте си взели" или "хората нямат пари за хляб, пък вие..." са си нещо съвсем нормално за БГ действителност, както и на много други места!!! Но мисля, че просто трябва да ги игнорираме ;)

renshi,
какви са тия приказки за отвратителни дни?!?! С тези две принцеси с теб, не го вярвам!!!  ;)

Jessika,
защо куца кучето?! Наранила ли се е нещо?!
User's Signature

Качена снимка

#1255 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2007 - 11:31 AM

Това за германците донякъде ми се струва странно, живяла съм доста години там и съм останала с впечатлението, че са доста по-толерантни от нас в това отношение. В градския транспорт гледката човек с куче е нещо съвсем нормално. Дори в разясненията за билети мисля, че имаше точка, в която се казваше, че с еди кои си билети може да пътуват допълнително с титуляра безплатно 1 дете и 1 куче (за точния регламент може и да бъркам). Но пак е като навсякъде - има си хора и хора. Лятото като сядаме навън гледам кучето да е максимално отдалечено от хората, никой не ни е направил проблем досега, но и аз гледам да не се натрапвам. Никой не е длъжен да се съобразява с мен, но пък досега не съм срещнала лошо отношение. А вътре честно казано не бих седнала с куче, не знам какви са изискванията на ХЕИ и тем подобни, но предполагам, че си има някакви. А за глупостта на хората може много да се говори  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#1256 Потребителят е офлайн   krissssko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 11:37 AM

Juleto,
    По нашето черноморие идват социално слаби германци. Те не са критерий за отношението към кучетата. Вярно е, че простотията е интернационална, но това не значи да я приемаме и да се примиряваме с нея. В крайна сметка доста кучета осинови немското посолство-бивша посланичка,която разпореди и  грижи за тях. Стъпка по стъпка се променя мнението на хората. Иначе не става. Аз също доста пъти съм се чудила как е възможни разни лелки и чичковци да ми се "карат", защото гледам куче, а не дете. Обикновено се забавлявам, като им кажа, че имам и дете......В такива случаи подчертавам, че съм майка садистка. Много е смешно!

#1257 Потребителят е офлайн   krissssko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 11:58 AM

Ренши,
    Не забравяй, че вашият град е по-особен. Усеща се европейският аромат. София е твърде далеч. Тук събитие е да прибереш"натворенот" от любимеца. Хората се изумяват, че чистя след Роди.....за съжаление. По честа практика е собствениците да се правят, че не виждат. Разбираемо е пешеходците, равиращи измежду паркиралите на тротоара коли и мините от любимци да не е демократично настроен.
Но не е причина да приемаме за аксиома, че кучетата трябва да са далеч от всички.
На нас ни  по-лесно и защото имаме утешители от последна инстанция ;D

#1258 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2007 - 12:01 PM

И моите родители бяха преднамерени към това да си имаме животинче... но пък сега са влюбени в Шая и даже искат да я разхождат! В интерес на истината те не са ми предлагали да си имам дете хахаа ;D  ...
отностно заведенията... мен не би ми пукало ако седна навън с шая за околните... те саобразяват ли се с мен като не пуша ама ги дишам... спор винаги и много лесно може да стане..
Но аз съм убедена че куче е по-добрия вариант от дете поне за сега!  :yahoo:
Незнам как е "навън" но искрено се надявам и в БГ да започнат да се правят някакви  реформи ... и хората да стават по компетентни по тези въпроси

Ние вечер като се разхождаме и като видим някой да минава със страх покрай нея вече се закачаме като й викаме " не! долу това не е вечерята"  ;D  ;D и те почват да бързат ое повече милите хорица
User's Signature

Качена снимка

#1259 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 12:05 PM

Сигурно сте прави за чужбина и заведенията, аз нямам наблюдения за съжаление. Но както и да е, аз така или иначе освен тогава (на морето) и в едно външно кафе веднъж в Монтана не ми се е налагало да водя Ричо с мен по заведения, за щастие не ми се налага и да го возя и в градски транспорт (в мойта кола си е добре дошъл  ;)). А всъщност не виждам и смисъл да го мъкна с мен по кафета нито на него ще му е забавно нито на мен освен ако не се наложи. Знам и, че е глупаво да се нерви човек на хорските приказки и гледам да ги подминавам, но понякога е невъзможно да не се вбеси човек, когато се опитваш да си съобразителен и да не претисняваш никого, но въпреки това без причина хората злобеят и "съскат". Както и да е има си и такава тема тук.

ренши, нямаше ме известно време, но сега като чета назад виждам, че със Силвето сте установили, че моя Ричи и Били (братя) имат и роднинска връзка с твойта мацка :-)))). Цунки на родата......а и на всички други муцунки във форума.

#1260 Потребителят е офлайн   krissssko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 12:14 PM

Jessika,
    защо куца кучо?

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63