Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 08 October 2007 - 06:39 PM
Публикувано: 08 October 2007 - 07:28 PM
аз дори бих казала, че лигите от лилавия ни език понякога ми идват в повече ;D Лиже си ме наред, само дето ни и поръфва порядъчно... Дори в момента упорито ми ближе глезена, понеже не може да се покатери в мен :blink:
Да ви е честит... месечния ден тогава! :yahoo: Още един месец само и ще бъдете батко на една годинка!!! :drugarche:
Нашето любимо оръжие (м/у другото Arma Querida значи точно това ^_^, ама не съвсем нарочно) пък е просто неукротимо! В моментите, в които не хърка просто няма начин да я уча да дава лапи, да сяда, да ляга и т.н. Знам аз, че е малка, ама... не е чак толкова малка! Докато сме будни, се опитвам с хитринката с бисквитката да я карам да седне... абееее, 1-2 пъти успях може би... за секунди, но като цяло миризмата на бисквитката още повече я кара да се щура, върти, скача, вилнее, лигави... о, да не забравяме, че според мен е в заблудата, че е двукрако- само се мъчи да седи на задни лапи и да бъде висока колкото мен :)
А, чакайте да ви питам сега още нещо (ще питам и Елена Йорданова, де). Като я водихме за втора ваксина (Eurican DHPPiL) на 4.10 (тя тогава беше на 53 дни), лекарката там ми каза да отидем за третата след 2-3 седмици (т.е. на 67-74 дни). Добре де, ама аз долколкото зная от преди, третата ваксина се бие на третия месец?? Освен това, прочетох в описанието на тази ваксина (втората ни), че не включва лептоспироза. Ясно ми е, че схемите за ваксинации са само примерни и няма една утвърдена, но - при вас как беше?
Публикувано: 08 October 2007 - 07:46 PM
И на двете ми кучета ваксините са слагани през ~2 седмици (при различни лекари), и от развъдника на малката ми препоръчаха подобна схема - като единствено ваксината за бяс поставят след като са навършили 3 месеца. Доколкото знам разстоянието м/у две ваксини се избира от лекаря според средата на живот на кучето, контакт с други животни и т.н. Естествено, за някои е правилно, за други - не :blink:

Публикувано: 08 October 2007 - 07:52 PM
Ето какво намерих като описание на тази ваксина:
EURICAN DHPPi®
A combined live freeze-dried vaccine against canine distemper, infectious canine hepatitis, canine parvovirus and canine parainfluenza virus type 2.(източник)
Иначе- да, втората ваксина трябва да е две седмици след първата, но третата знам, че е след по-голям период, тъй като тя вече е тази, която впоследствие се слага и всяка година (booster).
До колкото зная, трите първи ваксини на тази фирма да кажем са:
Primodog /Merial/
Eurican DHPPI 2-L /Merial/
Eurican DHPPI 2-LR /Merial/
Реално погледнато, на лепенката от нашата ваксина пише само "DHPPi2"
Публикувано: 08 October 2007 - 08:05 PM
Колкото за времето м/у 2-ра и 3-та ваксина - наистина нямам представа. Само казвам как беше при нас, и че по мои наблюдения това е често прилагана схема. Нямам мнение дали е правилно или не :- Нека друг с по-голяма представа да каже!
Цитат
Ами.. не знам честно казано :( Защо не погледнеш/попиташ в темата за ваксините (тук)? Там евентуално може да получиш компетентен отговор.
Ето тук например са изброени различни схеми.

Публикувано: 08 October 2007 - 08:31 PM
Тези схеми ги знам отдавна, спокойно. Но знам и че вет'а ще ми каже кпга да отидем пак. Затова мисля да пусна една питанка и в темата за ваксините, а и да питам Елена Йорданова. Според мен също Eurican DHPPi+L и Eurican DHPPi звучат различно, но понеже се порових из разни сайтове- в разни ценоразписи и т.н. ги няма отделно, има само Eurican DHPPi+L и Eurican DHPPi+LR
Публикувано: 10 October 2007 - 08:42 AM
Аз вчера малко се оплаших... влизаме в един зоомагазин и виждаме мн сладко шарпейче но б еше колкото 2 шепи голямо
и питаме колко е голямо и продавачката казва 2м и поливина... това беше колкото половината на моята непослушка.. но и тя е на толкова някаде... Кое не е нормално онова ли е малко или тя е голяма тя наистина изглежда на 4м ако не е по-голяма ама.. и онова беше мн дребно :(
Не мога да я държа гладна... за да става дребна жал ми е... :(
Публикувано: 11 October 2007 - 11:47 AM
Цитат
Nickey, твоето ли е прасенце? Аз срещу графата 2м. имам записани гордите 5,7 кг :rolleyes: май ще трябва да минаваме на диета - на 2,5 месеца тежи вече над 7,6 кг, а не е от най-ящните. :- Просто каквото хапне й се лепва на дупето ;D
Арма се вълнува много сладко, а какво ли сънува? ;)

Публикувано: 11 October 2007 - 12:35 PM
Вие със сигурност водите :prase: :palqcho:
Аз я теглих снощи, точно беше яла и пила вода и беше 4.860, но от тях все пак има манджа и вода :blink:
Иначе, твойта нали уж беше злояда? Я виж какво прасунгелче се е заформила ;D Бъзикам се, де... ама тя мойта си беше по-дребничка в сравнение с кучилото- те и двете момиченца са по-дребни от трима от бактовците, няма начин ;D Само един от братята й беше по-дребен- изтърсака ;D
Я сега скивайте как си играем тук
Публикувано: 11 October 2007 - 01:03 PM
Кайра е злоядият дзвер - на 9 месеца и ~50см в холката тежи 16 кг :huh: и направо ме побърква. Малката похапва доволно засега (да чукна на дърво!), но определено не е лакома. Просто такива са й гените - и родителите й, и братята и сестрите й са със внушителни размери - така че не се притеснявам особено, че тежала малко повече от нормалното. Харесвам си прасенцето така :prase: ;D

Публикувано: 11 October 2007 - 01:17 PM
На два месец и сте 7кг?!? :o Ух, абе има ли някъде инфо +- на какава възраст колко би трябвало да е кученцето?! Моето :prase: вече ми звучи като запъртъче :'( А знаете ли колко хубаво похапва?!
renshi,
бях останала с впечатлението, че и двете са хранителни "цупли" ;D Браво на Чина!!! :->)
Публикувано: 11 October 2007 - 01:39 PM
Според мен Арма си е много добре даже! Просто Чина е по-шишкава от нормалното, а сладураната на Jessika вероятно е по-голяма на възраст.
Инфо (в смисъл на примерни таблици височина/тегло) съм търсила, но все още нищо не намирам.. Тоест бях намерила, но ми се струваше много нереално и средно аритметично. Затова засега си записвам,сравнявам и редовно тормозя интернет-познати с въпроси относно теглото на техните кучовци ;-)

Публикувано: 11 October 2007 - 01:45 PM
Прикачени файлове
-
wachstumstabelle.jpg (91.55K)
Брой сваляния: 125

Публикувано: 11 October 2007 - 01:52 PM
Публикувано: 11 October 2007 - 01:57 PM
Аз какво ли не опитах, но не става и не става.. Кой знае какво си казват хората -тая садистка си държи кучето гладно :(
Nickey, да - за шар пей е, от тук (но за съжаление е на немски): http://www.hundeinfo...=...179&welpe=1