Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 26 October 2007 - 08:52 AM
1- Първия месец някаде се заобикаляха.. котката я ръмжеше, а кучето минаваше покрай нея като бърз влак товарна гара :) После котката почна да я тупва с лапа от стола и на Шая и стана любопитно кой я закача.. все едно досега не я беше забелязала... после се започна гонене подскачане котката е на 6м може би затова се понасят двете бебета :) ;D Даже понякога хапват заедно.
2- Нагръдника като го види и дава назад, за да немога да й го сложа, но веднъж закопчея ли го... Навън се дърпа ама ме влачи не че неиска да ходи, а иска да бяга. Редом е изключено да научим с нагръдник... но мисля че няма пролем ако искаме да я разхождаме само, да е с него...
Вчера я заведох на работа и шефката ми вика "ама тя винаги ли ръмжи?" и аз и казах че това е грухтенето ни :yahoo: ;D
lusi_ta А това с пудрата помага ли ? Защото се замислям вече и аз за нещо подобно... :rolleyes:
Публикувано: 26 October 2007 - 04:36 PM
На голото коремче нали си е зачервено, ама снощи забелязах, че по средата направо беше станало като петно, почти релефно! Казаха ни, че е някакъв дерматит, а понеже нея я сърби и го раздразва допълнително! Сега се мажем с кремче... тюх :'(
Иначе, купих й нагръдник (като порасне малко ще й купя душач) и тънък повод (по-скоро изложбен, от нежните найлонови на Ферпласт, черен), поръчах и автоматичен- за разходки, но в понеделник ще го взема... Пробвах й нагръдника и тя не се противи много... ще посвикваме, че... другата седмица ни е третата ваксина (да й отшуми и проблема на коремчето) и 10тина дни след това ще почваме разходките най-накрая! Интересното е, че наистина е станала страшно бъзлива! Днес като бяхме на вет пак пишна милото! И то докато беше гушната в мен :(
Отделен въпрос е, че падна голяма излагация... верно, че си пръцкаме от чат на пат, ама тая сутрин при вет'а за 15мин сигурно пръцна над 20пъти!!! Умряхме си да се хилим, ама то си и замириса ;D :rolleyes: :huh: :prase: Просто беше... верно, че не се беше изакала преди да отидем... но просто бяхме уникално шоу!!! Особено като едновременно кихна и пръцна :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen:
Публикувано: 27 October 2007 - 08:31 AM
Утре ако е готин деня ще я поизведем сред природата малко :yahoo:
И ние пораснахмееее:) :yahoo:
Прикачени файлове
Публикувано: 27 October 2007 - 09:58 PM
Не бих препоръчала шлейка през гърдите ,освен ако кучето не е изключително послушно, защото шлейката не затвърждава навиците за правилното ходене, така както нашийника.Освен това шар-пея обожава да се съсредоточава в8у различни миризливи места и ако не е на повод изобщо с часове не можеш да го откъснеш от там.....
Що се отнася до газовете-не ми се струва нормално , възможно е да има проблем с харанат, може би си попреяжда или просто трябва храната да се дава по-често на малки порции...
Хъркането си е запазена марка ,така както и пръхтенето и сумтенето - те са черешката на тортата....Това е едно от бебетата на моята Лейла ,от последното кучило миналият ноември.
Прикачени файлове
-
sharpei III 047.jpg (35.57K)
Брой сваляния: 24 -
sharpei III 047.jpg_thumb (46.24K)
Брой сваляния: 28
Публикувано: 28 October 2007 - 07:36 PM
СЕГА-почвАМ да се оплаквам! :'(Снощи излезнахме на разходка и какво да ви кажа(нали направиха нови паркове много красиви) :yahoo:та излизаме ние и какво да ви кажа голяма игра голямо нещо ;D (с едни др.кучовци ама и големи и малки много готини)това ни бе второто излизане и направо ме сасипа.... :samodovolen:Малко преди да си трагнем моя паляк реши да лудее и като влеза в шадравана и хубаво че имаше вода иначе майко мила няма какво да кажа беше цялата мокра и такъв смях падна неможе да си представите :palqcho:А днес беше голям цирк беше цялата кална и мокра и муцуната и бе зелена от тревата и нямам думи :Танц:и общо взето това е много целувки на всички бебета и големи кученца защото много ги обичам! :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 28 October 2007 - 09:08 PM
Публикувано: 28 October 2007 - 11:46 PM
та ако има кандидати..свиркайте;)))))
Прикачени файлове
-
Image011.jpg (251.47K)
Брой сваляния: 23 -
Image011.jpg_thumb (47.08K)
Брой сваляния: 19 -
Image012.jpg (267.77K)
Брой сваляния: 23 -
Image012.jpg_thumb (43.65K)
Брой сваляния: 22
Публикувано: 29 October 2007 - 04:55 PM
Ние другата седмица сме на 3та ваксина и седмица след това почваме да се разхождаме. Притеснявам се само че ненормалника се сдухва яко като излезе навън. Не стъпва на земята разбира се но се гуши в мен и подвива опшашката. Също така другото е че когато дойде в къщи външен човек почва да ръмжи яко и се страхува. Ръмжи и върти опашка. От време на време и лае дори. :huh: Снощи брат му ни беше нагости, малко по дребничък е от Кибо но е много игрив. Още с влизането му се нахеърли да си играят, Кибо обаче се сдуха и се скри при мен. На няколко пъти се опитваха да се заиграват но общо взето нещата всеки път отиван или на сбиване (успяха на 2 шъти да се сбият) или на скриване при мен.
