Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#961 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 October 2007 - 08:52 AM

нЕ Разбира се че не се сърдя..
1- Първия месец някаде се заобикаляха.. котката я ръмжеше, а кучето минаваше покрай нея като бърз влак товарна гара :) После котката почна да я тупва с лапа от стола и на Шая и стана любопитно кой я закача.. все едно досега не я беше забелязала... после се започна гонене подскачане котката е на 6м може би затова се понасят двете бебета :)  ;D Даже понякога хапват заедно.

2- Нагръдника като го види и дава назад, за да немога да й го сложа, но веднъж закопчея ли го... Навън се дърпа ама ме влачи не че неиска да ходи, а иска да бяга.  Редом е изключено да научим с нагръдник... но мисля че няма пролем ако искаме да я  разхождаме само, да е с него...

Вчера я заведох на работа и шефката ми вика "ама тя винаги ли ръмжи?" и аз и казах че това е грухтенето ни  :yahoo:  ;D

lusi_ta  А това с пудрата помага ли ? Защото се замислям вече и аз за нещо подобно...  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#962 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 October 2007 - 04:36 PM

Ние пък тази сутрин пак бяхме на вет.
На голото коремче нали си е зачервено, ама снощи забелязах, че по средата направо беше станало като петно, почти релефно! Казаха ни, че е някакъв дерматит, а понеже нея я сърби и го раздразва допълнително! Сега се мажем с кремче... тюх :'(

Иначе, купих й нагръдник (като порасне малко ще й купя душач) и тънък повод (по-скоро изложбен, от нежните найлонови на Ферпласт, черен), поръчах и автоматичен- за разходки, но в понеделник ще го взема... Пробвах й нагръдника и тя не се противи много... ще посвикваме, че... другата седмица ни е третата ваксина (да й отшуми и проблема на коремчето) и 10тина дни след това ще почваме разходките най-накрая! Интересното е, че наистина е станала страшно бъзлива! Днес като бяхме на вет пак пишна милото! И то докато беше гушната в мен  :(

Отделен въпрос е, че падна голяма излагация... верно, че си пръцкаме от чат на пат, ама тая сутрин при вет'а за 15мин сигурно пръцна над 20пъти!!! Умряхме си да се хилим, ама то си и замириса  ;D :rolleyes: :huh: :prase: Просто беше... верно, че не се беше изакала преди да отидем... но просто бяхме уникално шоу!!! Особено като едновременно кихна и пръцна  :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen:
User's Signature

Качена снимка

#963 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2007 - 08:31 AM

хаха Nickey  вие сте уникални :)  ;D едновременно това още не съм го засичала ама и Шая не пръцка много да съм я засичала 2-3 пъти..
Утре ако е готин деня ще я поизведем сред природата малко  :yahoo:
И ние пораснахмееее:)  :yahoo:

Прикачени файлове

• Прикачен файл  shaq3.jpg (46.85K)
    Брой сваляния: 170
  • Прикачен файл  shaq.jpg (79.91K)
    Брой сваляния: 174
  • Прикачен файл  shaq2.jpg (78.28K)
    Брой сваляния: 172

User's Signature

Качена снимка

#964 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2007 - 01:13 PM

Здравейте!Много ви е хубаво кученцето,а вие откъде сте ако не тайна :blink:

#965 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2007 - 09:58 PM

По повод вървенето редом с повод и без такъв- шар-пейте са доста своенравни навън и първо трябва добре да се разходи за да се измори , а после да се пусне,ако е научена от повода.
Не бих препоръчала шлейка през гърдите ,освен ако кучето не е изключително послушно, защото шлейката не затвърждава навиците за правилното ходене, така както нашийника.Освен това шар-пея обожава да се съсредоточава в8у различни миризливи места и ако не е на повод изобщо с часове не можеш да го откъснеш от там.....
Що се отнася до газовете-не ми се струва нормално , възможно е да има проблем с харанат, може би си попреяжда или просто трябва храната да се дава по-често на малки порции...
Хъркането си е запазена марка ,така както и пръхтенето и сумтенето - те са черешката на тортата....Това е едно от бебетата на моята Лейла ,от последното кучило миналият  ноември.

