Някой знае ли?
Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 29 January 2010 - 05:12 PM
Grima е ангела дето й подаде лапа
а този

и този

не ви ли се струват един и същ
мисля, че Буш го беше снимала - лятото ли есента ли
Публикувано: 29 January 2010 - 05:25 PM
Ако го връщат все в район, в който някой пищи срещу него...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 January 2010 - 05:56 PM
Вярно е, и е страхотна новина. А че е лигла е съвсем вярно, едва успях да снимам бебчовците от нея и бежовия.
Там 2 от бебенцата са си супер дребни. На снимките не си личи толкова, защото трябваше да се напъхам при тях почти, защото другите само се глезеха и ми се навираха в ръцете.
П.П. За пита нищо не знам за съжаление.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 29 January 2010 - 07:13 PM
само хубави новини са се случили последните 24 часа!
толкова много нови приемни стопани, толкова много спасени кутрета, и синеоката... изобщо... думи нямам!
браво на вас!
Публикувано: 29 January 2010 - 08:07 PM
Да ви съобщя още една добра новина - mostly_harmlei реши едното от нейните бебета да бъде точно страхливото жълтурче, единствено оцеляло от неговата група.
Тъй като смятам, може би там ще останат 1-2 бебета.
Публикувано: 29 January 2010 - 09:17 PM
Да ви съобщя още една добра новина - mostly_harmlei реши едното от нейните бебета да бъде точно страхливото жълтурче, единствено оцеляло от неговата група.
Тъй като смятам, може би там ще останат 1-2 бебета.
Всъщност както ги смятам, 5 ще бъдат взети, там ще остане 1, ако не са прибирали нови.
Страхотни сте хора!

Публикувано: 29 January 2010 - 09:45 PM
Колко красиво е днес в тази принципно тъжна тема, колко оживено и възторжено!!!
Браво, браво на всички покосени от заразата!
Публикувано: 30 January 2010 - 10:59 AM
За пръв път от година и половина излизаме от график, но обстоятелствата го налагат.
Утре ще свършим всичко запланувано, ще има щастливи кученца и хора.
Публикувано: 30 January 2010 - 12:54 PM
И това момиченце е прекрасно:
Не, нямам представа. Аз като ходих и да попитах някой от работещите, никой нищо не можеше да каже, явно трябва да се пита директно доктора, но не съм, бързах да свърша работа. Знам със сигурност, че е там от предичния петък, защото и тогава я видях, а може би и отпреди това. И е много добричка.
А беличката е нова. В първата външна клетка, изключително стресирана, понахапана вече. Все още има доверие в хората, поне след като видя, че нищо лошо няма да й направя.
Много се надявам да я измъкнат от там скоро. Явно не е предвидена за връщане, щом е там.

Публикувано: 31 January 2010 - 03:17 PM
1. Pepi71 взе за временно отглеждане две бебенца - жълтото дребосъче от снимките и едно ново пухче. Момиченце и момченце. Момиченцето има вече проблем с едната лапичка, а пухестото момченце е единствено оцелялото от неговата групичка.
2. Закарах на mostly_harmlei други две бебета, тяхно сестриче е било убито в четвъртък от други кучета. Гък не казаха в колата, бяха се гушнали в клетката, обичат да се гушкат.
3. Кученцето с раната от сезал - Pepi71 ще го откара в "Добро хрумване" на първо време, за да се погрижат за раната, има малко гной, дано д-р Бобадова го вземе. А от петък натам - пансион при д-р Станкова. За това животинче ангажимент е поела Sarah Marina, тя поръча да го изведем от изолатора.
4. В бебешката клетка имаше още едно умряло от малките пухчета, my_kaya го намери в едната къщичка. В момента в изолатора други бебета няма, освен страхливото жълтурче.
5. Прибрахме в бебешката клетка двете кучета, за които по-горе говорят my_kaya и insult - беличкото и бигълоподобното. Те са млади, дребни, мили и социализирани - дано имат късмета да си намерят стопани.
6. Храната свършва. jani4ka ми съобщи в петък, че има холандски гранули за още едно хранене. Затова аз днес занесох 100кг храна от вкъщи, в петък бях купила гранули за моите маймунки. Тъй че тези 100кг, които са в склада на
jani4ka, остават за сряда. Значи за идния петък храна няма.
Това беше фактологията. Сега вече искам да споделя с вас удоволствието да се запозная с две прекрасни млади жени, момичета - Pepi71 и mostly_harmlei. Никак не е лесно да вземеш в дома си куче-бебе, при това не едно, а две. И то само за да помогнеш, да изведеш тези душички от смъртоносните за тях условия. Моите уважения, момичета, стискам палци да не ви създават много проблеми бебоците, да сте живи и здрави всички.
За my_kaya какво да кажа - и тя е от същата "порода". Повече действа, отколкото приказва. Днес и тя дойде в Сеславци, за да снима новите щастливци. И в крайна сметка даже те двете с Pepi71 нахраниха животните, справиха се отлично!
Sarah Marina - само да припомня, че тя вече е помагала на сеславските кучета - миналата година изпрати за тях чак от Гърция една къща (която все още е здрава!) , гранули, консерви и памперси. Сега си е избрала да поеме разходите по отглеждането и подготовката за нов дом на най-изстрадалото в момента там бебе - това с раната от сезал.
Моите благодарности, момичета, и на трите! Сега чакаме снимки на бебенцата - изкъпани, сресани, нахранени и щастливи!
Публикувано: 31 January 2010 - 04:20 PM
Има температура, отпаднала е и много изплашена...
Стискаме й палци всички

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 31 January 2010 - 04:36 PM
Д-р Бобадова, добре, че ти си дежурна днес. Имаш много поздрави от Гого, никак не слуша джеременцето
Публикувано: 31 January 2010 - 04:36 PM
Един нов работник беше изпуснал 3 кучета - едно ново и две от първата клетка, които от скоро са там. Сред тях и бялата девойка. Това се оказа и златния й шанс, защото сега е при бебетата. Тя и едното ново не създадоха никакви проблеми при хващането. Малката белушка дойде като я виках и легна до мен да я погаля, а другото куче дойде за бисквита и позволи вдигане и пренасяне безпроблемно. Третото изпуснато едвам прибрахме - аз и Pepi71 с дружни усилия. Малката бигълоподобна кучица също извади късмет, и тя е при бебоците сега. А вътре само си провираше главата през решетките, включително в съседната клетка, добре, че там кучето е добричко. Имаше и доста нови за кастрация.
Ето как се краде храна от чужда клетка:
И вече навън:
Бялата красавица:
От желание да се гали, чак се хлъзна по къщата:
Това черно-бялото от външна клетка 2 проверих дали е момче или момиче, момче е. Много добро и мило.
От бебетата, това най- тъжното кученце, което на снимките се беше гушнало в другото е убито, но не знам дали е станало в тази клетка или е било минало в друга, ужасно ми е гадно за него, малко още да беше оцеляло, днес щеше да излезе оттам. Другото мъртво бебе не беше там в сряда. Както и пухчето, което Pepi71 взе.
Единственото оцеляло от четворката е със сътахотни зелени очи.
Ето ги и късметлиите:
Малечка-Палечка
Друга малка дама:
Бебето с рани от сезал-също девойка
Жълтурчето с нараненото краче - също момиче, малката поспаливка се беше свила на топло и пак не можах да я снимам като хората.
Единственото момче. Съжалявам, че ще пусна повече негови снимки, но имах щастието да го гушкам по време на пътуването обратно. Все още с мътни очи и сладък бебешки дъх.

Вход

Горе
Цитиране +