Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 11 March 2008 - 12:40 AM
Публикувано: 11 March 2008 - 11:44 AM
По-разпространеният в днешни дни т.нар. американски тип е с "хипопотамска" муцуна - meatmouth. С този тип е съобразен и стандартът на породата.
Само не разбрах как боксерите са направени от шар пей :P

Публикувано: 12 March 2008 - 04:19 PM
както ти писах и на лични- пусни обявя за намереното куче по форумите, както и хартиени в района, където е намерена!
За Чара- пожелавам й успех и щастие!
Ние пък бяхме малко на планина- голям студ и лудница брахме! Армахилаторката се зареди с толкова много емоции, направо й взехме акъла- и на рактрак се вози (на качване умря от шубе, но на връщане беше ОК)... то и аз покрай нея... Бяхме на фотопленер, но нито една снимка не успях да направя, понеже се занимавах с нея. А тя беше още разгонена и през цялото време беше на повод... хем е шубенце, хем се бута където не й е работа, хем я й закачат... абеее лудница :)
Бяхме с една прекрасна голдънка и един бебчо кане корсо ;) На една форумка от тук ;D
Обаче каква горда муцуна е пораснала... вижте ;)

снимах чак по пътя към София...
ето как се занимавахме :P

След това пък майка ми я гледаше няколко дни, тъй като не бяхме в България и маймунката се беше държала прекрасно!!! Да си я похваля ;D Донесох й 4 100грамови "кокала" от Лондон ;D ;D
:wub:
Публикувано: 12 March 2008 - 09:32 PM
Личиси,че е много дебеличка като моята ;D
Публикувано: 13 March 2008 - 01:09 AM
Ето още малко лиготии от ръфането и непускането на пръчката ;)
//Не ме питайте защо през цялото време беше с повод- така трябваше :(
балетна стъпка Пльок

"И ти к'воооо?"

Пропуснах да кажа, че Арма стана на 7месеца (вече се води вчера, на 12ти) :palqcho:
Тежи вече 21кг. :prase: (претеглена току-що, след вечеря) ;D
Размерите й са 50см х 50см ;D
Публикувано: 13 March 2008 - 04:46 PM
И също е разгонена и много изнервена!
Публикувано: 13 March 2008 - 11:01 PM
Helly, твоя черен мързеланко е много чаровен. :blink:
Публикувано: 15 March 2008 - 11:27 PM
Anelly,
Армалита е най-малко госпожица- може би нещо фадромка, тракторче... но не и гуспо'ица ;D ;D ;D
И в много ситуации продължава да си трепери като бебе, както и тогава ;) На качване в планината с рактрака по едно време се ошашка яко и започна да лае и я гушнях някакси в мен... пък тя вече не е мъничка :rolleyes: Ама се успокои! А на връщане си стоя мирно и кротко на земята като войник, без да мрънка- вече знаеше, че от това чудо се излиза жив ;D
А ето и каква е "Мара подробната" :yahoo:
зяп-зяп кварталите

и
Кво бе, виж как хубаво си мърлям тук?!

с малко вглеждане може би се вижда чистотата на този ни перваз :rolleyes: Който аз все още се мъча да чистя, но някой ми пречи...
Публикувано: 17 March 2008 - 09:02 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 March 2008 - 10:46 PM
Хей,хора,как не ви е страх да си оставяте бръчковците в близост до прозорец или тераса.Аз направо изтръпвам при мисълта... :( :o :rolleyes:
Онзи ден отворих прозореца докато Тоби беше в стаята, а аз си оправях леглото. След няколко секунди чувам някакво драскане по желязо...когато се обърнах гледам Тоби се хванал с предни лапи за перваза на прозореца и се надига драпайки по радиатора на парното...ахааааа и да се прехвърли през прозореца с тази засилка...направо ми спря сърцето...едва успях да го хвана...сега умирам от страх при мисълта да отворя прозореца и се чудя какво да го правя з-то става топло...С терасата е същото положение-там се хваща на парапета... :rolleyes:
Дайте съвет?! :sos:
Публикувано: 18 March 2008 - 11:12 AM
Иначе и Кайра редовно я намирам да драпа по балкона, но и идва височко и когато се изправи да клюкарства само носът й стърчи навън. Въпреки това и аз си мисля да взема някакви мерки, да й огранича периметъра с нещо като допълнителна решетка около 20-30 см. нагоре от перваза.

Публикувано: 18 March 2008 - 02:09 PM
прозорците в хола ни не са стандартни, а т.н. "френски"- ниско поставени. Затова на Арма й е така удобно да ми мърля перваза ;D
Helly,
може би наистина трябва да измислите някакъв допълнителен парапет! Арма не прави някакви усилия да се подава повече, но може би защото и така си е много подадена от ниския прозорец. Ако не беше, щяхме да мислим нещо- на висок етаж сме.
renshi,
това решение с нашите парапети е дело на строителите, не наше- не изглежда особено добре, но е добре, че го има!!! Някакви обикновени алуминиеви лайсни са, закрепени (в нашия случай калпаво) за дограмата (в нашия случай прецаквайки уплътненията).
Публикувано: 18 March 2008 - 04:16 PM
А да ви питам случвало ли Ви се е някой кучо на 1,4год. да се напишка в леглото? Много странно вчера като се прибрахме имаше мокро петно на леглото....като че ли не миришеше на пишкано, но няма какво друго да е. Ричи не е пишкал у дома никога ( е като изключим бебешките истории) още по-малко в леглото. Единственото ми обяснение е, че на сън нещо е станало. Дали е възможно да е сънувал нещо и да се е изпуснал? Няма никакви признаци да е настинал...или поне не видими....
Публикувано: 18 March 2008 - 05:10 PM
Да Ти споделя че и на мен също ми се е случвало като се прибера на дивана където е спял да има мокро петно,но никога не съм си помисляла,че е възможно да се е изпуснал.Причината за мен е била,че това е лиги от водата където е пил и не е имало кой да му подсуши муцунката или е нахапал нещо и е повърнал. ;)
исках да ви попитам,дали знаете някъде в София да има хотел в който приемат и кучета :blink:.Налага ни се към края на месеца да останем за 2-3 в софия,но ми е мъчно да го оставя тук,има кой да го гледа,но честно казано ще ми липсва много. :'( :'( :'(