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#966 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 07:36 PM

Мале колко ви е красива :P голяма салдурана.Мисля че си прав за повечето неща.
СЕГА-почвАМ  да се оплаквам! :'(Снощи излезнахме на разходка и какво да ви кажа(нали направиха нови паркове много красиви) :yahoo:та излизаме ние и какво да ви кажа голяма игра голямо нещо ;D (с едни др.кучовци ама и големи и малки много готини)това ни бе второто излизане и направо ме сасипа.... :samodovolen:Малко преди да си трагнем моя паляк реши да лудее и като влеза в шадравана и хубаво че имаше вода иначе майко мила няма какво да кажа беше цялата мокра и такъв смях падна неможе да си представите  :palqcho:А днес беше голям цирк беше цялата кална и мокра и муцуната и бе зелена от тревата и нямам думи :Танц:и общо взето това е много целувки на всички бебета и големи кученца защото много ги обичам! :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:

#967 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 09:08 PM

И ние можем да Ви се похвалим с бели от уикенд-а. Отидохме на гости с преспиване у родителите на мъжа ми, които като цяло са против животни в апартамент, но Ричката си го приемат. В събота през деня всички бяхме излезнали всеки по задачите си, при което свекървата се прибрала и познайте какво открила? едноооо голямо размазано АКО в кухнята си. Направо паднах като разбрах, след близо по-малко от 2 седмици ставаме на 1год., а сме се изпуснали акото у дома. Ама сигурно нещо много го е напънало животинчето, макар че не било разстройство, доколкото разбрах.....

#968 Потребителят е офлайн   zoi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 11:46 PM

ето я моята красавица;)))) януари месец ще и трябва мъжкарче, та да и направим сефтето :wub: :wub: :wub:

та ако има кандидати..свиркайте;)))))

Прикачени файлове

#969 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 04:55 PM

Здрасти zoi, много е красива. Същата като сестрата на нашия Кибо.

Ние другата седмица сме на 3та ваксина и седмица след това почваме да се разхождаме. Притеснявам се само че ненормалника се сдухва яко като излезе навън. Не стъпва на земята разбира се но се гуши в мен и подвива опшашката. Също така другото е че когато дойде в къщи външен човек почва да ръмжи яко и се страхува. Ръмжи и върти опашка. От време на време и лае дори.  :huh: Снощи брат му ни беше нагости, малко по дребничък е от Кибо но е много игрив. Още с влизането му се нахеърли да си играят, Кибо обаче се сдуха и се скри при мен. На няколко пъти се опитваха да се заиграват  но общо взето нещата всеки път отиван или на сбиване (успяха на 2 шъти да се сбият) или на скриване при мен.
Надявам се да не остане страхлив, дано като почнем да излизаме и започне да контактува с други кучета му отмине страха. Скоро ще пусна снимки.

#970 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 07:44 PM

Ричката като беше малък се лигавеше на всеки срещнат и се радваше на всеки, но сега вече като дойде непознат у дома е много нервен и лае, по същия начин навън ако непознат ме заговори и се застои покрай нас Ричката веднага почва да му се кара. Вчера даже ни спря един катаджия, а Ричи беше на задната седалка и като доближи полицая до колата последва як мощен лай..... ;D

#971 Потребителят е офлайн   zoi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 08:24 PM

при мен беше обратното като малка..Юки на всички гости се мяташе да си играе и не ни слушаше и се криеше при тях...много палава...голям зор докато я науча да слуша :rolleyes: взе ми акъла , но все пак успях...много е послушна сега...само навика като ме види да ми скача като луда от радост немога да го променя,но разбрах че това е нормално при шарпеите ;) иначе като сме навън ме пази много....не лае всеки...само определени хора....но като спра и тя седи до мен и кротува... Ранд ,Не се притеснявай че е плашлив,ще свикне,просто не го затваряй вкъщи , а го извеждай постоянно да е сред хора..поне това е моето мнение...  :blink:
Искам само да ви попитам..доктора ми каза че на второто разгонване..тоест сега януари месец трябва да я пусна на мъжки...но някои хора казаха че чак след 2 г., а доктора ми каза че е опасно да не я изтърва...кажете ми мнението си  :sos:

#972 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2007 - 12:13 PM

здравейте.. Този път разходката ни беше по-дълга в борисовата градина купихме и душач и тя небеше много доволна от факта ест не я душихме от първия ден оставихме я да свикне с нещото на врата си обиколихме от езерото Ариана до езерцето с водните лилий без верижка, забелязах че е многооо любопитна но когато някой се наведе да я помилва тя повдига муцуна и като я извикам завива и идва при мен и зарязва непознатия :yahoo: . В къщи не лай кучивците който излизат на разходка и лаят, а хората който слизат от асансиора...  :huh:
Но най смешното е че както се прави на смела ако нещо я изплаши бяга и застава зад мен..  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#973 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 12:14 PM

Ето няколко снимки от нас.  :rolleyes:  :huh:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#974 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2007 - 12:41 PM

