Днес имаше страхотни драми,страхотни филми...нямам сили да разказвам...но горе-долу поне ще напиша,.
Почвам с кучетата първо ,а после с хората.my_caya направи много снимки и ще ги пусне, когато има възможност и ще разкаже по-подробно за определени кучета.Аз само ще кажа че имаше една кучица със седем малки сукалчета, тъкмо прогледнали.По-късно докараха още 12 без майка.Не можели да ги пуснат,защото били по сигнал, че са в детска градина.Жената,която водих "на оглед" си избра две кучета,за които се търсят приемни стопани за до края на март,началото на април-тогава ще може да си ги вземе.В края на поста ще сложа тяхна снимка.Тя сутринта от 8 часа е там с 15 килограмов чувал храна,която изчезнала...Казали й че я били сипали,но в хранилките имаше само остатъци от предното ни хранене,все пак гранулата е съвсем друга и си личи,но явно са ни взели за ... Яд ме е също, че стана свидетел на нещата,които ще напиша по-долу.
Имаше проверка от Аксиния и други природозащитници.Снимаха ни как храним с my_caya без да ни питат- може ли,не може ли...Ние храним-те ни наобиколили като папараци с камери и фотоапарати и ни снимат.Най-големия абсурд беше, когато Аксиния ми поиска сметка защо храним две кучета в бебешката клетка с храна за големи кучета.

Те умирали,защото били много слаби,а ние не сме ги хранели с правилна храна.Аз не можах да повярвам какво ми говори тази жена и няколко пъти само й казвам "Моля? Какво говориш? Не мога да те разбера?" И я гледам с отворена оста. Не можех да повярвам, че ми иска сметка за това.Казах й-Такава има- с такава храним,това са дарения,а не отпуснати от държавата пари,че да имаме избор. Като иска да ги храним със скъпа,бебешка храна да ходи да купи и да донесе,че и да я разнесе по клетките.Ние като има възможност с Роял Канин сме ги хранели,такава и моите кучета не ядат (както е казвала моята любима съфорумничка).Тези конкретно кучета имат напредък с килограмите от както дойдоха-бяха само ребра и стърчащи кокали.
Както винаги имаше и бой (между кучетата де :) ),когато въпросните природозащитници ни снимаха.Наврях се в схватката да ги разтървавам,а всичко живо гледаше от страни и ме снимаше.Казаха двете кучета да бъдат преместени в самостоятелни клетки и ако не се разправях за тях специялно ,вероятно щяха да бъдат евтаназирани по-късно.
Проблема с уж-агресивните, кучета си остана обаче,когато те си тръгнаха.Не знам какво толкова важно обсъждаха,че това явно не им се е сторило важно,а ще им извадят очите кучетата.Постоянно набутвах това че вътре има кучета,които са обявени за агресивни и ще ги евтаназират,а всъщност те ми ближеха ръцете,но трябваше да се развикам на Петров за да се обърне внимание.Той ми обяснява (на висок тон) че били агресивни,а аз му казвам, че ще ходя и ще му бръкна в устата на това куче да види, че няма да ме ухапе.И аз си изпуснах нервите де-почнах да му викам, че той е агресивен накрая,а той да не е кинолог или специялист в областта на агресията ?! В крайна сметка изкарахме две от кучетата, които въртят опашки и ближат ръце,а уж са агресивни.
Извинявам се че пиша оплетено,нямам намерение и да се старая с пунктоация и правопис,за което също се извинявам,но нямам сили. Чакайте по-късно включване от Кая със снимки и инфо за някои кучета.
Ето ги двама избранници на жената-момиче и момче: