Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 17 March 2008 - 09:02 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 March 2008 - 10:46 PM
Хей,хора,как не ви е страх да си оставяте бръчковците в близост до прозорец или тераса.Аз направо изтръпвам при мисълта... :( :o :rolleyes:
Онзи ден отворих прозореца докато Тоби беше в стаята, а аз си оправях леглото. След няколко секунди чувам някакво драскане по желязо...когато се обърнах гледам Тоби се хванал с предни лапи за перваза на прозореца и се надига драпайки по радиатора на парното...ахааааа и да се прехвърли през прозореца с тази засилка...направо ми спря сърцето...едва успях да го хвана...сега умирам от страх при мисълта да отворя прозореца и се чудя какво да го правя з-то става топло...С терасата е същото положение-там се хваща на парапета... :rolleyes:
Дайте съвет?! :sos:
Публикувано: 18 March 2008 - 11:12 AM
Иначе и Кайра редовно я намирам да драпа по балкона, но и идва височко и когато се изправи да клюкарства само носът й стърчи навън. Въпреки това и аз си мисля да взема някакви мерки, да й огранича периметъра с нещо като допълнителна решетка около 20-30 см. нагоре от перваза.

Публикувано: 18 March 2008 - 02:09 PM
прозорците в хола ни не са стандартни, а т.н. "френски"- ниско поставени. Затова на Арма й е така удобно да ми мърля перваза ;D
Helly,
може би наистина трябва да измислите някакъв допълнителен парапет! Арма не прави някакви усилия да се подава повече, но може би защото и така си е много подадена от ниския прозорец. Ако не беше, щяхме да мислим нещо- на висок етаж сме.
renshi,
това решение с нашите парапети е дело на строителите, не наше- не изглежда особено добре, но е добре, че го има!!! Някакви обикновени алуминиеви лайсни са, закрепени (в нашия случай калпаво) за дограмата (в нашия случай прецаквайки уплътненията).
Публикувано: 18 March 2008 - 04:16 PM
А да ви питам случвало ли Ви се е някой кучо на 1,4год. да се напишка в леглото? Много странно вчера като се прибрахме имаше мокро петно на леглото....като че ли не миришеше на пишкано, но няма какво друго да е. Ричи не е пишкал у дома никога ( е като изключим бебешките истории) още по-малко в леглото. Единственото ми обяснение е, че на сън нещо е станало. Дали е възможно да е сънувал нещо и да се е изпуснал? Няма никакви признаци да е настинал...или поне не видими....
Публикувано: 18 March 2008 - 05:10 PM
Да Ти споделя че и на мен също ми се е случвало като се прибера на дивана където е спял да има мокро петно,но никога не съм си помисляла,че е възможно да се е изпуснал.Причината за мен е била,че това е лиги от водата където е пил и не е имало кой да му подсуши муцунката или е нахапал нещо и е повърнал. ;)
исках да ви попитам,дали знаете някъде в София да има хотел в който приемат и кучета :blink:.Налага ни се към края на месеца да останем за 2-3 в софия,но ми е мъчно да го оставя тук,има кой да го гледа,но честно казано ще ми липсва много. :'( :'( :'(
Публикувано: 18 March 2008 - 11:01 PM
Днес видях един сладък голдън ретривър с наморник и понеже знам, че са големи добряци много се учудих и стопанката му ми каза. Аз и казах ... меко казано, че няма да си тормозя кучето и тези от общината да си ебат майката.
Публикувано: 19 March 2008 - 09:59 AM
Доколкото зная няма наредба кучетата да са винаги с намордник. За повод- задължително. Но намордник мисля, че трябваше само за транспорта- гр. транспорт, влакове и т.н. Но не съм 100% убедена.
Между другото, я си признайте всички шар пей приятели- СЪБИРАТЕ ЛИ "ТОРТИЧКИТЕ" НА ВАШИТЕ КУЧЕТА???
Публикувано: 20 March 2008 - 02:36 PM
Абе, дай я тази Кайра на обучение у нас- или програмистка, или QA ще я направим! С този й интерес и упорство, голям master ще стане!!! ;D ;D ;D
Аз пък да ви се похваля- от няколко дни насам Арма е станал основен центърнападател на Българския Кучеотбор по футбол без вратички! :pionercheta: Казано по-ясно: купих й една много яка топчица (шарка като футболна, но е червено и бяло) и си нямате представа с какъв кеф разцъква футбол из апартамента! Подаването с муцка е много рядко, само като начален удар- иначе браузи само с лапи ;D Жестоко смешна е, особено когато топката рикушира някъде и мине през краката й назад... известно време се оглежда да разбере къде е отишла, глупачето ми :sarkastichen: Ще ви пусна клипче, но може би довечера, че сега нямам как да го изтегля. Най-интересното ми е, че не я лапа тая топка! Перфектен размер е да й напълни бузите... но не! Дори не й минава през набръчкания мозък :)
Публикувано: 21 March 2008 - 02:31 PM
Публикувано: 21 March 2008 - 02:32 PM
Публикувано: 24 March 2008 - 01:05 AM
Ние малко се поизгубихме, но ето че пак сме си на линия :yahoo:
Вече живеем в гр.Русе и ни е страхотно, Шая познава кварталните полянки до болка, а по центъра върви все едно е нейния ;D
Приспособяването към начина й на живот тука беше сравнително лесно. Малко време и трябваше да се огледа какво става...
Тя е вече на 8м и половина как изллетя времето ... направо мина през пръстите ни а бяха толкова приятни бебешките й моменти :'( . Но пък всички порастват няма как
Ето ни и нас във вихъра на голямото намачкване ...
Публикувано: 24 March 2008 - 07:55 PM
:rolleyes: :o Започна вече сезона им,но вместо Били,беше захапал мен :o
Извадих го без проблеми,защото не се беше забил достатъчно за да ми създаде проблеми,но от тук нататък ще внимавам много и ще проверявам Били всеки път когато излезем на разходка.Спомням си миналата година,един мутирал кърлеж/под мутирал имам в предвид голям/го беше захапал,а резултата:голяма буца с опаднала козинка около него :rolleyes:Намислила съм тези дни да отида до вет.аптека и да си купя една пинсета за кърлежи,не знам защо не се сетих до сега да си купя ;)
Ето ни и нас