Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 10 January 2008 - 10:41 PM
Публикувано: 10 January 2008 - 11:03 PM

Публикувано: 12 January 2008 - 11:54 AM
Шарпей са невероятни кучета!Ние имахме женско шарпейче,което почина най-вероятно я отровиха..
Мъжа ми си я донесе от чужбина страшно я обичаше.Включвам се във вашата тема по повот това,че искам да купя пак кученце шарпей,но в БГ незнам от къде мога да намеря наистина хубаво куче от тази порода.Надявам се някой да ми даде малко инфо...
Публикувано: 13 January 2008 - 02:38 PM
Публикувано: 13 January 2008 - 07:30 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 13 January 2008 - 08:07 PM
Според мен е нормално да не ви дава да я галите след като е била навън и нападана... Надявам се всичко да е наред с шар-пейката... има ли чип?
Вижте Шая как изглеждаше в последните 5 минути :yahoo:
Публикувано: 14 January 2008 - 10:54 AM
Цитат
Пефрфектно поведение. Супер толерантна, никога не се е плашила от деца, напротив. Никога не ги лае или разиграва, което е добре за да не се плашат. Позволява дърпане на опашки и прочие, изобщо мечта.
Публикувано: 14 January 2008 - 11:10 AM
Публикувано: 14 January 2008 - 02:33 PM
Предполагам, че няма да имаме проблем с къпането и чистенето на уши :yahoo: :yahoo: :yahoo:
А иначе на морето как чистихте пясъка на Сара ? и дали трябва да купим на Шая "спасителна грейка" да може да влиза спокойно ... Но не ми се вярва куче да не може да плува? :o
Публикувано: 14 January 2008 - 02:58 PM
Шарпеите изглежда по порода не обичат водата много много. Има и късметливи изключения, но Сарката не е от тях :) Въпреки това имаше бухане във водата разбира се, но само ако я вкарам аз. Накрая се престраши и стоеше на брега сама..без да се мокри разбира се. Още няколко дни и мисля щеше да се престраши и да влезне.
Ако я водите на море само трябва да и носите водичка да пие и задължително на сянка. Ние и копахме малка дупчица под чадъра и тя само като види, че копаем и идваше да помага, и веднага се свиваше на геврек върху хладкия влажен пясък :blink:
Публикувано: 14 January 2008 - 08:31 PM
Rasta, както ти писах и в другата тема- дай малко повече информация за кучето- в кой район е намерна, цвят, възраст?
Ние пък да ви се оплачем... Арма нали беше настинала още от Нова година... уж й мина, няколко дни не кихаше и не й течеше нослето... но пак се започна, и то упорито :( Сега сме на антибиотик и очакваме подобрение :'( Иначе като цяло е жизнена- яде си като невиждала, но спи повече, киха много смешно и носът й е простомегасополив- много обича да си го избърсва в мен :-
Иначе... имахме малко ремонтно-разбивни неволи и сега имаме три разбити плочки на гранитогреса в коридора и се радваме на замазка и тръби... и трябва да изчакаме ситуацията да постои в този си вид известно време :( Бях залепила един дебел найлонов плик с тиксо върху дупката, за да не рови Арма. Тя 4 дни не й обърна никакво внимание и бяхме много доволни... но днес вече е решила да копае :'( И още не съм измислила както ще правим за утре, докато ще сме на бачкане... Самата дупка е гадна, защото замазката се рони адски лесно... и хич няма да е добре да се нагълта... но пък найлона го беше разпарчадосала... ще му мисля.
Публикувано: 15 January 2008 - 11:03 AM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 15 January 2008 - 11:44 AM
ОК, донякъде си прав...
Но поне за района кажи, тъй като в началото на откомври в района на беше забелязано скитащ се заблуден страхлив шар пей... да не би да е същото куче.
Цитат на: sheme7a в Ноември 08, 2007, 05:13:00 pm
Днес видях мялък шар пей на около 5 6 месеца,женси.Разхождаше се сам в района на ПГТЕ Хенри Форд изглеждаше ми загубил се и се опитах да го хвана за да може по лесно да бъде намерен но не успях.Надявам се информацията ми да бъде полезна на собственика му.
Преди доста време (+- 3м) бях видяла обява:
На входа на Южния парк откъм ул. Нишава за загубен бежов мъжки шар пей на година и 4-5 месеца.
Струва ми се, че и в клиника Бест Вет имаше нещо... но май беше същата- довечера пак щше ходим там и ще проверя
Публикувано: 15 January 2008 - 11:50 AM