Надявам се да не остане страхлив, дано като почнем да излизаме и започне да контактува с други кучета му отмине страха. Скоро ще пусна снимки.
Публикувано: 29 October 2007 - 07:44 PM
Публикувано: 29 October 2007 - 08:24 PM
Искам само да ви попитам..доктора ми каза че на второто разгонване..тоест сега януари месец трябва да я пусна на мъжки...но някои хора казаха че чак след 2 г., а доктора ми каза че е опасно да не я изтърва...кажете ми мнението си :sos:
Публикувано: 30 October 2007 - 12:13 PM
Но най смешното е че както се прави на смела ако нещо я изплаши бяга и застава зад мен.. :rolleyes:
Публикувано: 30 October 2007 - 03:24 PM
Публикувано: 30 October 2007 - 05:44 PM
Публикувано: 30 October 2007 - 05:58 PM
Искаме да ви поканим в неделя на сруща на софийските кучовци, стига времето да е хубаво (да не вали).
Срещата е за 3 часа в Борисовата градина, при езерото на водните лилии. :blink:
До сега сме се събрали много и различни породи и възрасти, чакаме ви и вас! :wub:
Публикувано: 30 October 2007 - 07:08 PM
Публикувано: 30 October 2007 - 09:23 PM
zoi,
(това е повтаряно хиляди пъти) няма такова нещо като "кога трябва да я ПУСНА" и със сигурност януари месец й е раничко за такива неща!
Ние също може би някой ден ще си имаме бебета, но ще бъде доста по-нататък.
Засега, обаче, си имаме други проблеми :'(
На Арма вчера й биха 3тата ваксина... А нали имаше някакъв дерматит на коремчето мин. седмица- петънцето много бързо мина, за 2-3 дни отшумя напълно- вчера внимателно я огледахме, нищо й нямаше. Днес майка ми като е идвала да я храни на обяд и ми звъни и ми обяснява, че била много червена на едната подмишничка и под едното ухо. Звъннах на вет да питам има ли вероятност да е нещо от ваксината, но ми казаха, че ако има някаква алергия, тя няма да бъде така локална. Сметнах, че майка ми преувеличава (тя има такъв навик). Но като се прибрахме вечерта, направо ми се дорева- така се беше чесала и драла, че си беше раздрала и подмишницата, и ушето (особено ухото!!!)... Веднага отидохме на вет- да, подмишничката пак я е дразнела нещо, но нашето гуце я е направила на нищо от чесане. А ухото пък се оказа, че е възпалено и има неприятен секрет- затова се е чесала така, а и сега си върти главата и се тръска :( Дадоха ни капки за ухото и кремче за другото...
А на всичкото отгоре, вчера като се прибрахме- гледам диването нещо се мъчи да си бърка в устата и се драпа... веднага си измих ръцете, отварям й устата- какво да видя?! Вътре една от пластмасовите "тапички" на первазите ни в коридора- продълговата, +-2 на 4см! :rolleyes:Как я е измъкнала, не знам- много яко са закрепени... но й беше заседнала напре1но в устата и се беше закачила за зъбките й :o Махнах я лесно, но имаше капчица кръв- до едното зъбче леко си беше раздрала венеца!!!
След всичките тия емоции, снощи тя нещо хич не спа както трябва- скимичеше от време на време, шматкаше се насам-натам, прекара повече време на земята до моето легло, а не в нейното си (което ставаше само първите 2-3 вечери като я взехме) и много ме беше притеснила. Не беше уморена или неигрива, но пък не искаше да джака нищо, което ме наведе на мисълта, че може би й е кофти на венеца от тъпата пластмаса... Сега пък си мисля, че все пак ушето й е било възпалено... :rolleyes: Просто не е истина?!
Преди малко й гледах устата- изглеждаше си нормално, вет'а каза, че е ок. Но за сметка на това ще се мажем с кремче и ще си слагаме капки в ушите... миличката ми, не знам какъв беше тоя късмет със всички тези неща накуп... След 3 дни сме на контролен преглед, стискайте ни палци тогава да се похвалим, че сме супер!!! :(