Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 31 December 2009 - 12:33 AM
Големият Рон, а може би Арон, реагира като куче, което познава всички неща, свързани с това да е бил домашен и да е имал близък контакт с човек. Доверява се. Не му е чужда човешката близост. Подадох му нашийника да го подуши и веднага го сложих. Никаква реакция или признаци на дискомфорт. Сложих повода и тръгнахме. Нито се е дърпал, нито протестира по някакъв друг начин. Беше леко несигурен, защото го карахме да се върти и обръща в онова тясно коридорче, но добрякът изпълни всичко безупречно. Чак ми се прииска да го изведа навън, да се поразходи, все пак го подведох, че тръгваме... , но прецених, че не е добра идея да нарушаваме? правилата там.
Сигурна съм, че ако някой пожелае да го вземе, няма да съжалява. Напротив, няма да има никакви проблеми и очаквам да има едно много предано куче.
Как ми се иска да видя очите му (и не само неговите) щастливи.
Дано има късмет момчето.
Горкият пит беше по-апатичен от преди, кашля и ... Не е добре момчето, но трудно мога да разбера защо някой го е гледал 5-6-7 години или колкото и да са и го е оставил да се гърчи там. Жестоко! Питчето определено страда за човек.
Дребното черно кученце от вътрешните клетки е в някакъв ступор, не реагира нито със страх, нито с радост, не проявява интерес към храна, абе, и то чака да излезе. Много е мило във всеки случай.
... Иска ми се да вярвам, че всички нещастни душици там ще имат някакъв по-добър вариант.
Публикувано: 01 January 2010 - 04:30 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 01 January 2010 - 06:06 PM
Кучето е най-добрия приятел на човека, но в България май човека е най-големия враг на кучето!
Съжалявам за офф-а, но това ужасно място ми действа така.

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 01 January 2010 - 06:36 PM
Също така, дори и тези, които не ги определят като абсолютно безполезно нещо, и потенциално биха могли да помогнат - не им се разправя. Да отделиш от времето, нервите, парите си и то за какво? Много хора не го правят за децата си ...
Това е. Не значи, че не трябва да се продължава. Някои променят отношението си към куче/коте ако се запознаят по-близко с тези видове. Ако успеят да отделят от скъпоценото си време да пообщуват с тях и се променят. Но става бавно.
Публикувано: 01 January 2010 - 08:00 PM
Ще страда още няколко дни само. Още другата седмица ще го евтаназират. Вътрешните клетки са за кучета преди и след кастрация, както и за такива с етикет "агресивно", докато не минат 14 дни, за да ги евтаназират. Или за майки с малки бебета, докато не измрат сами, за около седмица. Така или иначе мърморят, че сме "заели" много клетки навън и не могат да работят нормално по тази причина.
Гледах в някакъв вестник статистическите отчети на Екото за 2009г. - всяко трето куче, минало оттам, е било евтаназирано. Официална причина - болест или агресия (фактически в никакъв случай 1/3 от кучетата не отговарят на тези харакгеристики). Това е положението, за жалост. Осиновяванията вървят много бавно, а ние друг начин за истинско спасение нямаме.
Публикувано: 01 January 2010 - 09:05 PM
Засега изчаквам да се свържат с мен от приюти в околността на този немски град за Марта. От организацията, до която писах са пуснали информацията за Марта до няколко приюта. Ако никой не прояви интерес ми казаха да им пиша отново, за да търсим друго решение. Изглеждат ми много отзивчиви и ангажирани, получих мейл от тях на 31.12., ден след запитването ми!!!
Ако някога имате нужда от човек с немски език, винаги съм насреща.
Толкова се радвам, че успяхме да измъкнем Марта, но за останалите там направо ми се плаче...
Публикувано: 01 January 2010 - 09:05 PM
Kaк не ги е срам!!! Навън има толкова свободни клетки и нито едно от кучетата във вътрешните клетки не е агресивно!!! Нито пита, нито Рон еле пък черно - бялото кученце. Да не говорим, че бялата госпожица, която една баба осинови в сряда, тя беше също в тези клетки.

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 02 January 2010 - 01:51 PM
Публикувано: 03 January 2010 - 03:11 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 03 January 2010 - 03:29 PM
определено доста е отслабнал :(
и хич не се противи да бъде гушкан

А това е Рон

лигав, лигав, лигав
иска внимание - слуша, следвате , гледа те в очите
и моли - Извади ме. Колкото е грамаден толко и добър

и това е третата душа в карантинното

Публикувано: 03 January 2010 - 04:40 PM

Публикувано: 03 January 2010 - 11:25 PM
Благодаря на дарителите , другата седмица ще купим храна. Сега по празниците беше лесно, че бяха стотина кучета, но от утре пак ще започнат да тъпчат.
Много се радвам, че ще измъкнете пита, а едно момиче ми писа, че може би ще извади ДиДжей. Дано и за Рон се намери някъде местенце.
Публикувано: 04 January 2010 - 12:37 PM
Днес взехме и едно от двете останали бебета. Душицата е много изплашена, но с много любов ще и възвърнем доверието към хората.

Вход

Горе
Цитиране +