Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#2052 Потребителят е офлайн   lopedevega Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2008 - 02:12 PM

Кучето "клюкарка" ме разби, много е сладко. Аз го нагласям моя да си гледа по тоя начин, но нашите прозорци са по-високи и явно не му е удобно и неще. Ама си провира главата през решетката на балкона и много сладко се оглежда тип "клюкар".

#2053 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 March 2008 - 09:02 PM

Каква снимка намерих в нета!  ;D
Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2054 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 March 2008 - 09:51 PM

bushkata,
малчото е уууууууууууууууникално сладъъъъъъъъъъъъъъък  :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2055 Потребителят е офлайн   Helly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2008 - 10:46 PM

Здравейте!
Хей,хора,как не ви е страх да си оставяте бръчковците в близост до прозорец или тераса.Аз направо изтръпвам при мисълта... :( :o :rolleyes:
Онзи ден отворих прозореца докато Тоби беше в стаята, а аз си оправях леглото. След няколко секунди чувам някакво драскане по желязо...когато се обърнах гледам Тоби се хванал с предни лапи за перваза на прозореца и се надига драпайки по радиатора на парното...ахааааа и да се прехвърли през прозореца с тази засилка...направо ми спря сърцето...едва успях да го хвана...сега умирам от страх при мисълта да отворя прозореца и се чудя какво да го правя з-то става топло...С терасата е същото положение-там се хваща на парапета... :rolleyes:
Дайте съвет?! :sos:

#2056 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2008 - 11:12 AM

Защо не опиташ да направиш нещо като на снимките на Nickey по-горе? Предполагам, че това е допълнителна обезпасяваща мярка за доброто на Армахилаторката  ;D Пък ако не е, определено е добра идея и изглежда доста удобно и безопасно.

Иначе и Кайра редовно я намирам да драпа по балкона, но и идва височко и когато се изправи да клюкарства само носът й стърчи навън. Въпреки това и аз си мисля да взема някакви мерки, да й огранича периметъра с нещо като допълнителна решетка около 20-30 см. нагоре от перваза.
User's Signature

Качена снимка

#2057 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 11:31 AM

Много са слдки тези кученца.Минали ден в парка имаше едно шарпейче и като душкаше земята му се тресеше цялата муцунка  ;D.Беше много сладко  :wub: .
User's Signature

Качена снимка

#2058 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2008 - 02:09 PM

lopedevega,
прозорците в хола ни не са стандартни, а т.н. "френски"- ниско поставени. Затова на Арма й е така удобно да ми мърля перваза  ;D

Helly,
може би наистина трябва да измислите някакъв допълнителен парапет! Арма не прави някакви усилия да се подава повече, но може би защото и така си е много подадена от ниския прозорец. Ако не беше, щяхме да мислим нещо- на висок етаж сме.

renshi,
това решение с нашите парапети е дело на строителите, не наше- не изглежда особено добре, но е добре, че го има!!! Някакви обикновени алуминиеви лайсни са, закрепени (в нашия случай калпаво) за дограмата (в нашия случай прецаквайки уплътненията).
User's Signature

Качена снимка

#2059 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 04:16 PM

Да споделим, че и ние сме големи клюкари и понеже дори при затворена тераса от вратата на терасата се вижда доста оживена улица и отсрещния тротоар винаги по стъклото е пълно с лигички и сополки. Но ми пълни душата като се прибирам и излезна от колата да погледна нагоре и да видя една любопитна главица на стъклото ;)

А да ви питам случвало ли Ви се е някой кучо на 1,4год. да се напишка в леглото? Много странно вчера като се прибрахме имаше мокро петно на леглото....като че ли не миришеше на пишкано, но няма какво друго да е. Ричи не е пишкал у дома никога ( е като изключим бебешките истории) още по-малко в леглото. Единственото ми обяснение е, че на сън нещо е станало. Дали е възможно да е сънувал нещо и да се е изпуснал? Няма никакви признаци да е настинал...или поне не видими....