хихи Ранд уникални сте  :wub:  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#975 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 01:42 PM

Аууу много е фешън малчугана с тази червена кърпа..... :wub:

#976 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 03:24 PM

Колко е пораснал Кибо! :o И изглежда му доставя истинско удоволствие да се качва на главата на майка си (в пряк и в преносен смисъл). ;)

#977 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 05:44 PM

Доставя му удоволствие да се качва на главата не само на майка си.  :huh: Умен е и в същото време няма никой в главата.  :rolleyes: Много е палав, с нетърпение чакаме да дойде 2ри за да му бием 3тата ваксина и да почваме с училището. Че зимата ни чакат едни преходи на Витоша и къде ли още не. А пролетта просто дупе да му е яко като тръгне с мен по горите. Нямам търпение.

#978 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2007 - 05:58 PM

Здравейте, сладурковци! :wub:
Искаме да ви поканим в неделя на сруща на софийските кучовци, стига времето да е хубаво (да не вали).
Срещата е за 3 часа в Борисовата градина, при езерото на водните лилии. :blink:
До сега сме се събрали много и различни породи и възрасти, чакаме ви и вас! :wub:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#979 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 07:08 PM

Ми какво да кажа ние сме от толкова далеч.....,че просто няма как да дойдем макар и много да ми се изка  :( Иначе при нас всичко е нормално ни излизахме много преди 3-тата ваксина макар да не е хубаво :huh: :- нямах търпение просто и изках да излизаме :P оффффф забравих какво щях да пиша др.....

#980 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 October 2007 - 09:23 PM

Леле, Ранд... Кибо наистина е пораснал страшно много, страхотен е!!! И отдалече му личи, че е шматок!  ;)

zoi,
(това е повтаряно хиляди пъти) няма такова нещо като "кога трябва да я ПУСНА" и със сигурност януари месец й е раничко за такива неща!

Ние също може би някой ден ще си имаме бебета, но ще бъде доста по-нататък.

Засега, обаче, си имаме други проблеми  :'(
На Арма вчера й биха 3тата ваксина... А нали имаше някакъв дерматит на коремчето мин. седмица- петънцето много бързо мина, за 2-3 дни отшумя напълно- вчера внимателно я огледахме, нищо й нямаше. Днес майка ми като е идвала да я храни на обяд и ми звъни и ми обяснява, че била много червена на едната подмишничка и под едното ухо. Звъннах на вет да питам има ли вероятност да е нещо от ваксината, но ми казаха, че ако има някаква алергия, тя няма да бъде така локална. Сметнах, че майка ми преувеличава (тя има такъв навик). Но като се прибрахме вечерта, направо ми се дорева- така се беше чесала и драла, че си беше раздрала и подмишницата, и ушето (особено ухото!!!)... Веднага отидохме на вет- да, подмишничката пак я е дразнела нещо, но нашето гуце я е направила на нищо от чесане. А ухото пък се оказа, че е възпалено и има неприятен секрет- затова се е чесала така, а и сега си върти главата и се тръска :( Дадоха ни капки за ухото и кремче за другото...

А на всичкото отгоре, вчера като се прибрахме- гледам диването нещо се мъчи да си бърка в устата и се драпа... веднага си измих ръцете, отварям й устата- какво да видя?! Вътре една от пластмасовите "тапички" на первазите ни в коридора- продълговата, +-2 на 4см!  :rolleyes:Как я е измъкнала, не знам- много яко са закрепени... но й беше заседнала напре1но в устата и се беше закачила за зъбките й :o Махнах я лесно, но имаше капчица кръв- до едното зъбче леко си беше раздрала венеца!!!

След всичките тия емоции, снощи тя нещо хич не спа както трябва- скимичеше от време на време, шматкаше се насам-натам, прекара повече време на земята до моето легло, а не в нейното си (което ставаше само първите 2-3 вечери като я взехме) и много ме беше притеснила. Не беше уморена или неигрива, но пък не искаше да джака нищо, което ме наведе на мисълта, че може би й е кофти на венеца от тъпата пластмаса... Сега пък си мисля, че все пак ушето й е било възпалено... :rolleyes: Просто не е истина?!

Преди малко й гледах устата- изглеждаше си нормално, вет'а каза, че е ок. Но за сметка на това ще се мажем с кремче и ще си слагаме капки в ушите... миличката ми, не знам какъв беше тоя късмет със всички тези неща накуп... След 3 дни сме на контролен преглед, стискайте ни палци тогава да се похвалим, че сме супер!!!  :(
User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена