Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 08 August 2007 - 06:56 PM
Публикувано: 08 August 2007 - 11:09 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 08 August 2007 - 11:19 PM
Представям ви нашата малка, почти двумесечна шар пейка на име ВОВКА !!!!!
Прикачени файлове
-
__________1.jpg (24.07K)
Брой сваляния: 74
Публикувано: 08 August 2007 - 11:22 PM
Прикачени файлове
-
DSC00026.JPG (22.44K)
Брой сваляния: 69
Публикувано: 08 August 2007 - 11:22 PM
Прикачени файлове
-
DSC00029.JPG (36.23K)
Брой сваляния: 93
Публикувано: 08 August 2007 - 11:23 PM
Прикачени файлове
-
DSC00028.JPG (22.12K)
Публикувано: 09 August 2007 - 05:59 AM
Добре дошли в набръчканата банда! cheers
Публикувано: 09 August 2007 - 10:35 PM
Прикачени файлове
-
za_dogi4.jpg (74.92K)
Брой сваляния: 64
Публикувано: 09 August 2007 - 10:36 PM
Прикачени файлове
-
za_dogi42.jpg (61.34K)
Брой сваляния: 68
Публикувано: 09 August 2007 - 10:37 PM
Прикачени файлове
-
za_dodi43.jpg (85.17K)
Публикувано: 09 August 2007 - 10:41 PM
Прикачени файлове
-
za_dogi44.jpg (74.43K)
Брой сваляния: 62
Публикувано: 17 August 2007 - 01:23 PM
Искам да ви кажа, че получих информация от доверен източник за родени преди точно 5 дни златисти кученца- 4 момченца и 2 момиченца! Ще им издават родословията и ще слагат чипове след 40тина дни. Искам да отбележа, че едното момиченце си е за мен!!! b) Но ако още някой търси, мога по-нататък да дам координати.
поздрави
Публикувано: 17 August 2007 - 02:12 PM
Ние също имаме малки, родиха се на 2ри август(на една дата със племенника ми). Скоро очаквайте снимки на малките сладурковци. 4 момченца и едно момиченце. Кученцата са добре, майката и бащата също и са много щастливи.
Публикувано: 17 August 2007 - 02:18 PM
честито и на вас!!! b) b) b)
Понеже не си спомням какво съм чела назад и с темата- вие имате ли си родословие и т.н.???
и от София ли бяхте?
Какъв цвят са малките?
Питам заради момиченцето, защото с онези гореспоменатите хора още не е 100%во
Публикувано: 21 August 2007 - 09:51 AM
Публикувано: 21 August 2007 - 01:05 PM
Публикувано: 21 August 2007 - 09:23 PM
Juleto, това с "пускането" на мъжкия са пълни глупости. Не знам кой Ви ги е наговорил, престанете да слушате хората и почетете малко. Защо не попитате ветеринарния си лекар от какво значение за здравословното състояние на кучето е "пускането поне веднъж"? Ако той ви потвърди, че има такава зависимост, тогава нямам друг избор, освен да припадна от смях. А той - да си изяде дипломата.
Към всички: щом искате да "размножавате" - поне идете на няколко изложби (защо не международни, там ще имате конкуренция, сред която ще можете да блеснете, а и за БГ ще ми отговорите, че всичко е нагласено. Идете навън тогава. Изложбите за това са измислени, за да се оцени кое е наистина най-доброто), вижте какво ще кажат съдиите за кучето Ви, интересувайте се от породата и след като си отговорите на въпросите "С какво моето куче ще допринесе за тази порода?", "Какво в моето куче не е съвсем наред и по какъв начин то би могло да бъде подобрено в поколението му?", "Какъв тип би трябвало да бъде мъжкият/женската за моето куче, за да създам нещо по-добро от родителите?", тогава заплождайте. И още повече при толкова проблемна порода. Няма за пореден път да говоря за ентропиум, и без друго никой не може или не иска да си набие в главата колко важно е това всъщност.
Да, и на мен отначало ми се струваха паричките доста; да - и аз си мислех за неродословен шар-пей. Да имам, не да го развъждам. Което от своя страна в никакъв случай не значи, че ще заплождам родословните ми такива, ако не са здрави, не им са направени всички нужни изследвания или не са получили нужните оценки за допускане за развъдна дейност. Колко от писалите тук, че имат бебета, сте вложили пари и време за да изследвате кучетата си за тазобедрена и лакътна дисплазия, бруцелоза, patella, преди да ги размножавате? Защото това е, което правите, а именно - да размножавате. Развъждането е на светлинни години от това, което правите, развъждането има цел (ще ви помогна - подобряване на породата, избягване на генетично заложени болести, да продължавам ли?), развъждането се планира, избират се кучета, които са подходящи едно за друго, така че едното да покрива недостатъците на другото, и още милион неща. И на мен всичко това ми се стуваше бошлаф-работа, но за малкото време, през което притежавам шар пей съм се постарала да потърся и намеря информация. Но явно на други просто не им се занимава. От това не печели нито породата, нито собствените ви кучета. От правилното РАЗВЪЖДАНЕ не се изкарват пари, само се влагат. От РАЗМНОЖАВАНЕТО печелите само вие, финансовото ви състояние и егото ви.
Базата на родословията е племенната книга, в която се вписват всички кучета около 45-тия ден след раждането, а внесените - когато им бъде заверено експортното педигри. Пише го на доста места, казвам го по спомени, а който го интересува ще намери и ще прочете кое, какво и как. А и да не забравяме, че много от родословните кучета не са подходящи за разплодна дейност. За неродословните си има експертна оценка.
ЕДИТ: Премахвам тази част от поста си, тъй като в нея явно неправомерно съм обидила собствениците на Ранд и Кая. Тъй като не искам да ги обиждам публично, а и не обичам да се крия, съм готова да им предоставя премахнатата част за да я видят само те. За което, предвид обстоятелствата, се извинявам искрено.
Единствено на Nickey (не се сещам за други в момента) й прави чест, че се интересува и държи на своето. Дано скоро да има повече такива хора.. С тях ми беше приятно в този форум. Вие си знаете кои сте.
P.S. Имахме преди време в съседен блок бебе-шар пей. Бебе като бебе, шар пей като шар пей. Ами.. сега прилича повече на стаф със сбръчкана глава, но пък опашката си я носи на сърп l) l) l)