Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 21 November 2007 - 03:16 PM
Публикувано: 21 November 2007 - 03:29 PM
Премери го - от врата до началото на опашката- тези сантиметри са написани с размера на дрешката.
Иначе, виж стандарта за шар пей и ще разбереш колко още доста ще порасне Роди ;D
fireogi,
аз нашето го поръчах от bg-pet.com
Jessika,
В общи линии и аз имам същата информация като Ранд, но доколкото знам от това, което съм виждала- не би трябвало да ти направят забележка, ако кучето не е много голямо.
Ранд,
Айде сега Курджо и Арма са ви виновни?! :P Айде- уикенда ще ги съберем на полянката до Ритуалната зала, че моя образ пък нещо не се кефи на разходките тия дни... :-
Публикувано: 21 November 2007 - 03:56 PM
Най- добре виж в сайта на СКГТ в наредбата или правилника, както се води. Там със сигурност ще пише.
Но винаги има шанс да ти се заядат контрольорите, дори да си по правилника, още повече ако и някой от пътниците недоволства.
А и таксито не е най- удачния вариянт- ние трудно си хващаме с кучо- 1 от десет обикновено :'(, а и няма да ви излезе най- ефтино.
Но късмет с транспортирането до гостито :wub:
Публикувано: 21 November 2007 - 08:07 PM
много ВИ благодариа за информацията!
ще прочета утре, тази тема ми е интересна
приятеля ми предложи даже да опитаме да я повозим по правилата! да видим ако всичко е както трянва за какво може някой да се заяде..
най забавното е че ни питат дали хапи и на колко години е..
но хората които си имат някакво животно я приемат много дорбе... :rolleyes:
Публикувано: 21 November 2007 - 08:07 PM
Публикувано: 21 November 2007 - 11:46 PM
В тази връзка в чужбина правят дори заведения за кучовци,а тук подобна идея ако се осъществи сигурно би била безумно скъпа! :huh:
Но пък може да се пие чай в Борисовата градина с кучо ;)
Лека вечер, и моля цункайте си бръчквците от нас с Макс :wub:!
Публикувано: 22 November 2007 - 08:22 AM
Публикувано: 22 November 2007 - 09:31 AM
Очевидно трябват нови правила за достъпност на кучетата в т.н. човешка среда. В белите страни за кучетата отдавна не се говори, като за "буржоазен" лукс. Онази песен-хората са гладни, пък те кучета гледат за съжаление все още звучи. Обаче "колкото повече" говорим, когато можем, "толкова повече" ни учи Мечо Пух. Що се отнася до Наредбата за столичния градски транспорт се наемам да проверя и да докладвам. Това, което знам е, че БДЖ официално разрешава кучетата да пътуват, но само във втора класа и с изричната уговорка-в купето може, ако никой не възразява.Иначе в коридора..... Малко, но от сърце.
Мисля си, че винаги, когато има изложби и други кучешки прояви на медиите може да се дава някаква предварителна информация и заедно с нея да се настоява за по-европейско отношение към кучетата. Давам си сметка колко е трудно да се "създават" събития, но бихме могли да помислим и за дефилета пред някои посолства - например немското. Какво бихте казали. Да впрегна ли въображение или ви се струва безсмислено?
Публикувано: 22 November 2007 - 11:14 AM
Публикувано: 22 November 2007 - 11:27 AM
Значи, аз лично съм на мнение, че не би трябвало да има проблем при заведенията на открито!!! А за закритите- ако е кафене, ОК. Но за ресторантите- не ми се струва подходящо човек да бъде с куче. Ако става дума за някое по-обикновено заведение, ОК. В противен случай, според мен е неудачно.
А за мнението на хората, просто не искам да коментирам!!! Лафове от сорта "що не си гледате едно дете, ми куче сте си взели" или "хората нямат пари за хляб, пък вие..." са си нещо съвсем нормално за БГ действителност, както и на много други места!!! Но мисля, че просто трябва да ги игнорираме ;)
renshi,
какви са тия приказки за отвратителни дни?!?! С тези две принцеси с теб, не го вярвам!!! ;)
Jessika,
защо куца кучето?! Наранила ли се е нещо?!
Публикувано: 22 November 2007 - 11:31 AM

Публикувано: 22 November 2007 - 11:37 AM
По нашето черноморие идват социално слаби германци. Те не са критерий за отношението към кучетата. Вярно е, че простотията е интернационална, но това не значи да я приемаме и да се примиряваме с нея. В крайна сметка доста кучета осинови немското посолство-бивша посланичка,която разпореди и грижи за тях. Стъпка по стъпка се променя мнението на хората. Иначе не става. Аз също доста пъти съм се чудила как е възможни разни лелки и чичковци да ми се "карат", защото гледам куче, а не дете. Обикновено се забавлявам, като им кажа, че имам и дете......В такива случаи подчертавам, че съм майка садистка. Много е смешно!
Публикувано: 22 November 2007 - 11:58 AM
Не забравяй, че вашият град е по-особен. Усеща се европейският аромат. София е твърде далеч. Тук събитие е да прибереш"натворенот" от любимеца. Хората се изумяват, че чистя след Роди.....за съжаление. По честа практика е собствениците да се правят, че не виждат. Разбираемо е пешеходците, равиращи измежду паркиралите на тротоара коли и мините от любимци да не е демократично настроен.
Но не е причина да приемаме за аксиома, че кучетата трябва да са далеч от всички.
На нас ни по-лесно и защото имаме утешители от последна инстанция ;D
Публикувано: 22 November 2007 - 12:01 PM
отностно заведенията... мен не би ми пукало ако седна навън с шая за околните... те саобразяват ли се с мен като не пуша ама ги дишам... спор винаги и много лесно може да стане..
Но аз съм убедена че куче е по-добрия вариант от дете поне за сега! :yahoo:
Незнам как е "навън" но искрено се надявам и в БГ да започнат да се правят някакви реформи ... и хората да стават по компетентни по тези въпроси
Ние вечер като се разхождаме и като видим някой да минава със страх покрай нея вече се закачаме като й викаме " не! долу това не е вечерята" ;D ;D и те почват да бързат ое повече милите хорица
Публикувано: 22 November 2007 - 12:05 PM
ренши, нямаше ме известно време, но сега като чета назад виждам, че със Силвето сте установили, че моя Ричи и Били (братя) имат и роднинска връзка с твойта мацка :-)))). Цунки на родата......а и на всички други муцунки във форума.