#2060 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 05:10 PM

:blink: Юле здравей,
Да Ти споделя че и на мен също ми се е случвало като се прибера на дивана където е спял да има мокро петно,но никога не съм си помисляла,че е възможно да се е изпуснал.Причината за мен е била,че това е лиги от водата където е пил и не е имало кой да му подсуши муцунката или е нахапал нещо и е повърнал. ;)

исках да ви попитам,дали  знаете някъде в София да има хотел в който приемат и кучета :blink:.Налага ни се към края на месеца да останем за 2-3 в софия,но ми е мъчно да го оставя тук,има кой да го гледа,но честно казано ще ми липсва много. :'( :'( :'(
User's Signature

Качена снимка

#2061 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2008 - 06:38 PM

едит: опа, грешка, не съм прочела правилно   ;D
User's Signature

Качена снимка

#2062 Потребителят е офлайн   lopedevega Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 11:01 PM

А бе хора ... излязла е някаква наредба на общината и трябвало да си водиме сладурите с наморник. Знаети ли нещо по въпроса?
Днес видях един сладък голдън ретривър с наморник и понеже знам, че са големи добряци много се учудих и стопанката му ми каза. Аз и казах ... меко казано, че няма да си тормозя кучето и тези от общината да си ебат майката.

#2063 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2008 - 09:59 AM

lopedevega,
Доколкото зная няма наредба кучетата да са винаги с намордник. За повод- задължително. Но намордник мисля, че трябваше само за транспорта- гр. транспорт, влакове и т.н. Но не съм 100% убедена.

Между другото, я си признайте всички шар пей приятели- СЪБИРАТЕ ЛИ "ТОРТИЧКИТЕ" НА ВАШИТЕ КУЧЕТА???
User's Signature

Качена снимка

#2064 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 05:03 PM

Хей Силвето, как ни е братчето? И аз предположих, че мокрото може да е от муцата, но беше повечко от обикновено....не знам....както и да е. Не се повтори, а видимо сме в отлична форма...

#2065 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2008 - 10:57 PM

Вкъщи всеки се бори за компютъра както може  ;D
Държа да уточня, че сама се покатери с цялото си нахалство и нищо не света не можеше да я спре  ;D

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2066 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2008 - 02:36 PM

renshi,
Абе, дай я тази Кайра на обучение у нас- или програмистка, или QA ще я направим! С този й интерес и упорство, голям master ще стане!!!  ;D ;D ;D

Аз пък да ви се похваля- от няколко дни насам Арма е станал основен центърнападател на Българския Кучеотбор по футбол без вратички!  :pionercheta:  Казано по-ясно: купих й една много яка топчица (шарка като футболна, но е червено и бяло) и си нямате представа с какъв кеф разцъква футбол из апартамента! Подаването с муцка е много рядко, само като начален удар- иначе браузи само с лапи  ;D Жестоко смешна е, особено когато топката рикушира някъде и мине през краката й назад... известно време се оглежда да разбере къде е отишла, глупачето ми  :sarkastichen: Ще ви пусна клипче, но може би довечера, че сега нямам как да го изтегля. Най-интересното ми е, че не я лапа тая топка! Перфектен размер е да й напълни бузите... но не! Дори не й минава през набръчкания мозък  :)
User's Signature

Качена снимка

#2067 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2008 - 10:34 PM

Nickey,

давам я на обучение веднага, само че първо дай да научим Арма на номера със скриването на топката в голя-я-я-ямата уста  ;D Пък и с финтовете знаем някой друг номер..  ;)
User's Signature

Качена снимка

#2068 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 02:31 PM

Ето малко снимки от нашето училище в Стара Загора!

#2069 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 02:32 PM

еми немога да ги кача :(

#2070 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2008 - 01:05 AM

Здравейте,
Ние малко се поизгубихме, но ето че пак сме си на линия  :yahoo:
Вече живеем в гр.Русе и ни е страхотно, Шая познава кварталните полянки до болка, а по центъра върви все едно е нейния  ;D

Приспособяването към начина й на живот тука беше сравнително лесно. Малко време и трябваше да се огледа какво става...

Тя е вече на  8м и половина как изллетя времето ... направо мина през пръстите ни а бяха толкова приятни бебешките й моменти :'( . Но пък всички порастват няма как
Ето ни и нас във вихъра на голямото намачкване ...
User's Signature

Качена снимка

#2071 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 07:55 PM

:rolleyes: Внимание КЪРЛЕЖИ
:rolleyes: :o Започна вече сезона им,но вместо Били,беше захапал мен :o
Извадих го без проблеми,защото не се беше забил достатъчно за да ми създаде проблеми,но от тук нататък ще внимавам много и ще проверявам Били всеки път когато излезем на разходка.Спомням си миналата година,един мутирал кърлеж/под мутирал имам в предвид голям/го беше захапал,а резултата:голяма буца с опаднала козинка около него :rolleyes:Намислила съм тези дни да отида до вет.аптека и да си купя една пинсета за кърлежи,не знам защо не се сетих до сега да си купя ;)
Ето ни и нас
User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема