Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 02 June 2007 - 03:33 PM
Хей, здравейте. Много се зарадвах на този форум, като го открих. Супер е. И аз си имам един "кучо" шар пей Ричи, на почти 7 месеца . Голяма маймуна е. Всичко, което може да се побере в устата му се озовава там, а това което не може поне се опитваме да го налапаме. Ето и две снимки да се запознаем! Поздрави. d)
Моля, спазвайте правилата за размер на снимка - тази ги надвишава 5 пъти! Макс. 500х500 пиксела - ЕТО КАК
Мод
Моля, спазвайте правилата за размер на снимка - тази ги надвишава 5 пъти! Макс. 500х500 пиксела - ЕТО КАК
Мод
Прикачени файлове
-
post_29_1180791191.jpg (55.54K)
Брой сваляния: 104
Публикувано: 02 June 2007 - 03:33 PM
ето и още една
Прикачени файлове
-
Ri4kata2.JPG (154.75K)
Брой сваляния: 106
Публикувано: 02 June 2007 - 06:36 PM
Цитат
....И аз си имам един "кучо" шар пей Ричи, на почти 7 месеца . Голяма маймуна е. Всичко, което може да се побере в устата му се озовава там, а това което не може поне се опитваме да го налапаме.....
Здравей Juleto,
искам само да поясния за другите членове на този прекрасен форум,че Ричи е брат на моя Били.
Също и Били е като прахосмукачка и няма да пропусне да нахапе какъвто и да е боклук.
Ричи е голям красавец bravoS и ти пожелавам да става все по голям oleeee
Публикувано: 05 June 2007 - 04:23 PM
Завиждам ви на дружелюбните шарпеи, моя е истински ужас.На разходка ме вее като знаме, ръмжи по хората, ако види друго куче ще ми скъса ръката да ме дърпа.И ако стопанина не се паникьоса от страшния му вид когато доближи другото куче се хвърля да дави.В чудо съм се видяла.Вече не знам какво да го правя.Ако имам познати, които искат зло куче-пазач,веднага го давам.Мрази ни целия вход, децата пищят, когато го извеждам.Много е доминантен,слуша само мъжа ми.Знам,че сме си виновни, но вече нямам сили,извеждането му ме довежда до лудост. s)
Публикувано: 05 June 2007 - 05:52 PM
hmmm...zdrasti Vania, ne ti e lesno. Moqta shmatka to4no obratnoto na vseki se radva dori i za parvi pat da go vidi, a kogato sme na van i nqkoe bezdomno nastarveno se razlaq, gotovo za boy, moq Richi se darpa kam nego da mu se radva. uj se opitvahme da go predpazim da ne e tvarde ligav, no qvno ne sme uspeli.....
Така няма да се разберем - за да може да пишете на кирилица, ползвайте ТОЗИ КИРИЛИЗАТОР, моля!
Мод
Така няма да се разберем - за да може да пишете на кирилица, ползвайте ТОЗИ КИРИЛИЗАТОР, моля!
Мод
Публикувано: 06 June 2007 - 09:18 AM
Ваня, не се притеснявай и Ранд като по малък беше същзта история. Хора кучета, не подбираше нищо. Много агресивен, доминантен, само мен ме слушаше, което не му пречеше да ми скъсвяа рамото от теглене като го извеждам. Вечер едвам заспивах от болки в рамото.
С тегленето решихме проблема като му взех строг нашийник. Една седмица разходки с шиповете навътре (колкото и грубо да изглежда) реши проблема. Агресията към хора с годините отшумя. В момента е агресиван само към мъжки кучета, но като се има в предвид че с годините стана изключително послушен, и това сме го преодолели. Според мен малко повече твърдост с него и ще му покажете кой е шефа и кой доминира в семейството. С времето ще стане много кротък, ще става все по гальовен и послушен. Ранд след 3тата година започна да кротва, в момента е на 6 години и всичко което кажа е закон, без значение в каква среда и какво се случва наоколо.
Успех, и не се предавайте.
С тегленето решихме проблема като му взех строг нашийник. Една седмица разходки с шиповете навътре (колкото и грубо да изглежда) реши проблема. Агресията към хора с годините отшумя. В момента е агресиван само към мъжки кучета, но като се има в предвид че с годините стана изключително послушен, и това сме го преодолели. Според мен малко повече твърдост с него и ще му покажете кой е шефа и кой доминира в семейството. С времето ще стане много кротък, ще става все по гальовен и послушен. Ранд след 3тата година започна да кротва, в момента е на 6 години и всичко което кажа е закон, без значение в каква среда и какво се случва наоколо.
Успех, и не се предавайте.
Публикувано: 06 June 2007 - 09:31 AM
Благодаря за подкрепата.Моето диване в къщи е съвсем различен-само спи и си търси с кого да се гушка.Дано наистина улегне с времето.Но с това застрашително поведене като нищо съседите ще направят подписка срещу нас.Не знам каква е процедурата, но наистина май ни заплашва такова нещо. bash
Публикувано: 06 June 2007 - 12:27 PM
При наличие на достатъчно доказателства за агресивно поведение на куче в степен, застрашаваща здравето и живота на хората и другите животни и нееднократно демонстриране безотговорно поведение на собственика, кучето се изземва от служители на Столичния инспекторат със съдействието на РВМС, Общинска полиция и се настанява в общински изолатор.
Публикувано: 06 June 2007 - 12:41 PM
В закона има дефиниция за понятието "агресивно куче"-а именно такова което е нападало и хапало човек без причина.Нееднократното демонстриране на безотговорно поведение от страна на стопанина е доста сложно от към страна на доказване,пък и съм убедена че вие не сте такива стопани.А и самата формулировка "достатъчно доказателства "трябва да ви говори ,че не може да стане току така само от оплакване от някой ваш комшия че вие или кучето не сте му симпатични.Не съм запозната със самата процедура ,но съм на 99 % сигурна ,че не се прилага/за съжеление или не/.Поне аз лично не съм чула да има такъв случай. Гледайте само да сте изрядни от към регистрация ,ваксинации и платени данъци на кучето за да не се захванат за това .
Извиянвай ,все пак да попитам в какво се състоят оплакванията от съседите?
Извиянвай ,все пак да попитам в какво се състоят оплакванията от съседите?